Cum reacționează actiunile CME după demisia lui Adrian Sârbu: valoarea companiei creste cu 20 de milioane de dolari. UPDATE


Adrian Sârbu a demisionat de la conducerea grupului CME. Detalii aici: http://online.wsj.com/article/PR-CO-20130821-904576.html

Acțiunile CME au deschis ședința de tranzacționare în creștere, prețul acțiunii urcând până la 4,34 dolari, o scumpire cu 5,08% față de ședința de închidere de ieri.

Detalii aici:

Screen Shot 2013-08-21 at 4.34.31 PM

Prețul acțiunilor CME a variat în ultimul an între 2,6 dolari pe acțiune și 7,92 de dolari pe acțiune.  Capitalizarea companiei CME era la debutul ședinței de tranzacționare de 578,28 milioane dolari.

La ora 16.38 ora României, acțiunea se scumpea cu 6,54%, până la 4,4 dolari. Voi urmări acțiunea pe parcursul ședinței de tranzacționare.

Dar așa cum arată datele în acest moment, la 16.40 ora României, anunțul plecării lui Adrian Sârbu de la conducerea CME crește valoarea companiei (capitalizarea bursieră) cu 37,25 milioane dolari, depășind nivelul de 590 milioane dolari.

Urmăriți și graficul următor, care arată evoluția din ultimele 3 zile pentru CME:

Screen Shot 2013-08-21 at 4.41.46 PM

Veți vedea că acțiunile au început să se scumpească binișor încă de luni, marți au cunoscut o creștere mai mare, iar azi cea mai mare. Cine să fi bănuit despre plecarea lui Sârbu? Judecând după evoluția prețului acțiunilor și presupunând că nu vorbim de investiții speculative, piața ar saluta plecarea lui Sârbu prin cumpărarea de acțiuni. În acest moment (16.43), creșterea acțiunii CME este 7,75%, până la 4,44 dolari pe acțiune. Urmărim în continuare (capitalizarea companiei crește până la aproape 600 de milioane de dolari

La bursa din Praga, acțiunile CME, s-au tranzacționat mai scump cu 9,87%, urcând la prețul de 83,5 coroane cehe. Acțiunea se tranzacționează sub simbolut CETV, iar ieri se închidea la prețul de 76 de coroane pe acțiune (o creștere în ședința de ieri de 4%). Detalii aici:

Screen Shot 2013-08-21 at 4.50.15 PM

UPDATE ora 23.51. La finalul sedintei de tranzactionare, scumpirea actiunilor CME pe piata NASDAQ s-a mai temperat. Pretul la inchidere a fost de 4,28 dolari pe actiune, o crestere de numai 3,63%, respectiv 15 centi pe actiune. Maximul sedintei a fost de 4,47 dolari pe actiune, iar minimul de 4,2 dolari pe actiune. A fost o zi a speculatorilor! Variatiile mari de pret sunt de natura sa conduca la realizarea de profituri in dublu sens. Ca orice actiune matura pe o bursa matura, anuntul demisiei CEO-ului a determinat evolutii spectaculoase a pretului, de la nivelul de 4,13 dolari pe actiune (la inchiderea de ieri), pana la 4,47 dolari (maximul de astazi) – o variatie de 8.23% si o revenire spre nivelul de 4,28. Capitalizarea bursiera la finalul sedintei de astazi a pentru CME a fost de 575,59 milioane dolari. Valoarea companiei CME a crescut, in prima zi de la anuntul plecarii lui Adrian Sârbu, cu peste 20 de milioane de dolari.

Va reamintesc: comunicatul de presa prin care Adrian Sârbu își anunța despărțirea de grupul CME (cu care va mai colabora ”tranzitoriu” până la sfârșitul anului) a fost emis astăzi înaintea deschiderii ședinței de tranzacționare pe piața NASDAQ. Vestea demiterii a accelerat un trend ascendent pe care în observăm chiar din ziua de luni (în ultimele 3 ședințe). Priviți graficul:

Screen Shot 2013-08-22 at 12.04.03 AM

 

Chiar și după această evoluție spectaculoasă (prețul a crescut de luni până miercuri cu peste 13%), prețul de azi al acțiuni CME este cu aproximativ 30% mai mic decât la începutul anului.Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

4 răspunsuri

 1. Business as usual. Piata crede ca daca un director important pleaca, actionarii au ales pe cineva care stie ce sa faca pentru a creste firma. S-a intampla si pe la case mai mari… gen Yahoo.

 2. Felicitari d-nule Soviani pentru postul de purtator de cuvant al ASF.Poate ca era cazul ca in institutiile statului sa acceada si profesionisti,chiar daca postul de purtator de cuvant nu e un post de decizie.Tind sa cred ca ca acesta este finalul emisiunilor de formatul „The Money Show”.Daca e sa reveniti vreodata in jurnalism ,in speta cel televizat,mediatizati cumva acest lucru.
  Va urez si doresc mult succes!

 3. Domnule Soviani,

  Din caste stiu sunteti un iubitor al muntelui.

  Nu aveti nimic de spus vizavi de proiectul Rosia Montana?

  https://www.facebook.com/events/438390812941856/

Trackback-uri

 1. FULMINANT! Demisia lui Sârbu pare să fie un câștig pentru CME? Radu Soviani anunță că acțiunile CME cresc după plecarea lui Adrian Sârbu | Mediaddict

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: