Generalii de pe bancheta din spate (II).


Facebook îmi amintește că fix în urmă cu un an am scris un material de mare audiență ,,Generalii de pe bancheta din spate”. Scriam in 20 septembrie 2016: ,,Am o veste rea pentru ei. Cei care au fost în măsură să le acorde protecție în scopul creării de oportunități proprii până acum (și nu protecția legală pentru pozițiile în care au fost plasați, ci protecția pentru găinările de care se ocupă și pentru abuzurile pe care le fac), își doresc foarte multe. De aceea au pus în poziție cheie oameni fără căpătăî, care, în final, au devenit generali pe bancheta din spate. Un singur lucru nu își doresc acești protectori: să devină și ei generali pe bancheta din spate. Pentru că știu că poziția de general pe bancheta din spate este anticamera generalilor corupți care ajung după zăbrele.

Și ca să întârzie cât pot ajungerea lor după zăbrele, nu vor avea nici o reticență să îi trimită fix acolo pe cei care acum au devenit generali pe bancheta din spate. Actualii generali de pe bancheta din spate știu că și-au pierdut protecția, pe care, o denumesc, călduros ,,prieteni”. Speră însă să rămână doar pe bancheta din spate, protejați fie prin imunitate dată de Parlament, fie prin super-imunitate vârâtă în statutul lor.

În septembrie 2016, puțini erau cei care anticipam că inclusiv generalul Coldea, pentru care ,,nu exista ofiteri acoperiti in justitie”, va trece pe bancheta din spate, pentru motivele descrise, nedorindu-si evident, ca niciun general, sa ajunga in ceea ce numeam anticamera. Dar ceva este mult mai interesant (si va invit sa intrati pe blogul meu pentru a citi interpretarea mea (articolul de ieri) a rationamentului acordarii medaliei, de catre ,,CIA”, a generalului Coldea si ceea ce scriam in urma cu un an: ,,Un general este valoros, atata timp cât nu se așează pe bancheta din spate. Iar când ajung acolo, în propriul interes, seniorii îi lasă să ajungă după zăvor. Zvârlirea lor după zăvor este ultima protecție a nucleului dur, înainte de propria cădere. Înainte ca dânșii să devină generalii de pe bancheta din spate.”.

Cat din nucleul dur, mafiot, în mod real, a devoalat Coldea americanilor si francezilor (care l-au medaliat) si cati au fost de fapt ,,iepuri”? A fost cumva vreun alt element de vopsire, prezentand ,,iepurii” drept nucleul dur? Am convingerea ferma ca daca a prezentat ,,iepurii” drept ,,nucleul dur”, generalul Coldea va mai avansa o singura data, la exceptional, asa cum a avansat si Virgil Magureanu care a beneficiat in dosarul mineriadei de faptul ca SRI a tinut ascunse timp de 26 de ani informatiile reale. Iar acum, generalul Coldea nu poate avansa decat de acolo de unde se afla: de pe bancheta din spate. Recititi interpretarea mea despre generalii de pe bancheta din spate, aici:

Generalii de pe bancheta din spate.

Și apoi articolul meu de ieri, aici:

Generalul Coldea, cantecul de lebada si ,,curioasa” medalie acordata de ,,CIA” (lucruri neștiute). Ce imi spune interviul acordat ziare.com.

In foto il puteti identifica si pe generalul Florian Coldea (46 de ani), in spatele generalului de pe bancheta din spate, el insusi acum pe ,,bancheta din spate”.Categories: Stiri

Tags: , , , , , ,

2 replies

  1. @Radu Soviani Domnul Soviani, poate aici nu e locul potrivit sa scriu, dar ati putea sa ne ajutati cu un sfat pe cei care dorim sa achizitionam un credit imobiliar? Am observat ca indicele ROBOR a inceput sa se miste in sus, credeti ca acum este momentul sa apelam la un credit sau sa mai asteptam ?

    • Daca veti lua creditul in functie de ROBOR, indiferent ca luati creditul acum sau mai tarziu, tot la dobanzi mari ajungeti. Ideea este sa negociati cu banca astfel incat marja bancii peste Robor (spre exemplu ROBOR + 5%) sa fie cat mai mica – spre exemplu ROBOR + 3%. Eu unul as lua un credit in lei, cu dobanda FIXA (neindexabila in functie de ROBOR), de maximum 4-5%.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: