Ce spune FMI despre impozitul de 10% pentru venituri: Nu, Nu şi Nu


După Consiliul Fiscal , Fondul Monetar Internaţional reactionează la decizia de ieri a Senatului de a reduce impozitul pe venit de la 16% la 10%. FMI nu spune direct nu, ci înlocuieşte negaţia cu „votul recent ridică numeroase îngrijorări”.

Ce spune Jeffrey Franks?

„În primul rând, dacă se transformă în lege, măsura va contribui semnificativ la lărgirea deficitului bugetar pentru anul 2011, peste 4,4% din PIB. Încadrarea în acest deficit bugetar este o condiţie pentru acordarea următoarelor tranşe de la FMI „

„În al doilea rând, măsurile dificile dar necesare care au fost luate în luna iulie pentru a rezolva problemele fiscale, încep să îşi arate fructele. Veniturile încep să crească, cheltuielile coboară spre niveluri mai sustenabile, iar încrederea în economia României revine atât în ţară cât şi în străinătate. Iniţiativele de modificare continuă a legislaţiei de taxe creează instabilitate pentru mediul de faceri şi subminează recuperarea economică”

„În cele din urmă, remarcăm că noua măsură nu a fost discutată cu noul Consiliu Fiscal, aşa cum solicită Legea Responsabilităţii Fiscale, şi nu este consistentă cu strategia fiscală a guvernului pe termen mediu” „Ne aşteptăm să fie luate măsuri pentru ca această reducere de taxe, nefundamentată, să nu fie aplicată. Solicităm cu tărie parlamentarilor şi tuturor partitelor politice să aprobe un buget responsabil pentru anul 2011”.

Mai adaug doar atât, pe lângă atributele spuse de FMI de genul „subminează recuperarea economică… nu este consistentă cu strategia fiscală a guvernului pe termen mediu”. Iniţiativa adopată de Senat a fost îmbrăţişată de 2(doi) miniştri : unul la interne (Igaş), iar celălalt, vă vine să credeţi? … la Economie – Ariton Ion.

Citeşte şi TESTUL BĂSESCUCategorii:Stiri

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. La cat de mari sunt taxele per total in romania ori ce scadere este bine venita!
    Mai multe detalii depsre taxe la:

    http://abciconomics.blogspot.com/2010/11/suntem-saraci-din-cauza-suprataxarii.html

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: