Mihai Tudose fata in fata cu Dezideratu’. Detaliez diseara, de la ora 21.00, la TVR1.


Mihai Tudose nu este primul prim- ministru al Romaniei care guverneaza dupa dorinta. Mihai Tudose nu este nici macar primul premier care, ignorand criza, o amplifica. Mihai Tudose nu este nici macar primul premier care se lasa mintit de colaboratorii sai, stiindu-se mintit, si ii si place. Doar ca experienta ultimilor ani arata ca de fiecare data cand premierii au guvernat dupa dorinta si au scos din basca cifre pentru a sustine ca economia va merge intr-un anumit fel pentru ca asa vor ei, economia le-a dat un dos de palma fix peste bot.

Este randul preturilor la carburanti sa il troseneasca in fata pe premier. Sigur pe el, cu garantii date de la cel mai prost ministru de finante de la Pogea incoace, Tudose a inceput sa asigure populatia si companiile ca dansii pot mjora accizele cand si cu cat vot, ca asta nu se va resimti in pret, sugerand companiilor petroliere ca le va beli daca majoreaza cumva preturile de la 15 septembrie 2016. Iar instrumentul de belire ar fi redeventa. O judecata gaunoasa, asa cum am arata pe larg in articolul publicat in urma cu 10 zile, aici:

https://soviani.com/2017/09/02/avem-un-ministru-de-finante-care-nu-stie-diferenta-intre-leu-si-subdiviziunea-sa-banul-ok-cine-il-manipuleaza/

Companiile petroliere au aratat ca nu dau 2 bani (0,02 lei – nu-i asa Misa?) pe dezideratele lui Tudose. Si au majorat deja preturile intre 1 si 12 septembrie, in 3 etape, ducand deja in avans pretul litrului de carburant unde ar fi trebuit sa il duca scumpirea administrativa declansata de criza bugetara, pe car Misa si Tudose o neaga, mintindu-se ca sunt bani la buget (in conditiile in care la rectificarea bugetara mai multe ministere care au cheltuit in doar primele 9 luni banii alocati pentru intreg anul avand suplimentari de fonduri – pentru salarii).

Asta arata doua lucruri: primul il vede toata lumea – incercand sa minta economia, Tudose, mintit la randul lui de Misa, a mintit populatia.

Al doilea lucru nu il vede toata lumea: de fiecare data cand s-au dat cocosi ca pun companiile in acord cu dorinta lor, sugerand santajul, rezultatul acestor negocieri poate fi observabil in principal prin esecul acestor „negocieri” – in defavoarea populatiei si companiilor si mentinerea realitatii profitabile pentru companiile pe care decidentii „pun presiune”. In cazul de fata, masura alternativa si legitima a majorarii redeventelor, cu efecte mai mici in privinta scaderii nivelului de trai vis-a-vis de supraccizarea si benefica in primul rand bugetului, a foat abandonata.

Nimic suprinzator, poate doar pentru Tudose care se lasa mintit de Misa, cel care nu stie ca moneda nationala a Romaniei este leul si subdiviziunea sa este banul.

Va spuneam asta inca din urma cu 10 zile:

Gura mare a Guvernului României față de companiile petroliere are ca rezultate certe: menținerea redevențelor la un nivel mizerabil (și continuitatea externalizării unor profituri excesive, la scut guvernamental) și supra-impozitarea companiilor și persoanelor fizice (…) Toate acestea îmi arată că Mihai Tudose este mult mai puțin puternic decât îl credeam, este dispus la compromisuri păguboase pentru bugetul de stat, tolerând în guvern o persoană ca Ionuț Mișa, care pe lângă faptul că nu are noțiunea cifrelor (confundă leul cu banul) este și minicinos (țineți minute cum a negat în ziua numirii faptul că a afirmat că pilonul II de pensii va fi desfințat.
Tolerând un astfel de ministru de finanțe, pe teoria lanțului (tăria unui lanț este la fel de mare ca tăria verigii celei mai slabe din acel lanț – iar Mișa este veriga cea mai proastă fiind și responsabil cu politicile economice), Mihai Tudose nu face decât să încerce să ascundă sub preș CRIZA BUGETARĂ în care ne aflăm, și, la fel ca Boc, să ignore realitățile economice fiind dispus la măsuri de natură să adâncească dezechilbrele, să confiște puterea de cumpărare a populației și să amplifice magnitudinea ulterioară a crizei care deja s-a instalat în buget.

Concluziv, fiind pus fata in fata cu Dezideratu’, Mihai Tudose a fost infrant. Mai grav este ca stia ca va fi infrant, fiind prevenit, si a ales totusi varianta paguboasa si in frauda bugetului de stat – a mentinerii redeventelor la un nivel mizerabil.

Voi detalia pe larg acest subiect in aceasta seara, de la ora 21.00, la TVR1, la emisiunea lui Ionut Cristache. Unde vom vorbi si despre rectificarea „pozitiva” – o alta victorie de etapa a imbratisarii lui Dezideratu’ de catre Mihai Tudose.Categorii:Stiri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: