Dupa 20 de ani de presa economica.


Dorind ceea ce v-am dorit si dumneavoastra – sarbatori linistite – mai ca am uitat ca s-au implinit 20 de ani de cand, indraznesc sa spun eu, argumentat, am inceput sa fac diferenta in ceea ce priveste presa economica din Romania.

In 20 decembrie 1999, incepeam la Tele7abc – ramasa atunci o excelenta scoala de televiziune – prima emisiune economica ZILNICA, cu invitat. Am fost inspirat de pastila economica zilnica PROFIT – realizata la ProTV – post de televiziune care a fost intotdeauna un trend-setter. Si asa am pus un pariu, la numai 9 luni de la debutul meu in presa (martie 1999, ca reporter la Tele7abc), ca economia este de interes si poate fi usor de inteles de catre publicul larg.

Primul meu prieten si producator din presa, Mirel Mihalachescu (la acel moment Redactor Sef Adjunct al Departamentului Stiri din Tele7abc) mi-a facut o surpriza de acest an nou. Mi-a trimis o fotografie cu BETA (caseta) pe care era inregistrat genericul emisiunii €conomic abc. ABC venea atat de la Tele7abc, dar si de la ,,Afaceri, Bani, Castig”. Am realizat peste 200 de emisiuni in direct inainte de a accepta, temator, o noua provocare – aceea de a intra in echipa de stiri a B1TV (in noiembrie 2000, post care urma sa debuteze in decembrie 2001).

Acolo am invatat ceea ce inseamna management al unui departament de stiri, conducerea postului avand curajul de a imi propune, in 2003, sa preiau managementul stirilor B1TV, (probabil cel mai tanar director de stiri al unei televiziuni nationale, la nici 26 de ani). A fost o perioada exceptionala pentru mine, am lucrat cu oameni minunati, experientele din aceea perioada si in mod special bursa de jurnalism Freedom House si JTI, din 2001, din SUA, intarindu-mi convingerea ca vreau sa fiu jurnalist. Mereu. Indiferent din ce imi voi castiga existenta. Fie si jurnalist independent.

Dar dupa aproape 7 ani in B1TV (si 4 ani in care am realizat cea mai premiata emisiune economica din Romania – Economia in 60 de minute) nu am putut sa nu accept provocarea de a ma intoarce la jurnalismul economic de zi cu zi, pe care, in premiera, The Money Channel il promitea publicului din Romania. A fost o experienta MINUNATA, care a durat pana in 2013 si lumea interesata de economie continua sa imi spuna ca The Money Channel facea diferenta, si ca este nevoie de un The Money Channel in Romania. In cei peste 7 ani in care am contribuit la The Money Channel, am realizat peste 5.000 de emisiuni, economice, in direct.

 

Ce simt dupa 20 de ani de presa economica? Simt ca e nevoie mai mult decat oricand de presa economica in Romania. Si mai simt, ceea ce spunea cineva mult mai intelept decat mine, ca nu tu esti cel care alege jurnalismul, ci jurnalismul te alege pe tine. La multi ani!Categorii:Editoriale

Etichete:, , , ,

3 răspunsuri

  1. La Multi Ani dl Soviani și cât mai multe realizări. Într-adevăr sunteți „the money show-ul” emisiunilor economice din România și vă urmăresc mereu cu placere.

  2. Dle Șoviani ați putea să-mi traduceți ce s-a întâmplat aici: https://www.zerohedge.com/markets/helicopter-money-here-how-fed-monetized-billions-debt-sold-just-days-earlier

    Și asta e mai pe larg pentru dvs s-o citiți când puteți:

    Dă clic pentru a accesa 1947hr_directpurchgov.pdf

  3. Mi-ai sters comentariile la o postare a ta pe facebook….si mi-ai blocat si posibiltatea de a scrie alte comentarii…Nu accepti opiniile in dezacord cu ale tale….ceea ce nu e in regula…intr-o societate in care toti avem dreptul la exprimare libera…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: