De la micul Titulescu la micul (minusculul) Stănculescu: Victor Ponta nu mai este doar cu un picior în afara Guvernului, ci cu amândouă (la fel, este cu amândouă în afara țării).. Din nou, pe facebook, și nu printr-un comunicat oficial al Guvernului, Victor Ponta afirmă că nu vine în țără și că ar mai putea sta încă 28 de zile în Turcia:
Azi medicii au decis ca pot fi externat / urmeaza ca in urmatoarele 7 zile sa parcurg zilnic procedurile pentru control, schimbare pansamente si supraveghere. Ulterior acestor proceduri va trebui ca doua saptamani sa fac fizioterapie si tratamente de recuperare inainte de a avea permisiunea medicilor de a merge fara sprijinul unor mijloce medicale permanente / in maxim 28 zile imi pot relua activitatea normala, urmand sa continui recuperarea timp de 6 luni. Maine dimineata voi trimite Presedintelui Romaniei solicitarea ca, in baza art. 107 din Constitututie, sa-l desemneze pe Vicepremierul Gabriel Oprea sa exercite toate atributele functiei de Prim Ministru (inclusiv conducerea sedintelor de Guvern) in aceasta perioada (atasez adresa). Multumesc inca o data medicilor de aici si doctorului Ionut Codorean pentru atentia si profesionalismul lor.
Semne de întrebare:
1. Domnul Ponta spune că mâine îi va trimite lui Iohannis solicitarea de a îl numi pe Oprea prim-ministru interimar (după ce îl anunță în prealabil pe facebook).
2. Domnul Ponta atașează și o scrisoare către Klaus Iohannis, dar, atenție, aceasta este semnată în data de 19 iunie. Deci domnul Ponta știa încă de vineri că o va mai lălăi prin Turcia. Iată documentul postat de Victor Ponta pe facebook:
3. Victor Ponta, încearcă să îi ia din atribuțiile lui Klaus Iohannis (sugerându-i să îl desemneze pe Gabriel Oprea – premier interimar). Constituția României spune clar:
Articolul 107.3: Dacă primul-ministru se află în una dintre situaţiile prevăzute la articolul 106, cu excepţia revocării, sau este în imposibilitate de a-şi exercita atribuţiile, Preşedintele României va desemna un alt membru al Guvernului ca prim-ministru interimar, pentru a îndeplini atribuţiile primului ministru, până la formarea noului Guvern. Interimatul, pe perioada imposibilităţii exercitării atribuţiilor, încetează dacă primul-ministru îşi reia activitatea în Guvern.
Adică, Constituția spune foarte clar că Președintele desemnează un alt membru al Guvernului ca ministru interimar (și nu la sugestia primului ministr/majoriății parlamentare). Deci Iohannis poate să desemneze pe oricine altcineva (nu neapărat pe Oprea).
4. Ceea ce a început ca o manevră rușinoasă pentru operație în Turcia (plecarea intempestivă în afara țării, fără comunicare oficială de la Guvern, ceea ce m-a îndemnat să afirm că mai degrabă premierul este dispărut) continuă cu o manevră și mai rușinoasă. Deși susține (în mod mincinos) că are încredere în medicii români, din noul mesaj al lui Ponta reiese clar că nu are încredere nici măcar ca medicii români să îi schimbe pansamentele. Din nou, Victor Ponta este jalnic.
În fapt, premierul susține că o recuperare la genunchi îl împiedică să guverneze țara. Jalnic. În fapt, este o retragere rușinoasă de la șefia Guvernului și aparent o fugă din România. Jalnic.
Asta în condițiile în care în data de 5 iunie (în urmă cu 16 zile), DNA a dispus efectuarea urmăririi penale față deVictor Ponta, în 12 iunie a plecat din țară (la Baku), iar acum, după 9 zile, Ponta ne mai anunță că ar mai putea sta încă 28 de zile plecat. Aritmetica ne arată că 9+28 = 37. 37 de zile de dispariție (fugă) din țară. Jalnic.
P.S: Un cititor e foarte nervos că nu îi apar comentariile (ele trebuie moderate înainte). E nervos deasemenea că inițial am scris că domnul Ponta a plecat pe 6 iunie din țară. Are dreptate, domnul Ponta a fugit în data de 12 iunie, nu în 6 iunie. Am făcut rectificările necesare dând totodată dreptul de a afișa comentarii pe site cititorului respectiv (atâta timp cât sunt decente).
Categorii:Stiri
Cum a venit, aşa va pleca. Un picior…
Stimate Soviani- cred ca incurcu zilele. A PLECAT PE 15 iunie, nu pe 6 iunie. ESti bramburit rau de tot. Vai de tine….
Nu imi revin, domnule Soviani! Cum puteti dezinforma lumea in halul acesta? Pe data de 12 iunie s-a votat motiunea de cnezura. http://www.hotnews.ro/stiri-politic-20228882-parlamentul-dezbate-motiunea-cenzura-contra-guvernului-victor-ponta.htm
Ma asteptam sa fiti obiectiv, dar ma dezamagiti profund cu aceste minciuni. propagate si pe alte site-uri. Ati decazut rau de tot….
CRed ca ar trebui sa invatati putina aritmetica CORECTA, nu masluita. Ponta a plecat pe 15 iunie din tara, nu pe 6 iunie, asa cum afirmati dvs.
ESTI UN PENIBIL SOVIANE!!!! Stergi orice comentariu adevaray, ca sa nu se vada cat de corupt esti si cum masluiesti adevarul. NU A PLECAT PE DATA DE 5 iunie, ci pe 15 iunie. NU iti place adevarul…..
1. Eu as dori sa stiu ce i se poate intampla unui procuror ”patriot” daca i s-ar sopti sa inceapa o anumita actiune? Daca nu-i patriot, evident, il trimite doamna Kovesi acasa pentru ca ea opereaza doar cu procurori patrioti, dar intreb pentru cazul in care procurorul este patriot si e dispus sa faca orice pentru a-si mentine salariul, ce risca?
Cu slugile securiste din CSM… nu riscă nimic!?!
2. În constituție scrie că Președintele desemnează un membru al guvernului, Ponta i-a făcut doar o propunere. La momemntul propunerii, Ponta, prim-ministrul în funcție, era operat la picior. Nefiind nici în comă, nici la sanatoriu, pe 19 avea tot dreptul să-i facă propuneri președintelui, care, știm cu toții, nu vorbește decât de pe listuță, chiar dacă nu pare lovit la cap.
3. Ar fi de vis ca interimatul lui Oprea să se termine cu numirea lui Maior.
OK, Iohannis l-a numit pe Maior ambasador SUA, la cererea romanilor din SUA. 😀 Securitatea ceausista va avea grija de ei.
Numirea astuia inseamna ca militarul imobiliar, toata viata bugetar, Oprea, s-a inteles cu Iohannis si va conduce „guvernul meu”.
Nu trebuie sa disperati, in Romania tot timpul va fi loc de mai rau.
Scuze, e important sa precizez ca Oprea, militarul imobiliar, toata viata bugetar, va conduce „guvernul meu” „de dreapta”, la ordin si va adopta orice masura cu „da, sa traiti!”
Ma bucur sa vad ca v-ati modificat „aritmetica”. Recunosc faptul ca nu am stiut exact cand s-au deschis Jocurile olimpice de la Baku (12 iunie, nu 15 iunie). Nu am dorit decat sa fiti obictiv in ceea ce scrieti. Noi, cititorii, mai putem gresi, dar dvs., ca formator de opinie, nu aveti acest drept.