Se indreapta Romania spre normalitate?


Nu stiu daca guvernul format de Victor Ponta – premierul desemnat – va trece luni de parlament. Nu stiu, iar asta vom vedea abia la finalul zilei de 7 mai, cand plenul parlamentului va demonstra sau nu ca exista o noua majoritate.

Ceea ce stiu insa este ca evenimentele din ultima saptamana s-au derulat ”ca la carte”. Guvernul MRU a cazut. Dar a cazut normal, democratic: o motiune de cenzura in care era nevoie de 231 de voturi in favoarea ei pentru ca guvernul Romaniei ”sa pice”, iar motiunea a obtinut 235 de voturi. Suficient pentru ca guvernul MRU sa se dezintegreze dupa 78 de zile de guvernare. O dovada de normalitate.

Evident, dupa picarea guvernului dorit, pe care Traian Basescu se angajase ”sa ii dea tot sprijinul”, urma desemnarea unui nou premier. Nu au mai fost fite de genul – il desemnez pe Liviu Negoita ca premier, care ar fi fost doar un nou reprezentat al unei majoritati care s-a dovdeit falimentare,  ba din contra PDL nu a nominalizat un nou candidat gandit de Traian Basescu, iar presedintele a luat act de singura propunere de premier facuta de partidele parlamentare – si anume Victor Ponta. Inca o dovada de normalitate.

Nu am acum suficient de multe date pentru a proba daca exista sau nu o intelegere mai veche sau mai noua intre Traian Basescu si Victor Ponta. Ceea ce m-a frapat la Victor Ponta (probabil ceea ce a frapat mai multe de jumatate de Romanie), am spus atunci cand premierul Ungureanu isi rostea discursul de investitura in Parlament. Nu stiu ce intelegeri exista intre Victor Ponta si Traian Basescu, dar in timp, vom vedea daca aceste intelegeri exista. Excluzand insa numele si privind doar functiile – presedintele Romaniei l-a desemnat drept premier pe candidatul coalitiei care a reusit sa tranteasca vechiul guvern, formand o noua majoritate. Lipsa jocurilor de glezne poate reprezenta o dovada de normalitate.

O alta dovada de normalitate este reprezentata si de plecarea domnului Mihai Razvan Ungureanu. Sigur, nu si-a spus inca ultimul cuvant, dar era normal sa nu stie sa piarda un mandat de prim-ministru, dupa doar 78 de zile de guvernare. Bilantul domniei sale din ziua de miercuri, 2 mai, a aratat ca dansul nu stie sa piarda, incercand sa bifeze la capitolul ”realizari” fiecare aer tras de ministrii sai discutabili (in principal Boghicevici si Dragoi). Neavand nici experienta nici timpul necesar unei guvernarai, era normal ca domnul Ungureanu sa isi incheie mandatul de premier intr-un oarecare fel, si anume lamentabil. Dansul imi este simpatic, o buna parte dintre ministrii dansului – NU.

O alta dovada de normalitate este indrugrarea de verzi si uscate din partea inca ministrului in exercitiu al finantelor publice – Bogdan Dragoi. La comanda HOPA, dansul a inventat existenta a aproape 7 miliarde de Euro drept tampon la tampon la tampon in cazul unor eventuale turbulente externe. In fapt, nu este niciun secret ca domnia sa incearca sa convinga, intai opinia publica si probabil ulterior – anchetatorii- ca imprumuturile facute de domnia sa – in calitate de trezorier al statului intr-o prima faza, si de ministru al finantelor intr-o a doua faza – nu sunt nici suspecte, nici dubioase, nici prea scumpe. Din punctul meu de vedere imprumuturile angajate sub pixul domniei sale sunt si suspecte (ca dimensiune) si dubioase (ca structura) si prea scumpe (ca dobanzi). Dar despre asta voi scrie probabil luni. Insiruirea de cuvinte a domnului Dragoi nu este insa decat o dovada de normalitate din partea unui intelectual nu prea mobilat, care are ce pierde.

Si acum, va invit sa mergem la adevaratele dovezi de normalitate:

a) nu vorbim despre un guvern ”in plic”, asa cum am vorbiti in cazul guvernului Ungureanu. Formarea unei noi structuri guvernamentale a durat cateva zile, a impus negocieri (si nu de fatada – in care tot vreun Berceanu ar fi iesit ministru), si are cateva nume extrem de rezonante si puternice in perspectiva unei economii mai fericite in viitor. Ma refer aici in principal la domnul Florin Georgescu. Din punctul meu de vedere desemanrea unuia dintre cei mai buni finantisti ai tarii in calitate de ministru de finante si vice-premier este o mare dovada de normalitate.

b) dupa 4 zile de negocieri, garnitura a fost formata. Problemele intampinate de persoane ca Victor Alistar l-au facut sa dispara din aceasta prima formula guvernamentala. O alta dovada de normalitate. Pana luni vom vedea daca si ministrul desemnat al educatiei va fi inlocuit.

c) dupa 6 zile de la desemnarea unui nou premier, cabinetul propus de domnia sa a propus un program de guvernare, diferit fata de cel dinainte (in principal prin recunoasterea si fundamentarea esecului vechilor politici economice).

d) programul de guvernare contine totusi 2 puncte de continuitate – majore. Primul – continuarea acordului cu FMI, Comisia Europeana, Banca Mondiala si altii. Este o dovada de normalitate la fel ca si a doua chestiune – respectarea anagajamentului de aderare la pactul fiscal (aici vom vedea daca cu conditionalitati sau nu – in fapt o negociere normala a momentului in care economia Romaniei va fi pregatita sa adere la pact). De aderat, Romania adera, momentul poate diferi.

e) programul de guvernare da inca o dovada de normalitate: restituirea impozitului aplicat pensionarilor sub forma mascata a unor contributii de asigurari de sanatate. Restituirea sumelor este o dovada de respectare a legii si de normalitate.

f) in privinta reintregirii salariilor – personal nu sunt de acord cu restituirea sumelor dintr-o data. Personal as aplica indexari succesive in jurul ratei inflatiei pentru o refacere a puterii de cumparare. Dar intentia majorarii salariilor ca urmare a esecului dovedit ca economia poate creste prin masuri ”ad-hoc” este o dovada ca noul guvern vrea sa isi asume anumite politici. Chiar daca nu sunt discutabile. Totusi, chiar si reintregirea salariilor poate fi o dovada de normalitate atata timp cat ea este sustenabila (deficitul nu sare la cer).

g) renegocierea deficitului, de la nivelul asumat de 1,9% din PIB. Aici vorbim de o noua dovada de normalitate care ar trebui sa compenseze tembelismele lunii ianuarie. Va reamintesc ca la finalul anului trecut, prognoza pentru crestere economica a Romaniei era de 3,5% cu un deficit de 2,5% din PIB, dupa ce in septembrie era de 4,5% cu aceeasi prognoza de deficit. In ianuarie, prognoza a fost modificata in jos – pentru cresterea economica- de la 4,5% pana la 1,8% pana la 2,3%. In mod normal, reducerea prognozei de crestere ar fi trebuit sa antreneze o majorare a deficitului bugetar (cand economia creste mai putin, veniturile scad). A fost aleasa varianta dubioasa a unui deficit chiar si mai mic, ceea ce presupunea taieri suplimentare de cheltuieli – in fapt o masura cu impact recesionist. O politica de tip ”voodoo”. Cu atat mai mult cu cat domnul Ialomitianu intr-o prima faza si domnul Dragoi intr-o a doua faza se tot jurau ca avem acel tampon de finantare pentru vremuri mai rele. Vremuriele mai rele au venit (prognoza de crestere a scazut), dar tamponul nu numai ca nu a fost folosit, ci a fost majorat extrem de mult si de suspect. Evolutia ulterioara a evenimentelor (necesitatea restituirii sumelor confiscate din pensii si a ordonantarii de noi cheltuieli in urma unui nou sistem (acele contributii urmeaza sa nu mai reprezinte confiscari din venituri), au aratat necesitatea majorarii deficitului. Ceva normal.

h) Normal este ca deficitul sa fie majorat in urma acestor evolutii, insa sa respecte 2 criterii: sa fie mai mic decat cel anterior, din 2011 (declarat la circa 4,2%), si sa fie mai mic de 3%. Adica sa fie mai mic decat 3%. Iar daca totusi va fi ceva mai mare in executie (la finalul anului), o plasare sub nivelul anului 2011 va reprezenta un bun argument pentru acceptarea sa de catre finantatori si neinterpretarea ca un derapaj (desi in an electoral toata lumea se asteapta la derapaje, inclusiv finantatorii)

i) Negocierile cu FMI au inceput deja. Florin Georgescu a declarat astazi ca prima treime din setul de masuri de actualizat a fost discutata (dupa negocieri maraton – ca pe vremuri), urmand ca maine sa fie finalizat restul. In conditiile in care Jeffrey Franks accepta o majorare (modesta) a salariilor, nu vad de ce nu ar accepta si o majorare in doi pasi, atata timp cat se stabileste cu finantatorii ca este in regula. O majorare in 2 pasi este mult mai rationala (in fapt o indexare si o majorare) decat o majorare intr-un singur pas. Faptul ca ministrii desemnati si-au intrat deja in paine – respectiv in negocieri, la fel ca si continuarea vizitei FMI in conditiile caderii vechiului guvern reprezinta din nou, pasi spre normalitate.

Inchei prin a spune ca imi doresc ca guvernul desemnat pentru urmatoare 6 luni sa fie ”remarcabil” de normal. Spre deosebire de primul guvern Boc care a fost remarcabil de ignorant (2009), spre deosbire de guvernul Boc din 2010 care a fost remarcabil de anti-democratic, spre deosebire de guvernul Boc din 2011 care a fost remarcabil de slab si spre deosbire de guvernul Ungureanu care a fost remarcabil de scurt si de pus pe fapte. Despre ce fel de fapte… asta este discutabil…Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

40 de răspunsuri

 1. UNPR nu va vota suspendarea Presedintelui NICIODATA, a zis Oprea astazi. Multi parlamentari USL vor candida in locale spre a maximiza scorul electoral astfel majoriatea lui Ponta se va sprijini serios pe aportul UNPR. In plus Basescu inca mai are cartea Curtii Constitutionale(unde majoritatea o face UDMR). C.C poate declara orice lege, sau modificare a ei neconstitutionala, inclusiv noua lege a referendumului. Mi se pare sah pat intre Base si USL momentan.
  P.S: Mai exista si Noua Replublica promovata intents de B1Tv ce se vrea o „Noua Formatiune de dreapta” (il are si pe Baconschi p-acolo+ face deja ochi frumosi lui MRU).
  Momentan e „inofensiva” d.p.d.v. electoral nu face 2 paralele(intra la altele in sondaje), insa PP-DD reprezinta deja e o certitudine(15-20%) pentru electoratul „de stanga”. Cred ca planul era ca MRU sa ia cu el in Noua Replublica si alti „intelectuali”(macovei, cristi preda,etc) din PDL(care sub Blaga urmeaza sa-si puna cenusa in cap).

 2. La care „REMARCABIL de normal” va referiti??l
  1-la „REMARCABIL-ul de normal” european[in ca-re un om de stat isi da demisia ca a luat un credit cam dubios]?
  2-la REMARCABIL-ul de normal post -otoman[in care daca nu spaguiesti,” nu uneltesti, nu inseli,nu furi] nu poti face parte din clasa politica dominatoare??

 3. Radu,

  Intrebarea mai corecta ar fi fost:

  „Este Romania indreptata spre normalitate ?”

  Deoarece:

  1) chiar nu era;
  2) poate pentru ca nici nu vrea !

 4. Radu,

  A reusit careva sa te faca sa te simti vinovat de vreuna dintre caderile Romaniei ?

  Eu zic sa nu-ti lasi vigilenta = constiinta sa adoarma !

 5. Radu,

  In opinia mea, familiarizarea acordurilor cu FMI nu inseamna nimic altceva decat:

  1) o garantare a continuitatii accidentelor = derapajelor financiare si fiscale (neglijentei);
  2) contra garantarii platii unei POLITE DE ASIGURARE („taxe de protectie”) !

 6. …. sub pretextul ca un asemenea comportament financiar ar fi mai ieftin !

  E mai ieftin pe dreaq` !

 7. Normalitatea in politica ar insemna concentrarea pe educatie si sanatate ca fara astea suntem morti si la propriu si la figurat.Avem spitale fara medici,scoli fara profesori .Au venit la putere unii sau altii nu mai conteaza ca pun aceeasi placa.Vom creste
  salarii,,pensii ,scadem tva ,tralala.Cand vor veni unii care sa spuna ca au
  ca prioritate zero sanatatea (fizica si mentala) a natiunii,educatia ,atragerea de investitori

  adevarati si incurajarea antreprenorilor autohtoni ,si vor incepe cu adevarat sa faca ce spun atunci va fi normalitate.Altfel degeaba mai dai niste pomeni electorale pe care le iei inapoi prin taxe si inflatie.S-au mai marit salarii si pensii ,s-au umplut parcarile de masini scumpe in fata unor blocuri de trei lei si s-au consumat in proasta in special produse de import.Ne tot invartim in cerc si ne miram ca nu obtinem rezultate.Prioritati bazate pe valori adevarate nu pe interese asta e calea spre normalitate.Si cat timp ne zbatem in mocirla din sistemul sanitar si din invatamant o sa ramanem tot in anormalitate indiferent ce vom spune.

  • Absolut de acord! Educatia si sanatatea ar trebui sa fie prioritatile de investitii. Si apoi eliminarea spagilor – e inadmisibilca bucurestiul sa pretonda ca face o linie de metrou din imprumuturo rambursabile cand exista fonduri gratuite de la ue inclusiv pt asta

 8. Articol corect, pe fond, dar n-ati pus „punctul pe I”, dle. Soviani.

  Ce rost a avut infometarea populatiei daca reintregirea de salarii si pensii, si recuperarea CASS-ului de catre pensionari se fac din noi imprumuturi, majorand, deci, deficitul?

  Adica, mancam din nou, pe datorie? Ce-am realizat cu ajustarile precedente?

 9. da, cand nu va mai fi legea junglei, cand clanurile mafiote si clanurile rrome se vor disciplina, cand vor fi taxe si impozite corecte, astfel incat angajatul sa isi poata negocia corect salariu cf, valorii muncii sale; cu legile de acum, sunt restrictionati in a se angaja cu salariu minim pe economie, care este echivalent sau mai mic decat cheltuielile de intretinere ale unui apartament; cand se va reduce birocratia, cand vom vedea catuse reale la vinovati reali (care spre a nu se mai interpreta ca ar fi scenarii politice, sa fie judecati de un tribunal al poporului; cand se va infiinta in justitie curtea cu jurati, astfel incat sa nu mai decida soarta unui om, un singur judecator care fie habar nu are, fie i se dicteaza de undeva ce solutie sa dea, cand populatia nu va mai face comentarii politice pe fb

 10. SOCIALISMUL este singura cale spre NORMALITATE = DEMOCRATIE:

  1) nu extremismul COMUNIST = OLIGARHIA EGALITARISTA = OPRIMAREA INDIVIDULUI DE CATRE MASE;

  2) si nici extremismul CAPITALIST = OLIGARHIA ELITISTA = OPRIMAREA MASELOR DE CATRE INDIVID !

 11. Traiasca Franta: PATRIA SOCIALISMULUI !

 12. Pentru ca:

  SOCIALISMUL inseamna ADEVARATUL LIBERALISM ……… si NU CAPITALISMUL ANARHIC !

 13. A „prioritiza” inseamna a interesecta – a pune in conflict – absolut totul, rezultand insa numai blocaje, chiar daca – privite in avans – ele nu par asa.

  PARALELISMUL este singura sansa – REALA – a dezvoltarii NE_CONDITIONATE !

 14. .

  …… precum si PLENARE, pentru ca daca DEZVOLTAREA NU-I SIMULTAN = CONCOMITENT COMPLETA = INTEGRALA, arunci:

  organismul economico-social se naste SLUT = HANDICAPAT !

  Spre exemplu:

  1) cu un cap disproportionat;

  2) care iese direct din corp;

  3) pentru ca organismul s-a nascut FARA GAT;

  4) si cracanat (ca Petre Roman) !

 15. Cristi,

  Nu marimea deficitelor – si/sau a creditarii dezvoltarii ori dezvoltarii pe credit – este problema unei administrari bugetare responsabile, ci:

  1) dobanzile = costurile „variabile” = in crestere – adica SPECULATIVE = PROHIBITIVE – ale imprumuturilor;

  2) fac orice bugete sa devina NE_PERFORMANTE !

 16. Sigur ca, ori de cate ori dobanda = costul unui imprumut va fi VARIANT in loc de VARIABIL, adica va creste

  – din UNICA „ratiune” ca inclusiv in domeniul financiar-bancar sa fie adoptate = introduse PARIURILE PE JOCURILE DE NOROC (ale dobanzilor) –

  1) vor avea loc si STERGERILE DE DATORII;

  2) consecinta a unor dobanzi = costuri IN_CERDIBIL EXAGERATE la care sunt aduse imprumuturile respective.

 17. … incredibil, nu incerdibil ……

 18. La un imprumut ipotecar – sa zicem pe 30 de ani – este suficient ca sa „variezi” dobanda = costul imprumutului in crestere, cu procente anuale de doar o singura cifra si numai pentru o durata de maxim 4-5 ani, pentru ca:

  1) chiar daca dobanda = costul imprumutului va reveni pe (s)cadere continua in urmatorii 25-26 de ani;

  2) cu toate astea SOLDUL INITIAL AL DATORIILOR – adica RATA = PRINCIPALUL – NU VA (S)CADEA CU ACEEASI RATA = RANDAMENT CU CARE AU (S)CAZUT DOBANZILE, ceea ce va face sa creasca automat SI DURATA RAMBURSARII INTEGRALE (adica se va naste chiar O MOSTENIRE A DATORIILOR – artificial = din pix create – in locul ACTIVELOR) !

 19. Exemplu concret:

  1) randamentele obligatiunilor grecesti au fost crescute timp de 2-3-4 ani la rand, doar ca sa fie atrasi din ce in ce mai multi investitori;

  2) si apoi li s-a taiat nu doar din castigurile devenite fabuloase, ci li s-a taiat inclusivi din capitalul plasat initial.

 20. Sau cum mi-a facut mie cazinoul cu fata de piata de capital BVB, care:

  1) desi am marcat profituri = randamente de 50% in medie pe an atat intre 2006-2007 si 2007-2008, si am platit pentru ele impozite la stat;

  2) in anii urmatori „piata” m-a pagubit nu doar pentru partea de profit = castig RE_INVESTIT (asa cum procedeaza doar PROSTII care isi lasa INCREDEREA ca sa le fie castigata de HOTI ca Stere Farimache, vorba altui infractor din „piata”) ci mi-a taiat aproape tot cea am investiti = plasat initial = prim_ordial (cum numai in CAZINOURI = JOCURI DE „NOROC” se poate intampla, si NICIDECUM INTR-O ECONOMIE) !

 21. Deci, ceea ce se intampla in lume cu incepere din 2008 si pana astazi (mai ales in Romania):

  1) n-ar trebui sa poarte denumirea de CRIZA;

  2) ci de JAF = JAPCA !

 22. Isus cica n-ar fi inviat, pentru ca cica Dumnezeu ar fi mai fraier decat Dreaq`!

  Sau cica:

  1) Isus a inviat doar o singura data;

  2) dar FII DREAQ` invie de mai multe ori !

  http://www.money.ro/seminar-online-zilnic-pentru-jucatorii-de-la-bursa_1220210.html

 23. Vezi Profilul WWW Adresa de mail Mesaj personal (Deconectat)

  Daca ati vrut vreodata sa aflati cum ma vad eu !
  « : Astazi la 18:15:19 »
  Raspunde folosind un citatCitat Modifica mesajulModifica Elimina mesajulElimina

  Doina,

  A inceput chiar sa-mi fie teama = frica – la fel ca pe vremea lui Ceausescu – si nu doar sa am o retinere in a le mai pomeni prietenilor si cunoscutilor (mai bine zis cunoscutilor, pentru ca prieteniile s-au dovedit majoritatea desarte) ori vecinilor mei, despre orice fel de „realizari” ale mele si/sau ale familiei mele, tocmai pentru ca m-am trezit la catva timp de la povestire, cu reprosuri – acuzatii chiar – din partea lor.

  In anii din urma, si in Romania – la fel ca in lumea civilizata pe care romanii o criticau tocmai pentru acest aspect – INSTRAINAREA DUSA PANA LA DUSMANIE A DEVENIT MAXIMA.

  Deci, ce puteau fi romanii dusmanosi chiar si in propriile lor familii pe vremea lui Ceausescu, in ziua de astazi au adus dusmania pe culmile DEMENTEI..

  Intr-un fel este explicabil ce se intampla si de ce se intampla asa, adica:

  1) INVINSII au ajuns ca sa-i urasca de moarte pe INVINGATORII lor;

  2) iar INVINGATORII au ajuns ca sa-i dispretuiasca de moarte pe INVINSII lor pentru ca:

  2.1) nu mai are cine sa le tina CONTRA;

  2.2) pentru ca ei sa aibe CE „SUCCESURI” sa inregistreze !

  Eu nu ma vad nici mai bun = mai cinstit, dar nici mai rau = mai viclean decat altii.

  Ci incerc doar din rasputeri, ca sa rezist la tot felul de ISPITE = de SLABICIUNI „OMENESTI”, carora daca le-as ceda, sunt convins ca ele mi-ar urati viata mult mai mult decat mi-ar infrumuseta-o PE MOMENT.

  Cand ti-am spus (cu disperare) ca spre deosebire de alti oameni EU IMBATRANESC URAT, n-am facut altceva decat sa constatat pe propria-mi piele ca, odata cu inaintarea in varsta:

  1) pentru ca ma lasa puterile fizice si psihice;

  2) pe zi ce trece devin din ce in ce mai EGOIST si URSUZ !

  Cat despre DIVINITATE, eu chiar cred

  – si CHIAR ASTA le si transmit mai departe tuturor semenilor mei, chiar daca ei nu pot INCA sa priceapa –

  CA OMUL ESTE DESCENDENT (scoborator …. din stele, vorba poetului) DIN DUMNEZEU SI NU DIN ANIMAL, si tocmai de aceea:

  1) OMUL ESTE LA FEL DE LIBER – de in_dreptatit – CA SA-SI DECIDA PROPRIUL SAU DESTIN;

  2) SI NU ESTE NICIDECUM OBLIGAT CA SA ASTEPTE cu smerenie = umilinta BUNAVOINTA STAPANULUI SAU !

  De cand ma stiu am fost UN SUFLET DIFICIL, numai ca – nefiind foarte convins (asa cum de altfel este orice tanar) de „capacitatile” mele – am crezut ca ar fi bine pentru toti, inclusiv pentru mine:

  CA SA MA ADAPTEZ = CA SA MA MODELEZ DUPA CONCEPTIILE LUMII DIN JURUL MEU pentru ca:

  1) n-am vrut niciodata ca sa supar = deranjez pe cineva fara rost, doar pentru ca asa voiau muschii mei;

  2) ci mi-am dorit intotdeauna ca sa le daruiesc semenilor mei – atat cat pot eu – ceea ce credeam eu ca ar fi frumos si ca le-ar putea face placere.

  Numai ca majoritatea oamenilor din jurul meu: ARE ALTE TIPARE = ALTE PRE_JUDECATI decat am eu, si de aceea:

  1) OAMENII NU AU NEVOIE DE CEEA CE LE POT OFERI EU;

  2) SI SE MAI SI ENERVEAZA DACA EU NU LE RASPUND CONFORM CONVENTIILOR unanim APRECIATE DE EI !

  Sentimentul asta mi-e clar ca buna ziua, si tocmai de-aia pentru mine:

  JOCUL DE-A INVINSII SI DE-A INVINGATORII NU MAI ARE ABSOLUT NICIUN CHICHIT !

 24. Ia intrebati-o pe doamna Liliana Ghervasuc-Haiduc de la LOT(R)ERIA NATIONALA UNPR:

  1) ce inseamna AVERI MARI in Romania ?

  2) si CINE o sa-i dea ei vreodata DREPTUL de A IMPARTI „DREPTATEA” ?

  3) adica SA NU FAC NICIO DIFERENTA INTRE AVERILE LICITE SI I_LICITE ?

  Eu zic sa: ARDETI VRAJITOAREA – comunista cu aparenta de OM – CAT MAI AVETI TIMP !

 25. Cand mama dreaqului vor invata si romanii faptul ca:

  1) NU TOATE AVERILE MARI SUNT NE_SIMTITE = I_LICITE;

  2) CHIAR DACA UNORA (cu moralitatea ingusta) LI SE PAR I_MORAL DE MARI !

 26. De ce doamna Liliana Ghervasuc-Haiduc:

  1) vreti sa RE_DISTRIBUITI fara discernamant averile oamenilor ??????

  2) cand de fapt ar trebui exclusiv:

  2.1) SA URMARITI IN JUSTITIE;

  2.2) SI SA CONFISCATI – si sa impartiti la popor – exclusiv AVERILE I_LICITE, indiferent cat ar fi ele de „mici” ????????

 27. Doina,

  Eu nu ma mandresc cu faptul ca ma recunosc UN INVINS (pentru ca chiar nu ma consider astfel, deoarece NICI N-AM LUPTAT vreodata) dar nici nu mi-am dorit ca sa fiu vreodata UN INVINGATOR, pentru ca nu mi-a placut:

  CA SA SUPUN

  – ca sa „pun cu botul pe labe” –

  NICI MACAR UN „ANIMAL”, DARMITE UN OM, adica: UN SEMEN AL MEU !

  Pentru ca vorba ta: „fiecare judeca pe celalalt, dupa cum ii este lui firea”

  Intotdeauna atunci cand AM LUPTAT:

  A) n-am facut-o ca sa CASTIG;

  B) ci am facut-o CA SA MA APAR (ca sa dovedesc ATACUL iimpotriva mea inutil) adica:

  am practicat Jiu-Jitsu, respectiv:

  1) n-am ATACAT niciodata;

  2) ci intotdeauna AM DEVIAT ATACUL;

  3) si/sau cel mult am urmarit IMOBILIZAREA ATACANTULUI = OPRIREA ATACULUI !

  Pentru ca LUPTA = CONTRA_DICTIA mi s-a parut intodeauna O PROSTIE, ori cel mult O DISTRACTIE = UN DIVERTISMENT !

  Deoarece eu am fost inclinat mai mult spre MUNCA = CO_LABORARE, decat pe „DISTRACTIE” !

  Sigur, n-am co_laborat nicodata cu LUPTATORII, dar nici nu i-am ATACAT vreodata, ci am cautat doar CA SA LE OPRESC OFENSIVA !

 28. Eu sper din tot sufletul ca Partidul Conservator sa mentina UN ECHILIBRU in USL, adica:

  1) sa se alieze cu PNL-ul ca sa opreasca accesele TOTALITARIST-COMUNISTE din PSD;

  2) sa se alieze cu PSD-ul ca sa opreasca accesele TOTALITARIST-CAPITALISTE din PNL,

  3) si impreuna SA DECLARE I_LEGAL UNPR-ul, si SA-L FACA PRASTIE in frunte cu liderii lui FRIPTURISTI cu tot !

  Partidul lui Dan Diaconescu e UN PARFUM PLACUT pe langa cacatul UNPR !

 29. Pana si PDL-ul era mai moral decat UNPR-ul !

 30. Asta este O DOVADA DE NORMALITATE:

  Felicitari doamnei Campeanu. Toata stima mea PNL-ului ….. si PSD-ului care sprijinind o asemenea CONCEPTIE dovedeste ca:

  SI-A RE_FORMAT = MODERNIZAT MENTALITATILE SI COMPORTAMENTELE !

  http://www.money.ro/campeanu-vom-pastra-cota-unica-de-16prc–cu-cote-mai-mici-la-salariile-sub-1-600-de-lei_1220410.html

 31. Niciun partid politic modern, adica AUTORITATEA – laica – A UNUI STAT DE DREPT::

  nu trebuie ca sa se mai substituie vreodata lui DUMNEZEU, adica:

  1) sa ia FARA DISCERNAMANT (chiar daca AVEREA a fost facuta LEGAL si CINSTIT) de la cei mai AVUTI = cei harnici;

  2) ca sa dea la cei SARACI = dar comozi, ori chiar puturosi,

  ca sa mentina cica „UN ECHILIBRU” in cadrul societatii.

 32. CERSETORIA

  – precum si JAFUL si HOTIA –

  trebuie urgent ERADICATE = STARPITE DIN MENTALITATEA OMENEASCA !

 33. AUTORITATEA – laica – A ORICARUI STAT DE DREPT,

  trebuie sa aplice cu severitate DOAR LEGEA:

  1) impotriva CERSETORIEI;
  2) imptriva JAFULUI;
  3) impotriva FURTULUI;
  4) impotriva ESCROCHERIEI,

  adica: SA CONFISTE CA SA LE IMPARTA LA TOT POPORUL:

  DOAR AVERILE FACUTE PRIN CELE 4 METODE DEJA ENUMERATE = MENTIONATE !

 34. In lume, asa cum de altfel a spus insusi Isus Cristos:

  1) trebuie respectata ATAT JUSTITIA = ATAT LEGILE, a caror inspiratie este intradevar DIVINA;

  2) CAT SI MORALA,

  respectiv: OAMENII SA LASE DOAR PE DUMNEZEU CA SA JUDECE, SI APOI CA SA SI IMPARTA DREPTATEA, daca LUI i se pare lui ca unii oameni:

  1) n-ar fi fost destul de HARNICI si de DARNICI;

  2) ci au fost LACOMI si ZGARCITI,

  cu semenii lor !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: