VIDEO: Dupa decizia ICCJ, definitiva, de achitare a lui Ludovic, astept pozitia Presedintelui PNL referitoare la bilantul DNA: ,,totu-i perfect”


In contextul achitarii definitive de catre ICCJ a lui Ludovic Orban, azi, am doar patru comentarii:
a) pe probele si argumentele folosite de DNA in apel, Anticoruptia nu a convins ICCJ ca trebuie intoarsa decizia din fond (in fond a fost 2 la 1 pentru achitare, 1 pentru condamnare).
b) al doilea comentariu: ori Ludovic Orban este nevinovat si atunci DNA nu avea motive de apel (stiindu-l nevinovat), ori procurorii DNA din cauza ,,s-au impiedicat” in apel, asa cum s-au impiedicat si in cazul Microsoft – Florica si Pescariu (cand ICCJ le-a scos de la dosar declaratii ale lor DEJA folosite intr-un alt dosar).
c) daca as fi fost Ludovic Orban, as fi dat deja in judecata DNA dupa prima achitare.
d) ,,minciuna umbla pana cand i se infunda”. Au mintit procurorii DNA in cazul lui Ludovic Orban, care a fost achitat de doua instante? Si daca au mintit sau au instrumentat prost, cum de sunt ,,eficienti”? Sau au actionat corect, dar au fost ,,tinuti” in a merge ,,pe firul banilor”?
Ceea ce vad acum – ,,Capul la cutie” din partea lui Orban, care ar fi trebuit ACUM sa fie LIVE pe toate televiziunile, arata fie teama de un sistem represiv, pe care ca lider politic ar trebui sa il denunte, fie o anumita mentalitate de argat – ,,capul ce se pleaca, sabia nu-l taie”.
In statul de drept, cel responsabil plateste.
Un subiect al statului de drept care nu cere responsabilizarea, mimeaza statul de drept, asigurandu-se primordial de propria protectie. Un ,,lider” politic care nu foloseste propria experienta pentru a corecta derapaje este un simulacru de lider politic.
Iar un astfel de simulacru prin care subiectul devine complice, va fi tratat, istoric, dupa urmtorul slogan: ,,comunismu-ntai te-ajuta/si apoi te executa”. Chiar daca Ludovic Orban poate spera ca modul in care a fost fundamentata si finantata ,,Transalpina” face obiectul prescrierii, ca la Microsoft.
Daca astazi Ludovic Orban a fost ajutat de cineva, atata timp cat nu va cere vocal si de îndată responsabilizarea celor vinovați, opinez ca nu a fost ajutat de ICCJ. Ci de ceilalți care, întai te-ajuta, si apoi…
Și mă întreb: cui a folosit?
Mai țineți minte ce a înseamnat cercetarea penală a lui Orban (un candidat la acel moment cu sanse) pe motiv că i-a cerut bani lui Urdăreanu pentru a-si finanta, nelegal, campania pentru Primaria Capitalei?
Primul beneficiar, a fost si cel mai de scurta durata. Pe care am avut placerea sa il arat, exact asa cum e, în ceea ce am numit, momentul ISTORIC al candidaturii lui Marian Munteanu. Merita sa il revedeti:


Categorii:Stiri

Etichete:, , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: