Inca o dezinvestire din Romania, de 377 de milioane de Euro. Austriecii de la CA Immo PLEACĂ.


După anunțul (neașteptat) al ieșirii ENEL de pe piața din România (care a urmat exit-ului Exon – de un miliard de dolari – și al cel al dezinvestirii (parțiale) a Ford Motor Company (575 milioane Euro) prin vanzarea fabricii de la Craiova – Ford Romania, catre societatea mixtă turco-americană (în care Ford Motor Company are o participație de doar 41% restul fiind deținut de Koc Holding din Turcia), aflăm azi că se concretizeză încă o mare dezinvestire din România:

Austriecii de la CA Immo pleacă, și dezinvestesc din România 377 de milioane de Euro.

Intenția vânzării portofoliului din România a fost anunțată în premieră de profit.ro, în 25 noiembrie 2021.

Austriecii de la CA Immo (fondați în 1987) controlau proprietăți de 6,3 miliarde de Euro în Germania, Austria și Europa de Est.

Potrivit CA Immo, portofoliul din România reprezenta 165.000 de metri pătrați și genera venituri brute din chirii, anual de 30,4 milioane de Euro. Raportat la valoarea vânzării (377 de milioane de Euro), veniturile brute din chirii reprezintă 8% anual.

,,Odată cu ieșirea de pe piața din România continuăm să concentrăm portofoliul CA Immo pe spații moderne de birouri, în piețele noastre principale și să monetizăm investițiile unde randamentele sunt mai mici decât ținta noastră și non strategice din punct de vedere al locației, sectorului și dimensiuniia declarat Silvia Schmitten-Walgenbach, CEO al CA Immo.

Portofiliul România reprezenta 7% din deținerile CA IMMO, principalele dețineri ale grupului fiind anterior acestei vânzări de 56% din portofoliu in Germania, 10% în Polonia, câte 9% în Cehia și în Ungaria, 8% în Austria și 1% în Serbia.

Clădirile de birouri vândute de CA Immo sunt următoarele: Bucharest Business Park (26.700 mp), Campus 6.1 (22.700 mp), Europe House (16.400 mp), Opera Center I și II (11.900 mp și 3.500 mp), Orhideea Towers (36.300 mp) și Riverplace (47.000 mp):

 

Cumpărătorul spațiilor de birouri din București (sunt Pavăl Holding (frații Pavăl – Dedeman), care au agreat plata sumei de 377 de milioane de Euro, cel mai mare exit imobiliar din piața românească. Pavăl Holding nu a indicat public din ce surse va finanța achiziția și costul finanțării.

Părerea mea

Oricum ai da-o, este o dezinvestire. Accept și părerea altora că vai ce afacere bună a făcut ,,capitalul românesc” al fraților Pavăl care a facilitat exitul companiei austriece.Categorii:COMUNICATE, Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: