Pa Cioloș!


Opinez ca in momentele de tensiune, oamenii politici risca sa spuna adevarul. Astazi, ora 21.00, dupa primele exit-poll-uri, nu poate nega cineva ca nu a fost un moment de tensiune major pentru sefii de partide. Incerc sa vad dincolo de discursurile lor.

Liviu Dragnea, primul discurs:

,,Vreau să-i asigur pe toţi românii că tot ce am prezentat în programul nostru economic în această campanie va fi pus în practică de un guvern PSD.

Liviu Dragnea a omis sa pomenesca ALDE in aceasta prima declaratie. Ceea ce ma face sa cred ca a calculat faptul ca prin redistribuire, cele 45-46% procente date de exit-poll-uri, pot deveni 51 de procente. Caz in care nu are nevoie de ALDE in guvern, ci doar in trena. Ulterior, Liviu Dragnea a spus ca: ,,Vom avea o discuţie serioasă în partid, nu mâine, voi avea o întâlnire foarte importantă şi destul de repede cu colegii şi partenerii noştri de la ALDE. În zilele următoare ne cristalizăm poziţia şi o vom comunica după ce rezultatele vor fi oficiale”. Ulterior a spus ca nu ii va uita pe partenerii de la ALDE, ca au mai guvernat împreună și au guvernat bine. Vom vedea 🙂 ,,Cu tot respectul față de colegii de la ALDE, PSD va pune premierul, ALDE va avea miniștrii”.

Alina Gorghiu, primul discurs:

,,Orice meci se joacă până la capăt, obiectivul de a încerca să facem o majortate parlamentară pentru Dacian Cioloş premier. Încă se joacă şi depinde de rezultatul final, de partidele mici.”

La 21% voturi + 9% USR, circa 30%, Dacian Cioloș este istorie. A spune ca in cazul lui Dacian Ciolos ,,meciul inca se joaca”, este echivalentul cu a spune despre Marian Munteanu că ,,meciul încă se joacă”. Munteanu a fost selectat de PNL candidatul pentru Primaria Bucuresti fiind prezentat de Alina Gorghiu drept ,,o deschidere catre valori”. La fel si Cioloș. Eu cred ca meciul s-a încheiat, la fel cum se va termina în curând și experiența Alinei Gorghiu. Game Over.

Nicușor Dan, primul discurs:

,,E un fapt extraordinar că un partid care a început în luna februarie 2016 este azi a treia forţă politică din România (…) Sunt oameni care si-au lasat cariere private pentru a intra în politică (citat aproximativ)… Mulțumesc celor care ne-au trimis aici”.

Comentariu: Dacă nu greșesc și PP–DD a devenit a treia forță politică după primul tur de alegeri. Doi: declarația cu oamenii noi a fost făcută de Nicușor Dan avându-i în spate pe Cristian Ghinea (care și-a lăsat portofoliul de ministru și nimic din privat) și pe doamna Oana Ayral, care vine de la 3 Consilii de Administrație la companii de stat. Trei: sunt curios cui a mai mulțumit Nicușor Dan, în afara de cei care au votat USR prin formula lui de mulțumire…

Cam atât 🙂 Dar la final, vă invit să recitiți:

7 lucruri pe care le-a primit România de la Guvernarea Cioloș. Și despre axa reformatoare Iohannis-Cioloș.Categorii:Stiri

Etichete:,

1 răspuns

  1. Nu se poate compara USR, un partid care pana acum 2 luni insemna exclusiv Bucuresti, cu un PPDD care un post de televiziune, un prezentator cu notorietate, partid care a adus implanturi de politicieni cu experienta, un partid si de lider, cu organizatii. Fenomenul USR fara existenta FB era imposibil acum cativa ani. Drumul pana la un partid politic e lung. Entuziasmul e frumos, dar politica e o stiinta si activitate profesionista.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: