Duminica, 15 martie: Este o chestiune de ore până când numărul infecțiilor raportate cu coronavirus din afara Chinei îl va depăși pe cel din China. Franța și Spania iau măsuri drastice


Până duminică, 15 martie 2020, ora 0.00, numărul cazurilor totale de infecție cu coronavirus la nivel global (raportat) este de 155.423. Din care 80.976 în China, iar 74.447 în restul celor 140 de state/regiuni atinse de infecție. De departe, cea mai dramatică situație (din afara Chinei) este în Italia, care a raportat până la această oră 21.157 de cazuri (13,6% din cazurile la nivel global și mai mult de un sfert din cazurile raportate în China).

Doar sâmbătă, 14 martie 2020, Italia a anunțat 2.795 de cazuri noi, 175 de noi decese, urcând numărul deceselor raportate la 1441 (rata mortalității: 6,8%). La nivel global sunt raportate 5.802 de decese, Italia având un sfert din numărul de decese la nivel global (24,8%) în timp ce numărul de infectări raportate stă la 13,6%. Ceea ce sugerează că vârful infectărilor din Italia este la cel puțin câteva zile în față. Un număr de 6.529 de cazuri de infecții raportate mai are China în plus față de restul lumii.

Datele în timp real le găsiți aici sau dând click pe oricare dintre fotografiile de mai jos:

Potrivit New York Times, Spania (6315 cazuri, 191 de decese) se îndreaptă spre închiderea spațiului național iar Franța, ale cărei număr de cazuri s-a dublat în ultimele 3 zile, la 4.480 de infecții (91 de decese) anunță în vigoare de la ora zero, adică de acum, închiderea tuturor afacerilor ne-esențiale, inclusiv baruri, restaurante, cinematografe. În Franța, pe lângă cele 91 de decese, sunt 300 de cazuri în stare critică din care jumătate sub vârsta de 50 de ani.

Spania a ordonat tuturor cetățenilor săi să rămână acasă, având voie să părăsească locuința doar pentru a cumpăra alimente, a se deplasa la muncă, a merge după ajutor medical sau pentru a-i ajuta pe cei în vârstă sau în nevoie. Guvernul a închis barurile, restaurantele și școlile.

În Statele Unite ale Americii, epidemia s-a extins în 49 de state, infectând peste 2.100 de persoane și provocând decesul a minimum 48 de persoane.

În România, care intră de luni 16 martie 2020 în stare de urgență sunt anunțate 123 de cazuri și zero decese, așa cum arată datele în timp real disponibile aici. Date despre cazuri noi descoperite sunt disponibile AICI. Cele mai multe cazuri sunt depistate în București (34, adică 28% din total), jumătate din ele având legătură cu Pacientul 17, despre care am scris AICI.

 Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , , , ,

4 răspunsuri

 1. Mai sunt câteva numere interesante.

  Rata mortalității pentru cazurile finalizate (tratați+decedați) este 7% (6069 decedați și 75968 tratați, 15.03.2020, ora 16:25).

  Din cazurile active, 7% sunt critice (5655 bolnavi în stare critică și 74896 – stare stabilă).

  România a raportat până acum doar câteva cazuri de infectare a unor persoane din populația activă, în general diasporeni proaspăt reîntorși în mijlocul familiei, la părinți și bunici.

  Nu suntem în situația Italiei, cu doar câteva focare bine cunoscute. La noi s-au întors sursele în ultimele 2-3 săptămâni, în toată România.
  În primăvara asta vom vedea Deadwood 2.0, lipsă de educație plus libertarianism genetic.

 2. Tovarășul LuCoVID Orban tocmai a făcut câteva alegații din care două mi se par esențial greșite, una mincinoasă, iar cealaltă, PERICULOASĂ!!!

  Insistența lui Orban, în linia trasată zilele trecute de către Iohannis, cel mai probabil la insistențele sponsorilor sau șefilor direcți, pe tema menținerii activităților economice, esențiale pentru țară (de fapt exclusiv pentru capital și exclusiv pe termen scurt) ne va trimite în scenariul în care depășim Italia cel puțin la nr infectați.

  1. Minciuna: LuCoVID Orban își arogă meritele unui nr relativ mic de infectați în comparație cu statele vestice, chipurile, datorat măsurilor mărețe luate de guvernul lui interimar, punând pe seama românilor (chiar așa a spus, rămâne în responsabilitatea românilor ce urmează să se întâmple).

  Nr. relativ mic de infectați (până la declararea stării de urgență) arată exclusiv rolul de economie periferică al României și gradul de integrare reală în cadrul UE, știind de la bun început că Schengen este doar Robert Turcescu. Mai departe, creșterea nr de infectați nu este nici vina, nici responsabilitatea românilor infectați pentru că a fost și este responsabilitatea autorităților modul în care s-au ocupat de formularele completate pe cuvânt de pionier de către cei 1,5 milioane români întorși în țară în ultimele 2 săptămâni. Deci, ceea ce urmează se datorează exclusiv guvernului LuCoVID Orban.

  2. Pericol: Orban afirmă că nu putem pune în pericol economia și, deci, nu putem opri Metroul. Studiile științifice arată faptul că închiderea unei localități sau chiar a unei țări diminuează semnificativ nr. infectaților și estompează cu zeci de procente curba Gauss a infectărilor. Dar, pentru a opri epidemia cu numărul cel mai redus de victime, trebuie instituită imediat distanțarea socială. Un guvern care alege să se joace de-a economia în condițiile actuale plătește direct prețul în nr. infectați și nr. morți.

  P.S. Nu mai pot cu securiștii proști!!!

 3. Boom, 368 morți în Italia.

  Succes, LuCoVID Orban!!!

 4. Distanțare socială de mâine!!!

  Să-i spună careva lui Firea, lui Hellvig, guvernul ăsta se joacă cu moartea pentru interesele unor cretinei.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: