Camera Auditorilor Financiari din România (CAFR) organizează vineri, 3 noiembrie 2017, la București, al V-lea Congres al Profesiei de Auditor financiar din România


Mai mult de 300 de auditori financiari și experți în domeniu din România și din străinătate vin la București vineri, 3 noiembrie 2017 (Hotel Radisson Blu) pentru a se reuni la al V-lea Congres al Profesiei de Auditor Financiar din România. Cu această ocazie va fi marcată și sărbătorită şi Ziua Națională a Auditorului Financiar. De asemenea, vor participa la eveniment reprezentanţi ai autorităţilor de reglementare, ai mediului de afaceri, precum şi ai mediului academic.

Tema acestei ediţii a Congresului organizat de Camera Auditorilor Financiari din România este ,,Profesia de audit – experiențe prezente, necesități și provocări’’ în contextul Directivei Europene 56/2014, transpusă în România prin Legea 162/15 iulie 2017 și care reglementează activitatea de audit statutar în România.

,,Organizăm Congresul CAFR într-un moment cheie pentru profesia de auditor financiar nu numai la nivel național, profesie care se află în acest moment la o răscruce’’ afirmă dr. Ciprian Teodor Mihăilescu – Președintele Camerei Auditorilor Financiari din România. ,,Avem în față atât oportunități cât și provocări. Oportunitățile pentru auditorii financiari români derivă din faptul că vor putea contribui, prin experienţa lor, la întărirea guvernanței corporative a entităților care sunt supuse auditului statutar, făcându-le mai performante și ajutându-le să se integreze mai bine în economia României’’, mai spune Președintele CAFR.

,,Mi-aș dori ca acest Congres să reprezinte un cadru de întâlnire între profesioniștii auditori financiari, mediul de afaceri și reprezentanții instituțiilor pentru a împărtăși din experiență și pentru a crește încrederea și calitatea în activitatea de audit financiar’’ susține la rândul său prim-vicepreședintele CAFR, Gheorghe Ialomițianu, fost ministru de finanțe. ,,Toată lumea trebuie să înțeleagă că auditorul financiar este ca un medic. Atunci când îți dă un sfat nu are un interes economic în entitatea pe care o gestionează. El își face treaba și o face cu bună credință și își dorește ca entitatea să fie mai profitabilă și mai sigură pe piețele financiare’’, mai afirmă Ialomițianu.

Congresul va găzdui și ateliere profesionale cu teme de strictă actualitate: integritatea și independența auditorilor, auditul statutar în România – experiențe și așteptări, riscul de audit și raportarea financiară și auditul întreprinderilor mici și mijlocii.

Totodată, Congresul va încerca să contureze cum se va schimba profesia și ce aptitudini vor trebui să aibă viitorii auditori dar și modul în care ar trebui să evolueze auditul în termeni de tehnologie și digitalizare.

Camera Auditorilor Financiari din România a fost înființată în 1999 și este organismul profesional care organizează, coordonează și autorizează desfășurarea activității de audit financiar din România. CAFR are aproximativ 4500 de membri persoane fizice și circa 1000 de membri persoane juridice. CAFR face parte din Federația Internațională a Contabililor (IFAC) și din Accountancy Europe (fosta Federație Europeană a Contabililor – FEE). Principalele activități ale CAFR sunt îndreptate spre reglementare, controlul calității, autorizarea auditorilor financiari și formarea profesională.

Mai multe detalii despre Congresul Profesiei de Auditor Financiar din Romania, aici:

https://congres.cafr.ro/en/

 Categorii:Stiri

Etichete:, , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: