Exclusiv. Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis: ,,Bulgaria este substanțial în fața României”


În scurtul interviu cu Vicepreședintele Comisiei Europene pe care îl puteți vedea astăzi, acordat în exclusivitate pentru http://www.soviani.com, Valdis Dombrovskis – comisar european pentru Euro și Dialog Social, însărcinat și cu stabilitatea financiară, serviciile financiare și Uniunea Piețelor de Capital arată de ce Bulgaria este substanțial în fața României în privința aderării la Zona Euro.

Aderarea la zona Euro este o obligație a statelor membre ale Uniunii Europene și poate fi făcută atunci când sunt îndeplinite criteriile de convergență. Din cauza derapajelor fiscale ale României, pentru care Valdis Dombrovskis ,,nu exclude” intrarea în procedură de deficit excesiv (cu mecanismele de corecție asociate care pot merge până la înghețarea și diminuarea de fonduri europene), România a rămas în urma Bulgariei, care a avansat ,,subsatanțial”.

În interviul oferit în exclusivitate în data de 6 decembrie 2017, veți observa și nominalizarea derapajelor fiscale legate de ,,devierea semnificativă” a României de la obiectivul pe termen mediu – parte a noii guvernanțe fiscale a Uniunii Europene.

Interviul, integral, aici:

Tot miercuri, 6 decembrie 2017, la Bruxelles, Comisia Europeană a anunțat și crearea Fondului Monetar European, pe fundamentul actualului Mecanism de Stabilitate și Creștere. Ce aduce pentru România acest Fond înființat la 7 ani de la prima menționare și care este rolul lui, voi detalia într-un articol pe care îl voi publica aici, pe http://www.soviani.com, joi, 14 decembrie 2017.



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , ,

6 răspunsuri

Trackback-uri

  1. Какво не се казва в България за „румънския икономически модел“? – Podul prieteniei – Мостът на приятелството
  2. Ce nu se spune în Bulgaria despre ”modelul economic românesc”? – Podul prieteniei – Мостът на приятелството
  3. What is not said in Bulgaria about ”the Romanian economic model”? – Podul prieteniei – Мостът на приятелството
  4. Конкуренция vs. сътрудничество: Румъния и България по пътя към еврозоната – Podul prieteniei – Мостът на приятелството
  5. Competiţia vs. Colaborare: România şi Bulgaria pe drumul spre eurozonă – Podul prieteniei – Мостът на приятелството
  6. Competition vs. Cooperation: Romania and Bulgaria on the road to the eurozone – Podul prieteniei – Мостът на приятелството

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.