Fiul patriei Eugen Teodorovici, ,,total izolat” astăzi la ECOFIN în chestiunea off-shore-urilor.


Uniunea Europeană adoptă lista neagră a paradisurilor fiscale – esti titlul publicației POLITICO.

Adoptarea s-a făcut în ciuda opoziției fățise a lui Eugen Orlando Tedorovici, care ar fi dorit să amâne black-listarea cel puțin a Emiratelor Arabe Unite până în luna mai.

Publicația politico citează surse de la Bruxelles care îl prezintă pe Teodorovici ,,total izolat” în acest demers.

Întreg articolul îl găsiți AICI și AICI:

Comentariul meu îl găsiți aici postat pe facebook:

,,,,Fiul Patriei”, Eugen Teodorovici, a încercat să blocheze astazi extinderea listei paradisurilor fiscale aflată pe lista neagră a Uniunii cu Emiratele Arabe Unite. Conform publicației Politico, Eugen a încercat să amâne votul includerii a 15 paradisuri până în luna mai. Mai mult, Eugen a forțat această amânare, declarând reporterilor înainte de ședința ECOFIN că o decizie va fi amânată. E eșuat. Adeptul ,,amnistiei fiscale” și impozitării (spălării prin cod fiscal) a averilor nejustificate nu a putut să îi ducă de nas pe miniștrii europeni de finanțe. Urmare a eșecului lui Teodorovici care a încercat să țină în afara listei Emiratele Arabe Unite, Dubai-ul fiind o destinație aleasă de tot soiul de dubioși financiari (de la Cocoș până la miniștrii), de AZI, lista a fost actualizată cu Emiratele Arabe Unite, Samoa Americană, Aruba, Belize, Bermuda, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidat Tobago, Vanuatu și Emiratele Arabe Unite.

În iulie 2015, când TOT Teodorovici era ministru de finanțe după arestarea lui Vîlcov, avertizam că reflectorul este pus la nivel global asupra asupra evaziunii fiscale. Includerea Dubai-ului, așa cum spuneam în 2015, trebuia să se finalizeze în decembrie 2018. S-a finalizat două luni și jumătate mai târziu (în marja de eroare), în ciuda opoziției lui Teodorovici. Astăzi, Eugen a mai încercat, fără succes, să mai tolereze Emiratele Arabe Unite ca paradis fiscal, cel puțin până în mai. Nu a reușit. Priviți și intervenția mea din iulie 2015, pe această temă și mai ales întrebarea lui Mihai Gâdea și răspunsul meu, de la minutul 5.38”:Categorii:Stiri

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: