Și tot despre autostrada Comarnic – Brașov. Până să avem cel mai scump kilometru din lume avem cel mai scump semafor din lume.


În luna decembrie, am scris un articol în care îmi exprimam opinia că autoritățile române par să facă tot posibilul să nenorocească traficul pe Valea Prahovei, doar doar romanii or accepta, resemnați ceva de genul: ,,lasă domne, poate să coste și 8 miliarde de Euro, măcar să o facă”.

Atunci, în luna decembrie scriam despre cea mai noua acțiune în acest sens – și anume, după construirea pasarelelor, apariția de semafoare în Bușteni, care încurcau traficul la fel ca pe vreama când nu erau pasarele – din punctul de vedere o manevră intenționat gândită în scopul mai sus menționat (poa’ să coste oricât, dar doar să se facă).

Am făcut atunci un calcul: potrivit estimărilor mele, doar din carburantul suplimentar consumat din cauza semaforului din Bușteni, în week-endurile unui an, șoferii români consumau aiurea carburant de peste 2,6 milioane de Euro. Bani care reprezintă de fapt costul plătit de șoferii români pentru ca anumiți indivizi să creeze artificial dorința de a avea această autostradă, la orice preț.

Nu le-a mers. În comunicatul de ieri, amuzant, CNADNR zice că unul dintre motivele pentru care s-a anulat concesiunea (celelalte fiind penale, în opinia mea, pentru simplul motiv că ar fi putut fi cunoscute și au fost cunoscute dinainte dar au generat costuri aiurea), era acela al ,,reacției negative a populației României ,,în special în privința costurilor”). Asta reprezintă în fapt o recunoaștere a eșecului că tacticile lor premeditate, de îngreunare intenționată a traficului, au fost sortite eșecului din punct de vedere al scopului (repet, ,,poate să coste oricât, dar măcar să se facă”)

Dacă vreți să recitiți articolul referitor la cel mai scump semafor din lume – care se află în România (e interesant), îl găsiți aici: https://soviani.com/2014/12/30/despre-traficul-pe-valea-prahovei-intre-sinaia-si-predeal-cat-ne-costa-cel-mai-scump-semafor-din-lume/

Dacă nu aveți timp, reiterez pe scurt faptul că de 2,6 milioane de Euro, s-ar fi putut construi și întreține anual 10 pasarele peste DN1, fiecare dotate cu scări rulante și ascensoare. Care ar fi scurtat semnificativ traficul.

Nici acum, când mânăria Comarnic-Brașov este devoalată, băieții nu se potolesc. Vor acum să facă din bani public – nu întreaga autostradă, ci 2 capete: unul dintre Comarnic și unul dinspre Brașov. Asta confirmă ceea ce spuneam ieri că în buget există bani pentru construcția autostrăzii, dar totodată, în opinia mea, continuarea intenției frauduloase de a construi la prețuri exorbitante bucăți de autostradă fără niciun sens, în condițiile în care nu avem gata nici măcar centura Bucureștiului (dar avem o autostradă paralelelă cu DN1, inutilă din punct de vedere al utilizării întrucât este mai ieftin ca timp și ca bani să folosești tot DN1 între Ploiești și București și care va rămâne inutilă atâta timp cât nu avem centura Bucureștiului).

Din punctul meu de vedere, începerea autostrăzii din 2 părți, cu câte 10 kilometri din fiecare parte, nu reprezintă decât o nouă invitație pentru studii de fezabilitate și de desene pe hârtie și de o nouă amânare a autostrăzii Comarnici Brașov. Inacceptabil, având în vedere și că această autostradă POATE fi făcută pe fonduri europene. Adică gratis.

Ați putut citi părerea mea despre mânăria Comarnic-Brașov, aici: https://soviani.com/2015/06/18/manaria-cusuta-cu-ata-alba-comarnic-brasov-a-picat-fraza-cheie-din-comunicatul-cnadnr-care-ne-arata-ca-procurorii-ar-trebui-sa-se-sesizeze/

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. E interesant (si util nouă) ce spui dumneata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: