Dezamăgitorul Klaus: 5 lucruri pe care Iohannis nu le-a spus după ședința CSAT


Ceea ce a spus astăzi Klaus Iohannis se subsumează devizei ,,să facem totu’ ” și ,,să construim fericirea din anul 2018”. Deci nu analizez ceea ce a spus Klaus Iohannis (ar avea vreun sens ca să analizez acum tezele din iulie ale lui Ceausescu?). Din coincidență, tezele lui Iohannis vor fi dezvoltate tot în luna iulie, la fel ca și la Ceaușescu, întrucât ,,guvernul va elabora un pachet de norme până la sfârșitul lunii iulie”

În schimb, am ascultat cu atenție  ceea ce nu a spus Klaus Iohannis astăzi după ședința CSAT. Ceea ce a spus, din punctul meu de vedere este balast. Balast care putea fi aruncat în opinia publică și printr-un comunicat de presă, atâta timp cât Președintele nu a răspuns la nicio întrebare, în toiul scandalului legat de Afacerea Hexi Pharma, afacere care așa cum am judecat și am demonstrat punct cu punct, a beneficiat de protecția unor lichele și oameni fără căpătâi într-o primă rundă apropiate/din SIE, și într-o a doua rundă de lichele și oameni fără căpătâi apropiate/din SRI.

Klaus Iohannis astăzi nu a făcut decât să confirme teoria potrivit căreia dacă vrei să îngropi un scandal, îl ignori și faci comisii, planuri strategice, stabilești obiective pe termen lung,etc. Planuriel strategice sunt doar parte a soluției, dar primul pas în rezolvarea problemelor este să răspunzi public la întrebarea: cum a fost posibil. Desigur, Klaus Iohannis care ,se consideră informat” are în cap că știe cum a fost posibil. Dar aici nu vorbim despre persoana fizică Klaus Iohannis care are impresia că știe, ci despre interesul public care SOLICITĂ IMPERIOS ca românii SĂ ȘTIE cum a fost posibilă Afacerea Hexi Pharma și dacă instituțiile responsabile și-au făcut treaba. Și nu e suficient ca domnul Klaus Iohannis să gândească (?!?) că SRI ,,și-a făcut treaba”, Președintele României trebuie să și demonstreze acest gând în fața populației României. Asta nu este o chestiune de opțiune.

Deci, cum a fost posibilă Afacerea Hexi Pharma?

Planul cincinal dezvoltat de Klaus Iohannis astăzi, subsumat indicațiilor prețioase ,,să facem totu’ ”, nu include ca autoritățile să facă într-adevăr demersuri (reale) de a afla de ce este necesară, ACUM, reformarea sectorului de sănătate, care ar arăta și ceea ce trebuie reformat și de ce (altfel poate reformezi unde nu e cazul). Prin urmare, primul lucru ESENȚIAL pe care nu l-a spus astăzi Klaus Iohannis este: vrem să aflăm cum a fost posibilă Afacerea Hexi Pharma, și nu a spus acest lucru tocmai când făcea bilanțul unei ședințe CSAT în care susține că s-a preocupat real, pentru a face planuri ,,strategice”. 

Al doilea lucru pe care Klaus Iohannis nu l-a spus astăzi este: autoritățile trebuie să îi aducă pe TOȚI vinovații din Afacerea Hexi Pharma în fața justiției. Pentru că atâta timp cât Afacerea Hexi Pharma a avut ca efect vieți care nu au mai putut fi salvate și efecte apropiate terorismului, TOȚI vinovații trebuie aduși în fața justiției. Da, reiterez această idee că Afacerea Hexi Pharma a avut efecte asociate terorismului întrucât una dintre caracteristicile terorismului este răspândirea fricii.  Iar devoalarea faptului că dezinfectanții sunt diluați, a răspândit frica în rândul medicilor (de a mai opera) și pacienților (de a mai merge în spitale). Și cum se cheamă cei ale căror acțiuni atunci când sunt devoalate au ca rezultat răspândirea fricii?

Al treilea lucru pe care nu l-a spus astăzi Klaus Iohannis și era strict necesar tocmai în actualul context, este: ,,corupția ucide”. Investigarea Afacerii Hexi Pharma solicitată de la cel mai înalt nivel, al șefului CSAT,  ar fi dat mai mult sens ideii că domnul Iohannis realamente înțelege că în România corupția ucide, și ucide și prin protectorii  Afacerii Hexi Pharma, despre care acum avem elemente.

Al patrulea lucru pe care nu l-a spus astăzi Klaus Iohannis nu a fost nici măcar nătângul ,,a trebuit să moară oameni” ca să ne (facem că) ne preocupăm de spitale. Desigur, varianta non-nătângă pe care ar fi trebuit să o spună astăzi Klaus Iohannis ar fi sunat cam așa: ,,Dezvăluirea efectelor Afacerii Hexi Pharma ne arată că în România mor oameni nevinovați din cauza infecțiilor nosocomiale care sunt tolerate și amplificate atât prin acțiune cât și prin inacțiune”. Dar nici asta nu a spus astăzi Klaus Iohannis. A preferat ,,să se considere informat” și după ședința CSAT de astăzi, să propage ideea în continuare că ,,nu există acoperiți în justiție” (investigarea necesară a mecanismelor de protecție Hexi Pharma ar fi putut dovedi contrariul?) și să își continue concediul la Cotroceni pe care l-a început în decembrie 2014.

Voi detalia imediat motivele pentru care cred că dl. Iohannis nu a spus cele 4 lucruri. Dar înainte, aș vrea să vă relatez un al cincilea lucru pe care nu l-a spus Klaus Iohannis astăzi, amintindu-mi de discursul istoric al președintelui  American George W. Bush, din seara zilei de 11 septembrie 2001 (în 11 septembrie 2001, eram la Washington, pentru cei interesați, găsiți mai multe detalii aici)

,,I’ve directed the full resources of our intelligence and law enforcement communities to find those responsible, and to bring them to justice. We will make no distinction between the terrorists who committed these acts and those who harbour them”

Vi s-ar fi părut deplasat ca astăzi, după prima ședință CSAT de la izbucnirea scandalului Hexi Pharma prin investigațiile lui Cătălin Tolontan, scandal  care arată implicații nocive chiar criminale în sistemul sanitar de o dimensiune și o adâncime fără precedent comparativ cu alte subiecte investigate, prima declaratie a lui Iohannis să sune cam așa?

,,Am decis alocarea tuturor resurselor necesare din serviciile de informații și contrainformații, pentru a îi găsi pe cei responsabili în cazul Hexi Pharma și a îi aduce în fața justiției. Nu vom face distincție între cei direct responsabili, făptuitori și cei care au protejat faptele lor”. Vi se pare deplasat? Mie nu, ci imperios necesar. Doar ca declaratia nici macar nu seamana cu ce a spus klaus.

Acum, de ce nu a spus Klaus Iohannis cele 5 lucruri? Pentru că ele ar fi trebuit însoțite de acțiuni reale. Iar domnul Klaus Iohannis, care se consideră informat, consideră că nu este necesar să fie găsiți cei responsabili de Hexi Pharma, atât făptuitorii cât și cei care au protejat faptele lor. Și știți de ce nu consideră necesar și accentuează ideea unui președinte capturat (idee despre care am scris în 5 noiembrie 2015, aici, și despre care desfășurarea faptelor de atunci până azi, nu îmi oferă niciun motiv să gândesc diferit)? Pentru că dacă ar fi considerat necesar și ar fi acționat în sensul descris mai sus, ar fi ajuns, inevitabil, la răspunsurile conturate de mine, în baza unor raținamente și judecăți, și anume frăția sistemelor:

Fratia sistemelor: cine sunt protectorii (și beneficiarii reali) ai Hexi Pharma. (VIDEO)

Acționând diferit și practic inacționând, domnul Iohannis a ratat șansa unui discurs istoric urmat de acte și fapte istorice. Și a continuat să dezamăgească. Nu cred că sunt singurul dezamăgit de domnul Iohannis: în timp ce Dacian Cioloș (care teoretic mai are doar 6 luni de mandat) este invitat la Washington, pentru a se întâlni cu Joe Biden, domnul Iohannis o arde pe la Vilnius.Categorii:Editoriale, Stiri

Etichete:, , , , , , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: