De la Grindeanu il contrazice pe Iohannis pana la Iohannis il contrazice pe Grindeanu, ei dand-o la pace…


Mi-am exprimat și azi la TVR nedumerirea privind faptul că Sorin Grindeanu s-a facut din nou pres in fata lui Klaus Iohannis si nu a avut curaj sa adopte proiectul de buget. Grindeanu a spus ca va adopta proiectul de buget dupa sedinta de ,,avizare” a CSAT, dovedind ca mai degraba este premierul domnului Iohannis decat al domnului Dragnea. Pun totusi in egala masura neadoptarea astazi a proiectului de buget si pe faptul ca, in opinia mea, este al doilea cel mai prost buget din ultimii 10 ani (cel mai prost a fost anul 2008, cand guvernul Tariceanu facea bugetul pentru 2009, nu vedea criza, prognoza o crestere economica de 5% in 2009 cand in fapt am avut cea mai severa recesiune din Uniunea Europeana -6,5% iar in 2008 eram deja in criza).

Voi detalia intr-un articol urmator de ce amenintarea cu VETO in CSAT a lui Iohannis este in fapt un delir economic, cu efecte negative.

Nu as fi adaugat nimic in plus fata de ceea ce am afirmat astazi public, si anume ca daca Presedintelui nu ii convine bugetul rezultat din Parlament si nu proiectul de buget pentru care atributii exclusive are Guvernul si nu Presedintele, poate sa intoarca legea in Parlament. Povestea cu avizul CSAT este doar pentru ca Grindeanu sa ii ofere mijloace legale pentru atribuiri fara licitatie in domeniul apararii nationale. Gen corvetele.

In mod normal as fi numit dezbatarea pe uite proiectul de buget/nu e proiectul de buget similar cu traducerea romaneasca a filmului Dumb&Dumber (Tantalul si Gogomanul). Intrucat mi-e insa greu sa ma decid cui anume ce rol as atribui in scandalul bugetului, am ales un alt titlu, motivat de faptul ca o redactie intreaga, reputata, si care semneaza in integralitate un articol, a ales altceva. Si vreau sa fie clar. Dar iata titlul respectiv.

screen-shot-2017-01-27-at-22-40-40

Mai exact, prima jumatate a titlului semnat de ,,Redactia Stiri” este total eronata, pentru ca, in fapt, Presedintia il confirma pe Grindeanu nu il contrazice. Iata ce zice Presedintia:

screen-shot-2017-01-27-at-22-43-00

Întrucât proiectul de buget a fost adoptat de către guvernul Ciolos pe 9 decembrie 2016 iar CSAT-ul s-a intrunit abia in 10 decembrie, este evident pentru oricine ca Guvernul Ciolos a adoptat proiectul de buget FARA AVIZUL CSAT.

Mai multe am scris la acel moment, 9 decembrie 2015, enervat de fariseismul domnului Ciolos. In 9 decembrie, guvernul Ciolos realiza o dezbatere publica pe tema proiectului de buget (pentru care m-am pregatit o zi intreaga). Insa la ora la care a inceput dezbaterea publica (cred ca ora 13), proiectul de buget fusese deja adoptat de guvern, fara avizul CSAT, care s-a intrunit abia in 10 decembrie 2015. Iar detalii despre acea consultare publica, vedeti aici:

Despre dezbaterea publica a legii bugetului. O premiera!Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Asteapta-te sa tot scrii articole de genul…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: