Alo, DNA? De ce doar firimituri alde Chesnoiu inculpat? Ce celeritate fata de cazurile DEJA semnalate la ASF!


Cu o celeritate nebuna (mai putin de 5 luni de la declansarea anchetei), DNA il inculpa pe fostul ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu (fost ofiter al serviciului secret al ministerului de interne, de la varsta de 23 de ani pana la 29 de ani), pentru smenozeli si angajari pe pile. In limbaj juridic, a scris DNA pe larg in acest comunicat ACEST COMUNICAT, cum se traduc juridic smenozelile lui Chesnoiu.

Spicuiesc incadrarile:

  • instigare (sub forma participatiei improprii) la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicitatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite;
  • abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul, un folos necuvenit.

In zorii cazului Chesnoiu (iulie 2022), publicam in Ziarul Bursa (Articolul aici), un caz similar, petrecut la Autoritatea de Supraveghere Financiara unde Chesnoiul ASF era Misu Negritoiu, fostul lucrator in comertul exteriori al Securitatii (ILEXIM, ARPIMEX).

Spre deseobire de cazul Chesnoiu, DNA a fost sesizat inca DE MULTI ANI (cu numar de inregistrare) privind cazul instigarii de catre Misu Negritoiu la permiterea accesului unor persoane neautorizate la informatii ce nu sunt destinate publicatii, in scopul obtinerii pentru altul de foloase necuvenite. A fost sesizat si in privinta abuzului in serviciu avand in vedere ca functionarul Negritoiu a obtinut pentru sine SI pentru ALTUL, foloase necuvenite.

De ce a dormit DNA atatia ani, lasand dosarul in nelucrare, dupa mai multe incercari ESUATE de musamalizare a cazului?

Despre cazul Misu Negritoiu (ASF) in comparatie cu cazul Chesnoiu (ministerul Agriculturii), am publicat pe larg dovezi in articolul din iulie 2022, din ziarul Bursa. Aici, pe care merita sa il cititi integral:

Recent, si directorul SRI, Eduard Helvig, a facut o declaratie document privind cazul fostilor lucratori ai serviciilor de intelligence, aciuati pe langa companii de stat: ,,Stiu de pacatele generate de unii fosti lucratori ai SRI, pozitionati in spatele a tot felul de oameni…”. Declaratia integrala o gasiti pe canalul meu de youtube, la care, daca doriti, va puteti abona AICI.

 

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: