Premierul domnului Basescu


Mai are cineva dubii ca domnul Victor Ponta s-a transformat în noul Emil Boc? Mai are cineva dubii că în spatele acțiunilor domnului Ponta se află un consens tacit cu domnul Băsescu? Mai are cineva dubii că prin acest pact domnul Băsescu a renunțat la un partid care a devenit mizerabil (prin lipsa de calități a unora dintre liderii trecuți și prezenți) – respectiv PDL și încearcă prin ”coabitarea” sau mai degrabă ”non-combatul” liderilor să își însușească un nou partid, și anume PSD-ul? În scenariul pe care încerc să îl conturez, voi demonstra că domnul Victor Ponta este noul Emil Boc.

Victor Ponta este premierul domnului Băsescu și noul Emil Boc.

Aceasta nu este o metaforă. Este o realitate. Domnul Băsescu este cel care l-a desemnat nu o dată, ci de două ori pe Victor Ponta în calitate de premier al guvernului României. Ca la orice mutare, denumită de unii ”strategie politică” de alții ”minciună ordinară”, domnul Băsescu a încercat de fiecare dată să bage câte o minciună sfruntată pentru a nega ceea ce oricum avea să facă: ””Domnul Ponta este copilot la mașină. Cum poți să conduci țara când ești doar copilot. Nu poate să conducă o mașină de 3 metri. Nu are maturitatea necesară să fie premier. Nu în mandatul meu. Gândiți-vă cum ar reacționa Victor Ponta dacă s-ar produce o reintrare a globului în recesiune, cum ai lua măsuri nepopulare?” – declara domnul Băsescu în 14 martie 2011. Părerea mea este că blatul cu domnul Ponta era făcut încă de atunci (atenție, martie 2011).

Cum a reacționat Boc atunci când ”globul a reintrat în recesiune”? Exact ca și domnul Ponta (alături de partidul căruia guverna atunci, în 2009, iar domnul Ponta era ministru pentru relația cu parlamentul sau așa ceva): au ignorat recesiunea, au ignorat înțelepciunea, au construit bugete nerealiste. Când realitatea a dat de pământ cu visurile dânșilor, au început să dea cu taxele și impozitele în populație: de la forfetar (al lui Boc de atunci  și al lui Ponta de acum). Frustrarea neîndeplinrii dorințelor s-a transformat în răzbunare pe companii și populație. Boc a majorat TVA-ul și a tăiat salariile (în timp ce menținea salarii babane pentru acoliți de genul Sebastian Vlădescu, Bogdan Drăgoi sau Ionuț Popescu). Într-o primă fază, Boc mințea cu nerușinare ”nimeni nu va avea salariile și pensiile tăiate, nu vom majora TVA-ul”. Metoda a fost preluată de domnul Ponta – țineți minte momentul noiembrie 2012, atunci când pe site-ul ministerului de finanțe a apărut informarea că vor fi majorate taxele și impozitele? ”Ce-i nebunia asta” – zicea domnul Ponta, promițând că taxele locale vor fi majorate în 2014, printr-o modificare a codului fiscale. Evident, a fost o mare minciună. Citiți materialul următor ca să vedeți cât de mare era minciuna: https://soviani.com/2012/12/12/cine-este-acest-arogant/

Faptul că domnul Ponta era un copilot imatur – in acceptiunea domnului Basescu – nu l-a impiedicat sa il desemneze prim-ministru. Nu o data, ci de doua ori. Cu jocul de glezne aferent. Evident, domnul Ponta l-a rasplatit pe presedintele sau: in cea de-a doua suspendare a domnului Basescu, domnul Ponta a actionat ca un premier imatur: in loc sa faca demersurile pentru oficializarea rezultatului recensamantului INAINTE de suspendare, a ignorat aceasta chestiune, parand sa se trezeasca din letargie abia dupa votul popular. Orice om rational si orice partener extern normal ar fi condamnat finalizrea procesului de recensamant DUPA votul popular. Ceea ce s-ar fi intamplat. Doar ca daca listele ar fi fost finalizate INAINTE de suspendare (nimic imposibil in treaba asta), domnul Basescu ar fi fost acum ISTORIE.

In plina procedura de finalizare a procedurii suspendarii lui Traian Basescu, domnul Ponta a sters-o in Africa de Sud, la Congresul Socialistilor. Ca sa nu fie in tara atunci cand trebuiau luate deciziile finale, domnul Ponta a plecat in Africa de Sud cu 2 zile inainte de inceperea congresului. Comunicatul PSD ne anunta atunci clar:

”Victor Ponta se va afla de luni pana joi in Africa de Sud si va participa la mai multe reuniuni si intalniri politice cu ocazia acestui congres”. Fotografia de mai jos sa arate oare o intalnire la nivel inalt in Africa de Sud?

img-20120829-00002

Probabil că mandatul de pana in alegeri al domnului Ponta l-a multumit grozav pe domnul Basescu, motiv pentru care i-a acordat un al doilea mandat. O sa imi raspundeti: nu avea ce sa faca, trebuia sa il desemneze pe Ponta. Desigur, dar atunci ce sens a mai avut jocul de glezne pe care l-a facut inainte de alegeri domnul Basescu (”cineva fără pată, care nu are trecut ascuns, etc…” – acela va fi cel pe care îl voi desemna premier). Eu nu sunt convins că domnul Ponta este un tip fără pată – scandalul de plagiat aducând demisia într-un stat civilizat, așa cum s-a întâmplat cu ministrul apărării din Germania – Karl Theodor zu Guttenberg – care a demisionat după ce teza de doctorat a domniei sale a fost dovedită drept plagiat. La noi s-a preferat desfințarea comisiilor și acoperirea urmelor. Dar, acțiunea de desemnare ca premier a domnului Ponta de către domnul Băsescu, dovedește în lumina declarațiilor de mai sus ale președintelui, că domnul Ponta se încadrează perfect în sistemul de valori băsescian.

Dar apropos de declarațiile domnului Băsescu, am scris atunci, în martie 2011, un scurt ghid de interpretare a declarațiilor domniei sale. În găsiți aici: https://soviani.com/2011/03/15/mic-ghid-de-interpretare-a-declaratiilor-lui-traian-basescu/

Ceea ce vreau să spun este că în primul mandat de premier al domnului Ponta, acesta mai degrabă a facilitat rămânerea domnului Băsescu pe poziția de Președinte, decât să pregătească un referendum corect de suspendare, prin finalizarea listelor de votanți înaintea procedurii de suspendarea.

Domnul Ponta a preluat nu numai simpatia domnului Băsescu, dar și ideile acestuia. Mai țineți minte textul moțiunii de cenzură cu care a venit la putere Ponta?

”În 20 martie 2012, guvernul a aprobat 3 hotărâri de guvern prin care se aprobau acorduri petroliere de concesiune către compania americană Chevron, pentru dezvoltare exploatare a gazelor de  șist în Dobrogea… De ce au fost aprobate acordurile ce permit Chevron exploatarea gazelor de șist în condițiile în care nu existau studii și nici cadrul legislativ specific care să reglementeze condițiile de explorare-exploatare, care să evite riscurile geologice, de mediu, de poluare a apelor freatice”? A trântit guvernul Ungureanu cu această moțiune, a introdus un ”moratoriu” adică o înghețare a explorării pe termen de un an, după care, ce ne spune domnul Ponta? ”DA, sunt PENTRU gazele de șist”. De altfel, la mai puțin de două luni după venirea ca permier, în iunie 2012, guvernul Ponta aviza NEGATIV o propunere a unor parlamentari Vasluieni de interzicere a acestui tip de exploatări. Imediat după alegeri, în 18 decembrie, domnul Ponta declara, despre aceeași companie Chevron că ”negocierile cu Chevron rămân o zonă de interes”. Acum domnul Ponta spune: http://economie.hotnews.ro/stiri-energie-14079073-victor-ponta-sustin-explorarea-gazelor-sist.htm. Tot în decembrie domnul Ponta spunea că ”cel mai mult are de pierdut dacă România scoate gaze de șist – Gazprom”. Adică, vom rămâne dependenți energetic de Gazprom ne spunea domnul Ponta, dacă nu scoatem gaze de șist.

Ghiciti ce spune domnul Băsescu despre gazele de șist? Cică fără exploatarea gazelor de șist rămânem dependenți energetic

Susținerea verbală a lui Traian Băsescu pentru proiectul de la Roșia Montana nu mai este un secret. Ce spunea domnul Ponta la mai puțin de lună după ce a devenit premier? În mai 2012? Iată declarația domniei sale:

”Nu doar că îl suspectez pe Traian Băsescu, ci îl acuz de faptul că atunci când ești în prima poziție a țării, sau a doua, sau într-o poziție atât de importantă, nu poti sa faci lobby pentru o companie privată fără a fi categoric considerat ca interesat, nu stiu, poate politic, nu vreau sa spun mai mult de atat”, declara Ponta pentru PROTV, în mai 2012.

Ce spun acum despre Roșia Montana? O consideră la fel de importantă ca autostrăzile pentru România, întrucât vrea să transfere investiția în ministerul creat pentru bunul său prieten, Dan Șova: ”Roșia Montana va trece la ministerul Marilor Proiecte”, a declarat Ponta pentru hotnews.ro

Și apropos de lobby pentru marile companii, cum interpretați declarația asta?  ”OMV, fiind un mai bun administrator decat a fost statul roman, a obtinut profituri foarte mari, toate profiturile au fost investite. Cea mai mare investitie din Romania la ora actuala este a OMV si a Exxon Mobil in exploatarile offshore in Marea Neagra. De exemplu, faimoasa centrala de la Brazi, cea pe gaz, este cea care intrand in piata ne-a adus toate preturile la energie electrica mai mici, dincolo de ceea ce tine de energia din zona reglementata.”

Iar publicul trebuie să știe: faimoasa centrală de la Brazi a primit de la domnul Ponta, prin ordonanță de urgență, derogare de la legile României în privința utilizării gazului metan. Adică, Petrom a obținut derogare să folosească gaz din producția internă, la preț mai mic de jumătate din prețul de import, pentru transformarea gazului în curent electric. Și pentru că România încă importă gaze naturale, gazul ieftin pe care Petrom îl folosește pentru a face curent electric va fi substituit din gaz din import, cumpărat la preț mai mult decât dublu. Ce ieftinire este asta? Iar aia cu TOATE prețurile la energia electrică – mai mici – cred că domnul Ponta a derapat rău – anul trecut au fost majorate în avans prețurile pentru energie, iar anul acesta va face la fel: prețurile pentru energie vor fi majorate de la 1 aprilie, nu de la 1 iulie. Deci domnul Ponta ne spunea doar o sumă de minciuni. La fel ca domnul Băsescu. Am scris despre asta aici: https://soviani.com/2012/11/26/granita-fina-intre-catastrofa-si-prosteala-in-acceptiunea-domnului-victor-ponta/. Cititi, pentru că merită.

In privinta OMV, desi o spune altfel, domnul Ponta are fix aceeași politica ca si domnul Basescu. Se fac ca sunt suparati pe companie și nu fac decât lucruri care vin impotriva bugetului. In cazul suprataxarii veniturilor obtinute din liberalizarea pretului gazelor, asa cum am scris mai devreme, domnul Ponta le da INAINTE banii din care va lua doar o parte, DUPA. Domnul Basescu nu a facut decat sa se ratoiasca la OMV, dar sensul a fost acelasi: nimic concret.

Prin urmare, in inca 3 proiecte, domnul Ponta are exact acelasi sens ca si domnul Basescu. Pot sa spun ca in aceasta privinta, domnul Ponta este premierul domnului Basescu?

Pot sa spun ca in privinta ideii de majorari de taxe, domnul Ponta este premierul domnului Basescu? Forfetarul lui Boc a fost inlocuit de forfetarul lui Ponta (toate microintreprinderile platesc impozit pentru simplul fapt ca exista). Taxele si impozitele locale au fost majorate, desi promisiunea era de stagnare. Timbrul de mediu inlocuieste taxa Sulfinei Barbu (mostenita de la Tariceanu). Domnul Basescu spunea ca indiferent ce va decide justitia in privinta corectitudinii taierii salariilor bugetarilor, NU SUNT BANI. Domnul Ponta, desi anunta ca va respecta deciziile instantelor, continua politica lui Boc, de a plati cu taraita (cate 5% pe an) sumele decise DEFINITIV si IREVOCABIl de catre justitie ca au fost retinute abuziv de catre institutiile de stat. Vreo diferenta fata de gandirea domnului Basescu?

Pentru mine, derapajele de la logica si bun simt fata de public ale domnului Ponta au fost mai mult decat evidente inca din mai anul trecut si am avertizat asta: https://soviani.com/2012/05/30/probabil-victor-ponta-vrea-sa-repete-toate-greselile-predecesorilor-sai-si-asta-foarte-repede/.

Și să nu uit: ce se întamplă cu favoriții domnului Băsescu, partidul fantomă UNPR? A… a fost absorbit de către PSD? Parlamentarii trădători și fără coloana vertebrală care l-au ajutat pe domnul Băsescu să conducă țara prin ruptura de PSD, acum s-au întors ”ła bază”? Și îl ajută pe domnul Ponta să conducă țara? O avea domnul Ponta aceleași afinități pentru cadrele din UNPR ca și domnul Băsescu?

Și iarăși să nu uit: cine sunt vicepremierii domnului Ponta? Liviu Dragnea? Nu cumva provine din PD? Gabriel Oprea? Nu cumva este cel care i-a stat alături lui Emil Boc și îi stă alături și lui Victor Ponta? ȘI evident, Daniel Chitoiu, despre care nu stiu ce mai conduce după segmentarea cu ministerul bugetului.

Și iarăși, să nu uit: care a fost prima grijă a domnului Ponta în seara zilei de 9 decembrie, după anunțarea exit-poll-urilor care prefigurau o victorie zdrobitoare a USL? Cooptarea UDMR la guvernare. Și dacă mergem puțin mai devreme, în aceeași seară, cine anunța pe facebook faptul că ungurii trebuie să meargă la vot că altfel UDMR nu trece pragul și nu intră în Parlament? Aha… Președintele premierului. Domnul Băsescu anunța asta. Pentru că, fără un UDMR parlamentar, cu cine mai negocia domnul Ponta să aducă la guvernare (deși avea o majoritate mega-zdrobitoare)

Și iarăși. să nu uit: acordul de coabitare. Credeți că a fost făcut pentru stabilitate? Eu am o părere diferită: acordul dintre Traian Băsescu și Victor Ponta a fost doar că să simuleze ideea de stabilitate. În fapt a fost făcut ca să acopere blatul care există, după părerea mea între domnii Ponta și Băsescu, încă din 2011. Adică, vezi doamne, omenii nu se pot ataca, pentru că exista acordul de cooabitare. Dar credeți că atacurile au fost reale până acum? Eu am o părere diferită: un simulacru. Din care avem 2 câștigători, fiecare obținând ce și-a dorit: puterea. Traian Băsescu stă liniștit la Cotroceni, iar Ponta s-a instalat la Palatul Victoria și are impresia că el conduce. Doar că nu cred că economia îi va lăsa să mai aibă pentru mult timp impresia asta. Și blatul va deveni păgubos. Nu pentru că nu se asemănă cei doi, ci pentru că, așa cum au demonstrat cu vârf și îndesat, nu prea se pricep. Și până la urmă, în afară de statură, îi diferențiază intim ceva pe Victor Ponta de Emil Boc? Aveți liber la comentarii să îmi explicați diferențele.

PS. Să nu uit: ce se înâmplă domnule Ponta cu Anastase, cu Blejnar, cu Udrea, cu Videanu?



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , , , , ,

21 de răspunsuri

  1. PS. Să nu uit: ce se întâmplă domnule Ponta cu Anastase, cu Blejnar, cu Udrea, cu Videanu?
    Acesta P.S ii intereseaza pe toti romanii,in rest oamneii simpli nu asimileaza pream mult,ei inteleg ca in tara nu exista un nivel de trai decent dupa ce a fost distrus total de regimul corupt-mafiot Basescu Traian,cei 4% dati pensionarilor este insuklattor daca tinem cont ca averile PDL-lor si inclusiv ale famigliei Basescu Traian au acaparate miliarde de euro din banii publici.mai sunt 2 zile in care Victor Ponta trebuie sa rezolve cu medicamentele pentru bolnavii de cancer, o rezolvare care va fi ,daca va fi pe termen scurt.Nimic insa despre afacewrile cu spitale si medicamente;le ale bisnitarului Cocos Dorin si ale infractpoarei inca nejidecate Udrae Elena.Cei doi trimisi in Instanta ,judeacti, condamnati cu celeritate ar aduce multi bani la bugetul sanatatii ce ar salva viata a mii d eromani.Chiar asa, d-le Victor Ponta unde s-a pierdut DREPTATEA PANA LA CAPAT?

    Sa-i amintim lui Victor Ponta dar si guvernariiUSL

    Reţeaua Udrea-Cocoș a câștigat zeci de milioane de euro de pe urma sistemului medical aflat în colaps.Într-un sistem medical aflat în pragul falimentului, datorită insuficientei finanţări de la bugetul de stat, grupul de afaceri patronat direct sau prin intermediul familiei sale de către afaceristul Dorin Cocoş a reuşit, în ultimii ani, să încaseze zeci de milioane de euro din afaceri cu spitalele din Capitală. Soţul Elenei Udrea a construit o adevărată suveică de firme, în care şi-a introdus sora, cumnatul sau foşti colegi ai Elenei Udrea în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, pe vremea când Primăria Capitalei era condusă de Traian Băsescu, sau alţi interpuşi, firme care se ocupă cu furnizarea de aparatură medicală, servicii medicale, produse sanitare sau medicamente. Acest lanţ a devenit ani de zile abonat la contractele pe bani publici puse la bătaie de unităţile spitaliceşti. Aceeaşi reţea a dezvoltat, în paralel, afaceri imobiliare în parteneriat cu un alt grup controversat care activează pe piaţa românească. Este vorba despre grupul Niro.

    Aceste afaceri medica­le continuă şi la aceas­tă oră, chiar dacă Mi­nisterul Sănătăţii se află sub o no­uă guvernare a Uniunii Social-Li­berale. Ultimele tunuri în dome­niu date de suveica lui Dorin Co­coş au fost parafate în perioada mai-iulie 2012.

    Reţeaua Meditest Global – 35 milioane de euro

    Una dintre cele mai importan­te surse prin care grupul de inte­rese patronat de Dorin Cocoş a pus mâna pe fondurile spitalelor bucureştene se numeşte SC Me­ditest Global 2002 SRL. Este vor­ba despre o firmă fondată de în­suşi Dorin Cocoş. În anul 2004, acţionariatul acestei societăţi co­merciale era compus din Dorin Cocoş, un grec – Tserpes Athana­sios, Adriana Irina Popescu şi o anume Raluca Mirela Olaru. Prin schimbări de acţionariat succe­sive, părţile sociale ale firmei au intrat, potrivit unor date ale Ofi­ciului Naţional al Registrului Co­merţului, în proprietatea familiei lui Dorin Cocoş, acesta din urmă retrăgându-se în umbră.

    Astfel, Florin Gabriel Dinu de­ţine un procent de 50 la sută din beneficiile şi pierderile societă­ţii, Camelia Mihaela Irimescu de­ţine un pachet de 30 la sută din acţiuni, în timp ce Robert Mihai Dumitrescu deţine 20 la sută din activele societăţii. Florin Gabriel Dinu este cumnatul lui Dorin Co­coş, fiind căsătorit cu Anca Dinu, sora lui Dorin Cocoş.

    În perioada 16 august 2007 – 22 mai 2012, firma Meditest Glo­bal 2002 SRL a încheiat cu spita­lele din Capitală contracte în va­loare de aproximativ 35 de mili­oane de euro. Este vorba despre 35 de contracte finanţate din ba­nii unităţilor spitaliceşti respec­tive, vizând achiziţia de reactivi de laborator, asistenţă medica­lă sau produse sanitare necesa­re activităţii medicale.

    În acest sens, în perioada 16 august 2007 – 22 mai 2012, Me­ditest Global 2012 SRL a înche­iat cu Spitalul “Matei Balş“ un nu­măr de 12 contracte de furnizări produse şi servicii în valoare de 15.668.302,16 euro, adică de apro­ximativ 70 de milioane de lei. Este vorba despre contracte încheiate la 16 august 2007 (67.639,35 euro), 16 august 2007 (254.363,02 euro), 20 octombrie 2008 (133.501,8 eu­ro), 10 octombrie 2008 (392.033,6 e u ro ) , 14 o c tomb r ie 2 0 0 9 (144.655,8 euro), 22 decembrie 2009 (21.236,74 euro), 2 septem­brie 2010 (33.818,52 euro), 4 oc­tombrie 2010 (1.800.043,83 euro), 22 iunie 2011 (2.467.424,4 euro), 1 august 2011 (352.894,7 euro), 2 fe­bruarie 2012 (534.737,8 euro) şi 22 mai 2012 (9.465.952,6 euro).

    În perioada 5 octombrie 2007 – 22 mai 2012, aceeaşi firmă a derulat cu Spitalul Militar Cen­tral “Carol Davila” un număr de 12 contracte, în valoare totală de 2.055.698,16 euro, adică de apro­ximativ 8.8 milioane de lei. Este vorba despre contracte încheia­te la 5 octombrie 2007 (74.983,26 euro), 8 noiembrie 2007 (20.138,2 euro), 26 februarie 2008 (57.073,3 euro), 29 mai 2008 (8.414,66 euro), 22 decembrie 2008 (83.238,94 eu­ro), 13 februarie 2009 (6954,36 euro), 2 iunie 2009 (19.997,09 eu­ro), 18 decembrie 2009 (2.065,75 euro), 19 februarie 2010 (4.946,3 euro), 26 iulie 2010 (6776,6 euro), 13 octombrie 2010 (151.548,5 eu­ro) şi la 22 mai 2012 (1.619.561,2 euro). La acest ultim contract, fir­ma Meditest Global 2002 SRL a câştigat nu mai puţin de 69 de lo­turi scoase la licitaţie, într-o sin­gură zi.

    În perioada 21 iulie 2008 – 1 iu­nie 2009, firma Meditest a înca­sat din partea Spitalului Univer­sitar de Urgenţă Bucureşti trei contracte, în valoare totală de 640456,47 euro, adică de 2,35 mi­lioane de lei. Este vorba despre contracte parafate cu spitalul în cauză la 21 iulie 2008 (420.533,76 euro), 14 aprilie 2009 (1.487,5 euro) şi la data de 1 iunie 2009 (218.435,21 lei).

    În perioada 14 iulie 2008 – 28 aprilie 2011, SC Meditest Global 2002 SRL a derulat cu Institutul Clinic “Fundeni” un număr de trei contracte, în valoare totală de 10.753.526,87 euro, adică de aproximativ 43,52 milioane de lei. Contractele au fost parafate la 14 iulie 2008 (4.170.645,16 euro), la 27 aprilie 2010 (105.933,51 euro), şi la 28 aprilie 2011 (6.476.958,2 euro).

    În anul 2008, firma patronată din umbră de Dorin Cocoş, prin cumnatul său, Florin Gabriel Di­nu, a încasat de la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti “Floreas­ca” două contracte în valoare totală de 2.320.436,4 euro, adi­că aproximativ 8,82 milioane de lei, parafate la data de 19 septem­brie 2008 (2.094.560,4 euro) şi la 22 noiembrie 2008 (225.875,8 eu­ro). Şi Spitalul “Victor Babeş“ a reprezentat “puşculiţă” pentru firma Meditest. Aceasta a deru­lat două astfel de contracte cu firma în cauză, în valoare totală de 1.713.012 euro, adică aproxi­mativ 7,2 milioane de lei, parafa­te la data de 21 decembrie 2010 (1.441.004 euro), respectiv la 18 octombrie 2011 (272.008 euro).

    Nu în cele din urmă, o altă uni­tate spitalicească la contracte­le căreia a avut acces firma lui Cocoş este Institutul Oncologic “Trestioreanu”, de la care a înca­sat, în baza unui contract parafat la data de 25 august 2010, suma de 1.219.733,75 euro, adică apro­ximativ 4,9 milioane de lei.

    Imuno Diagnostika– 19 milioane euro

    Afacerile familiei Cocoş pe banii publici ai spitalelor bucu­reştene nu se opresc aici. Me­ditest Global 2002 SRL este nu­mai unul dintre tentaculele reţe­lei. Intermediar şi într-o altă ra­mificaţie care a acţionat identic este acelaşi Florin Gabriel Dinu, cumnatul lui Dorin Cocoş. Potri­vit datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comer­ţului, Dinu mai deţine acţiuni la cel puţin încă trei societăţi comerciale care activează pe pia­ţa medicală privată din România. Acestea sunt SC Lotus Medical, firmă deţinută de către Dinu, îm­preună cu un anume Doru Popa; SC On Top Exclusiv SRL, unde Dinu împarte jumătate-jumătate acţiunile cu un anume Constan­tin Savu, şi firma SC Imuno Dia­gnostika SRL, deţinută în propor­ţie egală de cumnatul lui Dorin Cocoş cu un alt asociat din Me­ditest Global 2002 SRL, respec­tiv Camelia Mihaela Irimescu. Dacă primele două firme nu s-au implicat în mod direct în afa­ceri cu statul, nu acelaşi lucru se poate constata când vorbim de cea de-a treia.

    SC Imuno Diagnostika SRL a acţionat pe piaţa contracte­lor scoase la mezat de unităţile spitaliceşti bucureştene în mod identic cu cel utilizat de Medi­test Global 2002 SRL, având în vedere că şi acţionariatul firme­lor este aproape identic. În peri­oada 4 iunie 2010 – 5 iulie 2012, această firmă a încasat de la spi­tale suma de 19 milioane de euro (aproximativ 80 de milioane de lei), în baza a 14 contracte.

    În anul 2010, societatea Imu­no Diagnostika a derulat cu Spi­talul Clinic de Urgenţă Bucureşti “Floreasca” două contracte în va­loare totală de 1.046.064,62 euro, adică de aproximativ 4,19 milioa­ne lei. Este vorba despre contrac­te parafate la data de 21 mai 2010 (40.362,62 euro), respectiv la 25 iunie 2010 (1.005.702 euro).

    În perioada 30 iunie 2010 – 3 februarie 2011, firma în cauză a încheiat cu Spitalul de Psihiatrie “Prof. Dr. Alexandru Obregia” do­uă contracte în valoare totală de 3.743.507,9 euro, adică de apro­ximativ 15,32 milioane lei. Con­tractele au fost parafate la data de 30 iunie 2010 (2.872.351,5 eu­ro), respectiv la data de 3 februa­rie 2011 (871.156,4 euro).

    În perioada 28 iunie 2010 – 5 ianuarie 2012, Imuno Doagnosti­ka a încheiat cu Institutul Clinic “Fundeni” trei contracte în valoa­re totală de 2.987.540,6 euro, adi­că de aproximativ 12,53 milioane lei. Două contracte au fost para­fate la data de 28 iunie 2010, pri­mul în valoare de 6.820 euro, iar al doilea în valoare de 101.900,1 euro, în timp ce al treilea con­tract a fost încheiat la data de 5 ianuarie 2012 şi a avut valoarea de 2.878.850,5 euro.

    Institutul Oncologic “Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” este o altă unitate medicală care a arun­cat cu bani în firma cumnatului lui Dorin Cocoş, prin intermediul a trei contracte derulate în peri­oada 28 iulie 2010 – 11 iunie 2012, în valoare totală de 2.804.045,6 euro (aproximativ 11.65 milioa­ne lei). Primul contract, parafat la 28 iulie 2010, a avut valoarea de 1.463.891,3 euro. Al doilea a fost încheiat la data de 28 ianua­rie 2011 şi a vitregit bugetul insti­tuţiei cu suma de 475.595,8 euro. Cel de-al treilea contract, în va­loare de 864.558,5 euro, a fost pa­rafat la data de 11 iunie 2012.

    În perioada 22 iunie 2011 – 19 iunie 2012, Spitalul “Matei Balş“ a încheiat cu SC Imuno Diagnos­tika SRL trei contracte în valoa­re totală de 6.866.386,2 euro, adi­că aproximativ 29,53 milioane de lei. Este vorba despre contracte parafate la data de 22 iunie 2011 (2.822.169,2 euro), la 2 februa­rie 2012 (575.714,3 euro) şi la da­ta de 19 iunie 2012 (3.468.502,7 euro).

    Nu în ultimul rând, aceeaşi firmă a beneficiat de un alt con­tract, în valoare de 1.533.673,2 euro (aproximativ 6.75 milioa­ne lei), din partea Spitalului Ge­neral C.F. 2 Bucureşti. Afacerea a fost parafată la data de 5 iulie 2012.

    Limas Group – 5 milioane euro

    Iar cercul acestor afaceri nu se opreşte nici măcar aici. Ca­racatiţa mai deţine un tentacul prin care s-au scurs fonduri din­spre sistemul sanitar românesc către conturile familiei Cocoş. De această dată, ţinta nu o re­prezintă doar unităţile spitali­ceşti bucureştene, ci mai multe centre medicale de la nivel naţi­onal. Legătura dintre acest tenta­cul şi Dorin Cocoş este una des­tul de încurcată, pe care o vom devoala în ceea ce urmează.

    Astfel, în scenă intră de aceas­tă dată sora lui Dorin Cocoş, An­ca Dinu. Aceasta a deţinut ac­ţiuni într-o firmă denumită SC Centrul de Diagnostic Clinic In­ternaţional SA. Această firmă a deţinut acţiuni în societatea SC Zenith Business Group & Parte­ners SRL, împreună cu o altă so­cietate, Limas Group SRL. Des­pre Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional şi despre evoluţia firmei Zenith Business vom vorbi puţin mai târziu. Important de re­ţinut, pentru moment, este faptul că sora lui Dorin Cocoş este par­tener de afaceri cu societatea Li­mas Group, deţinută în proporţie de 100 la sută de un anume Mari­an Chiriac. Ei, bine, această so­cietate a derulat, numai în ultimii doi ani, un număr de 33 de con­tracte cu spitalele din România, pentru care a încasat suma totală de 5 milioane de euro. Contracte­le acestei firme sunt mult mai nu­meroase, însă ne vom opri, pen­tru moment, doar la cele derula­te în perioada august 2010 – mai 2012, care însumează 20,5 mili­oane de lei.

    Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Pantelimon” a atribuit, în perioa­da 25 octombrie 2010 – 16 iunie 2011, trei contracte firmei Limas Group SRL, în valoare totală de 345.897,4 euro (1.2411,559,1 lei). Este vorba despre contracte pa­rafate la data de 25 octombrie 2010 (9.417,8 euro), la 27 octom­brie 2010 (38.839,1 euro) şi la 16 iunie 2011 (297.640,5 euro).

    Spitalul Clinic de Urgenţă Bu­cureşti “Floreasca” a atribuit aceleiaşi firme un număr de şa­se contracte în sumă totală de 2.611.852,04 euro (aproximativ 10,55 milioane lei). Acestea au fost parafate astfel: la data de 9 august 2010 (53.817,14 euro), la 29 septembrie 2010 (72.368,6 euro), la 9 aprilie 2011 (965.215 euro), la 29 iunie 2011 (840.890,7 euro), la 19 ianuarie 2011 (575.335 eu­ro) şi la 23 aprilie 2012 (104.225,6 euro).

    Institutul Clinic “Fundeni” a contractat şi el serviciile firmei Limas Group, la data de 26 no­iembrie 2010, pentru care a plă­tit suma de 59,334 euro.

    Spitalul Universitar de Urgen­ţă Bucureşti a derulat 12 con­tracte cu firma în cauză, în va­loare totală de 1.220.850,6 euro (5,25 milioane lei). Este vorba despre contracte încheiate la 21 martie 2011 (3.394,5 euro), 12 au­gust 2011 (54160,7 euro), 23 iu­lie 2011 (219.546,9 euro), 25 iu­lie 2011 (3.311,7 euro), 2 septem­brie 2011 (5.078,1 euro), 11 oc­tombrie 2011 (620 euro), 19 de­cembrie 2011 (49.694,5 euro), 18 noiembrie 2011 (1.328,6 euro), 15 decembrie 2011 (2.657 euro), 7 fe­bruarie 2012 (6533 euro), 10 fe­bruarie 2012 (3.882,4 euro) şi 17 februarie 2012 (870.643,2 euro).

    Spitalul Clinic Judeţean de Ur­genţă Timişoara a încheiat cu fir­ma în cauză, în perioada 30 mai 2011 – 28 aprilie 2012, trei con­tracte în valoare de 4.026 euro (aproximativ 17.484 lei) Aceste contracte au fost parafate la 30 mai 2011 (1.562,4 euro), la 6 de­cembrie 2011 (1.328,6 euro) şi la 28 aprilie 2012 (1.315 euro).

    Urmează alte patru instituţii care au încheiat contracte. La data de 2 iunie 2011, Spitalul Ge­neral C.F. 2 Bucureşti încheie cu Limas Group SRL un contract în valoare de 349.728,4 euro (1,43 milioane lei). La data de 4 iunie 2011, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova atribuie firmei Limas Group un contract în va­loare de 16.290 euro (65.159 lei) . La data de 12 septembrie 2011, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâl­cea a atribuit aceleiaşi societăţi un contract în valoare de 5.469,3 euro (22.971 lei). Şi Serviciul Ro­mân de Informaţii (UM 0521 Bu­cureşti) a atribuit firmei Limas Group, la data de 5 august 2011, un contract în valoare de 30.606 euro (125.448 lei).

    Spitalul Militar Central “Carol Davila” a derulat cu aceeaşi fir­mă două contracte, în perioada 10 – 22 septembrie 2011, în va­loare de 1.4. Primul contract a avut valoarea de 147.662,9 euro (604.314 lei). Contractele au fost parafate primul la l0 septembrie (5.196,2 euro), iar al doilea la da­ta de 22 septembre (142.070,7 eu­ro).

    Limas Group a mai încheiat, la data de 24 ianuarie 2011, un con­tract în valoare de 174.391 euro de la Spitalul Clinic de Urgenţă “Sf. Ioan”, la data de 16 ianuarie 2012 un contract în valoare de 25.720,2 euro cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iaşi şi la data de 16 mai 2012 un contract în valoare de 6.328 euro cu Insti­tutul Oncologic “Prof. Dr. I. Chi­ricuţă” din Cluj-Napoca.

    Sora lui Cocoș, parteneră de afaceri cu fratele patronului grupului Niro

    Aşa cum se poate observa, afacerile lui Dorin Cocoş în domeniul contractelor derulate cu spitalele bucureştene sunt coordonate de către cumnatul acestuia, Florin Gabriel Dinu. Dar şi sora lui Cocoş, soţia lui Florin, activează în domeniul medical. Aceste îndeletniciri se întrepătrund, însă, cu o altă activitate, şi anume dezvoltarea imobiliară. În schemă intră adevăraţii parteneri de afaceri ai cuplului Dorin Cocoş-Elena Udrea, şi anume patronii grupului de firme Niro.

    Scandalul legat de mo­dificarea Legii Sănătă­ţii, iniţiată la începutul acestui an şi promovată de către Traian Băsescu, a condus la de­misia Guvernului Emil Boc. Asta, după ce Traian Băsescu a deter­minat plecarea, la acel moment, din Ministerul Sănătăţii a medi­cului Raed Arafat, fapt ce a de­clanşat, practic, tăvălugul ieşi­rilor oamenilor în stradă. Există multe voci care acreditează ide­ea că această iniţiativă legisla­tivă de “privatizare” a sistemu­lui medical din România ar fi ur­mărit tocmai favorizarea acestui grup de afaceri care activează în domeniu, patronat din umbră de familia Udrea-Cocoş.

    Anca Dinu, sora lui Dorin Co­coş, a deţinut, până anul trecut, pachetul total de acţiuni al firmei SC Centrul de Diagnostic Clinic Internaţional SA. Potrivit unui do­cument emis, la data de 21 ianu­arie 2011, de către Oficiul Naţio­nal al Registrului Comerţului şi publicat în Monitorul Oficial al României, Anca a cesionat păr­ţile sociale, 70 la sută din acţiuni fiind achiziţionate de către frate­le său, Dorin Cocoş, iar restul de 30 la sută din acţiuni ajungând în posesia Mioarei Radu. Aceasta din urmă a fost consilier în cadrul Consiliului General al Municipiu­lui Bucureşti, în aceeaşi perioadă cu Elena Udrea, pe vremea când Primăria Capitalei era condusă de Traian Băsescu. Mioara Radu mai deţine, însă, foarte multe afa­ceri în domeniul medical, ea fi­ind acţionar unic al societăţii Te­lemedica SA, dar şi asociat, ală­turi de SC Medcomplex SRL şi Orthomed Operator SRL în socie­tatea Teleradiodiagnostic SRL.

    Firmă înfiinţată în cabinetul lui Victor Ponta

    Tot Mioara Radu apare ca de­ţinând acţiuni în SC Centrul de Testare a Forţei de Muncă SA, alturi de Alexandru Câmpeanu, Mariana Iacobescu, Victor Co­coş (tatăl lui Dorin Cocoş), Va­sile Grigoraş şi societatea Ma­comb SA. O altă firmă a Mioa­rei Radu este Centrul de Asis­tenţă Medicală SA, la care ac­ţiunari apar ca fiind Victor Co­coş, Jose Iacobescu, Anca Di­nu (sora lui Dorin Cocoş), Ion Petre şi Olimpia Urlich. Aceste două ultime firme au fost impli­cate, în urmă cu câţiva ani, într-un imens scandal legat de acti­vitatea de acreditare a căpşuna­rilor români plecaţi la muncă în străinătate, afacere derulată îm­preună cu Oficiul pentru Migra­ţia Forţei de Muncă, la conduce­rea căruia se afla, la vremea re­spectivă, Aurel Teodorescu, so­ţul fostei şefe a Secretariatului General al Guvernului Boc, Da­niela Andreescu. Chiar şi aceas­ta din urmă gira afacerile în cau­ză din funcţia de secretar de stat în Ministerul Muncii.

    Tot de la Registrul Comerţu­lui am aflat că Mioara Radu es­te asociată într-o altă firmă, pe nume Sani Pharm SRL, societa­te înfiinţată la Cabinetul de Avo­catură “Victor Viorel Ponta”. Ală­turi de Moiara Radu, în firmă mai sunt acţionari Lucia Bratu, Ion Baciu şi Dana Stan.

    Filiera Anca Dinu – Niro

    Anca Dinu, Dorin Cocoş şi Mi­oara Radu sunt asociaţi direct cu grupul de firme Niro, în afaceri imobiliare. Asta, deoarece, în­că din anul 2008, Centrul de Di­agnostic Clinic Internaţional (fir­ma sorei lui Cocoş, la acea dată) deţinea 20% din acţiunile SC Ze­nith Business Group & Parteners SRL. Co-asociaţi în această soci­etate erau, în 2008, SC Imobilia­re Dinamic Business SRL (apar­ţinând unui anume Marin Lixan­dru) cu 2-% din acţiuni, SC Limas Group SRL (firma lui Marian Chi­riac, abonată la contractele din sistemul medical) cu 10% din ac­ţiuni, Ionel Dumitru (fratele lui Ni­colae Dumitru – patronul grupu­lui Niro) cu 40% din acţiuni şi SC Meditest Global 2002 SRL (firma cumnatului lui Cocoş şi a Mihae­lei Claudia Irimescu, abonată la contractele cu spitalele bucureş­tene) cu 5% din acţiuni.

    De precizat este că Mihaela Irimescu deţine şi ea, separat, afaceri imobiliare, întrucât es­te asociată, alături de societa­tea SC Grand Plaza SA, în firma Arkadia Hotels SRL, iar adminis­trator apare ca fiind Andrei Mi­hai Bejenaru, inculpat în dosa­rul omului de afaceri Puiu Popo­viciu, privind terenurile Acade­miei Agronomice Bucureşti, in­strumentat de Direcţia Naţională Anticorupţie. Ionel Dumitru, ca­re deţinea, în anul 2008, 40% din acţiunile firmei Zenith Business Group & Parteners SRL, apare co-acţionar în firma Niro ’95 Im­pex SRL, alături de fratele său, Nicolae Dumitru, dar şi de Flo­rentina Dona, Climnestra Gâdea, Alexandra Luminiţa Iosif, Ionica Neguş şi Daniela Tone.

    Intră şi constructorul de blocuri din curtea IGPR

    În 2009, acţionariatul societă­ţii Zenith Business Group & Par­teners se modifică, din firmă ie­şind SC Imobiliara Dinamic Busi­nessSRL şi intrând SC E.E.I. Imo­biliara Investments SRL (25% din acţiuni), aparţinând lui Anca Şte­fan şi unei firme Diam Imobilia­ra SRL, dar şi Central Residenti­al Park SA, cu 20% din acţiuni. Această societate proaspătă ac­ţionară în Zenith Business Group & Parteners, face parte din reţea­ua imobiliară a grupului de firme Niro şi, în urmă cu câţiva ani, a ri­dicat un complex rezidenţial ni­căieri altundeva decât în curtea Inspectoratului General al Poli­ţiei Române, din Şoseaua Ştefan cel Mare, cu ieşire directă în Par­cul Circului. Asta, după ce tere­nul în cauză a fost scos, printr-o Hotărâre de Guvern iniţiată de ministrul de Interne de la acea vreme Vasile Blaga, din dome­niul public al statului şi transfe­rat în domeniuul privat al statu­lui. După care terenul a fost tre­cut în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor, dez­membrat şi concesionat firmei Central Residential Park SA.

    Restul acţionariatului fir­mei Zenith în anul 2009 mai era compşus din Centrul de Dia­gnostic Clinic Internaţional SA (cu 20%), Ionel Dumitru (cu 20%), Limas Group SRL (cu 10%) şi Me­ditest Global 2002 SRL (cu 5 % din acţiuni).

    În 2010, acţionariatul firmei se schimbă din nou, din firmă făcând, acum, parte, Central Residential Park SA, Anca Dinu, E.E.I. Imobiliara International, Io­nel Dumitru şi Marian Chiriac. Anca Dinu intră, astfel, direct în firmă ca persoană fizică, ieşind Centrul de Diagnostic Internaţio­nal şi Meditest Global 2002 SRL, iar Marian Chiriac preia acţiuni­le în Zenith deţinute de firma sa Limas Group.

    Ramificaţia ramificaţiei

    Aşa cum arătam mai sus, reţeaua de interese a grupului Cocoş în do­meniul medical este una destul de vastă. Precizam că Florin Gabriel Di­nu, cumnatul lui Dorin Cocoş, deţine acţiuni în societatea In Top Exclu­siv SRL, împreună cu un anume Constantin Slav. Acesta are, la rândul lui, acţiuni, împreună cu fratele său Nicolae, într-o firmă denumită SC Lo­tus Consulting Company. Coincidenţă sau nu, Florin Gabriel Dinu, îm­preună cu Doru Popa, deţin acţiuni într-o firmă care se numeşte Lotus Medical SRL.

    Acelaşi Slav Constantin mai deţine acţiuni în societatea Wide Scre­en Media SRL, alături de George Nicolaie şi Ionuţ Coldea, dar şi în firma AT Art Build SRL, alături de cunoscuta prezentatoare TV Simona Malvina Cservenschi, fostul soţ al acesteia – Bogdan Grigore Cservenschi, Cătălin Lascut şi fiul fostului premier Radu Vasile, Radu Tudor Vasile.(sursa paginaintai)

  2. E foarte corect, de fapt Ponta si Basescu sunt la ‘putere’ intrucat servesc interesele SUA si CE. ‘Presiunea Internationala’ reprezinta doar un santaj politic privind satisfacerea doleantelor economice. Interesant e ce se va intampla cu cele 2 functiii cheie din procuratura, caci pana la urma nu e treaba USL-ului sa-i ancheteze pe Udrea&Co. Am incredere in doamna Pivniceru ca o sa puna cu adevarat 2 persoane ‘ok’

  3. Felicitari pentru acest articol care arata clar ca lacrima cardasia lui Ponta cu escrocii, care au nenorocit tara, sub sceptrul lui Basescu.

    Ponta este doar o clona a lui Boc.

  4. Si decoloratu’ de Anto’ cand vine la money chanel sa ne explice ce dreaq face in functia lui,sau ce rol indeplineste in parlamentul ala ,ca in afara de faptul ca doar baga de vina lui Basescu ,ii vrea demisia si satisface presa cu interviuri si briefinguri alta treaba nu se vede…Care-i rostul lui acolo?? Sau crede ca asa se ajunge prezidente…Si daca ajunge [ca-i destul de incompetent pt asta] si ramane fara obiectul discutiei[Basescu] atunci cu ce se mai ocupa???va trai din amintiri???Un presedinte de parlament cu asta se ocupa ???sa numere de cate ori se duce la Wc, Basescu???D-l Soviani !! cheama-l te rog si pe decolorat si intreaba-l daca interviurile,si datul din clanta aiurea sant obiectul muncii lui,daca pentru asta imprumuta ei bani de la FMI in numele tarii ca sa-i plateasca salariu???? De fapt ce sarcini de serviciu are el??Nu-l aud odata despre munca comisiilor parlamentare ,despre rezultatele obtinute….doar Basescu!! si capreoarele de ziariste si ziaristii roata in jurul lui sorbindu-i veninul…Pai sa zica si despre Iliescu ,cum a lasat sa fie taiata industria si data la fier vechi,cum ia lasat pe toti sa fure si sa-si faca punga mare cu toate neamurile…Dar nu asta-i rolul lui ca presedinte in parlament,

  5. @ livia
    Multumim pentru informatii. Parca lucrati la FBI. Da’ aia din USL care au nenorocit Romanica sint sfinti? De la FSN incoace vorbim despre infractorii de comunisti si securisti din Ro care se prefac ca ne conduc. Toti sint demni urmasi ai defuctului PCR si au aceleasi apucaturi si idei despre „viitorul Romaniei”. O sa ajungem sa vorbim nu despre economie, ci o sa devenim toti experti in dosare de fraude economice facute de tovarasii ramasi neimpuscati la timpul lor precum nefericicitul de Ceasca care se plictiseste in iad din lipsa colegilor de partid. Sa speram ca natia va iesi in strada mai luminata, fara sa mai zica prosteste doar „capul lui Motoc vrem, lichidindu-i de placere sau necesitate pe toti nenorocitii comunisti si securisti care ne-au dus la infometare.

    PS
    Ce naste din pisica soareci maninca.

    • Te-as sfatui sa-ti vezi de treaba ta .Daca ai vreo alta treaba decat sa cauti comunisti printre oameni aceasta pentru a ascunde crimiinalitatea economica enorma a regimului mafiot Basescu Traian.Conform comentariului tau ,fara nicio noima, infractoarea inca nejudecata Udrea Elena si al ei complice Cocos ar trebui trecuti la anticomunisti!In ceea ce priveste pisica si soarecele si acelora le este scarba de specimene asemeni tie.Punct.Discutie incheiata.Ai ceva de spus fa-o strict la subiect, nu ne intereseaza propaganda ta pro criminalitate basista si anti USL.

  6. @ livia
    Eu tot nu inteleg de ce acoperiti trecutul celor din PSD? Parca nu locuiti in Ro si ati venit aici tocmai cind la conducere era Basescu si PDL-ul lui. Dar pina la venirea lor la putere cine a nenorocit Romania? De ce tot faceti partizanat pro PSD? Nu sint toti aceasi urmasi ai PCR, ulterior FSN? Nu sint cu toti patroni de carton si fac afaceri la greu cu statul? De ce nu insirati si infractiunile facute de cei din USL si taceti milc? Chiar credeti ca ne prostiti pe toti? Eu cred ca la noianul de informatii de care dispuneti dumneavoastra cenzurati la greu matrapazlicurile celor din USL incercind sa-i prezentati drept ingerasi. Si cine este de vina? Tocmai eu? Pai inainte Coposu era vinovat de tot ce mergea rau in tara.
    Atita timp cit cei care vin la putere introduc taxe si impozite cu nemiluita ca sa-si asigure furaciunile ulterioare de la bugetul statului poarta denumirea de COMUNISTI, indiferent ca va place sau nu. Nu avem acum un partid cu idei de dreapta in Ro, chiar daca cei de la PDL se bat cu caramida in piept pentru asta.
    Daca detineti informatii certe despre afacerile cu bugetul statului ale celor nominalizati de dumneavoastra puteti sa le puneti la dispozitia celor care se ocupa cu anchetarea lor ca sa fie rezolvate problemele.
    Eu nu fac comentarii fara noima cum sustineti dumneavoastra, dar vad ca toti politicienii din toate partidele fac aceleasi nelegiuri si am curaj sa spun ca sint COMUNISTI. Nu exista doamna comunisti sau securisti buni si o alta tabara cu comunisti si securisti rai. Sint toti la fel de rai impreuna cu cei care ii apara. Dar dumneavoastra aveti curajul sa recunoasteti toate acestea? Sau interesele personale va impiedica sa o faceti? .
    Nu ati inteles mesajul subtil totusi al domnului Soviani? Cum de se face ca din postarea domniei sale rezulta ca toti sint o apa si un pamint sau ce naste din pisica soareci maninca? E simpu: SINT TOTI COMUNISTI!
    Credeti ca intrind in rindurile celor care odinioara au format FSN-ul si au mincat de la ei aceleasi mincaruri cu idei de stinga, prin educatia primita nu sint tot COMUNISTI indiferent cit de tineri au fost la intrarea in partid?

    PS
    Astept sa dati ordin sa ma aresteze @ livia, ca sa nu mai scriu pe blog lucruri care dumneavoastra nu va convin!

  7. Ce de balarii pe metru patrat in articolul asta. Pana una alta guvernul Boc ne-a trecut cu bine prin maximul de recesiune. Nesimtitul de Ponta ne-a teleportat brusc in decembrie 1989 cu prostiile pe care le face. N-o sa ne ajunga 5 guvernari de dreapta sa carpeasca prostiile facute de el.

    • Guvernul Boc ne-a trecut cu bine prin maximul de recesiune???? :)) Guvernul Boc ne-a bagat in maximul de recesiune! A ignorat criza, iar cand a devenit evidenta a actionat ad-hoc si a pus bazele stagflatiei de acum, dupa o cadere economica de peste 8 procente. Si s-a indreptat impotriva populatiei si companiilor cu indiferenta si in bataie de joc. Dar nu incerc sa va conving de nimic.

    • llivio și yo – 007, matali sînteți pedelist d-ăia duri, bre! Adică, un amestec de țărînă, țîfnă, cu zdrențe și muci într-un cap de regulă gol-goluț! Nu vedeți decît în portocaliu cu verde. Sînteți fanatizați de comisioane, soro, v-a luat matrozu și umbra de rațiune de-o mai aveați unii dintre voi. Căci, să mai crezi în băsism și să-l preamărești după 8 ani de dezastru înseamnă ori prostie, ori ticăloșie – nimic altceva. Nici nu mă îndoiesc de faptul că dormiți sub pernă – cum se poartă în partid – cu portretele robot ale vacilor nebune udrea-ritzi-mitzi-pitzi-alma mater roberta, elenele tatii etc. Și, desigur, cu boturile lui Bleaga, Videanu, Bercovici, Boc – modelul de salvator de țară, pășitor peste criză,al lui yo – 007. Fantastic – să crezi că Boc e altceva decît rahatul de care te ștergi jenat după ce ai călcat în el, neobservîndu-l. Nu pricep ce ar mai trebui să se întîmple în România pentru a vă convinge și voi, talibanii băsciști, că ați făcut rău țării cît toată gașca lu nen-tu Nelu, din care vă trageți, la un loc. Și nici ăia n-au stat degeaba – ei au trasat direcțiile. Oricum, un proces al băsismului se va face și va rezulta că regimul comunist a fost chiar suav pe lîngă golănia contemporană. Voi ați expediat România îndărăt cu măcar dublul mandatului belelei naționale.
      Degeaba vă explică vouă băiatul acesta, Soviani, ca la proști, cum stă treaba. Strică orzul pe voi, gîștelor. Nu veți avea timp să chibzuiți decît în recluziune – și nu mă îndoiesc de faptul că vă vor prinde din urmă vremurile cu pricina. Este obligatoriu pentru sănătatea morală a patriei și spre a pune capăt coșmarului.
      Catalizator al proceselor poate să fie chiar bi-curul în multi-luntri, Ponta. Fiindcă prea le vrea repede-repede pe toate, Și, de aceea, greșește și va greși, iar asta va distruge definitiv PSD – dă Doamne! Dar nu singur, ci împreună cu întreaga faună politică actuală. Altfel, n-are efect.
      Pînă una-alta, ați ajuns la o margine de drum… Curaj, copii, săriți în șanț!

  8. Excelenta analiza ! Corect ! Nu exista nici-un dubiu ! Dar ,in completare ,pot sa afirm ca ESTE INCEPUTUL SFARSITULUI ”carierei”lui politice ! Si a PSD.ului DEFINITIVA !
    Marea majoritate a populatiei s-a saturat de toate aceste mizerii .Cat de curand cred ,va incepe ofensiva si cred ca se va incepe cu Cotroceniul !

  9. Da, sigur, cum se întâmplă ceva rău în ţara asta e vina lui Băsescu…Nu puteţi vedea mai departe de-atât!! Dacă Guvernul Ponta face numai prostii şi ia decizii împotriva poporului, nu e vina lui şi a USL în general că nu-şi respectă promisiunile electorale…ci e vina lui Băsescu.

    Nişte oameni de nimic care nu vedeţi mai departe de doctrina personală….Nu vedeţi cum pârjolesc ţara asta ca oricare altul care a fost în ultimii 20 de ani…pt că sunt toţi politicienii la fel. De parcă USL e alianţa salvatoare, dar nu poate să-şi facă treaba din cauza lui Băsescu…Ce să zic, drăgălaşul USL!!!
    Nu vedeţi că în ziua de azi nu mai există conştiinţă la nimeni, mai ales la politicieni – de fapt ăsta e unul din criteriile pt a fi accepptat în politică: să fii cât mai amoral şi poate chiar şi imoral….şi coruptibil!

    Un singur lucru e adevărat din ce afirmaţi aici: chestia cu guvernarea mondială. Că era Băsescu, Icsulescu…tot aia era pt România. Dar să strigaţi sus şi tare că USL e BUN, dar păcat cu Ponta că e mânjit mondial…asta e prea de tot! Mai bine recunoaşteţi că nu are nimeni puterea de a se opune mafiei mondiale…şi că asta e la nivel Planetar soarta fiecărui stat în afară de cele care conduc Lumea!
    Punct.
    Sunt curioasă dacă-mi rămâne comment-ul 😀

  10. L-am cunoscut personal pe dl. Soviani in urma cu vreo 10-12 ani, cand lucra la un post de televiziune care azi nu mai e. Desigur, d-sa nu-si aminteste de mine, eu nefiind persoana publica. Nu am o parere grozava despre domnia-sa dar in privinta celor spuse in material, sunt 100% de acord.
    Primul fapt care m-a convins de duplicitatea premierului a fost „vrajeala” cu referendumul „intors” de Barosso si de Curtea… Prostitutionala:
    – de ce l-a cooptat ministru de interne pe un om, notoriu a fi adept al lui Basescu si al PDL?
    – de ce nu a actualizat listele electorale?
    – de ce a acceptat, fara cracnire, „cele 11 porunci ale lui Barosso” (de fapt, ale madamei Macovei!) si nu si-a lasat portita de scapare promitand sa puna in discutia parlamentului acele „porunci”? Ca doar nu avea el dreptul sa decida ceea ce aberau aia!
    – de ce a „convins” parlamentarii USL si mai ales pe presedintele Camerei Deputatilor, Zgonea, sa respinga punerea in discutia parlamentului a deciziei (mizerabile, absolut neconstitutionale) a Curtii… Prostitutionale?
    Celelalte actiuni sunt exact asa cum zice dl. Soviani. Iar singura diferenta dintre Boc si Ponta chiar asta e: inaltimea celor doi!

  11. Da, sigur, cum se întâmplă ceva rău în ţara asta e vina lui Băsescu…Nu puteţi vedea mai departe de-atât!! Dacă Guvernul Ponta face numai prostii şi ia decizii împotriva poporului, nu e vina lui şi a USL în general că nu-şi respectă promisiunile electorale…ci e vina lui Băsescu.

    Nişte oameni de nimic care nu vedeţi mai departe de doctrina personală….Nu vedeţi cum pârjolesc ţara asta ca oricare altul care a fost în ultimii 20 de ani…pt că sunt toţi politicienii la fel. De parcă USL e alianţa salvatoare, dar nu poate să-şi facă treaba din cauza lui Băsescu…Ce să zic, drăgălaşul USL!!!
    Nu vedeţi că în ziua de azi nu mai există conştiinţă la nimeni, mai ales la politicieni – de fapt ăsta e unul din criteriile pt a fi accepptat în politică: să fii cât mai amoral şi poate chiar şi imoral….şi coruptibil!

    Un singur lucru e adevărat din ce afirmaţi aici: chestia cu guvernarea mondială. Că era Băsescu, Icsulescu…tot aia era pt România. Dar să strigaţi sus şi tare că USL e BUN, dar păcat cu Ponta că e mânjit mondial…asta e prea de tot! Mai bine recunoaşteţi că nu are nimeni puterea de a se opune mafiei mondiale…şi că asta e la nivel Planetar soarta fiecărui stat în afară de cele care conduc Lumea!
    Punct.
    Sunt curioasă dacă-mi rămâne comment-ul

  12. Băsescu asistă îndurerat la ,,execuția politică,, a ex-premierului Emil Boc și-i șoptește lui Ponta; ,,Victoraș, ai grijă de copii!

Trackback-uri

  1. Victor Ponta, premierul lui Traian Basescu? | Romanasi din toate colturile u(r)niti-va!!!
  2. Premierul domnului Basescu (II) |
  3. Cercul pacatos si pana prostului |
  4. 3 declarații memorabile făcute de Klaus Iohannis, George Maior, Ion Iliescu, într-o singură zi. | Blogul lui Radu Soviani

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.