Acesti analfabeti economici care ne conduc legalizeaza alba-neagra cu asigurarile de sanatate. Si despre cafeaua domnului Vasile Dancu.


In sfarsit, m-am prins care este rolul unui vicepremier fara portofoliu: alba-neagra. Revelatia am avut-o dupa declaratiile de astazi ale lui Viorel Stefan – vicepremier fara portofoliu:

,,Asta are, asta n-are, uite asta-i marcatoare”. In termeni non-tehnici, asa suna explicatia vicepremierului Viorel Stefan. In termeni tehnici, ea suna asa: ,,contribuabilii care vor depune doar in aprilie formularul 600 vor avea calitatea de asigurati in sistemul public de sanatate si in trimestrul I”.

Deci:

  • trimestrul I este format din lunile ianuarie, februarie si martie.
  • asigurarea = un angajament prin care o companie sau un stat preia isi asuma si garanteaza sa ofere o compensatie pentru o anumita pierdere, distrugere, in cazul aparitiei unei boli in schimbul unei prime de asigurare”.

In spiritul declaratiei domnului vicepremier fara portofoliu, ar urma ca guvernul Romaniei sa ofere calitatea de asigurati, antedatat, si celor care produc accidente si care isi pot incheia o polita RCA antedatata. Pentru ca in acelasi spirit, chiar si cel care nu are  RCA in lunile ianuarie, februarie, martie, daca isi va incheia o asigurare RCA in aprilie, atunci nu va mai scoate bani din buzunar. Halucinant.

Halucinant, pentru ca declaratia lu’ domnu Vicepremier arata profundul dispret fata de banul public.

Si pentru ca tot vorbim despre vicepremieri, aflu o alta declaratie a unui FOST viepremier: Vasile Dancu.

Pe scurt, domnul Dancu propune ca romanii sa dea cate un Euro pentru a scrie ce vrem noi pe tricoul Simonei Halep, eventual un mesaj despre centenarul Romaniei. Desigur, o dovada de analfabetism economic. Nu numai ca domnul Dancu propune substituirea economiei de piata cu singura pe care o cunoaste – cea a statului capturat, in care, ,,sa se puna bani de la buget” (alternativa chiar sugerata de domnul Dancu daca romanii nu ar fi dispusi sa faca cheta).

Domnu’ Dancu, Simona Halep este unica! Ea reusit sa faca performanta IN CIUDA politicilor guvernamentale. De ce vreti sa manjiti acest exemplu, propunand sa va lipiti de imaginea ei BANUL PUBLIC? Va era dor de Cumintenia Pamantului?

Linia de afaceri ,,Cumintenia Pământului”: prin OUG guvernul plătește banii de la buget

In lina de gandire a lui Dancu, asa cum comentam si pe pagina de facebook a jurnalistului Marius Huc ar urma ca acesta sa propuna ca fiecare roman sa dea cate 300 de Euro pentru a acoperi furtul lui Patriciu de la Rompetrol si pentru a inhiba DIICOT sa mearga dupa beneficiarii reali ai afacerii Rompetrol. Si in schimb, putem pune in benzinariile Rompetrol ce mesaje vrem noi, pe acelasi rationament. Asa-i domnul Dancu?

Declaratiile de astazi ale lui Viorel Stefan (vicepremier) si Vasile Dancu (fost vicepremier) ma fac sa va sfatuiesc ferm: niciodata, dar niciodata sa nu acceptati functia de vicepremier. Sigur le pune ceva in cafea… Si indiferent de cele pune in cafea, cele doua declaratii demonstreaza cat de multa dreptate a avut astazi arhiepiscopul Ioan Robu (declaratie pe care am mentionat-o azi pe facebook) si anume:

,,La aproape 100 de ani, Romania sufera de o lipsa acuta de perspectiva, seamana cu un om care ia tot felul de medicamente fara sa consulte niciun medic bun”.

Sigur ca declaratia 600 in sine si ,,medicamentul” prescris de Viorel Stefan, la fel ca ,,solutia” propusa de Vasile Dancu, se inscriu perfect in diagnosticul exceptional al domnului Robu. La fel ca si intreaga clasa politica, nelustrata, cea care poate emana asemenea idei.

Si inca ceva:

Prima oara cand am remarcat o declaratie exceptionala a lui Ioan Robu a fost IMEDIAT dupa tragedia de la Colectiv. Si am scris, atunci, aici, asta:

Tragedia din clubul Colectiv NU este un accident. Este o manifestare a CORUPTIEI ENDEMICE din Romania.Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

1 răspuns

  1. Ce aveti domnule cu impozitele retroactive? Si pe vremea fanariotilor era la fel. Ba se luau si de mai multe ori aceleasi impozite. Deci avem traditie in domeniu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: