Interventia mea VIDEO, pentru B1TV, despre derapajele fiscale subliniate si de Consiliul Fiscal.


Am acceptat cu placere invitatia Laurei Chiriac pentru a detalia, traduce, explica și dezvolta ceea ce spune Consiliul Fiscal despre starea finantelor publice si mai ales ceea ce nu spune Consiliul Fiscal.

Consiliul fiscal se axeaza in principal pe componenta de cheltuieli bugetare (derapaj). Eu am completat, in ceea ce priveste componenta de venituri fiscale.

Pe scurt: printr-o cratere economica inventata (supra-dimensionare pe fondul nedeclararii inflatiei reale), administratorii incearca sa sugereze sustenabilitate. Nimic mai fals. Datoria publica creste in continuu, veniturile declarate se bazeaza de multe ori pe abuzuri si chiar pe masuri care pe toate scadentele (scurt, mediu si lung) vor conduce la diminuarea incasarilor bugetare, prin prigonirea industriilor care cu adevarat produc PIB, bunuri si servicii pentru populatie, in mediu concucrential.

Pe larg, aici:

Vizionati si:

EMISIUNE: Transportatorii romani (APTE 2002): ,,In momentul de fata noi discutam de o distrugere totala a industriei de transport romanesti”. ,,Ceea ce se intampla acum este o nationalizare”.Categorii:The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: