Ciudata demisie a lui Nicusor Dan ii face culoar lui Dacian Ciolos care a obosit sa zică ,,n-am cu ce”.


,,Incepand de astazi nu mai sunt Președintele USR”. Asa ar fi trebuit sa sune anuntul lui Nicusor Dan si sa urmeze un motiv credibil. Nesunand asa si nemotivand credibil, in opinia mea, demisia lui este motivata trinomial: fie a facut o porcarie, fie este santajat sa faca porcarii, fie i se cere trecerea în rezervă pentru a fi reactivat Dacian Cioloș.  Demisia lui Nicusor Dan, care la nivel public este perceput tatal si mama, suna ca si cand si-ar da demisia din calitatea de tata.

Cum nu poti sa iti dai demisia din calitatea de tata sau de mama, demisia lui Nicusor Dan=USR imi intareste suspiciunile pe care le-am avut de la inceput: USB/USR are alta tata si alta mama decat Nicusor Dan, iar Nicusor Dan nu a fost altceva decat un soi de matusa. Nicusor Dan este mătușa Tamara pe numele căreia alții au realizat această ,,construcție politică” pe care au aterizat oameni de bună credință, oportuniști, tehnocrați apetenți pentru 2-3 Consilii de Administrație simultan la stat, lichele și oameni fără căpătâi. Ca în orice partid. USR este PPDD-ul ,,intelectualilor” iar Nicușor Dan a fost Dan Diaconescul ,,elitelor”. Politica lui Nicușor Dan este anticorupția iar a lui Dan Diaconescu a fost anticiocoismul. Mai ciocoi decât mulți cu care ,,se lupta”, Dan Diaconescu este acum în închisoare.

Din ceea ce am citit, Nicușor Dan s-a supărat pe partidul care tocmai îl realesese Președinte pentru că USR-ul s-ar fi opus referendumului de lărgire a Constituției în sensul de a permite familii cu doi de tată sau două de mamă, iar dânsul ar fi fost tolerant pentru situații de copii crescuți de doi tați.

USR este la rândul lui stupid poziționându-se ca apărător în acest moment a ceea ce nu este de apărat (în mod real, nimeni nu vrea un referendum prin care să fie pusă întrebarea despre familiile cu doi tați și nici nu se va întâmpla). Iar faptul că stupiditatea asta îl face pe Nicușor Dan să demisioneze din USR, este mai stupid. Exceptând situația în care Nicușor Dan este șantajat făcând porcării despre care alții știu.

Și întrucțât motivul invocat pentru demisie este stupid, motivul real al demisie trebuie să fie altul: în opinia mea, pentru a i se da lui Cioloș un partid.

Așa cum și lui Klaus Iohannis i-a fost dat un partid (PNL) atunci când unii l-au luat de la casele ,,lui” din Sibiu și l-au trimis cu celeritatea specifică doar judecătorilor care fac parte din câmpul tactic al SRI (judecătorie-Tribunal-Curte de Apel), în timp record, ca prim-vicepreșdinte PNL, Președinte PNL, Președinte al României.

Cioloș o bănănăie de ceva timp cu platforma lui de 5 poli (așa cum MRU o bănănăia cu mișcarea de centru dreapta) și deja nimeni nu își mai amintește de el. Întrucât Cioloș reprezintă însă o investiție eșuată prea scumpă a statului român, cei care l-au creat, pretind că pot să mai facă ceva cu el: Să i-l dea premier lui Iohannis după ce Bușoi ,,va câștiga” PNL și împreună cu un USR condus de Cioloș, la care se va alătura partidul lui Tăriceanu, să înlăture PSD-ul lui Dragnea de la guvernare, care pare să fi început lustrația î administrație (prin demiterea lui Mișu Negrițoiu) dar și în justiție (prin adoptarea desecretizării SIPA, săptămâna aceasta, în guvern). Ori cei care l-au susținut pe Iohannis și care l-au determinat pe Nicușor Dan să demisioneze pentru a îi face loc lui Cioloș, vor orice, mai puțin să fie lustrați și de aceea îl înlătură pe Nicușor Dan din partidul a cărui mătușă Tamara este, pentru că, în mod concret, nu a fost în stare să îi ajute. Îl vor substitui cu Cioloș pe modelul Iohannis.

Iohannis i-a luat locul lui Crin Antonescu (care a cumpărat casă cu discount de la familia lui Virgil Măgureanu) în toate după ce Antonescu și-a stabilit un prag stupid de 20% pentru liberali la europarlamentare pentru a rămâne Președinte al PNL. În opinia mea însă, ,,demisia” lui Antonescu are mai multă legătură cu modul în care și-a luat el casă dar mai ales cu modul în care și-a ales consilierii prezidențiali atunci când, cu Băsescu suspendat, a devenit Președinte interimar.

În opinia mea, Cioloș (sau un alt Cioloș) îi va lua locul lui Nicușor Dan după ce Nicușor Dan pretinde stupid că nu vrea să identifice USR cu familia tradițională și că nu reușește asta. În opnia mea însă ,,demisia” lui Nicușor Dan, proaspăt reales președinte al USR, are legătură cu faptul că s-a opus venirii lui Cioloș în USR, Nicușor Dan fiind doar o mătușă Tamara iar Dacian Cioloș fiind cel care va prelua steagul.

În mod stupid, Nicușor Dan a ales în octombrie 2016 sloganul electoral pentru USR: ,,Dacian Cioloș, în sfârșit ai cu cine”. Problema lui Cioloș nu era însă că nu are cu cine, ci că nu are cu ce.

Citiți mai jos și cele 7 lucruri pe care le-a făcut totuși Dacian Cioloș pentru România:

7 lucruri pe care le-a primit România de la Guvernarea Cioloș. Și despre axa reformatoare Iohannis-Cioloș.Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: