ASF intorcea privirea… Ce ne spune calitatea de suspect al lui Ilan Laufer in privinta sifonarii Unirea Shopping Center.


Pun aici postarea mea de astazi, de pe facebook, referitoare la audierea in calitate de suspect a fostului ministru Ilan Laufer, in legatura cu sifonarea banilor din Unirea Shopping Center. Cel puțin la fel de importantă ca și această știre este comunicatul RST MEDIA din 9 martie 2016, pe care il regasiti la finalul acestei postari:

Fostul ministru Ilan Laufer are calitatea de suspect in dosarul delapidarii de la Unirea Shopping Center (partea a afacerilor ,,controlate” de Adamesti. Politistii cerceteaza sifonarea profiturilor societatii listate si supravegheate de ASF, Unirea Shopping Center, transferul sumelor in Cipru si Elvetia si beneficiarii reali ai sifonarii. Unirea Shopping Center era controlata de Adamesti prin The Nova Investment Group (74% din actiuni). Carmen Adamescu ar fi delapidat 40 de milioane de lei din cUnirea.

Potrivit Mediafax, care citeaza surse judiciare, Laufer ar fi incheiat prin societatile lui contracte cu cei care doreau sa inchirieze spatii comerciale in Unirea, urmand ca aceste societati sa plateasca efective sume mai mici de bani pentru inchiriere societatii listate Unirea Shopping Center. Diferenta ar fi ajuns la Carmen Adamescu in timp ce Ilan Laufer scotea banii din societatile lui din Cipru/Elveția prin incheiarea unor contracte fictive de consultanta/intermediere/comision.

Desigur ca aceste acuzatii trebuie probate, dar pare ca DIICOT a mers pe firul banilor. Sifonarea de catre ,,Adamesti” a Unirea Shopping City, in beneficiul celor care au fraudat si Astra Asigurari, prin Nova Investment Group (acionarul majoritar al Astra Asigurari) nu face decat sa confirme la 3 ani distanta ceea ce scriam in 9 martie 2016:

,,Fara a detalia aspecte ce țin de desfășurarea relațiilor contractuale dintre ASF și RST MEDIA ne exprimăm îngrijorarea cu privire la faptul că reținerea si arestarea preventiva a Dl. Dan Radu Rușanu (despre care instanța Curții de Apel a constatat că a fost reținut, arestat preventiv și arestat la domiciliu de la data de 25.02.2014 până la data de 26.02.2014 și de la data de 04.03.2014 și până la data de 08.09.2014), precum si hărțuirea RST MEDIA de către noua conducere ASF, hărțuire ce a culminat cu o așa zisă denunțare a contractului cu RST MEDIA, nelegală în opinia noastră, au fost coordonate de PERSOANE, care aveau un interes financiar prin acordarea timpului necesar de a sifona fondurile din societățile ASTRA Asigurări și Carpatica ASIG, astfel ca fondurile respective să intre în posesia persoanelor care au orchestrat schimbarea din functie a Dl. Dan Radu-Rușanu si au acordat astfel 2 ani societatii ASTRA astfel încât să fie imposibilă recuperarea prejudiciului de către societate și de către statul Român. Valoarea prejudiciului în cazul ASTRA a ajuns, potrivit estimărilor DNA, la circa 795 milioane lei. RST MEDIA sesizează în aceasta speță o similitudine cu alte spețe din domeniul financiar, care au generat și încă generează prejudicii bugetului de stat și banului public.

Merita sa cititi integral comunicatul de presa al RST MEDIA din urma cu 3 ani, din data de 9 martie 2016. In esenta se confirma prin cercetarile de astazi ca schimbarea lui Rusanu din functie prin arestare (fiind achitat definitiv de doua instante) si substituirea lui cu Misu Negritoiu au avut ca scop oferirea de timp si conditii BENFICIARILOR reali ai celei mai mari parti din furturile facute prin intermediul Adamestilor, astfel incat sumele sifonate sa nu fie recuperate de buget, in frauda acestuia. Iata comunicatul din martie 2016:

Comunicat de presă RST MEDIA referitor la Cazul Carpatica-Autoritatea de Supraveghere FinanciarăCategorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: