,,Orfanii” lui Ponta-Cioloș-Grindeanu au un motiv de bucurie: Ionut Misa, sef la ANAF.


Ionut Misa a fost secretar de stat in finante (cabinetul Grindeanu) si Ministru de Finante (cabinetul Tudose) cu avizul SRI. Imi formez aceasta opinie pe declaratia lui Liviu Dragnea ca actualul cabinet Dancila este format, pentru prima data, din ministrii numiti fara avizul SRI. Ionut Misa nu este unul dintre ei.

Raspunsul mai larg

In urma cu o saptamana, in 20 martie 2018, faceam doua solicitari pentru informatii publice: una catre Ministerul Finantelor Publice si o alta direct catre Comisia Europeana. Raspunsul de la Comisia Europeana l-am primit chiar a doua zi, in 21 martie 2018 chiar daca nu il pot folosi decat ca informatii de background, fiind un raspuns extrem de valoros.

Solicitarea din 20 martie catre Ministerul Finantelor o public aici:

Am adresat aceste intrebari in urma cu o saptamana ministerului finantelor publice in urma informatiei certe pe care o aveam ca anumite cercuri evazioniste asteapta cu nerabdare reciclarea lui Ionut Misa ca Președinte ala ANAF.

Timp de o saptamana nu am primit niciun raspuns din partea Ministerului Finantelor Publice.

In schimb, astazi, Antena 3, televiziuna la care Ionut Misa a plans in direct, transmite pe surse: ,,Surse guvernamentale anunță că miercuri dimineță va fi numit prin ordin de ministru ca șef ANAF, Ionuț Mișa, fostul ministru de Finanțe”

Exceptând situația în care sursele guvernamentale citate ar dezinforma privind numirea ca șef al fiscului al lui Misa, gasesc aceasta numire, pe scurt: I-N-C-R-E-D-I-B-I-L-A. Și pentru faptul că aceia care au fost deranjați de faptul că noii miniștrii din guvernul Dăncila nu mai sunt ,,garantați” de SRI, par să fi găsit modalitățile să infiltreze (din nou) instituții cheie ale statului roman, la varf. Desigur, cu stiinta SRI care in urma cu doar 3 ani scria în raportul de activitate pentru anul 2014:

,,Grupări de criminalitate organizată au reuşit penetrarea instituţiilor publice la nivel înalt, funcţionari publici sau demnitari fiind semnalaţi ca membri ori chiar coordonatori ai unor reţele de criminalitate organizată”

Nu am motive să cred că lucrurile s-au schimbat din anul 2014, doar că anumiți șefi de grupări, au fost reciclați începând cu 2017: unii nu mai sunt șefi de autorități, alții nu mai sunt miniștrii, tuturor oferindu-li-se, conform legii, un loc de muncă.

Revin însă acum la anunțatul nou loc de muncă al reciclatului Ionut Misa, cel de Președinte al ANAF. Și iată și 4 motive pentru care consider că orfanii lui Ponta-Ciolos-Grindeanu (firul rosu), au motive de bucurie în cazul reușitei ,,reciclării” lui Ionut Misa ca Presedinte ANAF, in ciuda acestor rezonuri:

 1. Ieri a fost publicată execuția bugetară pentru primele 2 luni ale anului. Pe scurt, executia bugetara arata rezultatul real asupra finantelor publice produs de Ionut Misa, fiind cea mai proasta exceutie bugetara vreodata, pentru o singura luna. Intr-o singura luna (din ianuarie pana in februarie), in baza ,,revolutiei fiscale” pusa pe numele lui Misa, finantele publice au inregistrat cel mai prost rezultat vreodata, lunar: deficit de 5,5) miliarde de lei in februarie care se adauga ,,topirii” excendentului din ianuarie (2 miliarde de lei). Prin urmare, o gaura bugetara de 7,5 miliarde de lei intr-o singura luna care il recomanda pe Misa sa nu mai fie vreodata in vreo functie publica.
 2. Ionut Misa a fost cel mai slab ministru al finantelor publice, vreodata. In mandatul sau, peste 250 de articole din codul fiscal au fost modificate, ceea ce a insemnat in 2017 o modificare de cod fiscal in fiecare zi. Sucelile lui au creat o incertitudine fara precedent in mediul economic, el fiind si primul ministru de finante care ar fi trebuit demis intre momentul in care a obtinut avizul de la comisia parlamentara si momentul depunerii juramantului (cand pur si simplu a mintit in prime-time ca declaratiile lui in direct privind desfintarea pilonului 2 de pensii NU AU EXISTAT.
 3. Ionut Misa l-a facut respectabil pe ,,Canuta om-sucit”. Reiau aici doar un pasaj din schita lui Caragiale: ,,A treia zi, dascălul intră turbat:– Cănuță!– Prezent! Numerele complexe…

  – Nu te-ntreb de numerele complexe…

  – …Domnii țării românești…

  – Stăi, întâi să te-ntreb, loază. Câte râuri are Europa?

  – Mă duc să le număr, domnule…

  Și a plecat Cănuță. S-a dus la bunică-sa acasă și i-a spus că nu mai merge la școală măcar să-l taie. Bunică-sa a alergat la dascăl, și dascălul i-a spus:

  – Babo, dă-l la meșteșug. Poate meșteșugul să-i dea de capătâi, că nu-i de școală, e copil sucit, una îl întrebi și alta răspunde.

 4. Eram anul trecut in culisele unei televiziuni, fiind invitat atunci alaturi de Eugen Teodorovici, in cea mai buna calitate a sa: de fost ministru de finante (cand efectiv a criticat tot ceea ce era de criticat si chiar a si corectat cate deva). Domnul Teodorovici, acum ministru de finante, nu poate sa nu isi aminteasca faptul ca, o terta persoana, cu dansul de fata mi-a spus: Radu, de ce nu intrebi tu la Ministerul Finantelor de facilitate a semnat Ionut Misa pentru Grup Servicii Petroliere (Gabriel Comanescu) atunci cand era secretar de stat?. Eu nu am mai intrebat, voi intreba in zilele urmatoare. Dar Eugen Teodorovici, ajuns ministru de finante, a intrebat? Iar raspunsul primit a fost de natura sa il faca sa si-l doreasca pe Ionut Misa, ministru de finante cu avizul SRI, ca sef al ANAF? Ce il recomanda realmente pe Ionut Misa ca sef al ANAF? Avizul?

Si inca ceva: sper ca stirea prezentata pe surse de Antena 3, sa fie o farsa.

O farsa sau o modalitate a unora de a impinge actualul guvern spre o decizei irationala, de numire a lui Misa la ANAF, favorabila insa tuturor celor care au parcate sume prin off-shore-uri, si pe care Misa, ca ministru al finantelor ,,a ratat” sa ii confiste, la fel cum ,,a ratat” sa impiedice bancile sa externalizeze credite ,,neperformante” la doar 5 la suta din valoare, in frauda bugetului de stat, simuland ceva doar la spartul targului, atunci cand frauda la buget era deja comisa.

Este important sa va reamintesc si ca imediat dupa numirea guvernului Dancila (si prima decizie a acesteia de numire a lui Darius Valcov ca si consilier de stat), in 30 ianuarie 2018, va avertizam:

Ce ,,fir rosu” imi confirma numirea lui Darius Valcov in aparatul de lucru al Vioricai Dancila. Despre care v-am avertizat deja.

Vehiculata numire a lui Ionut MIsa ca posibil sef al ANAF nu face decat sa releve inca o data acest fir rosu. Cu ACEST MISA:

Închei invitându-vă să reciti articolul de mai jos și afirmând că ar fi păcat ca Liviu Dragnea să își bată joc de șansa asta:

,,Pentru prima data, cu acest procent, Liviu Dragnea are posibilitatea sa formeze un guvern care sa nu mai fie legat de fosta securitateCategorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

2 răspunsuri

 1. Domnul Teodorivici pare sa nu isi mai aduca aminte cum vorbea despre Misa pe vremea cand acesta era ministru de finante. Si pare sa si uite toate bubele pe care chiar el le semnala despre Misa, asa cum bine ziceti si dvs. Cel mai bine ar fi ca astfel de posturi, ca sef al Anaf, sa fie ocupate de specialisti din piata, sau politrucii numiti (sper din toata inima sa va inselati in legatura cu SRI) sa aiba consilieri independenti.

Trackback-uri

 1. „Revolutia fiscala?” Sa vedem primele rezultate…… | Ioanavram's Blog

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: