Exact cu v-am spus, tehnocratii au tinut gunoiul sub pres! In ultima zi in care pot da ordonanta de urgenta, tehnocratii recunosc ca au facut vraiste finantele publice si ca au declansat criza bugetara! Criza despre
Un document in exclusivitate obtinut de Mediafax arata ca guvernul ingheata salariile pentru anul viitor la nivelul din decembrie 2016 (va dati seama ce joc de glezne au facut tehnocratii cu legea salarizarii unitare?). Pentru ca tehnocratii au adus finantele publice IN CRIZA BUGETARA
Acelasi document arata diminuarea cotei de contributii pentru asigurari sociale varsata fondurilor private de pensii cu o,5 puncte procentuale si retinerea acestei cote de catre buget.
Iata ce recunosc tehnocratii, despre lucrurile pe care le-au stiut si pentru care au facut abuz de incredere publica, neinformand din timp ca vor amana respectivele cheltuieli obligatorii:
Având în vedere necesitatea elaborării legii bugetului de stat şi a legii bugetului asigurărilor sociale de stat, „neadoptarea în regim de urgenţă a măsurilor propuse prin prezentul proiect de act normativ ar genera un impact asupra deficitului bugetului general consolidat de 6,08% din PIB în anul 2017, ceea ce presupune un deficit bugetar în 2017 de 9,76% din PIB”,
Mai multe detalii, in documentul obtinut de MEDIAFAX.
Am avertizat asupra crizei bugetare in martie, si mai clar in aprilie 2016:
Ministrul fondurilor europene, Aura Raducu, a demisionat. Urmeaza etapa disperarii si criza bugetara.
Am avertizat asupra crizei bugetare si in septembrie:
Ministrul muncii declară eșecul tehnocraților și marchează intrarea în criza bugetară. Vrea să reducă indemnizația de creștere a copilului, după numai o lună
In timpul asta, Ciolos tinea gunoiul sub pres, Isarescu spunea ca niciodata nu am stat atat de bine din punct de vedere macroeconomic, iar tehnocratii se faceau ca lucreaza la legea salarizarii unitare, avand in cap doar sa inghete salariile in 2017.
Am sensata completa a anului 2008. Iresponsabilitate, indiferenta, incompetenta!
Categorii:Stiri
Incep sa cred ca nu avem alta sansa decat sa dam tara in arenda.
NU inteleg, nu spun ca nu sunt lichele tehnocratii. Insa nu cumva marele deficit bugetar de anul viitor ste cauzat si de eliminarea celor 102 taxe sau amendamentele aduse la legea salarizarii unice de catre parlamentari PSD? IN ultimul caz impctul bugetar a crescut de la un miliard de lei (in forma OUG a guvernului) la 6 miliarde lei (dupa forma legii de adoptare a OUG).
Salut Doru! Marele deficit de anul viitor este cauzat de:
a) tehnocratii nu au trimis un proiect de lege, din timp, prin care sa solicite parlamentului prorogarea actelor pe care le proroga acum
b) de deciziile agreate de tehnocrati si pe care ei le-au introdus si aplicat – privind reducerea TVA
c) cele 102 taxe nu sunt avute in vedere pentru ca legea nu a fost promulgata. Eliminarea taxei de mediu va aduce deficit, dar taxa de mediu este ILEGALA de cateva luni si ea se percepe in continuare.
d) legea salarizarii unice nu a fost adoptata si promulgata, deci nu are treaba cu legea salarizarii unice
e) deficitul de anul viitor va fi mai mare de 3% chiar si in lipsa prorogarii, avand in vedere deficitul cu care se va incheia anul acesta
f) absorbita lamentabila de fonduri europene (-93% fata de primele 10 luni ale anului trecut)
Ceea ce arat eu prin acest articol este ca tehnocratii au fost lipsiti de onestitate si transparenta atunci cand Ciolos a anuntat in urma cu o luna ca deficitul bugetar va fi 3% in 2017. Un eventual proiect de buget facut atunci trebuia sa tina cont DE LEGILE IN VIGOARE, iar prorogarea nu era in vigoare. A ascuns aceasta problema si a refuzat sa o rezolve prin Parlament, adoptand-o prin ordonanta de urgenta.
Oricum ai da-o, la anul va fi mai rau. In toamna se va constata ca Romania a intrat in deficit excesiv inca din 2016, ceea ce atrage amenzi din partea UE, inghetare de fonduri europene si chiar taieri de fonduri europene. Cam atat.
E clar, se pregăteşte terenul ca pesediştii să aibă pretexte să nu îşi ţină multitudinea de promisiuni nesustenabile.
Ati batut palma pentru tainul de la BNR ? Gata ati trecut de la „pulime” la „sofisme”? Mutu de la Cotroceni vrea neaparat sa nu se vada bani pusi depoarte de catre matusalemul din str Doamnei, pentru ciordeala ca in 2008? Gata, ajunge nu mai credem (eu personal si vad din ce in ce mai multi) niciun guraliv.
Subtwti convins ca ati inteles ce am scris?
Deci aproape 10% deficit fara masurile din programul PSD, program care prevede o abundenta de masuri: crestere de salarii, reduceri de taxe, etc. Si totusi sustin ca se vor incadra in 3% deficit, fara a taia din investitii. Nu cumva Fondul Suveran e gaselnita care va realiza un perpetuum mobile al consumului? Cum apreciati tintele super-optimiste ale programului PSD? Care e viabilitatea Fondului Suveran si care sunt pericolele ascunse?
Și dacă naționalizează fondurile de pensii private obligatorii? Cât mai este deficitul?
Precedentele din Ungaria și Polonia nu prea îi ajută pe paraziții fondurilor din capitalismul obligatoriu. :)))))))))
Asta mi-aduce aminte de o poveste din comunism. Unui taran i-a fost confiscata via de comunisti la colectivizare. Au luat-o comunistii, au exploatat-o si dupa ce au terminat-o, i-au dat-o inapoi spre folosinta, sa o ia iar dupa ce o pune pe productie. Cam asa si cu nationalizarea.
Mie-mi aduce aminte de procedura de deficit excesiv pe care au evitat-o Ungaria si Polonia.
Statul român își generează singur găuri financiare. Banii sunt virați către fondurile de pensii private obligatorii, acestea opresc comisioanele de administrare, de succes și de sănătate-n toate, după care cumpără titluri de stat la dobânzi fantasmagorice. „De dreapta” remarcă gaura din bugetul de pensii, pensiile rămân mici, economia reală crapă cu zile și cresc costurile aferente serviciului datoriei publice.
Apropiind discuția de nivelul țăranului colectivizat, statul, în loc să facă redistribuire (bani care să circule în economia reală… pensionari care consumă produse și servicii în România), colectează banii pe care-i dă altora, împrumutându-se de la aceștia pentru investiții în softurile lui Ghiță, bordurile lui Videanu și patinoarele lui Udrea.