Guvernul Emil Boc este „un cadavru trist şi gol”


Ştiu că principalul criteriu de selecţie al miniştrilor din guvernul României, începând cu Emil Boc, a fost mediocritatea. Ştiu că acest criteriu a căpătat proporţii din ce în ce mai mari pe măsură ce remanierile au avansat şi că acum are pondere aproape exclusivă. Priviţi-l pe Botiş (Ponzi).

Ştiu că Emil Boc a involuat din stadiul de trompetă a preşedintelui în vuvuzea ruginită (la nivelul înţelegerii economice). Ştiu şi asta. Dar nu îmi dau seama exact cine l-a păcălit pe Emil Boc cu începutul discursului din Parlament. Boc l-a citat pe Eminescu: „e uşor a scrie versuri când nimic nu ai a spune…”. Discursul integral al domniei sale a stat sub pecetea versurilor lui Eminescu.

Mediocrul va prezenta întotdeauna mediocritatea proprie şi a colaboratorilor săi drept excelenţă. Pentru Boc, colegii de cabinet sunt „admirabili”. Poza Elenei Udrea a devenit „buffer” între pernă şi aşternut pentru primarii partidului de guvernamânt. Inspirată de acest gest, Elena Udrea îl vede pe preşedintele ţării drept providenţial, iar pe Emil Boc drept „omul care corespunde criteriilor mele”, la fel cum analfabetul Postelnicu corespundea criteriilor Elenei Ceauşescu. Nu voi descrie decât 4 aspecte ale cuvintelor înşiruite de Boc în Parlament pentru a exprima lipsa de conţinut:

a) pe mine nu a reuşit să mă convingă nimeni din Guvernul României de ce este urgentă modficarea Codului Muncii, atât de urgentă încât guvernul să sară peste Parlament a 11-a oară în 20 de luni, prin asumarea răspunderii. Nu a reuşit nici Boc. Argumentul că a reuşit să stabilizeze economia, chiar dacă ar fi adevărat, nu justifică în nici un fel să sară peste Parlament. Pentru că a sări peste Parlament (rezultat al votului popular) înseamnă a sări peste mine, ca alegător. Şi este a 11-a oară în 20 de luni. Acest guvern nu mă reprezintă. Acest guvern nu respectă nici parlamentul care l-a numit. Unde e urgenţa? În disponibilizarea a încă 100.000 de oameni?

b) „Am reuşit să stabilizăm economia….”. După o cădere de peste 10% şi o îndatorare de peste 30 de miliarde, dumneavoatră aţi reuşit un +0,1% falsificat în trimestrul IV? Atât aţi reuşit cu 30 de miliarde de EURO? Atât aţi reuşit cu triplarea datoriei publice? Să falsificaţi o creştere economică debilă?

c) Veniturile bugetare au cunoscut o traiectorie ascedentă…. Sigur, doar aţi majorat TVA, accize, impozite pe proprietate, aţi scumpit asigurările de sănătate, aţi dat drumul la inflaţie…. Adică, supraimpozităm. Dar cheltuielile domnilor? Aţi avut cel mai înalt nivel al cheltuielilor bugetare din istoria României şi tot ce aţi reuşit a fost să tăiaţi salariile, pensiile şi să plătesc taxe mai mare pentru orice?

d) Spuneţi că acela care are un loc de muncă are asigurări de sănătate, are asigurări de şomaj, are pensia asigurată. În fapt, nişte minciuni. Aceia care au un loc de muncă au în ciuda măsurilor luate de guvern (ce a fost stimulativ în tăierea salariilor şi majorarea TVA?). Şi, cât valorează asigurarea de sănătate pe care am plătit-o o dată prin reţinerea din salariu, am plătit-o a doua oară prin împrumutul de la FMI destinat achitării arieratelor din sănătate, şi o plătesc a 3-a oară prin coplată? Câtă valoare are? Zero domnilor. Zero. Câtă valoare are asigurarea de şomaj în condiţiile în care aţi zeciuit toate indemnizaţiile, de la cea pentru gravide la cea pentru şomeri? Câtă valoare are pensia asigurată de tine Boc sau de Botiş? Zero domnilor, zero.

Vreau să mai spun doar atât, la final, făcând apel nu la poezia citată de Boc(în fapt, o ilustrare a propriului discurs), ci la o altă poezie a lui Eminescu. Epigonii.

„Oamenii din toate cele fac icoane şi simbol

Numesc sfânt, frumos şi bine ce nimic nu însemnează

Împărţesc a lor gândire pe sisteme numeroase

Şi pun haine de imagini pe cadavrul trist şi gol”.

Asta este descrierea cea mai bună a guvernului României, corespunzătoare viziunii lui Traian Băsescu. „Admirabilii” colegi ai mediocrului Boc sunt Igaş – care şi-a luat bacalaureatul la 24 de ani, Udrea, Botiş, Falcă, Gabriel Oprea. Aştia sunt admirabilii. Din punctul meu de vedere, nişte impostori. În fapt organele parazitare ale unui „cadavru trist şi gol”.Categorii:Stiri

20 de răspunsuri

 1. Cumetrii pentru protectie civila

  In PDL nimic nu se misca fara o relatie bine cimentata intre componentii clanului . Dupa modeul Falca /Basescu si Blejnar / Moldoveanu, Seful Garzii Financiare Bucuresti, Stelică Constantin Barna AKA „Stelica Faliment” si-a botezat ieri (27 febr 2011) copilul. Nas de botez , un cunoscut general SIE .Petrecerea a fost organizata in clubul privat din Str. Matelotilor nr.2, apartinand sotiei generalului. La nr. 1 este locatia Clubului Sportiv Tehnico-Aplicativ l iar la nr.2, o felie taiata din terenul clubului sportiv s-a transformat in club privat. Printre invitatii de onoare au fost vazuti Dorin Cocos si Mitica Dragomir, Cristian Poteras(primarul sectorului 6) . Prietena de suflet a lui Barna , Luana , o tanara speranta pedelista, nu a onorat cu prezenta evenimentul, preferand o cafea in compania Elenei Udrea.

  Ptr mai multe detalii apelati la Mitica Dragomir , poate starneste doua grame de curiozitate dimensiunea vilei lui Stelica faliment , din Otopeni si cele trei autoturisme Deluxe

 2. Si poza e de la parastas…

 3. Sunt prea multi in fotografie! Nu vor incapea toti in TAB, sa ajumga la Targoviste pentru ca DOMNIA si PROSTIA se platesc. Mai devreme sau mai tarziu. Intotdeauna !

 4. Stimate domn
  cum as putea sa cred eu -un simplu cetatean- toate articolele scrise de Dvs cand stiu cine va este angajatorul si mai ales cand stiu ca aveti niscaiva interese pe la Ministerul Finantelor in persoana tataului Dvs dl Paul Soviani. De acord, guvernul Boc nu este perfect dar gestioneaza o perioada de criza iar ca economist stiti bine ca masurile nu prea pot fi decat antipopulare si in linii mari cam aceleasi indiferent din ce parte a spectrului politic s-ar impune. Nu v-am auzit niciodata sustinand alternativele de stabilizare economica ale opozitiei pentru ca acestea nu exista. Cand nu poti sa prinzi peste, dai cu bata in balta. Pacat de potentialul Dvs in care sincer chiar am crezut acum cativa ani

  • Draga Paul, nu incerc sa va conving de nimic. Va invit chiar sa nu mai citit articolele mele. Nu vi se adreseaza. Stiti cine imi este angajatorul… dar stiti cine este Presedintele meu si al dumneavoastra? Iar aia cu ”niscaiva” interese nu suna decat fix a ceea ce este: securism de proasta calitate.

  • Adevărat grăita-i! Guvernul Boc săracu, nu precupeţeşte nici un efort în construirea socialismului multilateral dezvoltat, iar mogulii cei răi şi trusturile de presă se opun permanent în mod abject.

   „guvernul Boc nu este perfect dar gestioneaza o perioada de criza”
   Aţi reuşit să spuneţi două neadevăruri într-o simplă frază

   1. guvernul boc este PERFECT, imperfect eşti tu că nu-i vezi perfecţiunea… şi
   2. nu există criză în romania, de câte ori să vă mai spună guvernul boc?

   Să-i acordăm însă creditul cuvenit şi măreţului om de stat băse, acest bard din carpaţi ce cu’o simplă privire, poate domoli focul diabolic al opoziţiei (şi al trusturilor de presă, moguli, evident + mineri).

   p.s. ce motiv are băse să zâmbească în poză? Îmi plac glumele mele sau cum?

 5. in Romania singura modalitate de a scoate legi e prin asumarea raspunderii , daca ar fi trecut-o prin parlament ori ar fi fost blocata ori se intarzia nejustificat de mult si asta pentru a asculta comentariile unor demagogi gen Antonescu , Ponta si de ce nu Marica ( asta nu e in parlament dar il auzeam pe la A3 ) . Haideti sa fim realisti si sa nu mai criticam tot fara a oferi solutii ! din pacate acum aceste solutii nu exista

  • „Haideti sa fim realisti si sa nu mai criticam tot fara a oferi solutii !”

   Mestere, poate nu te-ai prins, dar noi PLATIM tocmai pentru ca altii SA AIBE deja solutii!

   Daca esti in frunte, conduci! Nu te vaicaresti ca un boc ca nu ai solutii.

   Haideti sa fim realisti si sa constientizam ca pdlul e atat prost cat si naspa.

 6. Eu insa va felicit c-au inceput sa rasara postacii aici pe blog… le recunosc stilul imputit: „mike” si „paul” simpaticilor mai dati-va in restart, se vede clar ca nu sunteti decat biete facaturi si pseudonime de 2 bani inventate de acelasi creier … prost!
  Sunteti prea pe brief, loserilor!
  Se vede cusatura, se vede truda de-a traduce un brief!

 7. „achtung” esti prost ! in afara de injurii mai te duce capul la altceva ? sau esti angajat la irealitatea , a3 sau probabil vre-un sindicalist ratacit ?

 8. @mike: prost e acela care se plânge de opoziție și ziariști că n-au soluții!
  Soluțiile șuireă pă peste tot, teve, ziare, internet da’ nu le ascultă nimeni și opoziția nu are cum să le implementeze!
  Ia-ți autiștii de băsescu și boc și te du cu ei la groapa de gunoi a istoriei!
  Că o să vină vremea judecății și o să șuiere gloanțele!

 9. @achtung , ti-e ciuda ca nu mai ai pe cine sa furi si astepti sa vina gasca lui voiculescu din nou la putere ? ce solutii ofera opozitia sunt numai POPULISME pentru fraieri ca sa-i voteze ! suntem in criza si trebuie sa strangem cureaua , asta e realitatea !

 10. @mike …zilnic vad comentariile tipizate ale unor pupincuristi pdl-isti.Am ajuns sa va cunosc comentariile tipizate si postate pe toate site-urile.Mai schimbati ceva prin comentarii ca deja deveniti jalnici.Oare pdl daca tot va plateste sa postati aceleasi aberatii zilnic, chiar nu au bani sa angajeze si un „textier”????.Cat despre articol….autorul are dreptate .
  P.S.si ca sa nu incepi cu aceleasi tampenii..sa stii ca nu sunt bugetar,mogul,psd,pnl ,securist,comunist si tot ce mai aberati voi nu sunt.Sunt doar un simplu muncitor angajat la privat care abia asteapta sa dispara oranjgutanii

 11. doamne atat de tare m am saturat de acesti pupincuristi,,BOC,UDREA,BASE,VIDEANU,DULAUL SI TO TI CATEI CARE APAR LA TV INCAT MIE SCARBA SCARBA DE TOT CE INSEAMNA ROMANIA,ROMAN,SI TOT CE APARTINE DE ACEST POPOR DE LASI,PACAT,NU CRED CA UN POPOR POATE FII M AI PROST CA ACESTA.

 12. Ce chestie… mi-a „disparut” postarea facuta la 17:25. Nu-i nimic, mai incerc inca o data:

  Domnule Soviani,
  Raspunsul Dvs, urmare a unei postari ce v-a fost adresata de catre un forumist (Paul), mi-a ridicat o intrebare simpla: pentru care motiv utilizati o fitzuica virtuala? Daca Dvs indemnati pe aceia care nu va impartasesc ideile, sa nu va mai „frecventeze”, care va este scopul final? Oare, numai acela de a improsca cu noroi, a jigni si a denigra, fara a arata o contra masura la ceea ce, prezentul guvern, ne aduce in fiece zi?
  Sunteti formator de opinii, Domnule. Personal, astept de la Dvs, sa emiteti IDEI pertinente, sa promovati IDEI revolutionare, sa incercati crearea unei clase tinere, neatinsa de umbrele anilor trecuti. Singurul motiv pentru care v-am urmarit si v-am citit, a fost acela ca aveati potential.
  Dar, daca Dvs indemnati pe aceia ce aleg sa va citeasca, cu toate ca au nenumarate alte variante, sa „paraseasca” aceasta pagina: este, din punctul meu de vedere, un lucru ce nu va face cinste. Pacat, cateodata, ne alegem gresit drumul in viata…

  PS: Stau si ma intreb: de ce oare toti care arunca trivialitati, nu au curajul de a-si scrie numele? Numai incasarea a doi-trei arginti, sa te faca sa decazi in ultimul hal? Rusine, suntem plini de ura, aceasta este cauza tuturor lucrurilor ce ni se intampla.

 13. Domnule Soviani,
  Am un mare respect pentru dumneavoastra si in special pentru expertiza dumneavoastra…
  Multumim ca ne deschideti ochii pe cat se poate si ne tineti la curent cu potlogariile astora!
  Intrebare: stiati de jmecheria cu apa potabila (puturi de adancime) data la unguri cu 1 leu/mc pentru 49 de ani cu posibilitate de … ieftinire, in timp ce noi o platim cu 3,30 lei/mc scumpita trimestrial ?
  Explicati-le dumneavoastra ca asta e afacere bulgareasca : faci bancnote de 25 de lei si … le vinzi la prosti pe 5 lei!

 14. De mai multe ori m-am intrebat de unde aceasta ura si inversunare impotriva puterii.De cand m-am abonat la internet am inceput sa citesc blogurile mai multor persoane si am gasit explicatia.Domnule Soviani,pacat ca influentati tinerii de virsta dumneavoastra care ar trebui ei sa hotareasca ce vor in viitor.De ce sa asculte si sa citeasca opiniile unui om care este platit de un fost securist(dovedit in instanta) .Pacat de expertiza dvs. o folositi in slujba unor oameni care apartin trecutului.Nu vreti sa vedeti si partile bune acestui guvern,bine ca le apreciaza strainii,dar din pacate nu ei voteaza ci noi si acesti oameni pe care i-ati intoxicat pe blogul dvs.si televizor. Sa stiti ca nu sant pdlista,sant pensionara si 1991 avem in casa antena parabolica.Noi deja atunci am intrat cu jumatate de picior in Europa si stim sa facem o analiza atat economica cat si politica in tara noastra,avand cunostiinte de tot ce se intimpla in restul Europei. Aveti mare noroc cu aceasta criza mondiala si profitati de ea la maximum.Cine nu vede alte canale tv.straine cum vedem noi in casa va crede din pacate.Asa este foarte usor sa manipulezi oamenii. Sant curioasa daca aveti curaj sa postati comentariul meu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: