Testul pietei: dobanzile platite de Romania sunt la minim istoric: 5,1% pentru Euro


Ceva e putred rau de tot in privinta imprumuturilor. Nu in privinta celui de ieri, care reprezinta, in opinia mea, o performanta exceptionala a celor care gestioneaza finantele romanesti: atragerea a 750 de milioane de EURO, pentru 6 ani, pentru un cupon de 5,1% pe an.

Eu unul nu imi aduc aminte vreun imprumut de pe piata la o dobanda atat de mica. Sigur, au fost smecherelile alea de club-loan-uri in care BNR elibera rezerva valutara bancilor comerciale pentru care platea o dobanda de 1%, iar bancile comerciale plasau aceasta eliberare cu dedicatie ministerului de finante, cu o dobanda de 5 ori mai mare. Doar ca ala nu era testul pietei. Din contra: era o atitudine nociva care obisnuia un minister de finante puturos, cautiona un stat predispus la smenuri si niste llideri care doar mimau lupta cu crizar. Dovada este ca dupa 18 luni de astfel de smecherii, finantele au intrat din nou in criza iar in iulie 2010 au fost nevoite sa taie salariile cu 25% si sa majoreze TVA-ul de la 19% la 24%. Ca sa impiedice un default de facto, generat de proasta gestiune a finantelor publice.

Ieri insa, ministerul de finante a aplicat testul pietei: nu s-a imprumutat la CEC sau EXIMBANK, nu a apelat la club-loan-uri ci pur si simplu a gasit o fereastra de oportunitate care a condus la un pret minim istoric de emisiune pentru Eurobondurile Romanesti. Este o mega performanta care impune cercetarea istoricului.

Nu este niciun secret ca increderea investitorilor in Romania a fost zdruncinata de evenimentele politice din ultima perioada. Nu exista investitor serios sau neserios care sa nu isi fi adus aminte in timpul deranjului din iulie ca este extrem de important sa poti ”intra” usor intr-o economie dar mai important este sa iesi la fel de usor, nepenalizat. De aici pana la „izolarea” pe care ne-o zicea ieri domnul Basescu sunt multe nuante de clarificat. Dar privind istoric, avem urmatoarea situatie.

* In februarie 2012 – nu era criza politica, nu a fost facuta tandari nici doamna Anastase, nici domnul Blaga, nici Presedintele suspendat. Avocatul poporului nu a fost revocat, in vocabularul prescolarilor nu intrasera inca numele proprii Aspazia sau Zegrean, si totusi, cum s-a imprumutat atunci statul roman? Pe scurt, descrierea este asa: mult, scump si prost. Finantele Romaniei, gestionate atunci de un actual consilier de Preşedinte, fiu de om de afaceri (prieten bun cu socrul mare de la nunta asta din week-end), reuseau contra-performanta sa atraga de pe piata externa  de capital  1,5 miliarde de dolari, platind un cupon de aproape 7%. In Euro, acelasi imprumut inseamna un cost anual de 8%, in conditiile in care Cehia se imprumuta de 2 miliarde de EURO la un randament de 4%. Dincolo de asta, a fost cel mai prost moment pentru o emisiune in dolari: de atunci dolarul s-a intarit puternic (un dolar era atunci 3,28 lei acum este 3,58 lei). Adică leul s-a depreciat cu circa 9% față de dolar de la momentul respectiv. Și nu din cauza crizei politice ci ca urmare a intaririi dolarului față de majoritatea valutelor. Și cum ministerul de finanțe plătește împrumuturile cu dolari răscumpărați cu leii din taxe și impozite, ajungem la un cost anual al împrumutului echivalent lei de peste 15%. Wow! Adică vorbim despre o proastă programare a împrumutului, din punct de vedere al monedei, al dobânzii, al momentului. Și fără criză politică. O lectie de manual din lectia ”cum sa nu te imprumuti vreodata”. Sau, din perspectiva finantorilor, aceasta lectie se numeste ”Unge mecanismul – arde-i pe fraieri!”

* in septembrie 2012 – cu ecourile crizei politice, cu Anastase si Blaga inca facuţi ţăndări, cu Preşedintele Băsescu întors cu mesajul „suntem izolaţi”, s-a pierdut încrederea, bla bla bla, Ministerul Finanţelor se împrumută la 5,1%. Să nu fi auzit pieţele ce s-a întâmplat în România? Greu de crezut aşa ceva. Mai degrabă cred că este vorba despre o limitare a uzufructarilor şi uzufructului celor care fost la butoane atunci când România a făcut imprumutul din februarie.

Matematic, trebuie să găsim relaţia dintre următoarele două componente

Februarie 2012: Risc politic scăzut + stat nefăcut ţăndări + Interese indigene divergente  interesului finanțelor publice= 6,95%

Septembrie 2012: Risc politic ridicat + stat făcut țăndări – Interese indigene divergente interesului finanțelor publice= 5,1%

Cum primele două componente din prima ecuație depășesc semnificativ în termeni de dobândă primii doi termeni din a doua ecuație, ne-am aștepta ca 6,95% să fie mai mic decât 5,1%.

Dar cum matematica ne învață că 6,95% este întotdeauna mai mare decât 5,1%, din sistemul de două ecuații cu 3 necunoscute, rezultă că în februarie 2012 interesele indigene divergente au fost mult mai scumpe și cu o pondere mult mai mare în costul de 6,95% decât au fost în septembrie 2012, când primele 2 componente, nu-i așa, au maximizat costul împrumutului.

Rezolvarea acestui sistem nu ne face decât să ne întărim ideea că mixul dintre incompetență și interese divergente finanțelor publice a fost enorm în februarie 2012 și a fost limitat la maxim în septembrie 2012.

Iar conculzia acestui sistem ne arată înclinația către naționalizare a pierderilor și privatizare a profiturilor în februarie 2012 (atunci când mesajul Președintelui către Ministrul de Finanțe era că ”nu ne mai permitem traiul pe datorie” chiar în ziua în care se materializa acest împrumut) și certitudinea unei mai buni gestiuni a finanțelor publice în septembrie 2012. Dacă este evident că ceea ce se întâmplă în septembrie 2012 trebuie întărit și continuat, este la fel de evident că ceea ce s-a întâmplat în februarie 2012 trebuie cercetat și amputat.Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , ,

181 de răspunsuri

 1. Buna ziua Domnule Soviani,

  Numele meu este Stavre Geanini si reprezint portalul de afaceri http://www.profit360.ro.

  Motivul pentru care va scriu este de a primi permisiunea de a publica articole de pe blog-ul dumneavoastra (cu citarea sursei si link catre blog) pe portalul nostru. Intentionam sa realizam o rubrica de Analize Economice, in care sa publicam articole pertinente si de interes.

  Noi nu avem o redeactie, obiectul portalului il reprezinta promovarea afacerilor romanesti in tara si strainatate( pana la finalul anului vom avea functionala si varianta in limba engleza – business-in-romania.com ), insa consideram ca anumite articole aduc valoare cititorilor.

  Astept cu interes feed-back-ul dumneavoastra

  Cu prietenie,

  Stavre Geanini

  Managing Partner

  Description: Description: Description: Description: New Sigla_jpeg_medie Description: Description: Description: fb

  Training & Team Building de nota 10!

  Tel: 021 310 86 80

  Fax: 021 310 86 11

  Mobil: 0766 545 330

  Strada Doamnei, nr 14-16, corp C, sector 3, Bucuresti

  stavre.geanini@visionconsulting.ro

  http://www.visionconsulting.ro

 2. Cred ca imprumuturile din februarie au fost facute politic. Ele sint scadente peste patru ani cind USL-ul se va afla la cirma tarii. Este evidend ca se bat taberele securisto-comuniste intre ele. Fiecare tabara isi filfiie steagul ei, fie ca sint de la PDL sau USL. Nmai ca se bat pe spinarea poporului roman, singurul care va achita nota de plata ale bataliilor politice dintre PDL si USL. In rest, partidele ne arata ca li se filfie de noi, poporul roman.

 3. Ia vezi domnu` Alpino, daca esti in stare ca sa Pro_Gnozezi si sa Pre_Vizionezi – anticipezi – „PIATA” = RULETA BURSIERA la fel ca mine:

  http://imageshack.us/f/543/oneshaftoflightthatshow.jpg/

  Queen – A Kind Of Magic (Lyrics)

 4. I-auzi domnu` Alino,

  Esti la fel de genial ca noi ?

  ” …
  One shaft of light that shows THE WAY,
  No mortal man can win THIS DAY,
  The bell that rings inside YOUR MIND,
  Is challenging the doors OF TIME !
  The waiting seems ETERNITY,
  The DAY will dawn OF SANITY …. „

 5. Domnu` Alpino,

  Stii ce zice MEDIUL FRANCMASONICO-ACADEMIC ???

  Ca un MODEL STATISTICO-MATEMATIC DE PROGNOZA SI PREVIZIUNE A HAOZULUI = DEZ_ORDINII:

  1) n-a fost;
  2) si nici n-ar putea fi vreodata inventat !

  Mata mai poti fi de acord cu satanele academico-francmasonice

  – adica alea care inca de-acum mii de ani, faceau DEMON_STRATII ARTISTICE = MISTICE – CONTRA DOVEZILOR:STIITIFICE – cum ca pamantul ar fi plat ??? –

  CA HAOZUL N-AR AVEA SI EL O CHEIE = UN COD DE SECURITATE = DE ACCES (care poate fi SPART si di_vulgat inclusiv ATeilor = Pro_Fanilor) ?????

  • … si dupa MODELUL PAMANTULUI PLAT, aceleasi satane francmasonico-academice pretind inclusiv in ziua de astazi ca:

   evolutiile pietelor ar fi LATERALE = ORIZONTALE, respectiv PLATE, adica ca CRESTERILE:

   1) n-ar fi perpetuu IN_FINITE = EXPONENTIALE;
   2) ci ar fi permanent ZERO.

   • …. adica – altfel spus acelasi lucru – pretind ca evolutiile pietelor = CRESTEREA:

    1) n-ar fi doar ALTERNATIVA, adica succedata de (S)CADERI ACCEPTABILE, respectiv niciodata la fel de mari ca CRESTEREA;

    2) ci ar fi PRO_CICLICA, adica:

    ORICE CRESTERE AR FI PUR SI SIMPLU ANULATA

    ………………. din pix

    – adica ca SCAMATORIE = REALITATE –

    da, sunt de acord, ca asa procedeaza sATanele academico-francmasonice, dar = CU ADEVARAT NU SE INTAMPLA ASA CEVA IN UNIVERS !

 6. Domnu` Alpino,

  Dumnezeu a daruit oamenilor UNIVERSUL, dar oamenii nu-si pot darui unii altora nici macar UN GAND BUN ?????

 7. Alo, domnu` Isarescu fiu al lui Belzebut:

  1) ORICE CRESTERE – bubble – DE VALOARE A PRODUCTIEI, PRIN CRESTEREA PRETULUI DE DESFACERE ESTE SANATOASA;

  2) NE_SANATOASA ESTE CRESTEREA DE VALOARE A PRODUCTIEI PRIN CRESTEREA PRODUCTIVITATII MUNCI, deoarece:

  – din cauza plafonarii salariilor cauzata de LIMITELE NATURALE (fizice) ALE CRESTERII PRODUCTIVITATII MUNCII –

  2.1) nu doar ca PRODUCE DEZ_ECHILIBRE ECONOMICO-SOICIALE GRAVE;

  2.2) ci FACE DOAR RISIPA DE RESURSE DE FORTA DE MUNCA SI DE MATERII PRIME SI MINERALE;

  2.3) la fel ca-n COMUNSIM, adica: EXCESUL DE PRODUCTIE RAMANE FARA DESFACERE = FARA CONSUM, din cauza:

  2.3.1) DISPONIBILIZARILOR = SOMAJULUI (auto_provocat de accelerarea productivitatii muncii);

  2.32.2) si a SALARIILOR (si PENSIILOR) MICI = PLAFONATE !

 8. Sa fim realisti. Cind Romania se imprumuta in februarie cu aproape 7% si alte state cu mult mai putin despre ce prognoza mai vorbim? Se intimpla ceva in tara asta dupa hazard si prognoze? Ultimul exemplu este Oltchimul pus pe butuci prin reteta clasica a falimentului romanesc cu firmele capusa. Oltchim e pe bursa unde fraierii isi joaca banii, iar politicienii nostrii, indiferent de partide au dus compania de ripa. E hazard in destinul Oltchim? Sau securitii si comunistii din Romania, indiferent de partidele in care se ascund au mai distrus o companie care prin 2004 inca era profitabila? Ori trebuie sa fi un geniu al operatiunilor bursiere si sa-ti ingropi averea pina la ultimul leut ca sa constati ca baietii „destepti” din Romania isi fac din nou de cap?
  Domnule Stoian, recitati zilnic in fata oglinzii din baie cu glas tare: „fara comunisti”! Poate asa va dispar gindurile negre anticapitaliste si reveniti la starea fireasca a omului liber, pentru ca spuneati ca va doriti sa traiti asa. Pai cine va anuleaza acesta dorinta? Nu bestiile comuniste si securiste din tara care au grija sa distruga PIATA LIBERA prin distorsonarea BVB? Chiar ati cistigat bani la bursa din Bucuresti? Atunci din ce tabara putem previziona ca faceti parte?

 9. Domnu Alpino,

  Dupa cum iti poti da seama din MODELUL STATISTICO-MATEMATIC DE PROGNOZA SI PREVIZIUNE A HAOZULUI:

  1) Eu sunt UN OM LIBER = UN TRADER IN_DEPENDENT, adica nu fac parte din nicio tabara;

  2) deci: AM CASTIGAT INTOTDEAUNA IMPOTRIVA TUTUROR SORTILOR !

 10. Domnu` Alpino,

  Doat ti-am spus ca MENTORUL meu este ISUS CRISTOS, adica:

  CEL CARE A SFIDAT MAIMUTA DIN TOATE RASELE = O_RANDUIRILE !

  Depeche Mode..Personal Jesus… with Lyrics on screen HQ ( warning contains flash imagery)

 11. … si am platit LA ZI si IMPOZITELE CATRE STAT !

  Eu am platit cei 16% PE LOC = LA TRANZACTIE, deoarece:

  VINDEAM NUMAI IN CASTIG = PROFIT !

  Eu n-am tranzctionat niciodata in paguba, astfel incat:

  – la fel ca in cazul restituirilor de TVA –

  SA CER STATULUI RESTITUIREA UNOR PAGUBE FICTIVE !

 12. Sa inteleg ca plafonarea salariilor printr-o productivitate crescuta nu genereaza prin concurenta de pe PIATA LIBERA si o scadere a preturilor de vinzare a produselor create? Productivitatea ridicata creaza somaj? Posibil ca ati venit de pe alta planeta cu bicicleta si in calitate de extraterestru nu realizati cum functioneaza economia mondiala pe Pamint. Cind va veti reintoarce inapoi de unde ati plecat probabil ca veti da de compatrioti pe care ii veti banui ca sint terrieni dupa felul in care puneti problemele economice.
  Doar abundenta de produse la preturi ridicate nu genereaza somaj conform ideilor dumneavoastra economice. Adica va ginditi mereu la ce e utila o PIATA LIBERA? De! Ca tot comunistul inventiv!…E mai sigura una dirijata si comandata de la centru ca in epoca neterminata inca a odiosilor impuscati de romanii care credeau cu tarie in capitalismul universal valabil.

 13. Domnu` Alpino,

  retine ce ti-am spus:

  1) CAPITALISM = COMUNISM = OLIGARHIE;

  2) TRAIASCA SOCIALISMUL = DEMOCRATIA, adica:

  PUTEREA DIN MANA „PULIMII” = POPORULUI, NU A „COIMII” = PSEUDO_ELITELOR !

 14. Domnu` Alpino,

  Da, e LOGIC – intreaba pe oricine, uite, pe Radu – ca productivitatea ridicata genereaza somaj de masa = endemic, deoarece:

  1) daca un singur om – ori masina = robot – iti face toata treaba ???;

  2) de ce ai mai angaja = plati pe altcineva ???

  • … asa ca degeaba o sa scazi pretul productiei daca:

   1) somerii (si nici pensionarii) n-au bani ca sa ti-o cumpere;

   2) si nici macar robotul, pentru ca-l tii toata ziua ocupat cu MUNCA SILNICA !

   • Aaaa, am inteles acum ce vrei sa zici:

    1) matale iti place sa fii stapan, capitalist si/sau comunist nu conteaza, dar STAPAN;

    2) deoarece:

    – „ANIMALELOR”, adica –

    2.1) atat celor pe care ii angajezi dar nu-i platesti cinstit;

    2.2) cat si celor pe care nu-i angajezi deloc;

    2.3) iti place sa LE DAI DE POMANA – la promotie – SUPRA_PRODUCTIA !

   • Uau, imi aduci aminte de cei care se opuneau pe la inceputul secolului XIX noilor tehnologii. Cred ca matale te visezi trader noaptea in somn. Vezi ca in primul an la orice facultate de economie se recomanda o carte a lui Hazlitt. Ar fi util sa o rasfoiesti inainte sa tii lectii altora de economie.

 15. Sa inteleg ca datorita specializari pe bursa pe care o aveti sinteti un adevarat Soros al Romaniei. Acum inteleg de ce ne merge noua romanilor prost. Dumneavostra jucati bine la bursa, platiti si impozite de 16% (probabil statului CHICHI, ca la noi pe moment nu se impoziteza cistigurile de pe bursa, desi o seama de cretini se gindesc la acest lucru). Cu alte cuvinte stiti tot ce misca in tara asta cu sau fara hazard, dar nu vreti sa ne spuneti si noua si din egoism nu vreti nici sa ne scapati de securisto-comunisti! Si atunci de ce sa va mai credem ca sinteti un geniu abscuns?. Nu vreti sa veniti prin alegeri in scaunul de la Cotroceni sa ne faceti viata frumoasa? Sau din iubire comunista pentru compatriotii dumneavoastra romani ne lasati sa fierbem si sa murim „in suc propriu” cum a propus un inaintas al dumneavoastra inca in viata din pacate…

  • Alo, domnu` Alipino,

   Ia intreaba-l pe Radu daca se impoziteaza sau nu tranzctiile bursiere in Romania, si:

   1) nu mai manca cacat;

   2) doar in speranta c-o sa le faci pofta si altora !

   • … afla ca pana si gamberii din cazinoul futures & options platesc impozit, si mai si fac declaratii fiscale trimestriale, adica mai mult fac literatura fiscala, decat tranzactioneaza !

 16. Domnu` Alpino,

  Te roade rau pizma domnule !

 17. Chestia cu robotul din firma care face treaba nu tine. Existenta unei firme este dictata de PIATA LIBERA indiferent de citi roboti plutesc prin halele companiei. Si pentru a crea un produs nou, adica pentru ca sa ai o firma in viata pe PIATA LIBERA apelezi din nou la oameni. Sa trimiti oamenii buni care ii ai in somaj si dupa aceea sa-i reangajezi cind PIATA LIBERA te pune in fata plutonului de executie al cererii si ofertei economice e o mare aiureala practicata nu de patroni ai IMM-urilor, ci de tot felul de consilii de administratie, care fac bani pentru o multime de actionari lipsiti de interese in viata reala a unei companii. Actionarii si consiliile de administratie alearga dupa bani produsi cu roboti, dar asta nu inseamna ca PIATA LIBERA nu poate sa ii execute si pe ei ca pe oricare alt intreprinzator privat. Mai ales ca un colos „pe actiuni” se adapteaza greu schimbarilor de peste noapte din PIATA LIBERA. Dar daca au disparut ei dinozaurii la timpul lor, de ce credeti ca un gigant pe actiuni nu ar pierii din cauza propriilor roboti, care nu gindesc, ci fac ce a ce ii programeaza omul sa faca?

 18. Domnu` Alpino,

  Ma mir ca nu-ti amorteste limba-n gura – si mainile pe tastatura – cand vorbesti = scrii tocmai dumneata despre:

  LIBERTATEA PIETELOR !

  • Ia raspunde-mi mata:

   au romanii voie sa lucreze liber in Marea Britanie si/sau in Germania ?

   • … tu nu vezi ca CAPITALISMUL TAU ODIOS:

    1) dirijeaza pietele, adica ???

    2) PANA SI PENTRU NISTE SALARII DE MIZERIE

    – ca doar niciun roman nu este platit cum este platit un engelez si/sau teuton german –

    FACE CONCURENTA ………. NE_LOIALA ???

 19. Domnu` Alpino,

  Singurul ADEVAR ECONOMICO-SOCIAL GLOBAL = MONDIAL este acela ca:

  FRANCMASONII TIPARESC SI DISTRIBUIE BANI

  – aiurea = in orice situatie, mai ales in situatii de criza –

  DOAR ACOLITILOR LOR:

  persoane fizice si juridice !

 20. Uite ce vrea pulimea de la Oltchim. Sa se privatizeze pe bursa compania, dar pe bune, ca sa o duca si ei bine. Nu vor comunism! Sint satui de cei care il proslavesc cum faceti dumneavoastra! Vor la stapini capitalisti sa munceasca. Cer singuri sa fie stapiniti de cei care o pot face daca li se baga bani in buzunare. Asta e un fel de palma care vi se trage dmneavoastra apostolul comunismului din Romania. Domnule Stoian stiati ca in 1989 in tara noastra a fost o revolutie anticomunista in care multi tineri au murit?
  S-au facut pamint pentru ca ei credeau in libertate si in capitalism. Pe dumneavoastra istoria nu va invata nimic? Uite ca pulimea cind nu ii bagi bani in buzunare face greve si te baga in faliment, daca nu mai vrei sa stai patron. Ciudata e viata! Romanii sint masochisti si vor sa fie exploatati de patroni ca sa aibe bani in buzunare!
  Iar dumneavoastra ii amenintati ca firma, prin productivitate crescuta o sa-i transforme in someri, asa ca mai bine sa ramina sa faca foamea la stapinii lor comunisti. Pierdeti din vedere un lucru. In capitalism oricine are o sansa sa faca bani, dupa cum il duce capul, pe cind in comunism nu ai dreptul decit sa stai sclav si sa muncesti pentru comunisti si securisti.

 21. Ia uite bai pe urmasii = mostenitorii lu` Don Qixote, cum s-au speriat singuri de ce-au facut cu mana lor ani de zile !

  http://www.money.ro/criza-politica-a-speriat-investitorii_1227972.html

 22. Gamblericilor si tradericilor,

  hai colea ca sa va dau targhet – in HAOZ – cu preczie = acuratete de PIPS = de PIXEL:

  http://imageshack.us/f/543/oneshaftoflightthatshow.jpg/

  • … hai ca sa v-arat cum le constrang PUBLIC = IN VAZUL LUMII pe sATane:

   1) ca sa reduca HAOZUL in favoarea ORDINII;

   2) ori sa se duca dreaq` cu JOCU` LOR DE NOROC (cazinou`) CU TOT !

   • … hai ca sa v-arat io in avans = cu anticipatie CINE – si cand – FACE TOATE INTOARCERILE – din crestere pe (s)cadere si vicevercea – PE LUMEA ASTA !

    Ca sa nu mai spuneti ca: N-ATI FOST AVERTIZATI !

    Nu-l mai lasati pe Isarescu sa va bage limba-n ureche, ca oricum nu va spune nimic, ci va creeaza doar HALUCINATII !

 23. Chiar credeti ca englezii sint de vina ca nu vor picior de roman in Marea Britanie sau ei stiu ce a ce noi am uitat de atitea decenii de comunism, si anume ca existenta pe PIATA LIBERA a unui numar prea mare de potentiali angajati dintr-un domeniu x de activitate, nu duce decit la o scasdere a salariilor. Si de ce vreti sa fie englezii boi in tara lor? Doar asa ca aveti dumneavoastra idei de stinga? Iar marile companii de ce sa se mai omoare sa vina in Romania daca cheltuielile lor sint aidoma ca in Marea Britanie (exemplu ales de dumneavoastra) si nu obtin un profit in plus? Nu era bine daca onor comunistii dumneavoastra pe care ii proslaviti faceau si ei in Romania un capitalism pe bune si nu un surogat cum este acum din teama de a nu pierde puterea politica si erconomica?

  • Hai domnu` Alpino,

   Neamtu si/sau englezu pretinde ca-i mai bun decat mine, asa ca:

   – vorba Zanei Surprizelor: ” ii invit aici … ” –

   sa faca ACELASI LUCRU pe care-l fac la ei acasa:

   SA VEDEM DACA OR SA POATA VREODATA !

   Si n-au AMBATZ = ORGOLIU de MISOGIN daca:

   n-or s-o faca si altfel decat AR PUTEA-O FACE ORICE INVESTITOR PROST !

   P.S

   Pentru ca vorba aia:
   Ce farmec mai are ca sa conduci, daca-ti tine cineva capra s-o regulezi ?

 24. …. doar va ras_suceste = schimonoseste de cap = mintile, fara sa va dea nicio TINTA ca lumea !

 25. … si-ati vazut ce copii – generatii de handicapati – ies din laba ……… in loc sa iasa din DRAGOSTE !!!

 26. .. arza-le-ar focul gheenii LABORATORUL GENETIC francmasonico-darwinian sa le arza !

 27. …. cu IN_SEMINARILE LOR ARTIFICIALE cu tot !

 28. Domnu` Alino,

  Uite asa o sa le fac si eu pe sATane ca sa inchida cazinourile futures & options = piata virtuala DACA:

  n-or sa ma lase si pe mine ca sa castig un ban cinstit tranzactionand pe bursa = piata reala:

  http://www.sonypictures.com/homevideo/21/

 29. Prostia asta ca, capitalismul se sinucide si genereaza comunism a aparut pe la Davos anul trecut. Ziceau unii pe acolo ca e bine sa transformam economiile capitaliste si sa le aducem in starea in care se afla … economia chineza, ca modelul ei este fascinant de bun. Ei uite ca tarile in care este capitalism pe bune, treaba scirtie si luptatorii chinezi in ale modelului lor economic se duc si ei la vale, neputind sa tina pe picioare economia mondiala. Adica comunism=cacat, fie el si frumos ambalat intr-o falsa economie de piata. Unde este PIATA LIBERA de la chinezi? In interventionismul statului lor? Ala, statul chinezesc, pe cine vrea sa apere? Pe chinezi sau restul lumii? Daca oamenii ar intelege ca Dumnezeu a lasat economia de piata si PIATA LIBERA sa existe pentru toti nu s-ar mai intimpla atitea nenorociri. Numai ca oamenii confunda PIATA LIBERA cu existenta lor efemera. Ei sint vremelnici (traiesc maxim o suta de ani) pe cind PIATA LIBERA exista decind omul se ocupa cu vinatoarea, pescuitul si agricultura. Sint o multime de nebuni care vor ca lucrurile sa stea invers. Sa traiasca ei etern si PIATA LIBERA sa fie o jucarie utila propriilor lor buzunare pe care sa o manevreze in miini dupa bunul lor chef.
  Drama este ca sintem creati de Dumnezeu si nu invers. Adica PIATA LIBERA nu o sa moara nici cind, indiferent de ce se va intimpla pe planeta Pamint datorita unor minti prea infierbintate.

 30. Domnu` Alpino,

  om fi creati de Dumnezeu si nu invers, dar:

  SUNTEM CREATI DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI, adica:

  IDENTIC !

  Asa ca chiar si noi oamenii:

  1) n-o sa facem niciodata mai putin decat a facut Dumnezeu;

  2) ci vom face intotdeauna doar nitel DE_FAZAT = INTRAZIAT, dar:

  TOTUSI IN INTREGIME = INTEGRAL !

 31. …. tot ceea ce NE VA INSPIRA DUMNEZEU !

 32. Ca bursele au ajunst simple case de pariuri vad si eu. Dumnezeu nu are ce sa faca cu ele. El a cerut omului la alungarea din rai sa munceasca pina la lacrimi si nu sa alerge zadarnic pe ogorul bursier facind tot felul de speculatii. Bursele se vor intoarce incet la rostul lor, adica la finantarea muncii si nu a speculatorilor (pariorilor) de orice fel. Sa dea Domunl sa falimenteze cit mai multi in speculatiile bursiere. Atunci le va veni mintea la cap, cind vor ajunge prosteste saraci. Adica vor intelege ca a fost o timpenie sa intretina comunismul din Romania oferind bani cu imprumut prin tranzactiile bursiere. Astia chiar cred ca Romania nu-i ca Grecia! Ba e mult mai rau. Aia prin turism tot isi mai vind imaginea pietrelor lor pe bani buni pe cind la noi nu mai este decit praful si pulberea.
  Scrie undeva in biblie ca Dumnezeu a poruncit sa ne curatam de pacate in cazinourile cu speculatii bursiere? Sau a preferat munca?

 33. Domnule Doru Stoian. Eu v-am rugat sa nu traduceti incelepciunea biblica dupa bunul plac. Omul a fost creat dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, e adevarat. Dar dumneavoastra vedeti acum chipuri schimonosite si murdarite de pacate, chiar daca multi dintre oameni au trecut si prin taina botezului. De unde ati ajuns la concluzia ca Dumnezeu joaca la bursa cu dracii pe lumea cealalta? E o idee draceasca pe care diavolul v-a inoculat-o in cap. Mai e un adevar biblic; multi chemati, putini alesi. Asa ca nu mai confundati pe Dumnezeu cu actiunile dracesti ale oamenilor. Cereti unui preot sa va consilieze, ca va petreci viata in zadar. La judecata de apoi, dracii va vor pune director de bursa sau veti arde in iad jucind la bursa draceasca etern, pierzindu-va fara limite banii falsi cu care ati venit de pe lumea aceasta.
  Asemanarea intre omul de azi si Dumnezeu domnule Stoian e pur intimplatoare. Dar fiti sigur ca acesti putini care vor sa ii semene nu fac nelegiuiri comuniste si nici nu gindesc la ele. Ce sa mai zic de joaca dea bogatia pe burse?

 34. Ramineti cu bine, domnule Stoian. Ma cheama si pe mine obligatiile zilnice. Dar pe seara pot sa revin. Pina atunci poate va spovediti unui preot de ideile comuniste, dracesti in totalitatea lor si va veti impartasi cu tainele capitalismului. Nu depinde decit de vointa dumneavoastra. Jos comunismul! O zi buna sa aveti!

 35. Domnule Alpino,

  Dumneata faci CONFUZII grave de tot !

 36. – in frunte cu CNVM-ul lor, dupa model strain –

  1) au scos investitiile cinstite din piata bursiera;

  2) si au adus in locul lor DOAR BIDOANE si SMENURI !

 37. Sa ma spovedesc unui preot = in secret ?

  Eu prefer sa ma spovedesc PUBLIC !

 38. ….. pe spinarea oamenilor nevinovati !

 39. Cand preotii vor predica LIBERTATEA, in locul OBEDIENTEI = SUPUNERII NE_CONDITIONATE fata de:

  1) un presupus DUMNEZEU;
  2) si un TIRAN cat se poate de concret,

  abia atunci or sa ma mai vada pe mine la vreo BISERICA !

 40. Bine, o sa ma duc la biserica doar la nunti, botezuri si inmormantari, adica doar ca sa le fac o bucurie-alinare prietenilor mei, cand vor avea nevoie de mine

 41. Eu nu cred intr-un Dumnezeu Meschin, posedat de razbunari asupra propriei creatii !

  Eu cred doar in acel Dumnezeu care:

  1) NU BATE PE NIMENI CHIAR DACA AR MERITA;

  2) CI IARTA PE ORICE PACATOS CARE SE INTOARCE LA EL = CALEA DREAPTA = RECOMANDATA DE DUMNEZEU atunci cand:

  L-A INZESTRAT = HARAZIT PE OM CU UNUL SI ACELASI LIBER ARBITRU CA AL SAU, adica:

  CU PUTERI DEPLINE !

 42. Omul nu are de urmat decat O CALE EXTREM DE SIMPLA:

  CALEA LUI DUMNEZEU SI A FIULUI SAU ISUS CRISTOS !

  Si anume:

  SA NU FACA NICIODATA RAU – pentru ca asa crede el ca ar merita cineva – CI SA FACA INTOTDEAUNA NUMAI BINE !

 43. … si aceeasi cale o urmez si eu

  – chiar daca unii cred ca as urmari extinctia sATanelor din piata de capital –

  atunci cand propovaduiesc = implor:

  1) ca sATanele sa renunte la CAZINOU = la JOCURILE DE NOROC BURSIER;

  2) si sa faca RE_CONVERSIA LA ADEVARATA PIATA DE CAPITAL !

 44. Mai, voi chiar aveti de gand ca sa taceti malc fata de O DEZ_VALUIRE UNICA IN ISTORIA OMENIRII, precum aceea ca:

  ….

  1) HAOZUL – si/sau in_certitudinea = im_pre_vizibilul – NU EXISTA DECAT in = ca IMAGINATIE = HALUCINATIE;

  2) si implicit = in consecinta, altfel spus acelasi lucru:

  HAOZUL ESTE DOAR O ORDINE ASCUNSA CU INTENTIE = PRE_MEDITARE ?????????

  http://imageshack.us/f/543/oneshaftoflightthatshow.jpg/

 45. Voi inca va mai indoiti de ceea ce a afirmat – si, iata ca acum a fost si dovedit – Albert Einstein atunci cand le-a pre_zis sATanelor de Bohr, Heisenberg si Schroedinger ca:

  1) „Dumnezeu nu joaca zaruri !”;

  2) adica implicit si faptul ca: chiar daca Dumnezeu ar juca zaruri, pentru el insa:

  NU EXISTA IN_CERTITUDINE = IM_PRE_VIZIBIL = HAOS, deoarece:

  2.1) nimeni altcineva cu exceptia Lui;

  2.2) n-a putut – si nici nu va putea vreodata – inventa = imagina in_imaginabilul;

  2.3) ci va putea cel mult IMITA = COPIA = PLAGIA CREATIA DIVINA !

 46. Radu, permite-mi sa re_formulez mai explicit astfel, ultimul mesaj:

  Voi inca va mai indoiti de ceea ce a afirmat – si, iata acum a fost si dovedit – Albert Einstein atunci cand le-a pre_zis sATanelor de Bohr, Heisenberg si Schroedinger ca:

  1) „Dumnezeu nu joaca zaruri !”;

  2) adica implicit si faptul ca: chiar daca Dumnezeu ar juca zaruri, pentru El insa:

  NU EXISTA IN_CERTITUDINE = IM_PRE_VIZIBIL = HAOS, deoarece:

  2.1) nimeni altcineva cu exceptia Lui;

  2.2) n-a putut – si nici nu va putea vreodata – inventa = imagina IN_IMAGINABILUL = SURPRIZA;

  2.3) ci va putea cel mult IMITA = COPIA = PLAGIA CREATIA DIVINA !

 47. eu nu cred ca voi castigati vre-un ban dupa cata vreme aveti de polemica pe chestii pe care nu o sa le stim niciodata

 48. Deci unde ma trimiti tu pe mine la munca de jos domnu` Alpino ????

  Mata chiar nu pricepi ca eu sunt cel care a inventat = imaginat universul ………….. in care:

  MATA ESTI INVITAT SA TE AUTO_SERVESTI .= SA MUNCESTI CA ROBUL = SERVUL ………… deoarece eu am deja mainile – si mintile – pre_ocupate ?????

 49. Deci, domnule Alpino,

  Ce locatie – dinamica – a unei particule – de cacat – n-ar putea fi anticipata:

  1) atat in SPATIU ?;
  2) cat si in TIMP ?;
  3) respectiv in UNI_VERS ?

  • Domnu` Alpino,

   Mata chiar nu vezi ca eu am dez_cifrat = de_codificat

   – si dez_tainuit AT_eilor = Pro_Fanilor –

   HAOSUL APARENT = HALUCINANT, despre care sATanele ii invata pe AT_ei = Pro_Fani ca ar fi:

   de ne_dez_cuiat de catre nicio minte, pentru ca cica:

   N-AR AJUNGE O SINGURA MINTE CARE SA CUPRINDA

   – sa surprinda –

   CE PRE_MEDITEAZA SI CE INTENTIONEAZA SA FACA MULTE ALTE MILIARDE DE MINTI ????

   Acum cred c-o sa ma credeti cand va spun ca:

   „Eu sunt cel ce sunt !”

   I Am Who I Am – Lara Fabian

 50. LABIRINTUL sATanic se recomanda ATeilor drept: „INCURCATELE CAI ALE DOMNULUI”

  http://www.forumbursier.ro/index.php/topic,8427.0.html

 51. Domnu Alpino,

  Mata nu intelegi ca eu chiar am:

  A Beautiful Mind – Official® Trailer [HD]

 52. Tot ce faci din DRAGOSTE = IUBIRE este ADEVARAT !

  URA = RAZBUNAREA, doar iiti intuneca mintile, iti provoaca HALUCINATII = te face sa percepi: REALITATEA DEFORMATA !

 53. Greva Lufthansa continua pana la GREVA GENERALA, asa ca Euro nu va supra_vietui anuui 2012 !

  http://www.money.ro/sondaj-bloomberg–euro-va-supravietui-anului-2012_1227995.html

 54. Vad ca exista un consens – ca sa nu-i zic CONSPIRATIE – ca absolut nicio televiziune din lume SA NU FACA PROPAGANDA GREVEI DE LA LUFTHANSA, de frica ca nu cumva:

  SA SE MOLIPSEASCA SI ALTII – europeni – LA PRO_TESTE DE MASA !!!

  • La fel au facut, si pana atunci cand Grecia daduse deja in clocot !

   La fel de tarziu va vor dezvalui si faptul ca:

   EURO A MURIT !

   Ca sa nu mai aveti ce REZERVE = ECONOMII sa va CONVERTITI IN DOLAR SUA !

 55. GOGU, ce faci domnule, plecasi din „PIATA” inainte de: SPARTU` TARGULUI ?

  Ada tradericii si gamblericii incoace, ca sa pre_vaza:

  1) saltul cuantic – Quantum Jumpu` si/sau Quantum Leapu` – particulii afara din Gaura Neagra !

  2) inainte ca sATanele sa: INCHIZA CAZINOURILE ON_LINE FUTURES & OPTIONS,

  din cauza ANTICIPATIILOR = PRE_VIZIUNILOR mele SUBLIMINALE = TRANS_CEDENTALE !

  http://imageshack.us/f/341/quantumjump.jpg/

 56. Speak Softly Love – Andy Williams

  Songwriters: KUSIK, LAWRENCE / ROTA, NINO

  Speak softly, love and hold me warm against your heart
  I feel your words, the tender trembling moments start

  We`re in a world, our very own
  Sharing a love that only few have ever known

  Wine-colored days warmed by the sun
  Deep velvet nights when we are one

  Speak softly love so no one hears us but the sky
  The vows of love we make will live until we die

  My life is yours and all becau-au-se
  You came into my world with love so softly love

  Wine-colored days warmed by the sun
  Deep velvet nights when we are one

  Speak softly, love so no one hears us but the sky
  The vows of love we make will live until we die
  My life is yours and all becau-au-se
  You came into my world wïth love so softly love

  Versuri de la: http://www.versuri.ro/

 57. Quantum Jumpu` si/sau Quantum Leapu`, inseamna:

  1) cum sare = topaie particula;

  2) de pe un nivel energetic – adica de pe o coarda – pe alta coarda determinativa „NOUA” …… adica: cica in_certa = im_pre_vizibila in avans = inainte de formarea acesteia !!!

 58. Radu,

  Te rog sa transmiti pretentiile lui Dumnezeu de la sATane, si anume:

  1) ca sa nu parieze impotriva lor;

  2) si sa nici nu-i invete pe AT_ei = Pro_Fani cum s-o faca,

  sATanele trebuie sa-i puna la dispozitie lui Dumnezeu dupa bunul sau plac:

  acest MASERATI:

  1) care sa aibe permanent plinul facut;
  2) asigurarea obligatorie si casco gratuite;
  3) service si intretinere gratuita si ultrarapida !

 59. Radu,

  Si daca ai si tu vreo dorinta de la sATane, te rog sa mi-o comunici discret, prin email, si voi cere sATanelor s-o implineasca, ca si cum ar implini-o pentru mine !

 60. Ca de obicei analiza gigi-contra si facuta selectiv ca sa dea cum trebuie. In perioada cand ne-am imprumutat in USD si CDS-urile tarilor cu probleme erau sus, lumea inca nu era convinsa de cumpararile lui Draghi a tot ce misca, inca erau discutii in Europa despre ce trebuie facut si cat si cine, oamenii erau in strada, imprumutul de atunci a fost pe 10 ani (ceea ce n-ai mentionat) pe o piata noua, in USD c-o suma dubla, iar intre timp USD a scazut si s-ar putea sa se mai duca. Acum graficele la bondurile tarilor cu probleme sunt jos iar Draghi a convins pietele ca nu lasa nici o tara sa cada. Si suntem in septembrie. Deci analizele astea partinitoare pot fi crezute de pinguini. Dar nu stau in picioare. Unii poate chiar lucreaza in piete si stiu ce poti sa faci, cat, ce conditii ai etc. Dorule zi ca n-am dreptate. Da cu argumentele tale 😀 nu cu youtuburi.

  • Grasutule,

   Re_intarirea Euro este doar o diversiune, care nu tine mai mult decat o minune = 3 luni !

  • Contrazice asta ceea ce am spus ca in februarie ne-am imprumutat mult si prost? In moneda care nu trebuia (nu aveam plati de facut in dolari ci banii s-au dus in buffer), la o dobanda mult mai mare decat cei din jur, si fara finalitate?

   • Radu,

    Nicidecum, ceea ce s-a intamplat acum

    – prin (s)caderea dobanzii la imprumuturi –

    chiar CONFIRMA

    – SUPLIMENTAR (deoarece cursul Dolarului va reveni destul de curand pe intarire in raport cu Euro) –

    ceea ce ai spus in Februarie, si anume:

    ca ne-am grabit sa ne imprumutam, si mult, si prost ….. doar ca sa facem cuiva O FAVOARE = O DAMBLA !

 61. Radu,

  Si mai spune-le sATanelor ca in afara de masina, mai vreau sa fiu vecin – de penthouse – cu Syda si cu Eba, deoarece m-am plictisit sa locuiesc printre maidanezii din Militari !

 62. Radu,

  Zi-le sa-ti dea tie cheile de la AMBELE, si te rog sa-mi dai telefon cand le-ai primit, ca sa ne intalnim sa facem impreuna o plimbare, si apoi sa bem o cafea la mine acasa … pe terasa !

 63. Grasutule,

  Super_Moneda Super_Economiei Europene se va duce dreaq` – sub 1,20 dolari – pana cel tarziu la sfarsitul lui 2012.

  Mai ales daca Draghi:

  1) in loc sa inteteasca AUSTERITATEA, singura care face EURO sa fie mai cautat decat AURUL;

  2) se-apuca si caca moneda la fel ca americanii !

 64. Ia, sa vezi ca Draghi o sa zica chiar astazi faptul:

  1) ca DATORIA SUVERANA e FUDULIE;

  2) si ca AUSTERITATEA e TEMELIE,

  adica:

  adio ras_cumpararea bondurilor cu scadenta la 3 ani !

 65. Alo, domnu` Draghi,

  Pai statele tocmai de lichiditate au nevoie, si matale o sterilizezi ?
  Degeaba stergi – de fapt amani = re_esalonezi – datoriile pe termen scurt ale statelor daca:

  1) statele raman in continuare fara bani = lichiditatea necesara dezvoltarii = cresterii;

  2) si nici n-au voie ca sa se mai imprumute vreodata, in virtutea pactului fiscal … si financiar !

 66. Pai mai bine le cumparai din piata primara – de la sursa = de la guverne – ca si-asa va acuzam chiar astazi, ca:

  EMITETI BANI DOAR PENTRU ACOLITII CARE:

  ar fi „riscat” atunci cand au cumparat obligatiuni primare !

  Adica, ca dati bani CU DEDICATIE = DOAR OBEDIENTILOR = SUPUSILOR VOSTRI, si niciodata REVOLTATILOR !

 67. Dragele mele si dragii mei,

  O sa vedeti voi lichiditate = volume de bonduri cumparate de BCE, tot asa cum vedeti si lichiditatea garantata de Vanguard-Tradeville la BVB !

  In sensul ca, tranzactiile vor sta mai mult suspendate, decat active !

  • Voi ati vazut cate instrumente = vehicule financiare noi au fost inventate si/sau importate la BVB, dar care:

   NU FUNCTIONEAZA NICIUNUL ???????

   Adica lichiditatea lor zilnica cumulata, n-are JET, adica este PISHWASSER !

 68. Ai vazut domnu` Alpino pe cine salveaza masonii atunci cand cumpara obligatiunile emise de state ???

  1) nu statele = nu piata primara !

  2) ci ANUMITI INVESTITORI de pe piata secundara, care au cumparat obligatiunile de la state, si n-au avut cui sa le vanda si/sau, n-au cui sa le mai vanda cu un profit minim scontat!

  • Domnule Alpino,

   Draghi = BCE-ul, procedeaza acum exact asa cum au procedat TERORISTII FINANCIARI cu Fondul Proprietatea, adica:

   1) obligatiunile cumparate din piata primara nu erau ras_cumparate de BCE nici macar din piata secundara;

   2) decat dupa ce terminasera de ras_cumparat totul la pret de dumping ACOLITII = CONCENTRATII francmasonilor !

 69. Alo domnu` Draghi,

  Cand o vedea neamtu` ca EURO nu mai e totuna cu MARCA GERMANA:

  sa vezi cat de rapid:

  1) o sa iasa din EuroZona;

  2) ca sa-si reia MARCA GERMANA !

 70. Alo, domnu Ludovic Orban,

  Voi va bateti intre voi pentru PRAG = CVORUM, in loc sa-l bateti pe ala care vi l-a furat ???

 71. Da, da,

  Spanililor n-ai curaj sa le spui nimic, dar pe greci i-ai facut cu ou su cu otet !

  Sa-ti fie rusine Angela Merkel !

  Oricum n-o sa te mai aleaga niciun neamt, mai ales ca ai inceput sa sustii interesul UE in detrimentul Germaniei !

  http://www.money.ro/madridul-si-berlinul-sustin-deopotriva-restabilirea-increderii-in-moneda-euro_1228018.html

 72. Radu,

  Te rog sa-mi spui daca postarile mele au starnit – vorba lui Ghiuri Pascu – suficienta „HIHILARITATE” pe blogul tau !

 73. Sa-ti fie rusine domnule Chuck Norris – la fel ca domnului Clint Eastwood – pentru ca mie personal Administratia Barack Obama mi s-a parut cea mai eleganta = delicata administratie americana EVER !

  • Administratia Barack Obama – impreuna cu FED-ul condus de Ben Bernanke – a scos America din CRIZA ECONOMICO-FINANCIARA, ceea ce liderii UE n-au reusit – pentru ca nici n-au vrut – s-o faca

   Singurul lucru de reprosat administratiei americane fiind doar POLITICA EXTERNA:

   1) militara;
   dar si
   2) civila !

 74. Felicitari Radu,

  Pentru inspiratia de a-i invita in emisiune pe domnii Doru Lionachescu si Alexandru Athanasiu.

  Dupa Maestrul Ilie Serbanescu, acesti doi domni sunt ADEVARATE ELITE ALE ROMANIEI !

 75. Basescu, la fel de greu de demis de catre popor ca Bashar ………. Al Assad ????

 76. Dragele mele si dragii mei,

  N-o fi Crin Antonescu vreo ELITA, dar:

  1) noi romanii, nici n-avem nevoie de ELITE care sa ne priveasca de sus, in loc sa ne lumineze;

  2) Crin Antonescu a fost PRIMUL si PRINTRE PUTINII ROMANI CU COLOANA VERTEBRALA DIN ROMANIA !

 77. Radu Soviani,

  Ce e mai cu lichiditatea ETF-ului asta ?

  Pariaza pe el doar Radu Ciofu la deschiderea urnei, contra lui Radu Ciofu la inchiderea urnei ?

  http://www.bvb.ro/TradingAndStatistics/TranzactCurent.aspx?ty=4&mg=1&ti=2

 78. Aiurea, parerea opiniei publice despre UE cred ca este mai proasta ca niciodata!

  Mai mult ca sigur ca sondajul a fost facut doar la = in Bruxelles !

  http://www.money.ro/opinia-publica-despre-ue-se-imbunatateste-in-pofida-crizei-eurobarometru_1228032.html

 79. Domnule Stoian
  Eu astept ca pe Obama sa-l dea jos la vot americanii. Dupa asta lumea isi va reveni la normal, iar ideile socialiste sau comuniste si reprezenantii lor actuali sa dispara de peste tot, inclusiv din statele UE cu Germania in frunte..
  Drama este ca socialistii si comunistii nu dau de la ei bani supusilor lor, ci de la firmele private. Acestea vor avea grija sa faca evaziune fiscala cu nemiluita, pentru ca nu pot tine in spatele lor milioane de milogi, carora nu le place munca. Stautul socialist sau comunist va cadea din cauza numarului mare de asistati sociali, care depaseste cu mult numarul celor care dau bani la buget din privat. Adica milogii sau egalitaristii in drepturi, dar fara munca vor veni primii la Palatul Victoria sau la Cotroceni sa le dea in gura dragilor lor conducatori pe care ei i-au pus la putere ca sa li se dea bani nemunciti.
  Asta nu intelegi dumneata domnule Stoian si nu accepti ca dincolo de politicile partidelor care se succed la putere, indiferent de tara, PIATA LIBERA va fi aceea care ii va ingropa pe cei lenesi cu ideile lor socialiste si comuniste si ii va lasa sa traiasca doar pe cei harnic si muncitorii.
  In rest, pe burse, Dumnezeu cu mila…

 80. Dupa Banca Centrala POTOPUL ?

  Pentru ca:

  1) oricate suflete s-ar cumpara cu bani;

  2) banii tot ne_insufletiti raman ?

  http://www.money.ro/bce-actioneaza-in-cadrul-mandatului-sau_1228039.html

 81. Domnu` Alpino,\

  Si ce speri mata de la mine ?

  C-o sa-ti tin eu vreodata usa deschisa la cuptor, ca mata sa indesi in el milogii = asistatii si handicapatii ?

  Sau c-o sa alerg eu dupa ei cu bata pe strazi, ca sa-i man spre tarlaua mata la munca ?

  Ne, ne, ne, ne. Descurca-te singur PATROANE !

  • ….. pentru toti banii din lume, eu n-as face niciodata asa ceva ………. nici macar daca s-ar tampi Dumnezeu insusi, si mi-ar cere lucrul asta !

   Si/sau nici daca as muri de foame, n-as face asa ceva !

 82. Domnule Alpino,

  1) muncitorii primesc banii de la patroni, doar in schimbul muncii;

  2) patronii primesc DEGEABA bani de la francmasoni, deci:

  2.1) patronii;
  2.2) nu sunt cu nimic mai presus decat milogii = asistatii social pe care matale ii detesti ….. probabil pentru ca ei iti fac:

  CONCURENTA LA CERSIT !

  • Daca mata n-ai fi implicat pana in gat in lupta pentru bani:

   1) atunci ca orice om normal ai avea fata de milogi un sentiment de compasiune;

   2) dar cum matale nu esti un om normal TE APUCA FURIA = RAZBUNAREA PE CONCURENTA LA CERSIT !

 83. Masonii – bancile centrale – dau bani DEGEABA la patroni, pentru ca patronii sa plateasca muncitorii, numai ca patronii

  – chitrosi = milogi cum sunt –

  1) in loc sa angajeze si sa plateasca cinstit muncitorii;

  2) opresc toti banii numai pentru ei, si le vand gogosi capitaliste francmasonilor, precum ca muncitorii ar fi niste puturosi !

 84. Ce inseamna „sa plateasca cinstit muncitorii”?
  Eu ii platesc in baza unui contract de munca. Daca muncitorii stiu sa puna de o afacere sa o faca singuri si sa devina patroni! Atunci isi vor lua pe merit tot profitul. Le lipseste ceva? A, nu au spiritul de intreprinzator? Atunci ramine cum a hotarit Dumnezeu in capitolul Iov din Biblie!
  Sinteti multi care visati sa ajungeti patroni, dar nu aveti stofa de asa ceva. Atunci, ca sa va vedeti cu bani in buzunare faceti politica de stinga ca sa va bage pulimea bani in buzunare tot din mila, altfel a-ti muri de foame. Pentru voi PIATA LIBERA este ghilotina din piata executiei. Nu vreti sa muriti de foame pentru ca sinteti neputinciosi pentru lumea aceasta. Nu vreti sa va intilniti cu Dumnezeu ca el v-a cerut sa munciti si nu puteti!
  Ziceti voi ca luptati pentru drepturile saracilor. In fapt asmutiti saracii impotriva bogatilor din dorinta de a va insusi ce a ce nu va apartine, banii (profitul) creat de patroni. De aceea pentru voi ideile socialiste sau comuniste si prostirea oamenilor cu ele este vitala. Le cereti sa ramina prosti (desi fiecare om are harul lui de la Dumnezeu si implicit are o sansa de a trai sau imbogati din harul lui) si sa ceara de la patroni lor banii lor chipurile furati…
  Presupunind ca aveti dreptate, desi istoria acum nu da doi bani pe ideile dumneavoastra, de ce fug oamenii din lagarele comuniste unde ziceti ca este raiul pe pamint si se duc tocmai in tarile cu capitalism dur unde este iadul pe pamint? Sint chiar atit de dornici oamenii sa traiasca in iad muncind pina la epuizare pentru patronii lor? In era internetului domnule Stoian, va faceti de ris cu astfel de idei de stinga.
  Ce scop are un iubitor de asfel de idei cind „lucreaza in piata de capital”? Ii spijiniti pe patroni sa omoare cu munca pe angajatii lor? Pai nu ziceati ca patronii sint o prostie pe pamint si nu trebuie sa existe? Nu trebuie ei sa imparta banii cu muncitorii lor? Si apropo de activitatea dumneavostra…Cine i-a banii de pe burse si ramin datori vinduti, patronii companiilor sau angajatii lor? Exista undeva un angajat care sa alerge cu bratele deschise si sa-si amaneteze casa, terenul, etc riscind cu ele un imprumut in urma caruia creditorii sa-i ia tot ce are la scadenta in caz de faliment? Atunci de ce ii puneti in aceeasi oala cu intreprinzatorii privati si vreti ca acestia din urma sa imparta banii cu muncitorii din subordine? Nici Dumnezeu nu a cerut asa ceva in cartea lui Iov! Dumneavoastra in ce scop faceti apologia comunismului?

 85. Domnu` Alpino,

  Esti LACOM = UN CALIC domnule.

  Pana si Dumnezeu a muncit la CREATIE doar 6 zile, iar de odihnit, se odihneste pana in ziua de azi.

  Mata esti insa HIPER_ACTIV din LACOMIE = din CALICIE !

  Iar faptul ca esti HIPER_ACTIV denota ca I TE INCHINI – esti POSEDAT de – lui sATana = Gica Contra !

  A face toata viata numai BINE:

  1) nu inseamna de fiecare data: A FACE CEVA;

  2) ci inseamna de cele mai multe ori: A NU FACE NIMIC tocmai:

  PENTRU A NU SCHIMBA IN RAU CEEA CE INITIAL A FOST FACUT BINE !

  Cei care FAC PERMANENT CEVA – asemeni dumitale – FAC MAI MULT RAU, deoarece:

  1) atunci cand NU SCHIMBA BINELE FACUT INITIAL, IN RAU;
  2) FAC DIN RAUL FACUT INITIAL, SI MAI RAU !

 86. Domnu Alpino,

  Dumnezeu inseamna MANTUIRE = ELIBERARE, deci:

  1) nu doar un INCEPUT;
  2) ci inclusiv un SFARSIT.

  Asa ca Iov ala al dumitale, mai mult ca sigur ca l-a confundat

  – in misticismul = in halucinatiile lui –

  pe SATANA cu DUMNEZEU !

  Pentru ca doar in FOCUL GHEENEI = FOCUL IADULUI se chinuie – PERPETUU = LA IN_FINIT – cei care:

  – de smintiti = de smuciti = de HIPER_ACTIVI ce sunt –

  REFUZA MANTUIREA = ELIBERAREA DIVINA, adica:

  REFUZA SA INTELEAGA SI SA ACCEPTE, CA ABSOLUT TOATE LUCRURILE MATERIALE:

  AU UN SFARSIT !

  • …. oricat = indiferent cat de mult te-ai CANONI ca sa le intretii prezenta !

   Odata ce-ai aflat = descoperit acest aspect al „VIETII”, ar trebui sa scapi:

   1) de orice DEPRESII = TRISTETI;
   si/sau
   2) de roice FURII = VIOLENTE NE_PUTINCIOASE = IN_UTILE !

 87. Majoritatea patronilor este bolnava psihic = OBSEDATA = POSEDATA DE „MUNCI”, care nu sunt insa nimic altceva decat:

  CANONELILE DREAQULUI !

  Majoritatea patronilor „arde in flacari” ………. ale Iadului

  – mai ceva decat se perpeleste Anna Lesko –

  de doru` p ….. ricopselii infinite = vesnice = eterne = perpetue !

  Cu napalm ati incercat sa va frigeti ?

  Ana Lesko – Ard in flacari

 88. A plati cinstit muncitorii inseamna:

  1) a plati inclusiv contributiile obligatorii catre statul care le-a creat muncitorilor conditiile de MEDIU PROPICE:

  1.1) ca ei sa se inmulteasca = sa se nasca = ca sa poata sa apara pe aceasta lume;

  1.2) si apoi sa si creasca SANATOSI;

  1.3) si ca sa invete si carte = care le-a dat inclusiv O EDUCATIE.

  2) pe langa salariul stabilit prin contractele colective si individuale de munca !

 89. Cine a zis ca patronii muncesc fara oprire 7 zile din 7? Cei ortodocsi nu o fac. Dar dupa alungarea din rai, Adam a fost condamnat sa-si spele pacatul neascultarii prin munca zilnica pe brinci pina ii dau lacrimile. Munca nu este un pacat, ci o mintuire de pacate asa cum doresti. Dar nu vreau sa transformam blogul intr-unul religios. Repet, cereti consiliere de la un preot pentru ca va faceti de ris scriind despre cele bisericesti in ne cunostinta de cauza.

  • Domnu` Alpino,

   Ce sa cer eu consiliere unui preot ?

   Ma cac in biserica aia care:

   1) il vede pe Dumnezeu drept PRIMUL PATRON DE SOCIETATE COMERCIALA DIN UNIVERS;

   2) si pe Adam drept: PRIMUL SALARIAT FARA CARTE DE MUNCA = ANGAJAT CU CONVENTIE CIVILA !

   Isus Cristos – trimisul lui Dumnezeu pe pamant – NU NE-A INVATAT ASA CEVA, ba din contra !

   • Repet,

    Isus Cristos ne-a invatat:

    1) ca DOAR SATAN DREAQUL ESTE CEL CARE IL CHINUIE = IL MUNCESTE PE OM …. pana la sleire = epuizare;

    si

    2) ca NUMAI DUMNEZEU IL MANTUIESTE = IL ELIBEREAZA DIN SCLAVIA = ROBIA DREAQULUI !

 90. Voi tagma patronilor, nu faceti nimic altceva decat:

  SA EXPLOATATI = SA SUGETI PANA LA EPUIZARE, TOATE RESURSELE NATURALE LASATE DE DUMNEZEU PE PAMANT:

  1) atat cele MATERIALE;
  2) cat si cele ANIMALE;
  3) precum si cele UMANE !

  Voi patronii, NU insamantati si NICI NU cultivati absolut nimic in aceasta lume …. in afara dictonului:

  „CARPE DIEM” = „TRAITI-VA CLIPA !”, ceea ce inseamna insa si:

  „DUPA VOI … POTOPUL !”

 91. Si cand Isus Cristos ne-a indemnat sa nu lenevim, el s-a referit:

  1) nu ca sa muncim fizic pana cand ni se inchid ochii de oboseala;

  2) ci ca sa GANDIM INTENS – muncim intelectual = spiritual – pana cand:

  NI SE DESCHID OCHII !

 92. De ce ne-a indemnat Isus Cristos sa GANDIM = MUNCIM INTELECTUAL pana cand NI SE DESCHID OCHII ???

  Pai tocmai ca sa ne dam seama ca MUNCIND FIZIC:

  1) nu-l laudam pe Dumnezeu (ci chiar il sfidam);

  2) CI IL SLUJIM PE SATAN DREAQ` !

 93. Ce altceva ai facut domnule Alpino cu toata munca – ‘MANDRIA” – ta, pe acest pamant decat:

  SA DISTRUGI – otravesti – PLANETA = CREATIA DIVINA ???????

  Munca ta

  – la care te-a impins satan dreaq` desi Dumnezeu ti-a zis ca ti-a oferit un Paradis –

  NU ESTE ASTFEL O SFIDARE A CREATIEI DIVINE ??????

  • Dumnezeu ti-a oferit un paradis, domnule Alpino:

   1) in care tu nu trebuia sa mai faci absolut nimic;

   2) decat sa-l admiri = sa-l con_templi = sa-l CANTI.

   Doar atat ne-a cerut Dumnezeu !

   MAI MULT – adica truda din lacomie = calicie – NE-A CERUT-O DOAR SATAN DREAQ` !

   Ennio Morricone – Le vent, le cri

   • Cum i-ai raspuns tu – manat de satan dreaq` – lui Dumnezeu ???

    TE-AI APUCAT

    1) de agri_cultura;
    2) si de zoo_tehnie,

    adica:

    TE-AI APUCAT SA INMULTESTI ARTIFICIAL:

    1) GURILE CARE CER DE MANCARE;

    2) DAR SI CARE MAI MULT SE CACA – fac gunoi = poluare – PE PLANETA, DECAT SUNT CU ADEVARAT FOLOSITOARE OMULUI !

 94. Si cu tot ORGOLIUL tau – satanic – numit INGINERIA GENETICA, ce-ai reusit tu ca sa repari din tot ceea ce a fost facut de Dumnezeu iar tu – mereu CONTRA lui – ai stricat:

  DIABOLICULE ?????????

 95. Fi-v-ar INITIATIVELE – spiritul intreprinzator – al dreaqului sa va fie !

  • Radeti ca niste prosti – si ii faceti lenesi – pe toti cei din EST

   – mai ales pe ISLAMICI –

   1) care din respect pentru NATURA = CREATIA DIVINA nu muncesc niciodata mai mult decat le este necesar pentru a duce O VIATA SIMPLA = DECENTA, ci chiar MAI TOATA ZIUA SE INCHINA lui Allah = DUMNEZEU ATOT_PUTERNIC, multumindu-i pentru BOGATIILE DARUITE;

   2) si pe care voi va doriti sa-i injugati la DAMNAREA SATANICA numita MUNCA FARA ROST = DISTRUGERE !

 96. Voi nu sunteti crestini mai, ci sunteti SATANISTI, adica:

  DUMNEZEUL VOSTRU ESTE DREAQUL !

  Are dreptate AHMADINEJAD !

 97. Numai UN DUMNEZEU TATA DE_NATURAT AR PUTEA SA-SI BATA FIUL

  – pe Adam –

  PENTRU POCINOAGE !

  UN DUMNEZEU TATA ADEVARAT

  – DAR MAI ALES ATOT_PUTERNIC –

  1) NU SE RAZBUNA NICIODATA PE FIUL LUI;

  2) CI DOAR II MUSTRA = II MISCA ACESTUIA CONSTIINTA;

  3) INDEAMNANDU-L SA-SI REPARE SINGUR GRESELILE;

  4) SI SA SE FEREASCA SA MAI GRESEASCA PE VIITOR !

 98. Domnu` Alpino,

  asta v-a unit – in_fratit – pe voi MASONII = OLIGARHII din toata lumea:

  1) atat de STANGA = COMUNISTI;

  2) cat si de DREAPTA = CAPITALISTI:

  CRESTEREA PRODUCTIVITATII MUNCII = MUNCA IN ZADAR = FARA DESFACERE = PE STOC, care:

  1) sa va permita sa reduceti CONTINUU:

  1.1) nu doar CONTRA_VALOAREA MARFII;

  1.2) ci mai ales SA (S0CADETI PERMANENT PRETUL MUNCII PRODUCATOARE DE MARFURI;

  2) plecand de la nimic altceva decat PRESUPUNEREA = IPOTEZA ca:

  2.1) numai astfel ar putea fi STIMULATA CRESTEREA CONSUMULUI;
  2.2) si numai astfel V-AR PUTEA CRESTE VOUA PROFITUL DIN RULAJUL CRESCUT AL MARFURILOR !

 99. E DEJA PRE_SCRIS = PRE_VAZUT insa domnule Alpino faptul ca:

  DE ABSOLUT TOATE JOCURILE VOASTRE PIRAMIDALE SE VA ALEGE DIN NOU DOAR PRAFUL SI PULBEREA COSMICA !

  Nu sunteti nimic altceva – comparativ cu CREATIA DIVINA – decat niste:

  GOGORITE = HOLOGRAME = HALUCINATII !

  Ennio Morricone – The Mission Main Theme (Morricone Conducts Morricone)

 100. Radu,

  Si apropos de cea ce ziceau aseara invitatii tai, domnii Doru Lionachescu si Alexandru Ahtanasiu:

  1) lasand la o parte faptul ca dolarul american se afla deja pe un trend solid de apreciere fata de euro, acesta fiind un motiv suficient pentru a evita in viitor orice imprumut in dolari, deoarece: degeaba scade dobanda la imprumutul intr-o moneda, daca pana la momentul restituirii imprumutului acesteia ii creste cursul = pretul = contra_valoarea in alta moneda;

  2) si lasand la o parte si faptul ca privita dpdv istoric, rata dobanzii la imprumuturile in euro ar parea c-a atins UN NOU MINIM SURPRINZATOR;

  3) in ciuda acestui ultim aspect, rata dobanzii la imprumuturile denominate = acordate in euro dar primite (efectuate) in realitate in lei:

  va continua totusi ca sa ramana permanent la: MAXIME NESIMTITE ca cele pomenite de Emil Boc!

  Pentru ca altfel NE_REZIDENTII:

  3.1) daca pe langa dobanzile primite la leii contra carora au acceptat ca sa acorde imprumuturi efective in euro – in ciuda riscului politico-economic – mai vad si randamente in (s)cadere;

  3.2) si ca pe langa dobanda la creditele acordate in euro (adica pe langa DIS_COUNTUL practicat la VANZAREA EURO CONTRA LEI) le mai (s)cade – suplimentar – si cursul valutar al euro contra lei,

  ISI VOR LUA IMEDIAT ZBORUL IN TARILE UNDE EURO ESTE PRETUIT = COTAT MULT MAI PROFITABIL, IN LOC SA FIE ARUNCAT „MAIDANEZILOR” !

 101. Radu,

  Sunt foarte, foarte curios sa vad ce se va intampla:

  1) dupa ce ca credite in lei nu lua nimeni deoarece leul era o moneda mult prea pre(ten)tioasa a unei economii fudule;

  2) si cand nerezidentii vor fi reusit ca sa-si care – ca sa-si ras_cumpere = re_partieze – foarte ieftin castigurile in valuta,

  DE UNDE DREAQ` VOR MAI LUA ROMANII CREDITE IEFTINE ??????

 102. Radu,

  Q.E european – infuzia de lichiditati in economie – este sub forma de VAPORI = de CON_DENS, deoarece:

  nu s-a auzit zgomotul – INFERNAL – al niciunei CASCADE = CADERI MASIVE (fara numar) DE BANI, pentru ca:

  1) LICHIDITATEA A FOST STERILIZATA INCA DE CAND PLUTEA IN AER;

  2) IAR MIROSUL DE CACAT – al recesiunii europene – N-A FOST DELOC INDEPARTAT !

 103. Io zic ca daca grecii vor ca sa aibe garantia prezentelor locuri de munca, atunci trebuie sa-i faca pe suedezi ca

  – in ciuda austeritatii = constipatiei care se va abate foarte curand asupra intregii UE –

  ca sa se cace pe ei ……….. cat mai des.

  http://www.money.ro/cat-de-crunt-i-a-lovit-criza-pe-greci–aveam-un-loc-de-munca-foarte-bun–acum-curat-wc-uri-in-suedia_1228099.html

  • …. chiar daca suedezii vor ajunge

   – dupa cum se vede, inaintea grecilor –

   muritori de foame = someri …. ceea ce confirma veridicitatea dictonului:

   „CEI DIN URMA ……… NU SUNT SI CEI MAI FRAIERI !”

 104. Le propun grecilor, ca chiar daca suedezii vor muri de foame in urma crizei:

  1) sa-i impaieze si sa-i posteze in fata ferestrei;

  2) pentru a nu fi sistat ajutorul social acordat suedezilor de catre stat, iar grecii sa-si poata continua astfel, incasarea salariilor de cacanari la usa suedezilor !

 105. … si suedezii impaiati, vor fi tot un fel de cal troian care-i va salva pe greci !

 106. Domnu` Alpino,

  PIATA aia a matale:

  1) e LIBERA ???

  2) sau e GOALA ????

 107. Radu,

  Cred ca ramas in pana de solutii pentru iesirea din criza financiara, dupa consultarea acestui blog

  – asa cum de altfel AM PRE_ZIS in avans = cu anticipatie –

  Mario Draga a avut – la Aninoasa Hole – o intalnire de mare taina = secret cu viceguvernatorul Guta care i-a sugerat:

  ” MAREA SA NEBUNIE,

  SA FACA CONCURS CU DUSMANII (de la Fed)

  CARE DA – arunca – MAI MULT CU BANII ! ”

 108. Domnule Doru Stoian, vad ca va faceti de tot risul in fata romanilor care citesc acest blog, mai ales cind le explicati doct ca, Adam este fiul lui Dumnezeu. Cred ca guvernul Ponta trebuie sa elibereze fonduri si sa construiasca pentru dumneavoastra personal un spital mai mare decit Casa Republicii, in care sa va cerceteze doctorii sanatatea si chiar sa incerce sa va vindece. Nu stiu daca romanii sint dispusi sa cotizeze ceva pentru recuperarea dumneavoastra totala. Merita totusi incercat! Eu recunosc ca am dat gres si ori cit as dori sa va fac sa intelegeti unele lucruri simple ramineti complet refractar la intelegerea vietii noastre de pe pamint.
  Sa imbinam cuvinte fara logica sau sens pe un blog economic, unde Radu Soviani este rege si trebuie ascultat, mi se pare complet lipsit de respect pentru domnia sa. Au mai intrat si altii pe acest blog si vazind cele ce scrieti au plecat cu parere de rau. O solutie simpla exista totusi. Vom citi articolele domnului Soviani si vom renunta la comentarii. ne-am pierde timpul inutil sa ne invrajbim cu modul dumneavoastra de percepere a lumii noastre. Senzatia mea este ca cineva v-a pierdut din naveta spatiala aflata in zbor si a-ti ramas afara in frig strigind si leganindu-va de un cablu de remorcare.
  INGHETARE USOARA!
  NU E NEVOIE SA MAI RASPUNDETI! VA PIERDETI TIMPUL CU UN BIET… „FRANCMASON”! NOAPTE BUNA!

  • Domnu` Alpino,

   Nu m-a dat nimeni afara din naveta spatiala

   – din SPITALUL AMBULANT –

   ci eu am sarit de bunavoie – fara centura de siguranta – din naveta !

   Deoarece tot echipajul se ticnise = se smintise

   – de la CONFUZIE = ASEMANARA = FALSA IDENTITATE –

   si incepuse sa creada ca INITIAL = PRIM_ORDIAL au fost – si au ramas – niste MAIMUTE !

   • … ma rog, hai sa nu-i zicem SPITAL, ci sa-i zicem LABO_RATOR, deoarece, asa dupa cum pretind „oamenii de stiinta” personificata, nu se poate face o distinctie clara intre:

    1) CERCETATORI !

    si

    2) COBAI !

    Adica nu se poate spune cu absolut nicio certitudine:

    1) cine FACE experimentul ???

    si

    2) cine SUPORTA experimentul ????

 109. Domnule Alipino,

  Adam este primul fiu al lui Dumnezeu, dupa cum:

  MONSTRUL – clona = copia lui Adam – este:

  FIUL DOCTORULUI – francmasonului – FRANKENSTEIN !

 110. …………. bi_lobby_tule !

 111. Iubesc BISERICA IN AER – in spirit – LIBER in care:

  1) OAMENII NU SE TEM DE DUMNEZEU !

  2) PENTRU CA DUMNEZEU NU AMAGESTE

  – nu se ras_scuceste, adica:
  a) nu se „intoarce”, pentru ca n-a plecat niciodata;
  b) ci doar „revine” dupa ce TU TE-AI ABATUT = INDEPARTAT de el –

  NICIODATA !

  • Domnu` Alpino,

   Dumnezeu nu „drege”, deoarece DUMNEZEU

   – ne_fiind BI_POLAR –

   NU STRICA NICIODATA CE-A CREAT !

   De „dres” ceva, dreg

   – adica PANA LA URMA NU REPARA DE FAPT NIMIC DIN CE-AU STRICAT –

   doar dregatorii SATANEI = RAULUI !

   Noroc_Chior insa cu Dumnezeu care, din prea mare MILA = IUBIREA Lui:

   SALVEAZA = MANTUIE – definitiv – OMUL, DE RAUL SATANIC = TEMPORAR !

 112. Dragele mele si dragii mei,

  Luati aminte de la mine:

  DUMNEZEU DOAR VI SE PARE IN_ACCESIBIL, PENTRU CA VOI SUNTETI DEJA

  – precum si INTEGRAL –

  IN EL, vorba poetului nostru NATIONAL:

  ” … cand patruns de sine insusi odihnea cel napatruns …. ” !

  Adica tot asa dupa cum Isus Cristos insusi le-a raspuns

  – atunci cand saducheii si farzseii l-au interogat –

  ” EU SUNT CEL CE SUNT ! ”

  NU VA PIERDETI = APARATI-VA CREDINTA ca:

  1) sunteti FII si FIICELE LUMINII;

  2) si nicidecum FII si FIICELE INTUNERICULUI !

 113. NU VA FIE TEAMA = FRICA DE DUMNEZEU !

  DUMNEZEU NU ESTE RAZBUNATOR = MESCHIN !

  DUMNEZEU NU PEDEPSESTE PE NIMENI, NICIODATA !

  CI DUMNEZEU IARTA VESNIC = PERPETUU = ETERN !

  Pentru ca:

  1) DACA IERTARE N-AR FI;

  2) VIATA AR FI DOAR O VESNICA RATARE, O PERPETUA RAZBUNARE = VENDETA !

  De ce credeti ca la Isus Cristos:

  FACEAU COADA DIN CE IN CE MAI MARE PACATOSII ??????????

  Pentru ca: LOR LI SE IN_OCULA FRICA = TEAMA DE RAZBUNAREA LUI DUMNEZEU ?????

  Nu, coada se facea tocmai pentru ca ISUS = CRISTOS LE PROMITEA:

  1) IERTAREA = MANTUIREA TUTUROR PACATELOR;

  2) PRIN ABANDONAREA DEFINITIVA A COMITERII LOR !

 114. Care ar fi PACATELE OMENIRII ???????

  Incalcarea celor 10 RECOMANDARI si nicidecum PORUNCI ale lui Dumnezeu, deoarece:

  – asa cum i-a promis din STARTUL CREATIEI –

  DUMNEZEU A FACUT OMUL DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA LUI, adica:

  L-A INZESTRAT – daruit – PE OM, CU LIBERUL ARBITRU = CU DECIZIA SUVERANA … chiar daca NU si IN_DEPENDENTA, adica:

  1) ori vici_abila;

  2) ori in_viol_abila !

 115. DUMNEZEU NU BATE PE NIMENI !

  BATAUSUL = RAZBUNATORUL

  – adica: ” … magar, si violent, si fara manere …”, vorba lui Caragiale –

  ESTE EXCLUSIV:

  SATANA !

 116. Ma baieti,

  Vreti sa faceti acum cu CVORUMU` = PRAGU` ELECTORAL, la fel ca cum ati facut PROSTIA DE LA REFERENDUM ???

  Adica:

  1) vreti – cu orice pret – ca sa eliminati CVORUMUL din LEGEA ELECTORALA ????;
  2) chiar daca stiti ca eliminarea lui va va aduce O IN_STABILITATE PERPETUA ????

  • Voi chiar nu pricepeti faptul ca:

   1) chiar daca ati elimina PRAGU` PREZENTEI LA VOT, adica: CVORUMUL ?

   2) BLOCAJUL DECIZIONAL NU POATE FI E_RADICAT;

   3) in ciuda – spre PIZMA – perpetuarii – garantate – a IN_STABILITATII ????

   Adica ca:

   1) daca tot urmariti PRO_LIFERAREA mai rapida a LEGILOR, atunci:

   2):degeaba – in mod in_util – vreti sa-i faceti voi APARATULUI GENITAL = ELECTORAL, o operatie de ABS_TRACTIE a „pulimii”;

   3) cand CHIRURGIA ESTETICA A POLITICII impune de fapt = in mod natural:

   O SCOPIRE a „coimii” STERPE = NE_PRODUCTIVE, respectiv:

   UN PARLAMENT UNI_NOMINAL = UNI_CAMERAL ….. si PLENI_POTENTIAR !!!

   • Eliminarea pragului electoral

    – adica a cvorumului, si/sau altfel spus acelasi lucru: abstractia „pulimii” –

    este deci operatiunea CARE NU VA TREBUIE VOUA, deoarece:

    1) nu „pulimea” este cea care trebuie scurtata = sacrificata partial

    – deoarece, doar cu-n CIOT n-o sa mai aveti cu c(in)e sa REGULATI -:

    2) ci, de sacrificat trebuie sa va sacrificati doar:

    „UN COI” – coiul sec care nu face imediat pro_zeliti – ADICA:

    CAMERA PARLAMENTARA IN PLUS !

 117. Voi nu vedeti ca de fapt si de drept = de jure:

  1) nu „pulimea” este cea care va impiedica sa regulati ???

  2) ci de impiedicat ca sa reguleze – ca sa LEGIFEREZE – pe COIUL SENATORIAL il impiedica tocmai „coiul” in plus, supra_numit:

  CAMERA DEPUTATILOR = SCROTUL ASA-ZISILOR REPREZENTANTI AI „PULIMII” ???

 118. Hai, indrazniti sa ziceti ca nu s-a intamplat chiar asa dupa cum v-am anticipat = pre_vazut eu in avans, si anume:

  1) ca „pulimea” a simpatizat – in marea ei majoritate = peste cvorum – cu COIUL SENATORIAL = LEGIUITOR;

  2) si ca o_pozitie ati intampinat EXCLUSIV din partea:

  OUA(LE)LOR – stricate = in plus – DIN CO_FRAG(I)UL PUTERII !

 119. Deci:

  1) in loc sa aruncati tot timpul vina pe „pulime”;

  2) mai bine amintiti-va permanent faptul – in_contestabil – ca:

  2.1) „pulimea nu actioneaza niciodata de capul ei”;

  2.2) ci intotdeauna, doar re_actioneaza la SUGESTII !

  Asa ca singurii vinovati de PASIVITATEA PULIMII, sunt intotdeauna numai:

  PRODUCATORII DE HOLOGRAME = IMAGINI PROASTE !

 120. Domnu` Alpino,

  Decat sa tot pre_vestesc apocalipse pe blog, asemeni dumitale, mai bine povestesc lucruri traznite” ca sa starnesc „hihilaritate”, vorba lui Ioan Gyri Pascu !

 121. Domnu Alpino,

  Noi doi, parca am fi „Nae si Vasile” (mata fiind Nae – ca esti mai puriu decat mine – iar eu Vasile):

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: