De ce construirea metroului în Bucuresti, din fonduri UE, este de peste 2 ori mai scumpa decat la Sofia?


Îndrăznind să crezi în România, în goana după convergența față de media Uniunii Europene, România nu reușește nici măcar să conveargă către Bulgaria. Cel mai recent exemplu ni-l dă astăzi, Ministerul Transporturilor.

Ministerul anunță astăzi cu valoare de știre în sensul de a păcăli opinia publică în privința minciunii absorbției fondurilor europene (și anul acesta jalnică) că ,,MINISTERUL TRANSPORTURILOR, în calitate de Organism Intermediar pentru Transport,  a aprobat și transmis la Comisia Europeană, în data de 24 decembrie 2017, Cererea de Finanțare pentru proiectul major “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”

Obiectul cererii de finanțare “Legătura rețelei de metrou cu Aeroportul Internațional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)”  este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între București și Otopeni, respectiv între Gara de Nord București și Aeroportul Internațional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km și 12 stații de metrou. Valoarea totală a proiectului este de 1.391.634.272 EUR. ”.  Comunicatului ministerului transporturilor îi lipsește termenul final de execuție, dar și contribuția României la valoarea totală a proiectului.

Dar putem face câteva calcule. În România costă 100 de milioane de Euro pentru fiecare kilometru de metrou din cei 14 care vor fi legați prin 12 stații.

Nu am un răspuns la întrebarea: de ce un kilometru de metrou în București costă de 2,4 ori mai mult decât în Sofia, din fonduri UE. Aștept posibile răspunsuri.

Dar probabil că răspunsul pendulează între șpagă și corupție, așa cum a pendulat în tentativa guvernului Ponta de a construi cea mai scumpă autostradă din lume din perspectiva costului pe kilometru – 160 de milioane de Euro pe kilometru. Detalii găsiți aici:

Manaria cusuta cu ață albă Comarnic-Brașov a picat. Fraza cheie din comunicatul CNADNR care ne arată că procurorii ar trebui să se sesizeze.

Cititi si:

Exclusiv. Vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis: ,,Bulgaria este substanțial în fața României”Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , , ,

3 răspunsuri

  1. Poate aflati, d-le ziarist de ce nu se doreste a fi facuta legatura cu aeroportul prin actuala linie de cale ferata?
    S-ar face mult mai repede,ar fi infinit mai ieftina si mai eleganta,peste tot in lume exista si metrouri de suprafata. Numai la noi nimeni,dintre politicieni nu vrea.
    Hai, cu curaj!

Trackback-uri

  1. Atenție la escrocii cu funcții în stat: „Metroul Otopeni” miroase a farsă imobiliară! | România curată
  2. Romania Curata - Atenție la escrocii cu funcții în stat : - JurnalulBucurestiului.Ro

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: