Berlusconi condamnat la 4 ani de pușcărie pentru evaziune fiscală. Cu executare.Poate face apel.


Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat astăzi la 4 ani de închisoare (cu executare) pentru evaziune fiscală, într-un dosar care compania Mediaset (detinuta de Berlusconi) era cercetata pentru modul în care a cumpărat anumite drepturi de difuzare.

Berlusconi mai are dreptul să se apere în încă două instanțe (apel, recurs) înainte ca decizia să rămână definitivă. Până la pronunțarea finală, Berlusconi, în vârstă de 76 de ani, nu va fi încarcerat.

Procesul a cuprins 10 inculpați iar cercetarea a constat în modul în care compania Mediaset a cumpărat drepturile de difuzare pentru filme, drepturi care au fost apoi revândute în cadrul grupului, ceea ce a condus, potrivit procurorilor, la evaziune fiscală. Cei 10 membri ai grupului de televiziune Mediaset ar putea plăti o amendă de 10 milioane de Euro.

Cazul, care datează din 2006, are ca termen de prescripție anul 2012 ceea ce înseamnă că Berlusconi ar putea scăpa în cele din urmă de încarcerare.  Până acum, singurul premier european întemnițat (pentru fapte care nu au  legătură cu poziția de prim-ministru ci mai degrabă cu cea de șef de partid), rămâne Adrian Năstase.Categorii:Stiri

Etichete:, ,

2 răspunsuri

  1. urmeaza fratiorul lui – Basescu

  2. Fratia comunista din Ro ar putea sa se strecoare benevol in puscariile nationale, dar nu sint atitea locuri de cazare pentru membrii ei actuali. Odata ajunsi la mititica toti membrii de partid ar putea sa mimeze drepturile cetatenesti momentan pierdute, punindu-l pe Marele Cirmaci in functia de presedinte ocnas. Nu ne putem astepta ca ei sa se ingramadeasca pe la usile inchisorilor atita timp cit se mai poate fura legal cite ceva din bugetul national.
    FMI a avertizat cetatenii din Ro ca urmeaza vremuri grele, mai ales pentru cei care ne conduc, deoarece osul bugetar se va tot micsora. Cum poporul nu a inteles nimic din vorbaria inaltilor functionari bancari care prevesteau apocalipsa fiscala nu s-au sinchisit nici un pic ca, dragii lor conducatori vor ajunge la pirnaie. Si nu pentru ca nu ar mai avea ce sa fure, ci pentru ca nu se vor putea dezbara de prostul obicei al furaciunii si sigur vor atenta ca orice borfas la genti si buzunare.
    Daca FMI ar vrea, ar lasa ca o mare cantitate de bani bugetari sa mearga cu folos in constructia unor inchisori mai de doamne ajuta pentru cazarea actualilor politruci ai tarii. Dar FMI se opune, deoarece in cel mai scurt timp in UE li se vor traia craca socialistilor din cadrul comunitatii europene. Asa ca ideea de a construi puscarii nu e rentabila. Mai usor se poate merge pe exemplul lui Berlusconi, adica dosare taraganate prin instante pina la prescriptia tuturor pedepselor. Astfel bugetul nu se va mai incarca de cheltuieli inutile.
    Arestarea politrucilor comunisti din Ro ar putea fi inlocuita daca in companiile private s-ar utiliza cu folos celebra „black list”, cu ajutorul careea toti comunistii nu vor mai putea sa fie angajati si lasati sa moara limistiti de foame. Si tot intreprinzatorii particulari, in afara de citirea acestei liste la angajarea propriului personal trebuie sa nu uite ca a fii evazionist in Ro este un adevarat gest de patriotism.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: