Prima disensiune majoră dintre Băsescu şi Isărescu. Cine va câştiga?


… sau Traian Băsescu nu mai ascultă de Mugur Isărescu.

Dovada aici:

Pentru mine este evident că atât Mugur Isărescu cât şi Traian Băsescu seamană mai mult decât credeţi. Unul este erudit şi academician, altul este un fost căpitan de vas, obişnuit cu conversaţii care să includă „ţigancă împuţintă sau găozar, supt la licurici” sau cu alt fel de formule, dar amândoi sunt categoric identici  în două privinţe: de fiecare dată., pentru eşec, vinovat este altcineva, şi dacă asta nu ajunge, eşecurile din trecut sunt prezentate de dânşii drept ”succesuri”. În acţiunile cu rezultate mediocre, dânşii au fost, nu-i aşa, întotdeauna excelenţi. Dânşii sunt la fel.

Prin urmare, Mugur Isărescu îl susţine ferm pe Traian Băsescu pentru că face ce vrea din fostul marinar, iar domnul Preşedinte, în schimb, îi lasă încă postura de guru financiar, până când o să îl porcăiască încă o dată că prea stă pe margine şi nu face nimic, atunci când ţara, Boc, Udrea, Anastase sau Cocoş îl cheamă la datorie pe domnul Guvernator.

Dar diferenţele încep să apară. Aşa cum veţi vedea în fişierul de mai sus, domnul Preşedinte etalează analfabetismul economic, Mugur Isărescu explică erudit de ce atitudinea preferată de Băsescu este orice altceva mai puţină economie. Şi totuşi, în final amândoi vor sfârşi prin a se bucura: unul că a fost la Cotroceni 10 ani, altul că va candida în anul 2014 la Preşdinţie.

Începutul a fost făcut deja, domnul Isărescu este deja decorat, pentru merite deosebite (în fapt pentru tolerarea măsurilor care au dus în final la inversarea de trend economic, depreciere bruscă a leului şi o inflaţie pe care domnul Isărescu nu a ştiut/ nu a vrut să o stăpânească vreodată. Cine a plătit? Poporul, ca de fiecare dată. Care, nu-i aşa, „este neperformant” – cum îşi categorisea Preşedinte propriul popor.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

7 răspunsuri

 1. Buna ziua dl Soviani!

  As vrea sa va rog sa ne prezentati, daca se poate, o statistica istorica cu privirea la cresterea/descresterea economica pe care a avut-o un stat (care a avut un acordul cu FMI) incepand din anul in care a inceput sa returneze imprumutul. Eventual daca puteti aduceti analsiti in emisiunea dvs care sa comenteze aceste date.
  Eu zic ca este importanta istoria economica, pentru a intelege ce va urma la noi. Am eu impresia ca nu vom avea crestere economica la anul cand vom incepe sa dam banii inapoi.
  va multumesc!

 2. Pe vremuri va admiram pasiunea uneori enervanta pentru cifre exacte, care dadea o aroma de obiectivitate premiselor/concluziilor enuntate… cum pot dauna aparitiile pe sticla, e incredibil.

 3. succesuri???????????????????????

 4. Mon cher, nu dau sfaturi, dar (iti) spun: pare-mi-se mie ca atunci cand vorbesti esti mai… destept, in scris se vede, maestre ! Asa, din respect (nu pentru mine, pentru cei care citesc !) ar fi minunat daca ai mai zabovi o clipa inainte sa dai „bun de tipar” pe-aici.
  Altfel, maxima simpatie, sau aceeasi simpatie ca pe vremea cand debutai la Tele 7 si eu faceam, tot acolo, Reporter Tele 7 🙂

 5. radule, stiu ff bine ca esti cel mai dedicat muncii tale dintre colegii tai de la tmc. stiu deasemenea cand ai incercat sa-i „dai pe fata arama lui vosganian” ca nu se pricepe la economie dar ai fost pus la punct de „smecherul” tatulici. fratioare, nu-i lasa pe semidocti sa te puna la punct. esti chiar unul care te iei la tranta cu politicienii si cu teoreticienii economici. si din punctul meu de vedere o faci ff bine!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: