DE CE cererea lui Lazar către CSM arată mai prost decât dacă ar fi fost scrisă de un elev mediocru


,,Cu bacaloriat, fără bacaloriat, semințele aceleași gust are”. Pare să fie modelul ales de Augustin Lazăr, viitorul fost Procuror General al României atunci când a redactat (sau a scris sub dictare) cererea prin care confirmă CSM-ului existența rezoluției de clasare invocată de Tudorel Toader.

Augustin Lazăr scrie la dictare. Cine îi dictează?

După dictare. Cel puțin așa arată forma finală a cererii către CSM – Direcția Resurse Umane scrisă de Augustin Lazăr. În integralitatea ei, aici:

Și acum să le luăm pe rând. Textul este cules exact așa cum apare, cu virgulele puse exact unde le-a pus după dictare Augustin Lazăr, cu litere mari și mici, și neafectând în vreun fel stilul fostului procuror comunist.

,,Având în vedere Raportul privind activitatea  managerială a procurorului general al României inițiat de ministrul justiției Tudorel Toader în care se face vorbire la punctul 2 despre ”o rezoluție de clasare care privea președintele României în funcție”, vă rog să-mi eliberați copia acestei rezoluții aflată în dosarul cu propunere de numire a mea în funcția  de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta, Curtea de Casație și Justiție înaintat de Ministerul Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, în anul 2016”.

Comentarii. În primul rând problemele cu virgulele sunt mai mari decât în cazul Vioricăi Dăncilă.

  1. După toate definițiile, aveam ,,Înalta Curte de Casație și Justiție a României” și nu ,,Înalta, Curtea de Casație și Justiție înaintat de Ministerul Justiției, Consiliului Superior al Magistraturii, în anul 2016”. Mai exact avem ,,Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție”, instituție unde a fost vârât șef Augustin Lazăr.
  2. Nu există ,,Curtea de Casație și Justiție înaintat de Ministerul Justiției”, ci propunerea Ministerului Justiție de numire a mea în funcția de Procuror General al Parchetului de pe lângă ICCJ. Pe lângă că a băgat virgula după ,,Înalta” și a făcut dezacord între ,,Înalta” și ,,Curtea” de parcă Înalta ar reprezenta un atribut/o însușire a Curții al Curții, domnu’ Lazăr uită să pună virgula și după Justiție.
  3. Raportul nu a fost inițiat de ministrul Justiției Tudorel Toader. Procedura de revocare a fost inițiată/declanșată de Tudorel Toader, iar Raportul este rezultatul acestei evaluări.
  4. Încercând să nege faptul că ar exista această rezoluție de clasare, domnul Augustin Lazăr scrie după dictare și o confirmă: ,,vă rog să-mi eliberați copia acestei rezoluții aflată în dosarul cu propunere de numire a mea”. În concluzie, dacă solicită copia, se presupune că domnul Lazăr cunoaște existența originalului.
  5. Pentru domnul Lazăr, atât ,,Ministrul Justiției” cât și ,,Procuror General” se scriu cu litere mici. La fel ca și ,,președintele României”.
  6. Acest Augustin Lazăr era și doctor în ceva? Nu de alta, dar prima observație care mi-a fost făcută în cadrul proiectului doctoral a fost să nu folosesc ghilimelele ca în limba engleză – respectiv sus, ci ca în limba română. Spre exemplu ,,Augustin Lazăr pare sfertodoct” și nu ”Augustin Lazăr pare sfertodoct”.

Abia aștept să publice Tudorel Toader dosarul lui Augustin Lazăr. Așa cum arată cererea viitorului fost Procuror General, pun rămășag că ea este scrisă după dictare. Probabil tot după dictare sunt scrise și rechizitoriile semnate de Augustin Lazăr, fost șef al grupului operativ central în baza protocolului din 1998 între SIE-SRI-SIPA-Ministerul Justiției. Cine i-a dictat? Probabil că inițiatorii protocolului ticălos din 1998. Despre aceasta ați citit în exclusivitate, aici:

Episodul I – Multe DE CE-uri. Judecatori si procurori de ,,protocol” din civil și penal fac scut să-l apere de lustrație pe Augustin Lazăr.Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

1 răspuns

  1. Sa-si rupa gatul si asta ca si Luluta. Doi derbedei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: