Ii tin pumnii stransi lui Andrei Postelnicu! Cum l-am cunoscut pe Andrei. VIDEO.


A fost socant sa aud stirea ca Andrei Postelnicu este dat disparut si cautat dupa ce avionul pe care il pilota a fost dat disparut in Statele Unite. Eu am auzit stirea astazi, dar evenimentul s-a intamplat vineri.

Il cunosc pe Andrei foarte bine. Il consider unul dintre cei mai bine pregatiti jurnalisti economici pe care Romania i-a produs (meritul principal fiind al lui insusi). Alaturi de Bogdan Preda (fost Bloomberg), Mirela Roman (fosta Reuters), Cristi Cretan (fost Dow Jones Newswires) si inca foarte putini, Andrei reprezinta pentru mine un reper profesional. A fi jurnalist roman si a trece si performa prin filtrele de recrutare ale unor institutii de presa cu reputatie internationala, reprezinta pentru mine elemente de referinta. Toti cei pe care i-am amintit reprezinta pentru mine modele inca din perioada mea ”timpurie” de jurnalist economic. Iar Andrei are o semnificatie aparte:

La 1 mai 2006, Realitatea Media lansa ceea ce avea sa devina cea mai intensa experienta jurnalistica economica din audiovizualul romanesc – The Money Channel. Am fost parte la acest eveniment si la fel a fost si Andrei Postelnicu. Atunci, la 1 mai 2006, Andrei a fost corespondentul The Money Channel la New York si a transmis pentru prima data in Romania deschiderea sedintei de tranzactionare de la New York, direct din ringul bursier. Este un profesionist desavarsit si impreuna cu Andrei am pregatit acel moment de referinta pentru presa economica din Romania (prima transmisiune in direct din ring), parte a unui maraton jurnalistic de peste 7 ore.

Momentul pe care il descriu il regasiti in imaginile VIDEO de mai jos:

Acel moment, dar si cele ulterioare in care ne-am intalnit (in 2008, la Londra, atunci cand se prabusea Lehman Brohters), in 2009, in Bucuresti, si de mai multe ori de atunci pana acum, mi-au definit perceptia despre Andrei. Un tip puternic, motivat, ambitios, care nu face niciun pas lateral in fata provocarilor. Cauta provocarile, nu se uita in spate, si, mai degraba decat a fi indraznet, este un tip cutezator. Are curaj si isi calculeaza foarte bine riscurile atunci cand porneste intr-o aventura. Ma bazez pe aceste calitati ale lui si acum, cand probabil are nevoie mai mult decat oricand de ele. Vorbesc la prezent despre Andrei pentru ca sunt convins ca autoritatile americane fac tot ceea ce pot pentru a da de urma lui (pana la acest moment epava avionului nu a fost gasita). Ceea ce inseamna ca in acest moment, Andrei este disparut. Si imi doresc din toata inima sa fie gasit si recuperat cat mai repede, chiar daca, pe masura ce orele trec, aceasta pare un miracol. Iti tin pumnii stransi Andrei!



Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

4 răspunsuri

  1. Andrei Postelnicu este un roman adevarat. Admirat si respectat, in principal de straini/non-nationali (intr-o traditie romaneasca nefireasca), precum si de o elita locala, de bun simt, racordata la valori si la o gandire adecvata/aplicata.
    Nu mor pilotii, cand vor norii.

  2. Si eu ii tin pumnii stransi si sper sa scape.

  3. Domnu Soviani, audienţa dvs simte lipsa articolelor dvs, cât şi a prezenţei dvs pe media. Sper să ne putem bucura cât mai curând posibil de expertiza dvs pe sfera economică

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.