In urma cu un an si jumatate va spuneam despre ,,planul B” al celor din ASF pentru protejarea fraudei de la City Insurance. Iata-l! Infaptuit!


,,Este planul B al unora din ASF, după ce au eșuat să scumpească asigurările (în urma planului ,,A” – decontarea directă obligatorie și să dea bani de la asigurați pentru acoperirea sifonărilor): devalizarea Fondului de Garantare a Asiguraților”.

Scriam asta AICI, în 21 iunie 2021, când ASF încă favoriza frauda de la City Insurance, permițându-le să emită încă polițe (RCA și de garanții), ei nefiind luat la întrebări de procurori.

Și mai scriam:

S-a întâmplat, la virgulă.

  • ASF a mai lăsat City să emită polițe până în septembrie 2021. Între timp, gaura s-a mărit la nivelul miliardelor;
  • Nesupravegheate, societățile de asigurare au constituit un nou cartel (față de cel deja dovedit în 2018 de Consiliul Concurenței). Practica de cartel a condus la dublarea spre triplarea prețurilor RCA (în rapoartele oficiale, față de anul trecut în prima jumătate, majorarea s-a oprit la +89%). În timp ce valoarea medie a despăgubirii a crescut în perioada ianuarie-iunie 2022 față de ianuarie-iunie 2021 cu numai 5%, iar valoarea medie a despăgubirilor pentru vătămări corporale a scăzut la jumătate, asigurătorii au majorat prima de asigurare (medie) cu +89%;
  • Complicitatea funcționarilor din ASF și a președintelui Nicu Marcu a condus la devalizarea Fondului de garantare a asiguraților. L-au golit (cu consecința protejării infracționale în cazul City INsurance), au majorat apoi au majorat în februarie 2022 ,,contribuția” pentru Fond de la 1% la 2,5% – ceea ce a atras retragerea (restrângerea concurenței) a unei societăți de asigurare din activitatea de emitere de polițe RCA.
  • Acum, agenția PROFIT scrie în exculsivitate că de la 1 ianuarie 2023, ASF vrea să vă ia un nou bir – să crească contribuția de la 2,5% la 4% – dacă vreți – echivalentul centului pe litrul de carburanți după ce au devalizat BANCOREX-ul. Practic, în numai un an, contribuția din prima de asigurare, cu alte cuvinte O PARTE DIN FACTURA INCOMPETENȚEI ȘI CO-AUTORATULUI ASF la frauda din asigurări, s-a CVADRUPLAT!

Urmează un nou faliment pe piața asigurărilor? Și acesta, avându-i drept co-autori pe aceiași complici din ASF?

Am detaliat pe larg, în urmă cu un an, pe canalul meu de youtube (la care vă puteți abona AICI) – despre planul B al complicilor din ASF:

 Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: