World Economic Forum: Este prea devreme de calculat impactul COVID-19 pentru ca boala este noua pentru medicina. Care au fost ratele de mortalitate la pandemiile din ultimii 1500 de ani.


World Economic Forum: ,,Este prea devreme de calculat impactul COVID-19 pentru ca boala este noua pentru medicina, iar datele continua sa vina”. Mai spune World Economic Forum, facând o analiza a principalelor pandemii care au afectat lumea:

,,Rata deceselor a pandemiilor trecute demonstreaza impactul masiv pe care un virus necontrolat il poate avea asupra populatiei globale. Numerele din graficele de mai jos intaresc nevoia de practici de siguranta precum distantarea sociala, inclusiv munca de acasa si intalniri virtuale cu prietenii, decat fata in fata”.

Ratele de decese in pandemii trecute:

 • ,,Moartea neagra” – Ciuma bubonică: 200 de milioane de decese (1347-1351);
 • Variola (Smallpox)l: 56 de milioane de oameni: 1520
 • Gripa Spaniola: 40-50 milioane de oameni (1918-1919)
 • Ciuma din timpul lui Iustinian: 30-50 milioane de oameni (541-542) – discutabil. Mai multe detalii AICI, la World Economic Forum.

Mai multe detalii AICI, la World Economic Forum.Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

1 răspuns

 1. Melteanul de rând va spune că e o simplă răceală.

  Toată planeta s-a închis de azi, USA și UK făcând notă discordantă până Marți, și tot se înregistrează mii de infectări pe zi. Informația circulă mai repede decât viteza luminii și tot înregistrăm întârzieri în aplicarea măsurilor obligatorii cum este distanțarea socială cu orice preț, desigur, mai mic decât al propriei vieți. 🙂

  Revenind la simpla răceală, urmăriți cazurile de infectare din țările cu temperaturi mari.
  Cei care trag nădejde în venirea verii sunt ușor comuniști și un pic extrem de ignoranți.
  Cei care au mușcat scenariul herd immunity să ia seamă că acest virus este combătut cu medicamente pt HIV. În cazul afectării ireversibile a sistemului imunitar, nu știu cât de bine e să mergi pe expertiza zootehnistului lui Boris Johnson. Afectarea rapidă a plămânilor conduce la rate de mortalitate net superioare virusurilor gripale, oricâte comparații ar face amatorii d libertariansim de grotă. În ce fel sunt afectate pe termen lung alte organe ale celor tratați rămâne de văzut.

  Serviciile secrete tocmai și-au găsit un rost. În state precum China și Israel, infectații sunt monitorizați. Singura soluție este eradicarea, orice altceva echivalează cu un genocid.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: