Probabil cea mai buna emisiune despre cazul Tarom. Cu Dan Pascariu, Marius Ghenea, Nicolae Demetriade


La jumatatea lunii noiembrie, Dan Pascariu – Presedinte al CA al Tarom, Marius Ghenea – membru in CA al Tarom si Nicolae Demetriade – fost director general al Tarom, au fost invitatii mei, la emisiunea ”Ministerul de Finante”.

Tema – Cazul Tarom. Rezultatul? Probabil cea mai buna emisiune despre cazul Tarom. O puteti privi in continuare:

Partea 1:

Partea 2:Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , ,

2 răspunsuri

  1. Mie mi se par putin … ineficientii tovarasii capitalisti prezenti la aceasta emisiune. Spun ca vor face unele lucruri, dar e nevoie de timp si bani. Timp nu prea au, iar banii le scapa printre degete. Ce sa mai zic de restructurarea angajatilor care se tot amina. Din experienta mea stiu ca poti o luna, doua, trei sa analizezi fiecare loc de munca, cu veniturile si cheltuielile sale. In functie de rolul in companie acel loc de munca se pastreaza sau se anuleaza. E clar ca inti se elimina locurile de munca care genereaza pierderi, apoi trebuie umblat si la contractele care capuseaza compania. E greu de aici de pe blog sa-mi fac o impresie despre cum stau lucrurile in Tarom, e altfel cu cifrele si angajatii in fata. Si mai conteaza si clauzele contractuale. Dar cind o companie e pe muchia prapastiei falimentului, nu poti sa mai astepti doi ani sa isi revina. Exercitiul financiar dureaza un an si atunci e firesc ca inca din primul an sa pui compania pe profit, urmind ca in anii urmatori sa-i consolidezi profitul.
    Combinatia aceasta de struto-camila, cu statul patron si conducerea privata nu poate duce decit la o incetinire in luarea deciziilor si in final la un faliment zgomotos. Vedem simplu ca guvernele Romaniei sufera de o boala cronica: sa faci profit pastrind acelasi numar de angajati, ce a ce nu se potriveste de multe ori cu realitatile unei companii. E posibil ca cei care acum conduc Taromul sa reuseasca pina la urma sa o puna pe profit, dar e sigur ca, dupa plecarea lor, compania tot se va prabusi din lipsa de manageri capabili. Acesti manageri nu se pot forma la stat, ci in firme private, ca dovada ca firmele private cind dau de probleme se duc la alte companii private sa fure directorii si in nici un caz nu dau fuga la stat sa-si aleaga de acolo staffurile de conducere.

Trackback-uri

  1. Lucian Isar, azi, la Money TV. Plus… probabil cea mai bună emisiune despre cazul TAROM | Blogul lui Radu Soviani

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: