Ce ne spune ultima vizita oficiala a lui Crin Antonescu din mai 2014 in SUA despre ultima vizita oficiala in SUA a lui Klaus Iohannis (iunie 2017). #farulneamului.


Indubitabil, Klaus Iohannis s-a gandit ca nu exista un loc mai bun decat Casa Alba pentru a aniversa doi ani si jumatate de vacanta in fotoliul de Presedinte al Romaniei.

Da, au trecut 2,5 ani din 21 decembrie 2014 cand Iohannis a depus jurmantul pentru primul si ultimul mandat de Presedinte al Romaniei. La ceas aniversar, pregatindu-se de inca doi ani si jumatate de vacanta la Cotroceni (mandatul expira in 20 decembrie 2019) s-a nimerit ca domnul Iohannis sa sarbatoreasca la Casa Alba, la invitatia intempestiva a lui Donald Trump.

Intempestiva spun intrucat vizita in SUA era programata din aprilie 2016, la invitatia American Jewish Committee (https://www.agerpres.ro/externe/2017/04/03/presedintele-romaniei-va-primi-cea-mai-inalta-distinctie-a-comitetului-evreiesc-american-15-35-23).

Ulterior (saptamana trecuta) a aparut si informatia ca Donald Trump se va intalni cu Klaus Iohannis, la Casa Alba, in 9 iunie 2017. Ceea ce e bine.

Am mai speculat pe facebook modul în care Donald Trump, in calitate de gazda, va sparge ,,gheata” cu Klaus Iohannis: ,,#howdidyoumakeyourfirstmillion. În octombrie 2016, front-runner-ul care urma să devină Președintele SUA, Donald Trump, a spus în fața votanților, fără să fie întrebat cum a făcut primul milion de dolari: ,,am primit un mic împrumut de un milion de dolari de la tatal meu pentru a începe”. La întâlnirea de săptămâna viitoare cu Donald Trump, mă gândesc la o singură variantă prin care mogulul imobiliar scăpătat Iohannis, neîntrebat, va începe discuția cu Donald Trump: cum și-a făcut prima casă, tocmai pentru ca Donald Trump să nu îl întrebe, amical și concluziv: ,,Klaus, cum ai făcut tu primul milion, din prima casă?” Răspunsul, în lumina evenimentelor din februarie 2017, nu poate fi decât binomial: ,,am primit (cu împrumut 🙂 ) o casă pe baza unui testament falsificat, pe care am dat-o înapoi când s-a descoperit că testamentul a fost falsificat și nu am reușit să păcălesc, împreună cu avocatul meu, instanțele de la Brașov și Pitești” sau, așa cum a susținut Iohannis în fața votanților, ,,din meditații”. Oricare variantă ar alege Iohannis, Donald Trump nu poate decât să se tăvălească pe jos râzând, întrucât, în scurta notă informativă despre micul profesor ajuns Președinte, stuff-ul Președintelui SUA nu are cum să nu documenteze ceea ce scriam eu în februarie 2017, aici, atunci când Președintele Iohannis, ajutat de un fost ofițer al securității, a pierdut definitiv la Curtea de Apel Pitești casa obținută prin fraudă, și anume: ,,Arguably, the Newton’s third law is: ’’in order to move forward you have to leave something behind’’. In our opinion the historical Pitesti Court of Appeal Decision today proves Romania is able to leave the former Securitate behind in order to move forward. I bet that President Iohannis, as a physics professor, never taught this law to the students he claims to be at the base of his real estate fortune. And, in the highly improbable case of teaching them the law, he never suspected that after 20 years, he and Officer Musat will be the subjects of the Newton’s third law.”

Sentimentul meu este că întâlnirea de vineri, 9 iunie 2017 dintre Donald Trump și Klaus Iohannis va face ca Președintele american să fi părut extrem de politicos la întalnirea din martie 2017 cu Angela Merkel, comparativ cu 9 iunie 2017:

Am și un argument: cea mai recentă vizită în SUA (până la aceasta) aranjată pentru un oficial român de Serviciul De Informații Externe (SIE) tot prin American Jewish Committee a fost cea a Președintelui PNL de la acea vreme (mai 2014), Crin Antonescu.

La întoarcerea din vizita în SUA, Crin Antonescu, despre care ulterior am aflat și noi că a cumpărat casă cu discount de la familia lui Virgil Măgureanu, a demisionat de la conducerea PNL pentru a îi face loc lui Iohannis și nu a mai candidat la Prezidențiale..

Sentimentul meu este că tot o problemă de case va avea și Klaus Iohannis în decizia pe care o va lua de a mai petrece doar 2 ani și jumătate de vacanță, la Cotroceni.

Aștept cu interes real atitudinea Președintelui Trump la vizita pe care i-o face Președintele României, în 9 iunie 2017.

Poate mă înșel în cele de mai sus. Deocamdată văd însă că American Jewish Committee sunt cei care s-au înșelat, în umila mea părere, atunci când l-au premiat pe Klaus Iohannis pentru că a fost lumina neamului în cazul Ordonanței 13.

Spun că s-au înșelat pentru că, în opinia mea, Ordonanța 13 a fost adoptată la scutul lui Klaus Iohannis. Nimeni nu trebuie să uite că tocmai în ziua de 31 ianuarie 2017, când #noapteacahotii Grindeanu (care are un consilier general SRI – domnul Statescu) a adoptat (cu votul lui inclusiv), ordonanța 13. La mai puțin de 6 are după ce, în aceiași zi, CSAT-ul s-a întâlnit (inclusiv cu șefii SIE și SRI). În opinia mea, SRI, SIE și Iohannis nu aveau cum să nu știe că doar câteva ore mai târziu, Ordonanța 13 va fi adoptata și va intra în vigoare. Dar nu au zis nimic. Nu au acționat în niciun fel. Au așteptat să fie adoptată ordonanța care, termen de 10 zile (până la abrogarea prin Ordonanța 14) a permis clasarea denunțurilor pentru fapte mai vechi de 6 luni. Inclusiv pentru foști/actuali ofițeri SRI.

Dar despre asta, mai vorbim.

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: