3 declarații memorabile făcute de Klaus Iohannis, George Maior, Ion Iliescu, într-o singură zi.


Este foarte clar ca schimbarea modului global de a privi fenomenele are efect si la nivel national, unde contribuim deasemenea la schimbarea unei paradigme. Ca om de media și observator al detaliilor, în general, și într-o măsură mult mai mare în momentele cheie, pot sa spun ca zilele acestea sunt ochi si urechi. Incerc sa fiu atent la declaratii si sa le sumarizez. pentru mine și pentru dumneavoastra, aici pe blog.

Iar astazi am observat 3 declarații extrem de importante, care în sine, pot reprezenta niște definiri, niște clarificări sau niște lecții de viață extrem de importante. Mă refer, ca definire, la declarația domnului Klaus Iohannis făcută la momentul validării sale ca Președinte ales la Curtea Constituțională, ca și clarificare, la declarația domnului George Maior, făcută la targul de carte Gaudeamus (apropos. voi cumpăra cartea lansată de dansul astazi  – Spion pentru eternitate – Frank Wisner, un argument în plus fiind că l-am cunoscut și intervievat pe fiul său (Frank G. Wisner), în urmă cu 13 ani, iar declarația domnului Iliescu, așa, ca lecție de viață.

Le iau pe rand, cronologic:

Screen Shot 2014-11-21 at 21.52.42     Klaus Iohannis: ,,Vreau să conectez Președintele Romaniei la Constitutie”. Declarația a fost făcută cu Președintele actual langă (și mi-am amintit că în urmă cu o săptămînă, cel pe care l-am numit încă de la         începutul anului trecut (aici și aici) ,,premierul domnului Băsescu” îl acuza pe Klaus Iohannis ca fiind omul actualului Președinte. Domnul Băsescu nu a mai putut să zică decat ,,cateodată trebuie să forțezi Constituția”. În opinia mea, este o delimitare clară de un anumit comportament al președintelui în funcție. Pas cu pas. Primul a fost caștigarea alegerilor. Al doilea este conectarea funcției Președintelui cu Constituția este al doilea. Mai sunt foarte mulți pași, și deloc ușori, unii critici.

 

 

Screen Shot 2014-11-21 at 21.54.20    Declarația domnului Ion Iliescu: ,,Ce-i important pentru fortele politice, e sa nu intre in panica cand pierd si sa nu se umfle in pene cand castiga”. Asta e important pentru orice om. Așa, ca lecție de viață.  Și pentru orice partid, care atunci cand caștigă alegerile, uită de unde pleacă și se comportă la fel sau chiar mai rău decat predecesorii. Dar în general la fel.

 

 

 

george maior - gaudeamus       Declarația domnului Maior, făcută la targul de carte Gaudeamus: ,,SIE şi SRI, trebuie să coopereze mai mult în acest sens. Eu am îndrăznit o părere personală, invalidată nicidecum politic, că într-o ţară ca România o fuziune, o unificare ar fi cel mai bun model prin care am putea fi mai eficienţi decât suntem în acest sens”. Declarația domnului Maior este interesantă întrucat personal, am auzit-o de la altcineva cu doua luni înainte ca domnul Maior să o enunțe sub forma  unei opinii ,,personale”. Și mai e interesantă din încă un punct de vedere: economic. După cum cunoașteți, termenul fuziune are mai multe sensuri.

Primul sens dat de DEX este ,,contopire a două sau mai multor state, sau a a două sau mai multor partide, într-unul singur. S-a gandit cineva la cele 2 servicii ca ,,stat în stat” pană acum? Sau că fiecare partid este asimilat unui serviciu? Nu cred 🙂 Deci nu cred că ăsta a fost sensul folosit de domnul Maior 🙂

Al doilea sens dat de DEX este ,,reorganizarea prin contopire într-o singură entitate omogenă a unor întreprinderi sau a unor instituții”. Cred că sensul ăsta, în întregime, a ținut să îl enunțe domnul Maior, ca ,,opinie personală”. Pentru că cele 2 servicii sunt 2 instituții, iar enunțul a cuprins mesajul de ,,reorganizare”. Iar în urmă cu 2 luni, exact asta auzeam. De ce în întregime? Pentru că ,,reorganizarea prin contopirei  într-o singură entitate omogenă a unor întreprinderi” este perfect valabilă și în cazul SIE și SRI. După cum știți, cele două servicii au ,,societăți/întreprinderi acoperite” (Art.10 din Legea 1/1998 privind funcționarea SIE:

,,Serviciul de Informaţii Externe este autorizat să folosească persoane juridice sub acoperire, înfiinţate în condiţiile legii, să utilizeze metode specifice, să creeze şi să deţină mijloace adecvate pentru obţinerea, verificarea, protecţia, evaluarea, valorificarea şi stocarea datelor şi informaţiilor referitoare la siguranţa naţională.” și Art. 21 din Legea 1/1998, respectiv: ,,Serviciul de Informaţii Externe primeşte şi administrează bunuri proprietate publică şi privată a statului, putând să le închirieze în funcţie de regimul lor juridic, reţinând o cotă parte de 50% din valoarea chiriei, şi desfăşoară, în condiţiile legii, activităţi cu caracter economic. Veniturile astfel obţinute vor fi utilizate integral pentru finanţarea cheltuielilor materiale şi de capital, iar disponibilul rămas la sfârşitul anului va fi reportat în anul următor şi va fi folosit cu aceiaşi destinaţie.”.

În cazul SRI avem Art.43 din Legea 14/1992:

,,Sub controlul Parlamentului, în raport cu nevoile proprii şi cu respectarea stricta a prevederilor legale, în cadrul Serviciului Român de Informaţii pot funcţiona: o regie autonomă, societăţi comerciale de producţie, instituţii sanitare, precum şi asociaţii cu caracter cultural-sportiv”.

Vorbim despre genul de firme sub acoperire, care, desigur, doar ipotetic, pot obține spre exemplu rambursări de TVA necuvenite- susținand că o fac în interes național. Se referea domnul Maior și la fuziunea societăților acoperite? Și dacă da, societățile cărui serviciu sunt cele absorbante (și vor rămane acoperite) și societățile cărui serviciu sunt societățile absorbite (și vor rămane descoperite, împreună cu angajații lor?). Și sunt curios dacă există și un calcul asupra sumelor care vor fi lăsate în economia reală prin această fuziune. Cam despre cate procente din PIB vorbim în fiecare an.

În fapt, în opinia mea, domnul Maior nu emite o ,,părere personală” ci un mesaj către partenerii externi care au semnlat instituțiilor din Romania disfuncționaliți majore, generate instituțional, și s-au întrebat încontinuu de ce aceste semnale nu au fost avute în vedere.  Domnul Maior nu a enunțat vreo ,,părere personală” ci a lansat în spațiul public ceea ce vrea cineva să audă. Dansul vrea să transmită că ar fi înțeles mesajele pe care le-a primit. Și că va exista o conformare (dubla negație care devine afirmație, respectiv ,,invalidată nicidecum politic” cu sensul de ,,validată integral politic”). În acest stadiu însă conformarea valorează exact cat valoareaza principialitatea celor care vinerea trecută refuzau respingerea legii amnistiei și grațieri, iar marți, după pierderea alegerilor, pretextand ca ,,așa vrea poporul și noi am înțeles”, votau cu două maini – în fapt o cosmetizare blitz impusă de realitatea pe care nu au fost capabili să o perceapă din timp, iar acum se repliază.

Domnul Maior este director SRI de 8 ani. Cand a constatat că e necesară reorganizarea serviciilor? Cum a acționat atunci cand, SRI-ul, oferind informații beneficiarilor legali, a observat că aceste informații sunt ignorate iar anumite comportamente s-au accentuat? Și-a pus la modul cel mai serios problema, instituțional, dacă beneficiarii legali de informație sunt inactivi pentru că atata pot, sau pentru ca sunt parte a unui proces despre care a fost sesizat? De ce abia acum a simțit nevoia să transmită un mesaj,  scuze, ,,părere persoanlă”?

Sunt doar cateva ganduri pe care le am acum cand privesc cum in principal clasa politică indiferentă pană ieri, al cărei comportament nu a fost nicicum validat de către populație, pretinde că face marș forțat spre a îndeplini și cea mai mică dorință a poporului.

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

2 răspunsuri

 1. Elena Merlan

  READRESAREA MEA in anul 2009 CATRE PRESEDINTELE ROMANIEI
  15.04.2009

  DOMNULE PRESEDINTE,

  La inceputul învestiturii d-voastra in suprema functie in stat v-am adresat un un memoriu aratindu-va succint cum mie si familiei mele ni s-a luat totul :VIATA de catre impilatorii acestui neam si vinzatorii de tara, ce fara scrupule si samavolnic ne-au transformat in morti vii din anul 1984 si in prezent pentru interesele lor personale,de grup si ale Romaniei.
  Urmare memoriului meu, cancelaria presedentiala mi-a dat un raspuns usor tangent problemelor relatate de mine si bineinteles nici acelea nu s-au materializat nici pina astazi. Atasez mai jos copy pentru exemplificare.

  Totul s-a desfasurat in maniera societatii socialiste multilateral dezvoltate tipic romanesc : superficialitate perfecta, lipsa de profesionalism sau harababura organizata dupa cum a spus Maiacovski in discutie cu el insusi : »Vladimir, Vladimirovici, cum iti place haosul ? E perfect, nu-i trebuie nici un adaos !”
  Consilier Elena Cimbrea, semnatara adresei o fi avut in agenda sau in registrul de evidenta rubrici precum termen de realizare, stadiul petitiei, responsabili ?
  Cu siguranta nu, atit timp cit pina astazi nici o institutie nu a dat nici un semn legat de adresa amintita.Din momentul care securitatea a adus rusii si mapamondul, am devenit prizonierii securitatii, Romania a facut din mine si familia mea, problema de stat, luind vietile noastre.Tot ceea ce s-a intimplat in jurul nostru a fost facut de romani sub controlul direct al securitatii,pentru profitul lor si-al Romaniei si exemplul de mai sus sustine : « quod erat demonstrandum ».
  Scenariile in jurul nostru au continuat la fel de ticaloase cum : « ab ovo » si sunt prezente.Numai pentru informare. Printre altele mi s-a cerut si sa blamez presedintii Romaniei de dupa ’89, sa sustin ca sunt niste nulitati ce nu pot atinge «luminatele capete » care ne-au facut sa fim ultimii la CAER si-n Europa inainte de ’89si care lucreaza din subsidiar cu sirg si in prezent.
  M-am adresat instantei judecatoresti chemind in faţa instanţei statul roman pentru restabilirea drepturilor si inlăturarea constrîngerilor la care sunt supusa din anul 1984 cît şi în prezent, fiindu-mi încălcate toate drepturile omului ce mi se cuvin conform Constitutiei României, eu avînd statut de ostracizat.Totul a fost o parodie si cerberului sef i s-a transmis mesajul:”calm down, suntem pe pozitie numai noi”.Ceea ce a urmat a fost lesne de inteles; actiunea a fost respinsa de toate instantele iar eu am beneficiat de urmatorul mesaj:”nu o sa mai ai familie”.Cind este vorba de ticalosii , sunt perfectibili, operativi si de neintrecut .In scurt timp am ajuns in situatia ca am inaintat cerere de divort pe care am postat-o si pe site spre satisfactia inegalabililor conducatori ai Romaniei din subsidiar sau deghizati.
  Cum va consider ca apartinind barbatilor de stat din categoria luminata ce pot sta cu demnitate alaturi de luminatii Europei si ai lumii, cum sunteti si presedintele meu si mai ales ca eu sunt convinsa ca un presedinte al Romaniei, este dupa cum a spus poetul : »Nu e om de rind, el, este : DOMNUL TARII ROMANESTI… »luind in calcul toate datele situatiei noastre revin cu aceasta scrisoare eu fiind nevoita desigur sa fac o noua incercare de a cere azil politic lumii, a emigra avind in buzunar uriasa suma de 200 euro, desi pe esichierul politic nimeni nu a aparat valorile democratiei si nu a dat tributul dat de mine si familia mea pentru democratia de dupa ’89. Viata imi este fara responsabilitate expusa pentru totdeauna riscului permanent oriunde pe tera, atit cit Romania a adus rusii si mapamondul sa asiste la monitorizarea noastra.Noi am devenit cunoscuti de un intreg mapamond.Am conclusionat acest fapt cind anul trecut am plecat in Europa pentru acelasi motiv : spre a cere azil politic si ajutor lumii.
  Ieri la usa mea am avut geambasi de oameni ce sigur lucreaza pentru cerberii nostri.Stiind cu certitudine ca in jurul nostru si la usa noastra nu sunt decit cei trimisi de securitate am dorit sa stiu cum se lucreaza asatazi. Am constatat o cersetorie mascata combinata cu inegalabilul lor brand mitocanesc ; desigur pentru diversiune si gloata asistenta dar cu un alt substrat in realitate. Acest gen de oameni i-am mai intilnit si cu alte ocazii in aceasta perioada de 25 ani de prizonierat, pe vremea cind am mers de am cerut azil politic din campusul de azilanti din Ungaria si care nu mi s-a acordat cum tuturor de acolo, fiindca Romania a facut din noi iarba pe care o calca elefantii vrind sa arate cum aici se infrunta cele 2 sisteme : al ticalosiilor si minciunii ce lucreaza din subsidiar strigind in jurul meu : »noi nu am vrut schimbare… » si al democratiei.Pe perioada cit am locuit in campus am fost supusa unui program de mitocanii si inicitati pentru a mi se demonstra ca ei sunt prezenti si acolo si cu atentie mi-au ascultat discutiile ce le-am purtat in casa noastra cu sotul meu.
  Am intrat in Europa si
  „Inca mai avem cu totii, undeva in spatele creierului nostru, amintirea unui stat care oprima cetateanul si care il strivea in libertatile sale fundamentale” spun politicienii.
  Cind astfel de afirmatie vine de la un cetatean din cei multe « nule »dupa parerea celor favorizati de Fortuna, buni doar pentru a le da voturi, nu inseamna poate prea mult dar cind vine de la un politician indiferent de culoarea politica, desigur, oricare din cei multe « nule » trebuie sa ia atitudine.Eu voi folosi si acest prilej si spun cu tot regretul si convingerea, ca afirmatia facuta nu corespunde realitatii ci din contra,Romania este si la ora actuala un stat al Uniunii Europene dar care-si oprima cetatenii, care manipuleaza intreaga suflare ,unde pcristii si uneltele lor securistii lucreaza din subsidiar deghizati si-si vor scote capetele curind ca mintuitorii neamului .
  Este mai mult decit o eroare sa faci afirmatia de mai sus.Este o rusine.
  Atit timp cit exista familie cu statut de OSTRACIZAT cum este familia mea,carora li s-au luat vietile,carora le-a fost pingarita fiica copil model cum nu multe in Romania, pe care statul roman i-a folosit 25 ani:din 1984 pina in 1989,timp de 6 ani pentru a-l darima pe Ceausescu ,apoi alti 20 ani, pentru a deschide usi ce i-au fost inchise numai spre folosul celor ajunsi pe scaune in fruntea tarii, sau cu putere de decizie din subsidiar, acestia facindu-se ca nu vad , nu aud strigatul nostru de a se pune punct ticalosiilor si a indrepta raul facut,Romania este tara rusinii si faradelegilor.
  Ca vine un securist ce asteapta mariri pentru ca imi striga : »ce…., iar ai inebunit… ?!» dupa ce mi-au dat inapt psihic pe fisa medicala fiindca am indraznit sa afirm ca am statut de ostracizat iar policlinica a luat un exemplar pentru a-l trimite cui si unde ? demonstreaza cert afirmatia bunicii mele materne cind gasca dascalescu s-a insinuat in viata noastra mi-a zis cu jale si siguranta : »te urmaresc ASTIA……….pacat de munca ta ! » Sunt multe exemple ce pot fi date din tarile unde functioneaza democratia dar rezum doar exemplul de mai jos :
  Diaspora [2009-02-12 Newsletter oferit zilnic de Ziare.com]
  Romani inchisi pe nedrept, despagubiti de statul italian
  Doi frati romani, in varsta de 23, respectiv 24 de ani, inchisi in Italia timp de trei luni pentru agresiune sexuala, dar a caror nevinovatie a fost dovedita de testele ADN, vor primi despagubiri din partea statului italian. Curtea de Apel din Torino a ordonat ca cei doi frati, Adrian si Gheorghe Florin Nichitean, din Radauti, sa primeasca in total 44.500 de euro despagubiri din partea statului italian, 24.500 de euro Adrian si 20.000 de euro Gheorghe Florin, relateaza cotidianul CronacaQui, …
  Noua ne-au fost luate vietile si autoritatile romane se fac ca nu stiu suferintele ce ni se dau si nu aud strigatele pe care eu le postulez zi de zi de dupa 1989 si in prezent. Mie mi s-au luat toate drepturile de la dreptul la munca la cel mai elementar: dreptul la intimitate.Astazi plec sa cer azil politic si ajutor lumii cu 200 euro in buzunar expusa multor riscuri si fara ca eu sa fi incalcat legi sau sa am vini si mai ales dupa ce mi-au fost confiscate averi iar eu am fost producatoare de valori de nu au avut o alta de virsta mea sa aseze alaturi din acest punct de vedere.Nu m-am inghesuit la salariu mic dar care se completeaza ci m-am dus pentru un salariu mai mare , unde a fost greul mai greu, in medii grele de lucru, cu responsabilitati si luind si catedra in invatamint peste orele de program si nu multi barbati realizau la vremea respectiva sallariul meu.
  Romania ar trebui sa ceara pentru aceasta intrarea in Guinness Book, deoarece nu mai exista tara care sa institue guverne si presedentii pentru oprimarea si pingarirea cetatenilor ei aducind rusii spre a li se da scenarii distractive si lingusitoare.

  Justitia, ani in sir nu mi-a primit nici cererea de chemare in judecata a statului Roman pentru incalcarea DREPTURILOR OMULUI si restabilirea drepturilor civile si materiale ce ni se cuvin iar cind a admis cererea a facut doar o parodie de proces continuindu-se asupra-ne practicile josnicilor pcristi deghizati in democrati.
  Anexez mai jos copy a corespondentei mele catre COMISIA PENTRU CONSTATAREA CALITATII DE LUPTATOR IN REZISTENTA ANTICOMUNISTA careea m-am adresat la indicatia MINISTERULUI JUSTITIEI. Usor se deduce stilul persiflant, rau intentionat, a slujbasului fara deontologie profesionala, apartenent al gastii pcriste deghizata-n democrati ce lucreaza din subsidiar pentru interesele lor sau doar un jalnic manipulat.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> copy
  CATRE : MINISTERUL JUSTITIEI
  COMISIA PENTRU CONSTATAREA CALITATII DE LUPTATOR
  IN REZISTENTA ANTICOMUNISTA
  27 February 2007
  REFERITOR: adresa nr.278 /2006
  Pentru solutionarea memoriului meu mi-ati solicitat sa va trimit in copie legalizata de catre notariat:
  – 1 ) Certificatul meu de nastere pe care vi-l inaintez alaturat.
  – 2 ) Precizari in care articol ,litera din ordonanta apreciez a ma incadra.
  Gindesc ca dupa ce veti hotari asupra situatiei mele fiind categoric o persoana împotriva cărora au fost dispuse, din motive politice, măsuri administrativ abuzive avind statut de ostracizat din 1984 si in prezent -si daca biata Romanie va ajunge sa fie condusa pe principii cit de cit democratice incit drepturile cetateanului prevazute prin CONSTITUTIE sa nu mai fie incalcate ci respectate, atunci eu voi putea cere sprijin unui avocat pentru a va trimite aprecierea mea.Profesional eu sunt de formatie tehnica si Romaniei ii sunt suficienti Ceausestii care se pricepeau la tot.
  Fac aceste precizari deoarece m-am adresat instantelor de judecata si nu am putut beneficia nici de un minut de consultatie juridica, deoarece pentru mine si familia mea au facut o marota cei care si-au confundat menirea.
  Daca considerati ca meritam atentia d-voastra va rog vizitati site-ul http://www.elenamerlan.org unde puteti vedea tratamentul inuman ce ne este aplicat cu obstinatie de 23 ani.
  Va multumesc, va urez numai bine si ma rog DOMNULUI sa va dea taria si lumina incit sa contribuiti cu un strop la redarea demnitatii care se cuvine acestei tari ajunsa cu sprijinul pcr-istilor si slugoilor ei securistii in coada Europei si ultima la CAER.
  Elena Merlan
  http://www.elenamerlan.org
  Hotarirea acestei comisii? N-o relatez fiindca este simplu de intuit.
  >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
  Cita dreptate a avut Panait Istrate cind a scris prin anii 30 ai secolului trecut : « Omenirea se indreapta spre o suferinta din ce in ce mai crincena, fie ca va domina comunismul, fie ca va domina fascismul, caci atit un regim cit si celalalt, nu vor consimti sa-l hraneasca, -amara piine !-decit pe omul care va abdica de la orice spirit de dreptate si va urla cu lupii. » si cit de mult au pierdut romanii necunoscindu-i aceste relatari.
  Modul cum ni s-au luat vietile de 25 ani, cei mai frumosi ani ai copiilor si cei mai fertili ai nostri ticalosiile la care suntem supusi tot de atit amar de vreme le-am relatat succint pe site-ul http://www.elenamerlan.org, si in elenamerlan.org Blog si in multe memorii ce le-am inaintat autoritatilor de dupa 1989,masmedia,chiar instantelor judecatoresti in procesul intentat impotriva statului roman.
  Pentru intelegere reiterez succint.
  In anul 1984, serviciul de Securitate, unealta buna la orice a “toarasilor”factiunea dascalescu, care conduceau o tara adusa in “golden epoch” la dispozitia acestora, pentru care suprem era: viata ca o sinecura, imorali si corupti a inceput urmarirea mea gindind desigur prin prisma lor ; anume ca, in delegatiile de serviciu ce le efectuam duc viata extraconjugala si astfel voi deveni companion la agapele tovarasesti. Multiple si utile mie si familiei mele au fost preocuparile mele in delegatiile ce le-am efectuat si cu nimic in comun gindirii lor bolnave. Nici mintile nu mi-au fost sucite de « fat frumosul » ales de ei pentru ca eu sa « fall in love » dar au aflat ca suntem o familie cu realizari cum nu multi, copiii de virf in cele mai bune scoli si ne-au luat spre a servi de model pentru Societatea Socialista multilateral dezvoltata si in aceeasi masura a lagarului socialist ; de parca o tara poate fi reprezentata de o familie.Dar, au mai aflat ca suntem impotriva lui Ceausescu. Eram impotriva lui Ceausescu, fiindca era conducator de stat nu « scare craw » iar tara era jale si vai.
  Factiunea dascalescu era deja in tratative cu rusii pentru darimarea lui Ceausescu si perpetuarea factiunii, fiindca batea vintul schimbarii de la URSS si pe intregul mapamond iar lovitul din spate in Romania este cutuma.
  Noi fara de voie am fost luati protagonisti iar rusii au fost adusi pentru a li se da scenarii care sa serveasca interesele personale si de grup, factiunii dascalescu cit si Romaniei. Au fost multe aspecte care ma conduc sa fac aceasta afirmatie.Incepind de la apologia ce s-a facut nepotului lui dascalescu Dan Dulama, exdirector SIDEX, apoi ministrul metalurgiei, devenit manager la companie romano-« hidra imperialista » continuind cu apologia pentru el si toata gasca de imorali si corupti pina la ginerele lui dascalescu pe care l-au prezentat mai intii ca fiind doctor apoi spion functie de cum erau miscarile in Rusia. Un spion ca el, desigur bine ajuns lucreaza in subsidiar si ne-a croit vieti in mod democratic.
  Pina la decembrie 1989, timp de 6 ani am fost terorizati si ne-au fost distruse vietile, pauperizati « per fas et nefas », lasindu-ne a intelege ca Ceausescu este cel care dirijeaza aceste ticalosii.
  Dupa momentele din decembrie 1989 am inteles clar ca nu Ceausescu fusese cel care ne terorizase si distrusese vietile timp de 6 ani ci niste oameni marcati de complexul inferioritatii.Am gindit ca « erare humanum est », dar am fost folositi in toti cei 6 ani pentru a arata ca trebuie schimbare, noi fiind democrati iar eu am servit democratia permanent in acei ani, cum si dupa ’89 pina astazi. Nu o sa incep sa detaliez atit timp cit declaratia de la TIMISOARA si nu numai, in procent de 90% am sustinut-o punct cu punct in toti acei ani 1984-1989, cum cei de pe scena politica sau din serviciul de securitate nu sunt multi sa poata spune ca au facut aceasta iar ca sa dea tributul nostru ,niciunul .
  Gindind ca au venit desteptii la putere, mi-am zis : desteptilor nu trebuie sa le ceri a-si indrepta greselile. Ne-au luat 6 ani din viata dar au facut-o pentru DEMOCRATIZAREA tarii si-si vor indrepta greselile facute fata de noi .Dar i-am supraestimat.
  Scenariile asupra noastra continuau in aceeasi maniera dar cum sunt baieti descurcareti , tupeisti si limitati,acum au lasat sa se inteleaga ca guvernantii de dupa ’89 sunt cei care ne terorizeaza si au inceput sa-mi transmita mesaje ca eu sa le sustin idei, scenarii si personaje pe care le infierasem inainte de ’89, straine democratiei, logicei normale,bunului simt elementar dar straine chiar gindirii mele.Nu mai spune cum a fost ,acum lauda sistemul socialist si ai lui conducatori .Cum nu le-am fost marioneta niciodata nu le-am intrat in scenarii nu din dorinta de a-i infrunta .
  Vazind ca nu schimba scenariile, i-am intrebat pe toate caile ce vor?
  Urmare raspunsurilor primite pentru a nu lasa loc interpretarilor, am intocmit memorii si am dat scris ambasadei ruse si SRI punctul meu de vedere clar legat de toate subiectele care le-am receptat.
  Din motive lesne de inteles, punctul meu de vedere a fost ignorat, evident noi am devenit problema de stat a Romaniei din momentul cind au fost adusi rusii si mapamondul pentru a participa la scenariile din oficine. Cum a fost o Ialta a fost si o Malta.Pe mai departe s-a ticalosit in jurul nostru pina astazi si permanent mi se transmit amenintari.
  Nu mi s-a permis angajarea pe nici un fel de post ; nici de muncitor, desigur din multiple motive.Constientizez ca toate acestea au fost si sunt posibile si fiindca lumea democrata deasemeni ne-a folosit dar ne-au sacrificat .Nu ne-au dat loc sub soare, inainte ca nu aveam viza, apoi bani si acum probabil pe motivul ca am avansat in virsta odata cu timpul cit am fost folositi.
  Izolata intre 4 pereti nu se mai vede realitatea romaneasca mai prospera ca oricind ci doar manipulatii trimisi la usa mea, cu care ei cred ca ma surprind si fac scenarii pentru minti inguste.
  Au afirmat de nenumarate ori ca acestea toate sunt fiindca M. Gorbaciov are placerea sa ma vada permanent precum pe animalul la zoo, inchis in cusca.
  Logic, cerberul sef dirijeaza aceste toate, este autorul moral. De nu el era seful suprem nu era batalia autohtonilor pe noi. Unii cu care nu am fost nici de buna ziua, erau foarte nerabdatori sa afle verdictul deciziei mele si spuneau : »te accepta ?, te accepta ?.. »
  Mi-au confiscat averi si mi-au interzis orice activitate aducatoare de profit transmitindu-mi ca nu mi se permit afaceri de anvergura. Am indraznit, au aplicat metode coercitive si mi-au confiscat toti banii, folosind tactica – departe de Rusia.
  Lipsiti de scrupule si moralitate, dind ticalosiile si slabiciunile lor la necesitati politice, au lucrat si lucreaza din subsidiar gindind ca li se cuvine.Ne-au supus la ticalosii demne de Auschwitz.
  Prin anul 1985-86, o ruda a sotului meu a facut urmatoarea afirmatie in fata mai multor persoane, referindu-se la situatia noastra (parafrazez) : »Doamne, apara si pazeste, cine a mai pomenit sa i se ia nevasta omului… »Atunci nu am inteles nimic din aceasta afirmatie cum multi ani dupa aceea. Persoana care a facut afirmatia, era un barbat cu rationament si demnitate, bun cunoscator al dictaturii proletare, pe care el ii ignora si ii asezase cu obiectivitate unde le era locul si sigur de o zi in viitor cind vor fi schimbati.Inaintea ingerintei, chiar l-am intrebat de unde aceasta siguranta si cum el avusese moara si alte latifundii cu aceeasi siguranta mi-a zis : va veni de la sine acea zi, fiindca doar au distrus, aducind mult rau acestei tari.
  – Dupa 90 continuindu-se ticalosiile in juru-ne in aceeasi maniera cum din anul 1984 pina in anul 1989, am intrebat pe toate caile folosite de ei in juru-mi : ce doriti de fapt ?
  Raspunsul a fost : »te vrea de sotie tovarasul dascalescu, » .Neprimind din parte-mi nici un raspuns, au avansat alta stereotipie : « te vrea M. Gorbaciov… » lansare ce am tratat-o ca pe o gluma dar constatind ca ei nu au limite am inaintat prin anii 1994-95 prin CONSULATUL RUS din Bucuresti un memoriu expresedintelui Gorbaciov unde mi-am spus punctul de vedere referitor la acestea toate pentru a nu mai lasa loc interpretarilor si am cerut sa stopeze toate aceste ticalosii ce se fac asupra noastra. Desigur opinia mea a fost ignorata, deoarece doar ei au drepturi, se folosesc de oameni precum de niste unelte, au facut din noi probleme de stat a Romaniei, dar zicind ca de fapt au venit daor pentru a ne numara ……….. si au continuat ticalosiile si scenariile in jurul nostru, permanent in aceleasi dezgustatoare si inepte maniere. Au fost folositi diversi indivizi si diverse cai prin care-mi transmiteau sa afirm ca accept legaturi de amor cu M.Gorbaciov.
  Eu nu am avut nici sclipire de gindire de a ma antrena in mitocaniile si ineptiile lor, dar ei condusi de interese au mizat pe experientele lor de a trece peste vointa tuturor si a mea desigur.
  Asa se face ca,dupa ce mi-au terorizat fiica de la virsta de 15-16 ani,au claustrat-o si au folosit toate metodele de a o destabiliza si ingrozi au dat repartitie pe ea nepotului lui dascalescu,alungind din jurul ei toti baietii care o placeau si mai ales pe cei ce nu apartineau structurilor pcriste si securiste si se mai faceau vinovati de a fi din familii trecute pe la scoli.Unul fiind fiul celui mai bun prieten al meu si de familie , ce si-a dat doctoratul in Franta, copil ce a absolvit ca sef de promotie facultatea.Mie mi-au transmis ,sa fiu mindra de onoarea ce mi s-a dat.Nepotul tovarasului dascalescu, o vrea de sotie.Vointa fiicei mele care era ingrozita de el, nu conta.Cum era sa fie atrasa o fata care a fost copil de virf de un ins care spunea (parafrazez) : »eu nu stiu franceza sau engleza ca tine , fiindca nu m-a dat mama. Eu nu stiu pian si nici muzica fiindca nu m-a dat mama. Eu nu stiu matematica ca tine, am fost la liceu industrial fiindca nu m-a dat mama(el zicea ca mama lui este profesoara).Eu nu merg la patinoar nici la bazinul de inot fiindca nu m-a dat mama.. ».El nici nu a dorit sa invete. In realitate gasca care l-a insinuat in viata fiicei mele sub supravegherea SECURITATII nu voia sa se vada realizarile socialismului .Patinoarele si bazinele de inot socialiste.El era mereu flamind si voia sa manince pe gratis. La facultate avea notele mai mici decit ale ei si fiindca am avut proasta inspiratie si am spus : bine, dar este baiat , la facultate trebuie sa fie de virf, au trecut la represalii :lui i se da sa copie de iau scos colegii de sub grila foaia cu raspunsurile date de asistent iar ei ii furau notele.
  Dupa ani de prizonierat, ea fiind de neclintit in hotarirea ei afirmind : »am ajuns sa am coşmaruri ca nu mai scap de el… »i-a determinat dupa ce au supus-o altor experiente terifiante de i- au adus un altul : Pirvulescu pe care fiica mea nu l-a vrut nici atit, dar ei au obligat-o sa-l aiba in preajma spunind : « lasa, lasa, ca asa trebuie »…. .Vazind groaza fiicei mele, m-am facut scutul ei .Cerberii nostri ziceau : » ce este scris pentru ea este pus deoparte, acum lasa, lasa, ca asa trebuie » . Le-am descoperit iarasi jocul josnic cind ei transmiteau natiunii : « fata il vrea, masa este cea care nu-l place »>….. Am constatat o lupta asidua si dementa intre cei din gasca dascalescu si cea a lui Pirvulescu pentru a o lua de sotie pe fiica mea.Ei doar falsi, profitori, slugoi si jalnici. Pentru ca nu i-a vrut au izolat-o pe mai departe, au tinut-o fara a-i permite sa profeseze 3 ani cu diploma de medic in buzunar, au adus-o la virsta de 33 ani apoi au pingarit-o si au obligat-o la multe, inclusiv sa aiba cota de 4 copii fara tata, fara ca ea sa fie o libertina, fara ca ea sa vrea. Au pingarit-o. Al 4lea copil au obligat-o sa-l aiba la virsta de 40 ani prin programul : « FATA Făăăăă !… » .Noi peceristii si securistii , deghizati in democratii de dupa ‘89,care de ani buni ticalosim din subsidiar cu autoritate deplina, trebuie sa revenim pe eshichierul politic ca mintuitorii neamului.Cu banii de la hidra imperialista mai o sa punem de-o epoca de platina de aceasta data ca pe cea de aur am realizat-o in societatea socialista multilateral dezvoltata, cind plini de egaliatate fauream produse pentru intern de proasta calitate si produse pentru export.Tu trebuie sa arati ca,noi meritosii neamului, dadatorii din coate, inainte de ’89 pentru a pune pielea pe bat conationalilor si a ne ingrosa buzunarele fara de munca,dupa ’89 mari democrati am procedat corect stabilind pentru bobor cota de 4 copii..Suntem patrioti .Am vrut inmultirea neamului siluind vointe, cu jertfe umane dat ca tribut de purtatorii de gumari.Ne-am umplind buzunarele noastre si am bagat pumnul in gura tuturor carora noi am poftit.Vrem inmultirea neamului si acum, desi stiam ca vine criza.Noi stam in palate, tu cu 4 copii in 2 camere.In conditii de normalitate parintii tai ti-ar fi creat lux asa cum ai fost crescuta inaintea ingerintei.Acum tovarasul Paul Dobre nu a permis ca fiul tau sa frecventeze gradinita unde este copilul lui ; el este democrat de rasa superioara . Vrem inmultirea neamului si acum, fiindca suntem patriotarzi. Noi suntem impilatori de neam ca dintotdeauna .Am urinat pe cine am vrut noi si cind am vrut noi.Daca a refuzat sa ne faca poftele, fiindca suntem jmecheri, dastepti, autodidacti de sorginte sanatoasa, noi stim despre toti, hotii si imoralii nostri, neamurile noastre au numai calitati si drepturi.Voi toti, sunteti doar uneltele de care sa ne servim noi dupa pofta ce-o poftim cum de la ‘45 incoace.
  Trei ani mi-au tinut fiica inchisa in casa fara sa o lase sa profeseze, desi conform legii toti colegii ei au facut stagiatura in spitale judetene ea absolvind facultatea de medicina Carol Davilla luind toate licentele cu 10, examenul de stat cu 10 si media generala cu 9,50 dupa ce i-au furat note si examene .Absolventa a liceului VAlecsandri cu media 10 la fizica, 9,50 la matematica si reusita a 3-a din 1200 candidati cu media 9,85 la matematica iesind prima pe poarta liceului de la teza de matematica numai dupa 1h si 15’’.Cind au facut circul cu « hotii de doctori la rezidentiat »in fond ei autorii morali sau si faptici, i-au anulat rezidentiatul la care obtinuse 937 puncte din 950.Au fost atunci citeva mame care si-au rostit indignarea pentru aceste ticalosii, cum si o mama a colegei mele de liceu dar toate au fost aduse la tacere imediat .Au manipulat doctorite de virsta parintilor ei de veneau si spuneau ca ea trebuie sa mearga la tara,fiindca pe vremea generatiei lor , absolventii facultatilor de medicina erau trimisi la tara de academician Elena Ceausescu.Ce daca legile acum erau altele ? Interesul lor primeaza.Viata fiicei mele ? Nimic .In realitate pcristii au vrut sa transmita « hidrei imperialiste »adusa de ei, ce nivel ridicat de trai au creat ei prin sistemul socialist incit la tara copii de taran se insturiesc la pian, precum nemtii- desi cei mai multi nu au avut nici privata.
  Tatal biologic a nepotilor mei,este un medic cum si fiica mea si de virsta ei .Situatia creata este o samavolnicie a unor mintilor turbate,care tot ei au adus un mos ,cu nevasta dar si fecior de virsta fiicei mele,pentru a arata impartitorilor de putere in Romanica si gloatei asistente,ca mosu este din bobor ajuns puternic om , vineaza tigri si elefanti si face copii amantei la virsta cind el este din categoria :bunic.Stiut fiind, copii sunt in primul rind responsabilitati.Privatiunile aduse si copiilor nu le mai amintesc. In tot ceea ce au gindit este doar groaza si suferinta, vietile noastre furate pentru marota cui ? A celor adusi de cei care conduc Romania, a pingarilor.Iata pentru ce se instituie guverne, presedentii si servicii secrete .
  Au mai trimis inca un manipulat cu sorginte sanatoasa si cu mintea cum a lor, pe vremea cind ii zvirleau in usa fiicei mele, ( am postat pe site o prezentare a acestor mizerii,) fecalele de la etajele superioare, sa-i puna in gardul fiicei mele , o oala cu fundul spart .Conform traditiei boborului roman pentru a umili pe cele care traiesc in neciste si dezonoare desi ei la momentul respectiv si multi ani nu au avut multe sa-i aseze alaturi .Ea a fost pingarita de ei,securistii slugoii pcristi si al cerberului sef.Autorul moral al tuturor acestor faradelegi, cerberul sef, rus adus de ei si numai pentru ei.
  Din exces de zel al fetelor bisericesti, am fost invitata personal la slujba in biserica de preotul paroh care la sfirsit a tinut o prelegere despre fetele care aleg sa traiasca in nerusinare si pacat. Cind am fost de am cerut sprijin Patriarhiei Romane, am intilnit doar o multime de docti, dornici de a se etala, cum peste tot in jurul nostru, cit de culti sunt alesii Domnului si interesati doar de cele lumesti.
  – Anterior datei de inaintare catre instanta a cererei mele pentru desfacerea casatoriei, mergind pe b-dl G.Cosbuc, in zona bloc M3, in timpul prinzului, am fost tintuita citeva minute urmare unei lovituri pe vertex dupa cum am explicat si in cererea de divort. Lovitura primita, a fost foarte puternica de am crezut sub impulsul momentului ca mi-a penetrat osul cranian. Deasemeni am perceput ca am fost tintita de un obiect dur, de marimea unui glonte, imbracat intr-o perna cu lichid viscos si miros fetid si care mi-a udat partea superioara a capului de a trebuit sa ma spal indelung timp pentru a scoate acea miasma din par. Aruncarea am perceput-o deasemeni,ca fiind trimisa cu precizie, nu cum s-a facut in juru-mi atmosfera ca « o baba » certata cu bunele moravuri din acel bloc isi arunca gunoaiele asupra trecatorilor si mie mi-a azvirlit un cotor de para. Un cotor de para il gaseam prin juru-mi si nu putea sa aiba un asa impact.
  M-am gindit ca ar fi posibil de mi-au implantat un cip ; stiiut fiind faptul ca eu vreau sa emigrez avind in buzunar uriasa suma de 200 – (doua sute ) euro.
  Cum nu posed cunostinte temeinice despre aceste descoperiri ale noilor tehnologii in acest domeniu, am consultat citeva lucrari cum : “Microchip Implants, Mind Control and Cybernetics”, ”Mind Control The Ultimate Terror” cit si alte citeva , m-am nelinistit si am iesit in tirgul Galatiului sa vad reactia gloatei manipulate. Am descoperit cu stupoare ca in timp ce eu ardeam clipa de clipa, de a ajunge in vest spre a cere ajutor mapamondului pentru a-mi salva familia, ei, cerberii si gloata coplesita de traiul greu ce-l traiesc dupa 89, sunt in asteptarea unor scenarii amoroase eu protagonista.Sancta simplicitas este de vina.
  La istorie am citit pasajele in care cu emfaza ni se povestea cum politicienii inaintasi pe vremea cind turcii veneau si luau birul au vrut apoi sa se desfete si cu nevestele politicienilor iar aceia au dat dovada de romani descurcareti le-au adus turcilor alte femei. Un mod romanesc de-a rezolva problemele tarii si in situatia noastra.Unii cu foloasele, noua ne-au luat vietile.Cei mai frumosi ani ai copiilor si cei mai fertili ai nostri.
  -Dupa ce am postat site-ul : http://www.elenamerlan.org , mi s-a transmmis cum si alte mesage ca nu o sa mai am familie si au trecut la treaba tovarasii dupa cum le este cutuma iar eu am relatat despre aceste in cererea mea pentru desfacerea casatoriei.
  – De ziua mea, sotului meu i s-a cerut sa nu–mi dea nici un telefon si sa-mi ureze un simplu LA MULTI ANI ! dar cerberii, au ales cum si-n alte dati, un « fat frumos »de-al lor de mi-a trimis o felicitare cu urari de fericire, pe care nu-l cunosc dar pe care l-am gasit in zilele ce au urmat pe listele « marilor nostri democrati PNL-isti» solicitind si votul meu. Vot pe care desigur nu i l-am dat ci doar m-am gindit daca acestea toate sunt permise ca preocupari de oameni ce au destinele noroadelor in miinile lor si fiind motiv de a ne fi luate vietile.
  Sotul meu care si-a vazut fiica pingarita, monitorizarea permanenta, si alte lucruri care nu mi le-a impartasit, a inteles poate mai bine societatea in care traim influientat si de interesele securistilor.Mi-a spus cu disperare cind i-am reprosat de ce nu protestam : » , cum sa protestam ? , nimeni nu ia atitudine, ne-ar face o injectie si ne-ar arunca in spitale de nebuni « ………… Astazi vad ca pentru dictatorii proletari, a ramas totul neschimbat.Sunt ca intotdeauna mai presus de lege, legea sunt ei, restul eternul circ, manipulare, golanii dezgustatoare, santaj, mocirla morala si mai ales groaza.
  S-au folosit de noi toti, ne-au imitat in toate si tot, ne-au furat idei imbogatindu-se si in loc de multumesc si indreptarea erorilor ce le este obligatie, ei continua in ticalosii materializind pe mai departe vorba latinilor :« aquila non capit muscas ».Poate nu oi fi eu muscas ?……..sau ei aquila ?!!!!!!
  Am plecat in strainatate pentru a cere azil politic.Permanent am fost insotita de oamenii lor .In tren am fost agresata cu participarea lucratorilor CFR .Spun aceasta deoarece un ins imbracat in uniforma CFR asista din apropiere pitit si si-a facut aparitia rizind cu gura pina la urechi in momentul cind a inteles ca eu voi trage semnalul de alarma .Pe tot traseul am fost urmarita de ei pas cu pas, au facut scenarii care se transmit contra cronometru si selectiv.Fara responsabilitate suntem expusi pentru intreaga viata riscului permanent atit cit ne cunoste un intreg mapamond. Daca proxenetismul si faradelegea se practica la nivel de conducere a Romaniei si nu numai iar faptul ca spun lucrurilor pe nume imi aduce si un certificat de inapt mental in rest eu, doar no comment si PROH PUDOR !
  Cum niciodata nu am gindit « sunt mindru ca sunt roman »nici acum nu gindesc « mi-e rusine ca-s roman ».Am gindit si gindesc precum Chateaubriand, sunt roman fiindca m-am nascut in Romania si puteam fi orice altceva si tot dupa cum spun francezii : ’’ … Et un orthodoxe ne peut être „fier” de son „identité nationale”. Car la nationalité n’est pas une propriété mais un don.
  Eu v-am relatat adevaruri de nepermis a celor care pe unde trec doar intineaza si am cerut doar drepturi cuvenite.

  Elena Merlan
  http://elenamerlan.org

  DOMNULUI PRESEDINTE TRAIAN BASESCU.

  Elena Merlan

  Am postat aceasta copie a SCRISORII MELE , fiindca „PRACTICILE „savirsite asupra-ne se regasesc in afirmatiile autorului in articolul de mai sus.

Trackback-uri

 1. L-a informat sau nu l-a informat SRI pe domnul Traian Basescu in legatura cu Alina Bica la momentul numirii ca procuror sef DIICOT? | Blogul lui Radu Soviani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: