Ganduri in exclusivitate: Cum a reactionat Manole la zvonul ca Preafericitul chip cioplit a turnat.


Este adevarat că Prefericitul și-a făcut chip cioplit în clopot? Categoric nu. Și totuși mass-media a arătat că de data aceasta, Preafericitul a fost turnat. Chipul lui a fost turnat în bronz. Tehnic vorbind, Preafericitul si-a turnat (si nu cioplit) chipul în bronz doar daca domnia sa a dispus acest lucru. Altfel l-au turnat altii. In bronz.

Vestea ca Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane apare pe cel mai mare clopot din Europa nu a trecut neobservata de surse. Spre exemplu, sursa Manole a relatat, in legatura cu atitudinea din ultimul timp a Preafericitului:

 1. ,,are răbufniri destul de dese de nemulțumire față de aspecte sociale precum: deja alții vor sa facă un clopot și mai mare (acuză că îi răpește dreptul de a se mândri cu ctitoria sa); încălzirea Catedralei Mântuirii Neamului;  programele de televiziune care nu înțeleg că cioplirea reprezintă o pecete ascunsă. Are tentația de a face comparații cu alte țări foste socialiste, precum Polonia, carea vrea să construiască un clopot de 50 de tone”.
 2. ,,își arogă drepturi și sarcini care îl depășesc (ctitor spiritual) ceea ce deranjează colegele și mai ales colegii”
 3. ,,Singurătatea în casă și lipsa preocupărilor casnice îl împing spre dorința de a se etala exagerat la servici”.

Pentru a contracara răbufnirile subiectului, sursa Manole propune și o strategie bazată pe unitatea monetară (u.m.) existentă. Manole propune u.m. 0195, adică bancnota de 195 de lei, pe care să fie gravat adevăratul ctitor spiritual al Obiectivului de cult Negoiu, care, întâmplător, seamănă cu el. De ce u.m. 195 de lei? Pentru că Manole nu a scris atât de mult ca Lucian Blaga (51 de ani de la debutul din 1910 pana la deces), Blaga fiind portretizat pe bancnota de 200 de lei) dar nici atât de puțin ca Ion Luca Caragiale (care se află pe bancnota de doar 100 de lei). După unele surse, Manole scrie din 1971, deci de 46 de ani, depășindu-l pe Ion Luca Caragiale (debut jurnalistic 1873 – decedat 1912) – 39 de ani și în plus Ion Luca Caragiale a fost ales abia post-mortem membru al Academiei Romane.

Revenind, mă întreb și vă întreb: cum rămâne cu ,,să nu îți faci chip cioplit”?

Cum rămâne cu #colectiv? Vă invit să recitiți articolul meu din 3 noiembrie 2015:

Tragedia din clubul Colectiv NU este un accident. Este o manifestare a CORUPTIEI ENDEMICE din Romania.

dar și

Scrisoare de la felcerul Radu Soviani pentru sicofantul Mugur Isarescu. Și un telefon de la Washington.

Sau, direct de la sursa Manole, conform documentului publicat în exclusivitate de Emilia Șercan.

 Categorii:Editoriale

Etichete:, , , , , , , ,

3 răspunsuri

 1. Dar de conducatorii din BOR care au turnat la Securitate, unul din ei are porecla Spagoveanu si a luat subventii Europene prin acte false,ca toti circula cu ultimele limuzine de sute de mii de euro cand Papa de la Vatican circula cu un Ford Focus de 4000-4500 euro etc.,asa ca nu trebuie sa ne miram ca Preafericitul si-a pus „moaca” pe clopot. In acelasi timp ne vorbesc de bunatate,piosenie,sa-ti ajuti aproapele,cumpatare,si alte lucruri dar e cunoscut proverbul:sa faci ce zice popa nu ce face popa!
  Cea mai tare a fost cu lumanarea galbena produsa de Patriarhie si cu care e bine sa mergi la Inviere la doar 7 lei ! Ca deh alea din China e naspa si nu e binecuvantata de Al de Sus!
  Ba zici ca-s numa’ ce vor ei dar credinciosi nu-s astia,si apoi sa ma duc sa ma spovedesc la panaramele astea? Pai daca stau bine sa ma gandesc ar trebui sa se spovedeasca ei la mine intai si apoi mai vedem…….

 2. Sa nu creada cineva ca sunt ateu,sunt crestin ortodox,cred in Dumnezeu dar nu sunt practicant. Marea vina au facut-o chiar preotii si atitudinea lor (aici vorbesc din experientele personale la evenimente fericite si mai triste din viata mea),care m-au facut sa ma indepartez de biserica. Consider ca daca-mi fac o cruce si zic o rugaciune in casa mea, pe care o fac in alt loc decat o biserica e binevenita in acedasi masura in fata Lui.
  Paste fericit cu sanatate si bucurii!

 3. Hristos a inviat! Multa sanatate,bucurii si pace in suflet.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: