Mic ghid de interpretare a declaratiilor lui Traian Basescu


Un singur lucru a lipsit ieri din mesajele transmise de Traian Basescu prin intermediul TVR. Ma refer la urarea de ”La multi ani” adresată tuturor romanilor, întrucat este evident ca domnia sa considera ca publicul s-a nascut ieri. Acest lucru este demonstrat de calitatea argumentelor domniei sale.

Nu spun ca populatia Romaniei este lipsita de inteligenta. Dar spun ca populatia careia i se adreseaza presedintele Romaniei (prin intermediul TVR, tribunei de la Cotroceni sau in mall), are o inteligenta discutabila. Pentru cei care citesc de obicei articolele mele, nu este nevoie de o interpretare a declaratiilor presedintelui. Pentru cei care ajung insa conjunctural sa citeasca articolele si care mai cred inca faptul ca priceperea presedintelui este pusa exclusiv in slujba interesului national, am aici o decriptare a discursului presedintelui. Concret, domnia sa a vorbit ieri despre orice: despre Blejnar, Udrea, Boc, Blaga, deficit bugetar, algeri… despre orice. Incepem cu Blejnar

* ”Nu il cunosc pe Sorin Blejnar”. Pentru domnul Presedinte (care probabil ca este ultimul din tara asta care nu il cunoste pe seful fiscului), as vrea sa amintesc faptul ca Sorin Blejnar este Presedintele ANAF, a ajuns la sefia fiscului in urma propunerii organizatiei PDL Arad, sub semnatura domnului Gheorghe Seculici, Președintele PD-L Arad. Gheorghe Seculici este socrul primarului Aradului – Gheorghe Falca. Gheorghe Falca, pe langa faptul ca are probleme cu justitia, este finul lui Traian Basescu. Deci cel care l-a propus pe Sorin Blejnar este cumatrul presedintelui Traian Basescu. Prin urmare, pentru ca declaratia presedintelui sa nu fie considerata o tampenie, ea necesita urmatoarea decriptare: il cunosc pe Sorin Blejnar. Il cunosc foarte bine, dar mai bine o cunosc pe Elena Udrea. Muuult mai bine. Si daca va fi vreodata sa aleg intre Sorin si Elena, ma voi face ca nu il cunosc pe Sorin. Tocmai am facut primul pas – ”Pe Sorin Blejnar nu il cunosc si nu ma pot pronunta asupra lui”. Este extrem de curios faptul ca presedintele care se poate pronunta asupra orice – de la deficit bugetar la dobanda pe care bancile comerciale trebuie sa o perceapă clientilor, in acest caz – nu se poate pronunta. In conditiile incare sistemul vamal reprezinta o componenta esentiala a interesului national, presedintele nu se poate pronunta. Poate se poate pronunta atunci in dilema daca Bruce Lee e mai tare ca Van Damme… De altfel, l-am avertizat pe Sorin Blejnar ca presedintele se va dezice de dansul imediat ce lucrurile se apropie suspect de mult de dansul. Sau de Elena Udrea. Avertismentul il gasiti aici.

* ”In faza initiala am afirmat ca in scandalul Vamilor nu sunt implicati oameni politici. Daca exista un sistem mafiot de colectare de bani din Vami, atunci el este pe linie sindicala… sistemul mafiot construit este dirijat de la varful sindicatelor”. Domnule Presedinte, chiar asa? Doar sindicalistii fura? Ei nu cotizeaza la nimeni? Si daca e asa… imi puteti raspunde la o intrebare: din ce a fost finantata campania dumneavoastra? Si mai am o intrebare: daca sindicalistii sunt mafiotii care iau spaga din vami, este adevarat ca Soimii Patriei au facut disparuta flota Romaniei? Prin fiecare afirmatie de genul celei de mai sus, Traian Basescu, care are pareri despre orice, dovedeste ca traieste exclusiv in propria realitate.

* ” În mod cert, poveștile lansate de domnul Lincu, unul din liderii sindicali, că la Blaga ar ajunge resursele, este o intoxicare absolut ridicolă”. Cum citim această declaratie? În primul rând, Vasile Lincu este ”dl. Lincu”, în timp ce președintele vorbește despre Blaga sau Blejnar. În al doilea rând, cred ca presedintele este extrem de suparat, pentru ca pana si un licean putea sa vada că Lincu nu facea decat sa execute niste ordine: a plantat numele lui Vasile Blaga in calculatorul domniei sale, asa cum putea sa planteze si numele lui Hillary Clinton, dupa care a inceput sa urle pe la televizor ca dovezile privind regina sunt in calculatorul luat de DNA. O parodie care arata ca Lincu este un tip sub-mediocru, care a stricat intentia celor care il doreau proclamat pe Blaga drept regina. Interesant este ca Traian Băsescu știe cine este ”domnul” Lincu, dar nu știe cine este Sorin Blejnar. Și pușcăriabilul Lincu este ”lider sindical”.

* ”S-a cam furat startul. Unul dintre candidați a început să strângă semnături fără să își anunțe oficial candidatura..:” comenta Traian Băsescu la adresa lui Vasile Blaga. Domnule Președinte, atâta timp cât dumneavoastră numărați voturile (sau Baconschi ori Roberta), mai are importanță cine pornește primul în cursă? Eu cred că în fapt vă îngrijorează în mod real posibilitatea ca Emil Boc să fie zburat de la PDL, de Vasile Blaga. Ceea ce nu vă convine. Pentru că atunci când partidul nu va mai fi controlat de un alter-ego al dumneavoastră, viitorul nu sună bine nici pentru dumneavoastră, nici pentru doamna Udrea, nici pentru domnul Dorin Cocoș. Nici pentru Gabriel Oprea, știți – ministrul apărării pe care l-ați făcut general, și care era ”șeful mafiei personale a lui Adrian Năstase”

* ”Vasile Blaga a fost și este partenerul meu”, a mai spus președintele. Sigur Vasile, ești cel mai bun! Dacă nu mă crezi, întreabă-l pe Petre! Și în curând, și pe Sorin Blejnar.

* ”Îl susțin pe Emil Boc pentru că….” a mai spus Președintele. Boc este ”neatins de nici un scandal de corupție, onest, a făcut ce a făcut în această perioadă și a scos țara din criză”. Mai exact domnule Președinte, ce a făcut domnul Boc? Văd că și dumneavoastră vă este greu să spuneți… preferați să spuneți ”a făcut ce a făcut”. Vă zic eu: omul nu a făcut nimic. A adâncit criza din România prin ignoranța care vi l-a recomandat, fiind la fel de literat economic precum dumneavoastră. Și parcă nu ieșisem din criză… nici măcar din recesiune… gata domnule Președinte? S-a încheiat și criza? Onestă poate fi și o maimuță, neatinsă de vreun scandal de corupție. V-ar face asta să susțineți cu tărie chiar și o maimuță? Da… pe oricine în afară de Blaga. Doar sunteți providențial, nu-i așa?

* ”E omul care corespunde criteriilor mele”… asta este și de la Elena Udrea și de la Traian Băsescu. Amândoi au ieșit cu același discurs (unde l-or fi conceput?). Duduia Elena, domnule Președinte, asta mă îngrijorează maxim la domnul Boc: corespunde criteriilor dumneavoastră. În România este suficient pentru a fi prim ministru să corespunzi criteriilor Elenei Udrea…. Oare Postelnicu corespundea criteriilor Elenei Ceaușescu?

* ”L-am avertizat pe primul ministru că nu este în regulă folosirea unor fonduri la dispoziția primului ministru, pe care să le gestioneze discreționar. Această larghețe și discreționarism a fost creată în timpul lui Tăriceanu și cred că trebuie să se termine foarte curând cu această practică. Bugetul de stat trebuie cheltuit exact așa cum se aprobă în Parlament, și nu creând tertipuri ca banii publici să fie utilizați discreționar de către Guvern”.  Declarația asta mă îngrijorează rău. În primul rând, fondurile discreționare utilizate din voința lui Boc au fost de 700 de milioane de EURO. Adică, mai mult decât a încasat statul român pentru privatizarea Petrom. O astfel de cheltuială după bunul plac al partidului condus de Boc, este de natură să atragă doar un ”avertisment” din partea președintelui. Evident că este o bătaie de joc. După cum bătaie de joc este și invocarea din partea președintelui cum că banii trebuie cheltuiți așa cum este aprobat bugetul de către Parlament. De către Parlamentul peste care guvernul se grăbește să mai sară încă o dată mâine, prin asumarea răspunderii. Despre Parlamentul pe care guvernul și Traian Băsescu nu au dat doi bani în privința bugetului, aprobând bugetul de stat prin ordonanță de urgență și rectificând peste voința Parlamentului. Domnul Traian Băsescu nu este un mincinos, domnia sa nu mai își dă seama ce face.

* ”Domnul Ponta este copilot la mașină. Cum poți să conduci țara când ești doar copilot. Nu poate să conducă o mașină de 3 metri. Nu are maturitatea necesară să fie premier. Nu în mandatul meu. Gândiți-vă cum ar reacționa Victor Ponta dacă s-ar produce o reintrare a globului în recesiune, cum ai lua măsuri nepopulare?”. Acum, este drept, Președintele a reușit să intre într-unul cu mașina la 10 la oră, în fața primăriei capitalei. Acum, ia elicopterul, ca să evite accidente ulterioare. În plus, în elicopter poți să mai și consumi ceva, dacă ai rău de înălțime. La volan nu. Dar astea sunt doar răutăți. Partea distractivă este aia cum a reacțioant Traian Băsescu atunci când a intrat ”globul” în recesiune… ”această criză nu ne va atinge…:”. Sau atunci când a trebuit să ia măsuri nepopulare înainte de alegerile Parlamentare ”sunt bani pentru majorarea pensiilor”. Sau atunci când, la finalul primului mandat, înainte de alegerile pentru mandatul doi, cum lua dânsul măsuri nepopulare : ”nimeni nu va avea de la 1 ianuarie salariile sau pensiile tăiate”… așa reacționa în criză Președintele. După realegerea domniei sale, ca minoritățile, după ce și-a văzut sacii în căruță, a avut ”curajul” să fure din puterea de cumpărare a pensionarilor și a salariaților. În fapt să se autodefinească drept mincinos… Și dacă mai intră globu’ în recesiune, ce veți face stimate domnule Președinte? Ne urați ”La mulți ani!”?Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Tu eşti un economist prea bun ca să translatezi via tv beşinăriile lui traianel,udrea-codoş,videanu,voiculecu vântus,fraţii & copilu’ paunescu….etc,etc.
    Manualele voastre de blejnărit nu prea diseacă gnosticismul ,,primilor arginţi”,nu se referă la ,,orgasmul produs de primul milion facut”Toate bursele lumii au psihoterapeuţi celebri care pleacă cu comisionul de la 1.000.001 dolari în sus,ca în cibernetica vameşilor iudei
    N-ai sa înţelegi niciodată priţipiile milenare ale bolilor mioritice.Aici totul se calculeaza/trateaza de la ,,cum am turnat pentru primul milion”…al 2-lea,al 3-lea,etc,etc.Care declara cu ciocu’nu se cheamă psihanaliză,se plăteşte dublu!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: