Autodeclarat în ,,imposiblitate de a-și exercita atribuțiile de prim-ministru”, Victor Ponta mai aruncă o petardă: TVA de 19%


,,Mai dă-le Nicule o sută de lei la pensie” – asta ar fi zis Elena Ceaușescu atunci când, în fața mulțimii de la Comitetul Central, Ceaușescu speră să liniștească agitația. În cazul lui Ceaușescu, nu a mai funcționat.

..Mai dă-le Victore un punct de TVA” – nu știu cine i-a zis asta lui Ponta, dar categoric, nu o să funcționeze. Devenind din ce în ce mai evident că ,,operația” din Turcia este mai degrabă un pretext de fugă din țară (dacă Nea Nicu a fugit cu elicopterul, domnul Ponta a fugit cu aeronava lui Erdogan direct de la Baku), Victor Ponta anunță o nouă măsură de relaxare fiscală: TVA de 19% mai devreme de 1 ianuarie 2015. Nu cred că va funcționa nici în cazul Ponta.

Miercuri deputatii Coalitiei PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal in forma aprobata in Guvern cu o singura modificare – reducerea cotei standard de TVA sa fie la 19% (nu 20%) – astfel inchidem si simbolic dezastrul produs in 2010. Avem spatiu fiscal bugetar predictibil si asiguram un important consens politic (PNL a anuntat ca voteaza Codul daca facem 19% in loc de 20%). Am discutat si este clar posibil ca reducerea TVA sa intre in vigoare inainte de 1 ianuarie!

Screen Shot 2015-06-21 at 10.21.32 PM

Trei lucruri interesante despre această declarație:

1. ,,Deputații coaliției PSD-UNPR-ALDE vom vota pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată de guvern, cu o singură modificare”. ,,Vom vota” – întrucât domnul Ponta și-a manifestat dorința de a rămâne fugit din țară încă 28 de zile, cum e cu plural ăsta -,,vom vota”? Îi dă cartela lui Bănicioiu să voteze și pentru el? Jalnic.

2. Domnul Ponta își ia informațiile despre politica fiscală de la ministrul kamikaze Teodorovici și de la Bănicioiu? Teodorovici care nu s-a desucrcat cu lucruri mai simple – precum loteria bonurilor și impozitul pe bacșiș? Jalnic.

3. ,,Deputației coaliției PSD-UNPR-ALDE vom vota Codul Fiscal în forma aprobată de Guvern, cu o singură excepție – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19%”. Adică domnul Ponta dovedește din nou că nu dă 2 bani pe dezbaterile din Parlament și că dorește, exact ca Băsescu și Boc, să dicteze Parlamentului. Orice ar fi discutat parlamentarii (prostii sau lucruri corecte), se anulează – aceasta este opinia lui Ponta.

Și un calcul matematic:

,,Suta de lei la pensie” a lui Nea Nicu este echivalentă cu încă un punct procental de scădere de TVA. Matematic, asta înseamnă un gol la buget, suplimentar, înseamnă un gol de 2,5 miliarde de lei în bugetul anului 2016. Acest gol, se adaugă celorlalte 4 puncte propuse a fi reduse inițial (de la 24% la 20%) – adică un minus matematic la buget de 12,5 miliarde de lei (aproape 3 miliarde de Euro). În opinia mea, acest set de măsuri, dacă va fi adoptat, va crea un deficit bugetar suplimentar în 2016 de circa 2 procente din PIB. Și vom avea un deficit total de 4.5-5% din PIB. Adică o creștere a datoriei naționale echivalentă, o creștere a costurilor împrumturilor, dar și o deprciere a leului.

În opinia mea, anunțul acestui gol al buget suplimentar de 2,5 miliarde de lei (doar pentru că, opinez eu, domnul Ponta vrea să stingă scandalul cu fuga din țară), conduce la necesitatea unei comisii medicale din țară, care trebuie urgent trimisă la Istanbul, și  care să cerceteze amănunțit integritatea fizică și psihică a domnului Ponta. Când vorbim de finanțele publice, vorbim despre securitate economică și națională. 

P.S. Mi se confirmă pentru a 117-a oară blatul dintre domnul Băsescu și domnul Ponta (despre care am scris încă din anul 2012 – 2013 aici: https://soviani.com/2013/01/28/premierul-domnului-basescu/ și aici: https://soviani.com/2013/02/15/premierul-domnului-basescu-ii/

Domnul Băsescu reconfirmă acest lucru, prin declarația făcută la B1TV, care a spus că ,, personal, nu îl consider vinovat pe premierul Victor Ponta. Până în momentul în care justiția va stabili acest lucru”,

Vă invit să citiți această cheie nu în cea pe care o mimează Băsescu, de apărător al statului de drept. Ci în cheia următoare: ca beneficiar legal de informații, domnul Băsescu a avut acces la informațiile serviciilor referitoare la vulnerabilitățile domnului Ponta. Și l-a numit de 2 ori prim-ministru, ignorând serviciile fictive facturate de Ponta lui Șova. Iată o parte din dialogul Băsescu-Ponta care a avut loc FIX în urmă cu 4 ani, pe 21 iunie 2011:

„Am o rugăminte, încerc să nu fiu ironic şi să vă întreb de banii de la Midia sau de la Rovinari”, i-a spus Traian Băsescu lui Victor Ponta în cursul dialogului de ieri de la Cotroceni. „Puteţi să mă intrebaţi ce vreţi, domnule preşedinte. Spre deosebire de dumneavoastră pot să răspund la toate întrebările”, i-a replicat Victor Ponta.

Deci domnul Băsescu a știut exact vulnerabilitățile domnului Ponta. Încă din urmă cu 4 ani. Ca beneficiar legal de informații. Și totuși, deși declara că nu va numi niciodată un copilot la conducerea Guvernului, sau o persoană profun coruptă, l-a numit pe Ponta de 2 ori.

AM SCRIS DESPRE FAPTUL CĂ DOMNUL BĂSESCU AVEA INFORMAȚII CLARE DESPRE FAPTELE LUI PONTA ÎNCĂ DIN 2010, aici: https://soviani.com/2015/06/07/ce-inseamna-urmarirea-penala-a-domnului-ponta-disparitia-unei-anumite-protectii/

Așa că, nu de dragul statului de drept a făcut Băsescu această declarație. Ci ca o măsură de autoprotecție pentru momentul în care va fi întrebat – de ce l-a desemnat pe Victor Ponta premier – din prima – necerând coaliției conduse de Ponta o nouă nominalizare, DEȘI avea informațiile că domnul Ponta avea probleme cu facturile. Ca beneficiar legal.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

1 răspuns

  1. DNA-ul instrumenteaza dosare doar la cerere. Cred că e normal ca Băsescu să fi știut înaintea DNA-ul ce comenzi avea să-i dea. 😀

    Din articol se înțelege că serviciile știu vulnerabilitățile cetățenilor. Aceste vulnerabilități sunt probe sau doar material de propagandă (gargară) securistă? 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: