Inca o dezinvestire din România (155 de milioane de Euro). Fondul Proprietatea își lichidează participația la Petrom.


Fondul Proprietatea tocmai a anunțat vânzarea accelerată a pachetuluide aproape 3% din acțiunile Petrom, pe care le mai deținea.

Fondul a anunțat ieri, 13 decembrie 2022, că a demarat intempestiv o ofertă de plasament privat accelerat, pentru vânzarea întregii participații de 1.777.067.726 acțiuni pe care le mai deține la Petrom (aproximativ 2,9% din acțiunile Petrom).

Printr-un comunicat la BVB, Fondul Proprietatea a anunțat finalizarea vânzării, în mai puțin de 24 de ore de la anunț și prin urmare, după decontarea tranzacției, nu va mai deține nimic din Petrom în portofoliu.

Acțiunile au fost vândute la 0,43 lei/acțiune, pentru un total de 764,13 milioane lei.

Încă nu a fost declarat cumpărătorul.

La tranzacție au contribuit Erste Group Bank AG, ,,elvețienii” de la Swiss Capital (nicio legătură cu capital elvețian).

Comunicatul privind vânzarea accelerată a acțiunilor este disponibil AICI.

Înaintea vânzării participației Fondului Proprietatea, acționarul principal OMV deținea 51,15% din acțiuni, statul român: 20,69%, alți acționari 28,14%. Detalii AICI.

Este o nouă dezinvestirea din economia României după cea a Exxon Mobil (1 miliard de dolari – detalii AICI), cea a dezinvestirii parțiale a Ford Motor Company prin vânzarea fabricii de automobile de la Craiova – Ford România (575 milioane Euro) cumpărătorul fiind o societatea turco-americană, în care compania americană are o participație de doar 41%, restul fiind deținute de Koc Holding din Turcia, și după exitul austriecilor de la CA IMMO, despre care am scris aici (377 de milioane de Euro).

 

 Categorii:COMUNICATE, Stiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: