Conducerea ASF (speriata de Parchet si de neobtinerea imunitatii) pregateste o altfel de sifonare de sute de milioane de lei a banilor asiguratilor. Se face ca se ceartă cu City Insurance.


Planul A al lui Nicu Marcu – Președinte ASF – de sifonare a banilor asiguratilor si de directionare (din banii asiguratilor) a pana la un miliard de lei pe an catre companii problema gen Euroins si City Insurance, a esuat. E momentul pentru planul ,,B” de sifonare a banilor asiguraților.

Planul A era introducerea obligativitatii decontarii directe obligatorii, popularizat de plagiatorul și hoțul de TVA Nicu Marcu, începând cu luna ianuarie, ceea ce ar fi condus la scumpirea cu pana la 20% a asigurarilor (in loc ca ASF sa ii oblige in mod real pe acționarii companiilor să aducă capital).

Despre planul A, ați putut citi aici: ,,Despre cum vrea ASF să scumpească (nelegal) asigurările RCA și să ia astfel până la un miliard de lei pe an de la populație și companii”.

Nicu Marcu a vrut garanții pentru a îi proteja în continuare pe cei care sifonează bani din piața asigurărilor, întârziind plata în baza polițelor RCA (City Insurance, Euroins). S-a găsit un fost sinecurist, absolvent de Atheneum, fost secretar general al CSA, ca să facă un proiect de imunitate: ,,Florin Roman, Parlamentar PNL cu școală la Atheneum, absolvent al Colegiului Național de Apărare și fost secretar general avizat de SRI-ul lui Coldea și Maior la CSA, vrea imunitate pentru infracțiunile din ASF. Opriți-l!

Florin Roman și Nicu Marcu au luat-o peste bot cu imunitatea pentru infractiunile membrilor consiliului ASF. Imunitatea nu a trecut. Între timp, ASF a continuat să protejeze sifonările de la companiile de asigurări. Scriam în 31 ianuarie 2021:

Au trecut mai bine de 4 luni de când am scris cele de mai sus, timp în care funcționarii din ASF, au continuat să protejeze societățile de asigurare rău-platnice, în speranța că vor păcăli instituțiile statului astfel încât sifonările (unor) acționari, să fie acoperite în mod ticălos prin scumpirea polițelor RCA (decontarea directă).

A căzut și decontarea directă, despre care un oficial ASF ne asigura (de fapt asigura acționarii companiilor rău-platnice) că va trece în martie: ,,va fi un mărțișor” (scumpirea).

Astăzi, 4 iunie 2021, după ce Guvernul nu a achiesat la ordonanță de urgență pentru introducerea decontării directe, cu consecința scumpirii cu până la 20% a polițelor RCA (pe circuit încă din ianuarie, motivată tembel de ,,situația Brexit”) și mai ales după ce nu a trecut inițiativa prin care membrii consiliului ASF, în frunte cu Nicu Marcu (fraudă academică și hoț de TVA), doreau imunitate deplină pentru eventuale fapte de criminalitate financiară, au trecut la Planul B. Planul B este să sifoneze banii asiguraților prin intermediul Fondului de Garantare al Asiguraților. Este vorba despre sute de milioane de lei, în loc de a obliga în mod real societățile de asigurare rău platnice să aducă capital.

ASF transmite azi, 4 iunie 2021, un comunicat, scurs pe surse încă de cu o zi înainte, Parchetul trebuind să se sesizeze referitor la persoana (persoanele) din ASF (nu la jurnalisti, care și-au făcut treaba) care au avertizat societatea City Insurance, pe surse, privind trecerea sub administrarea FGA, cu o zi înainte.

Comunicatul îl găsiți aici și mimează ,,intransigența” față de acționarii rău platnici ai City Insurance. Niciun cuvânt despre Nicolae Odobescu! Prin comunicat, Nicu Marcu, Președintele ASF și fericitul posesor la directorului de cabinet George Voinescu (fost adjunct al lui Florian Coldea și a lui Eduard Hellwig, cu origini în fosta Securitate) anunță amenzi de câte un milion de lei (maximul prevăzut de legea modificată în urmă cu câteva zile):

Sancțiunile sunt motivate nu de un control punctual ci de, atenție:

Adică, sifonările de la City Insurance (neplata despăgubirilor și plecarea spre alte zări a încasărilor noi din RCA) s-au produs fix sub ,,supravegherea intensă” a ASF, de doi ani, perioadă în care s-au accelerat neregulile. Cu alte cuvinte, membrii Consiliului ASF nu au fost supraveghetori, ci complici. În ultimul an, Autoritatea de Supraveghere Financiară a fost condusă de Nicu Marcu, complice inclusiv la sifonări de fonduri europene, prin intermediul fondurilor alocate Academiei Române. Nicu Marcu a fost exmatriculat de la o prima facultate, a reușit să termine totuți o facultate la 29 de ani, a fost șomer până la 28 de ani și contabil la păduri înainte de a fi uns prin Colegiul Național de Apărare și ,,Institutul Național de Diplomație”. El a ajuns Președinte ASF fără să respecte condițiile legale de experiență în domeniul financiar, invocând complinirea lipsurilor prin activitatea didactică și ,,de cercetare”, despre care am demonstrat AICI și AICI că este furată.

Faptul că deciziile au fost luate în grabă, și mai degrabă pentru a mima ,,supravegherea” de către ASF (în fapt, complicitate reală la dezechilibrele din piață), este dovedit chiar de comunicat:

 1. Cum e posibil ca 8 membri ai Directoratului/Consiliului de Administrație să fie amendați toți brusc și toți cu amenda maximă (nediferențiată), pentru fapte comise în timp ce ,,erau supravegheați intens” de Nicu Marcu și ceilalți? Doar dacă Nicu Marcu ,,s-a împiedicat”.
 2. Cum e posibil să îi favorizezi pe cei de la City Insurance amendându-i nediferențiat și aplicându-le atât amenda maximă cât și retragerea autorizării, creând astfel, cu știință  șanse reale de atacare în instanță, așa cum s-a văzut și în cazul amendării și retragerii autorizării Ralucăi Țintoiu de la NN Pensii? Doar dacă Nicu Marcu ,,s-a împiedicat”
 3. Cum e posibil să nu indici neregulile pentru care au fost sancționați la gramadă cei 8?
 4. Cum e posibil să nu indici în comunicat valoarea indicatorilor de lichiditate și solvabilitate pentru City Insurance, care să motiveze decizia?
 5. Cum e posibil să nu existe un mesaj clar, cu citat, din partea lui Nicu Marcu – Președinte ASF? Îi este rușine de decizia pe care a luat-o? Are temeri? A fost complice până acum?
 6. Cum e posibil ca o astfel de decizie să fie întâi scursă ,,pe surse” și nu să facă obiectul unei conferințe de presă, de îndată?

Explicația, imediat, dar înainte, iată cel alte două sancțiuni mai sunt trecute în comunicat:

ASF cere ,,un plan de finanțare și redresare pentru restabilirea nivelului fondurilor proprii eligibile care să acopere cerințele de capital”.

 • cine să facă acest plan de finanțare atâta timp ai retras autorizația întregii conduceri și ai suspendat drepturile de vot ale acționarilor?
 • Ce a stat la baza deciziei de ,,înlocuire temporară pe 4 luni” a conducerii de către Fondul de Garantare a Asiguraților? De ce 4 luni? de ce nu 2, de ce nu 6?
 • Cât este necesarul de capital (fondurile sifonate până acum prin City Insurance)?
 • A sesizat ASF Parchetul referitor la fraudele financiare ale conducerii/acționarilor City Insurance, dacă faptele sunt atât de grave încât implică revocarea întregii conduceri City Insurance?

Toate aceste elemente lipsesc din comunicatul ASF (lansat fără conferință de presă). De ce? Pentru că, în opinia mea, ASF a fost complice la sifonarea banilor asiguraților, și, după metoda deja brevetată de Mișu Negrițoiu în cazul ASTRA (am scris despre asta în septembrie 2016, aici), acordă o perioadă nepermis de lungă City Insurance, astfel încât să fie imposibilă recuperarea prejudiciului de către societate și de către statul român. Pentru că ăsta este planul B: în loc ca acționarii să plătească și să aducă capital, să ajungă Fondul de Garantare al Asiguraților (bani pe care îi colectează din actualele polițe RCA ale voastre), sifonările reprezentante de necesarul de capital. Iată ce scriam în septembrie 2016:

A, și încă ceva: unul dintre ,,amendații” lui Nicu Marcu este ,,celebrul investitor Max Rossler”, pe care Mișu Negrițoiu mai avea un pic și îl pupa peste tot, ca ,,salvator” City Insurance, într-un comunicat oficial din martie 2017.

Concluziv:

 • ASF a transmis astăzi un mesaj ferm că este dispus să tolereze în continuare sifonarea banilor asiguraților și să întârzie recuperearea prejudiciilor (sumelor sifonate în timp ce se majorează restanțele la plată), astfel încât, beneficiarii reali să rămână cu banii, iar asigurații cu polițe mai scumpe;
 • Este planul B al unora din ASF, după ce au eșuat să scumpească asigurările (și să dea bani de la asigurați pentru acoperirea sifonărilor): devalizarea Fondului de Garantare al Asiguraților;
 • Dacă acționarii nu aduc banii (și nu îi vor aduce, întrucât sunt mângâiați pe creștet și nu dați pe mâna parchetului), în final, ca și în cazul Astra și Carpatica, Fondul de Garantare al Asiguraților va fi cel care va plăti – adicuă devalizarea sumelor asiguraților strânse în acest fond.
 • Devalizarea la scutul ASF a Fondului de Garantare a Asiguraților, va crea pretextele pentru scumpirea asigurărilor, astfel încât ASF, care mângâie ferm pe creștet societățile de asigurare rău-platnice, să se asigure că banii nu sunt recuperați, iar pierderile naționalizate.

Și încă ceva: mângâierea pe creștet a City Insurance (neobligarea fermă de a aduce capital și nesesizarea Parchetului) suflă vânt în pupa, către o altă companie problemă: Euroins. Cum care Euroins? Acest Euroins. ,,m-a sunat un domn….”

Citiți și:

Presedintele ASF Nicu Marcu, de la hoț de cuvinte la hoț de TVA. Și la escrocarea unei societăți a statului, prin achiziție trucată, în timp ce era Presedinte la Integritate. DNA sa se sesizeze.

 Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: