Cum ramane cu ,,nu o sa mai apuc sa schimb cota unica in 2016, pentru simplul motiv ca Presedintele nu schimba cote unice”?


Intrucat rezultatul este clar si acceptat de toata lumea – Klaus Iohannis a castigat alegerile prezidentiale (rezultatul urmand sa fie validat de catre Curtea Constitutionala), cea mai actuala intrebare este ,,Cum ramane cu ,,nu o sa mai apuc sa schimb cota unica in 2016, pentru simplul motiv ca Presedintele nu schimba cote unice””?

Vineri, cand am scris acest articol, pe care va invit sa il recititi: https://soviani.com/2014/11/14/despre-nu-o-sa-mai-apuc-sa-schimb-cota-unica-in-2016-pentru-simplul-motiv-ca-presedintele-nu-schimba-cote-unice/, domnul Victor Ponta avea dubla calitate: candidat la prezidentiale (nu mai e cazul) si prim-ministru. Acum a ramas doar prim-ministru, prin urmare, intrebarile legate de documentul obtinut de Mediafax este mai actuala decat oricand. Dar si altele:

1. Cu cat se majoreaza redeventele platite de OMV-Petrom pentru petrol si gaze de la 1 ianuarie 2015? Si daca nu se majoreaza, de ce?

2. Conteaza guvernul pe majorarea taxelor locale cu 25% de la 1 ianuarie 2015? Si cu inca 25% din 2016?

3. Vreo guvernul sa majoreze pragul de impozitare de la o cota de 16% pana la 35% pentru veniturile persoanelor fizice?

4. De ce a simțit ,,colectivul” care a redactat documentul prezentat de Mediafax sa legitimeze furtul, spalarea e bani, mitele obtinute fraudulos de privatizari, in general hotia, prin introducerea in documentul obtinut de Mediafax a urmatoarei propuneri: ,,Amnistia fiscala – incepand cu 1 ianuarie 2015 – toate depozitele bancare nou constituite, unde este incerta sursa de provenienta a banilor se vor impozita cu o cota de minim 5-9%”. De ce simt nevoia autorii documentului sa ii amnistieze fiscal pe alde Sile Camataru si echivalentii lor care au obtinut functii executive? Sau pe tot soiul de echivalenti Dorini Cocosi? De ce?

Sunt intrebari care necesita raspunsuri urgente. O parte dintre ele va fi disponibila imediat ce va fi gata un draft de buget (iar daca nu va fi rapid, e foarte grav). O parte va necesita intrebari suplimentare. Intrebari care, categoric, vor fi adresate.

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.