Ziarul Bursa – Mahabharata sub asistența OECD – cea mai bună serie de articole a săptămânii


Am urmărit cu interes singura analiză serioasă din mass-media centrală a așa numitei ,,Strategii Naționale a pieție de capital” – făcută episodic, de MAKE, în ziarul Bursa.

Episodul V, pe care îl puteți citi AICI, este elocvent din mai multe puncte de vedere:

  • în primul rând că sumarizează criticile obiective ale așa numitei strategii. In fapt ,,strategia” este un articol pe 80 de pagini, nici măcar științific, plătit din bani publici, pentru că ,,strategii” pieței de capital nu pot articula în scris sau vorbit ceea ce ei ,,supraveghează”. Adică, ASF nu își înțelege nici menirea și nici sensul (pare că sensul perceput de ei este doar de a se face că lucrează, să încaseze bani prea puțini meritați, timp în care piața asigurărilor – JALE, piața pensiilor private – JALE, piața de capital -JALE.
  • și mai important, pentru că devoalează, încă o dată, manipularea activului net printr-o acțiune practic necotată (free-float-ul este practic inexistent), privind cazul SIF1 Banat Crișana – SIF Imobiliare. Un fel de FNI cu necotate.

Personal, am caracterizat așa numita strategie drept partea aia a piciorului de la gleznă în jos la om și la animalele patrupede. Și care nu e TALPĂ,Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: