Șeful bancherilor vine la Money TV. Azi, de la ora 18.10.


După mai bine de un an, Banca Națională face jumătate de semi-pas în privința relaxării politcii monetare: reduce rata de dobândă cheie cu 0,25 puncte procentuale până la minimul istoric de 5%.

Cum privește piața bancară această mutare? Cât de repede se va transmite în politica de creditare/de bonificare a depozitelor a băncilor comerciale? Este suficient pentru a impulsiona o piață a creditului depresată și care se află într-un proces de dezintermediere financiară?

Vor reuși băncile din România, aflate de ceva timp sub presiunea înlocuirii finanțării externe cu cea domestică să își păstreze deponenții în condițiile în care dobânda la depozite este real negativă?

Ce se întâmplă cu contractele de creditare care au făcut subiectul unor clauze abuzive (în accepțiunea unor instanțe în timp ce alte instanțe consideră drept legale clauzele contractuale)?

Cât de rănit este sistemul bancar din România, subiectul a 20% credite neperformante?

Sunt doar câteva dintre întrebările pe care le voi adresa domnului Radu Grațian Ghețea, Președintele ARB și Președinte CEC Bank, azi, de la ora 18.10, la mine la emisiune.

Vă aștept. Emisiunea este difuzată în direct, de la ora 18.10, la Money TV. Money TV poate fi recepționat în toate rețelele de cablu, fie sub frecvență proprie (Money TV care este diferit de The Money Channel) fie retransmis sub sigla și frecvența Giga TV.Categories: Stiri

Tags: , , , , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: