Scrisoarea Președintelui Republicii San Lorenzo, Klaus, către omologul său, Santaklaus.


Lieber Herr Santaklaus,

În mod normal, aș fi început prin a mă adresa cu Dragă Moș Crăciun. Dar întrucât de puțin timp am aniversat un an de când am reușit să devin Președintele Republicii San Lorenzo, mă adresez cu Herr Santaklaus și am pretenția ca și matale să faci la fel. Altfel îmi arunc paltonul pe sania ta de nu te vezi!

În mod normal ți-aș fi cerut să mă ajuți ca în anul în care urmează, să îmi respect promisiunea făcută milioanelor de San Lorenzieni, în urmă cu un an, și anume ,,să ne luăm țara înapoi’’. Lieber Santaklaus, te informez că această dorință nu mai e de strictă actualitate, pentru că au intervenit alte urgențe și anume să îmi iau casele înapoi. Prin urmare, fi amabil Santa, ajută-mă să îmi ia casele înapoi.

Știi Santa, eu le-am promis San Lorenzienilor că sunt garantul statului de drept. Te rog  să faci cumva Santa să menții aparențele astea. Am cam dat-o de gard atunci când am fost subiectul unei decizii definitive și irevocabile (prin care am pierdut una din casele sus-menționate) și am declarat că mă nemulțumește decizia definitivă și irevocabilă a instanței din San Lorenzo.

Știu că în mod normal, ca garant al statului de drept, nu pot să fiu nemulțumit de o decizie a instanței, chiar dacă ea arată că soacră-mea (Muma Klaus) și nevastă-mea (Pissy Klaus) au cam șmecherit acte. Din contra, asta ar trebui să arate că în statul de drept San Lorenzo, nici măcar Pissy Klaus nu beneficiază de vreo protecție. Dar, dragă Santa, vezi tu, nu e chiar așa pentru că mie nu îmi convine! Și uite așa am contestat o decizie definitivă și irevocabilă a unei instanțe din statul de drept San Lorenzo. Ce vrei Santa? Mă nemulțumește! Și nu mă lua și tu cu magii de genul – Herr Klaus, casa aia nu a fost niciodată a ta!

Cum să nu mă nemulțumească Santa? Tu îți seama ce ar însemna ca din veniturile mele, modeste, de San Lorenzian care am dat mediatații, să trebuiască să returnez statului San Lorenzo cei minimum 20.000 de iepuroi an pe care i-am încasat din chirii, de la, Lieber Santa, stii tu cine 🙂 ? Păi ar însemna să vând o altă casă! Dar am mai pierdut una, și ce o să ajung să vând? De unde atatea case daca statul ăsta de drept mi le ia pe toate?

By the way Santa, ich bin in Florida jetzt. Aici nu poate pretinde nimeni că mă plimb pe banii pe care Pissy Klaus și Muma Klaus au reușit să îi încaseze de la o bancă europeană, ca și chirii pentru casa asta, pe care, nu înțelegi Santa? NU TREBUIE SĂ O PIERD!

Există o anumită parte a San Lorenzienilor care crede, inexplicabil Santa, că mă plimb în Florida pe banii încasați ca și chirie de la o bancă europeană, care îmi plătește lună de lună chirie pentru casa care, of Santa!, nu mai e a mea!. Ce sanlorenzieni de bună credință pot susține că de aia mi-au tremurat mie chiloții când mi-au scris banca aia și încă 3, că cică să întorc în Parlamentul din San Lorenzo o lege, că nu e pe placul bancherilor! Am întors-o și TUȘTI în Florida? Ce, nu mă vezi capabil să fac ȚUȘTI?

Eu m-am dus în Florida ca să văd dacă reputația mea a ajuns și peste Ocean. Pentru că, la Bruxelles a ajuns și m-a și depășit. Știi Santa, de când cu povestea aia nasoală cu casele, omologii mei nu mă mai bagă în seamă. Și a trebuit să trimit pe altcineva acolo. Am găsit și omul potrivit: pe Tracian Doboș!

Santa, să nu crezi ce spun gurile rele că Tracian Doboș a fost o idee mai veche de premier pentru San Lorenzo a unor domni foarte grei, pe umerii cărora atârna multe (tone de responsabilitate), domni prin amabilitatea cărora, uite că am ajuns să fim acum omologi și, tot prin amabilitatea lor dar și a ta Santa, poate reușesc să întorc cumva drăcia asta de decizie definitivă și irevocabilă care mă face să-mi vină să-ți zic ,,luați-ar foc renii”.

Apropos de foc, știi Santa că în San Lorenzo ,,a trebuit să moară oameni ca să plece Puyemonta?”

Cum cine e Puyemonta? Nu îl știi? Poate îl cunoști doar după numele mic. Îl cheamă Narcis. Narcis Puyemonta. Pe el l-am înlocuit cu Tracian. Un discocrat pe care statul din San Lorenzo l-a trimis la post și acum l-a rechemat la post. Ca să salveze țara de Puyemonta! Și de adjunctul lui, Gabitză Nuoprea. Și tocmai pentru că nu oprea, avea nevoie de antemergător. Dar asta este altă poveste, poate altă dată.

Dobos nu e singur. Are o echipă, deasemenea, de discocrați. Ei sunt discocrați pentru că se unduiesc exact pe muzica pe care se unduia și Puymonta, chiar și eu. Și discocrații ăștia au fost trimiși posturi, și rechemați în acutalele posturi peste noapte. Post cu post se faca gradul! Pardon – bradul! Avem o echipă nou-nouță de discocrați ca să salvăm San Lorenzo, dar mai ales, nu uita Santa, să ne luăm casele înapoi!

Pas cu pas. Întâi o casă, apoi încă una, și tot așa. Chiar dacă în final ajung să îmi iau mai multe case înapoi decât am avut vreodată.

Mi-e cam frică cu casele astea. De frica asta nici nu am îndrăznit să atac la Curtea Constituțională din San Lorenzo o lege a privilegiilor pe care și-au vârât-o Parlamentarii. Dacă aș fi atacat asta, ar fi început și ei să vocifereze că și eu mi-am vârât o casă prin avere, și nu am chef de asta Santa și nici de vreo suspendare Santa. De aia fac și eu DISCO.

DISCO fac și atunci când îmi cântă bancherii. Știu că dacă aș fi fost Președintele Germaniei nu aș fi retrimis legea aia înapoi.  Cu bancherii nu te joci. Cred că nu te joci. Mi-a spus și guvernatorul băncii centrale din San Lorenzo – Sprout Isnotarescue (stii Santa ca Sprout a băut din propria vie atât de mult încât a uitat că a luat credit de la o bancă)?  Eu nu am luat niciodată vreu credit ca să iau vreo casă. Eu știu o rețetă simplă: mi se dă o casă, și încă una. O pun la chirie, și de banii aia îmi iau alte case. Simplu, nu? Ce tot vor ăștia cu franci elvețieni? Niște lacomi bre Santa…. eu așa gândesc, și de aia ca Președinte, am trimis legea înapoi. De mi-aș lua și eu casa înapoi…

Te rog Santa, nu striga rețeta asta capitalistă tocmai acum! Ajută-mă cu programul economic ajustat pentru 2016 al statului San Lorenzo: Să ne luăm casele înapoi! Și ajută-mă ca sanlorenzienii să nu se prindă că de fapt Doboș e tot un fel de Puyemonta!

Al tău,

Hono Rable Klaus.

P.S. Nu mă uita cu casele!

Notă: Orice asemănare  cu personaje din Romania este absolut întâmplătoare. Chiar și asta:

Familia Iohannis pierde casa. Va returna chiriile încasate între timp? Și dacă nu are cash, prin poprirea salariului de Președinte?)

Citiți și :

O poveste de coruptie din San Lorenzo, cu minimum 5 gauri financiare. Asa ceva nu s-ar putea intampla in Romania!Categorii:Editoriale

Etichete:, , ,

1 răspuns

Trackback-uri

  1. Thanks, Mr. President! | Contra republicii minciunii: Regatul României

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: