Cele mai noi date comunicate de grupul de comunicare ,,strategica” continua sa prezinte cifre discutabile, neclarificate și lipsite de transparență. Spre exemplu: cum este posibil ca numărul total de cazuri depistate pozitiv să scadă față de ziua precedentă în Constanța, Galați, Maramureș și Satu Mare și mai ales, inexplicata scădere a cazurilor de la terapie intensivă (grave).
Ieri erau raportate 274 de cazuri la terapie intensivă, astăzi doar 162. Scăderea bruscă de 112 cazuri față de maximul de ieri de 274 (40,8%) nu este deloc explicată.
Cele două evoluții dar mai ales o a treia – faptul că în mod real România nu crește capacitatea de testare, contribuie la ceea ce vă spuneam în 1 aprilie 2020, aici:
În România, autoritățile folosesc cei mai perfizi aliați ai coronavirusului: mușamalizarea și lipsa măsurilor reale pentru populație.
Le luăm pe rând:
- Miracolul din cele 4 județe. Iată situația raportărilor de azi – totalul persoanelor depistate pozitiv (mai puține decât cazurile totale raportate ieri:
2. Miracolul de la Constanța. Potrivit cotidianului Libertatea, șeful Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Constantin Dina, a fost depistat cu coronavirus iar duminică se afla internat la Constanța. Și totuși, la 48 de ore, potrivit Libertatea, a fost văzut la Ministerul Sănătății. Libertatea citează presa locală care susține că a fost un fals test pozitiv pentru Constantin Dina și că ,,testele” făcute la Matei Balș în București ar fi fost negative. Se nasc mai multe întrebări. Constantin Dina era pozitiv duminică. Să presupunem că luni a făcut testul din nou la Matei Balș, în București.
DE CE? E vreo procedură specială gen ,,medicul” Flutur, care se testează peste rând?
Sau oricine care e testat pozitiv la Constanța poate să ceară testarea și la Matei Balș și nu o dată, ci de două ori? De fapt câte teste, când și unde a făcut șeful corpului de control al Ministerului Sănătății.
Pentru că potrivit procedurilor, pentru a fi declarat vindecat e nevoie de două teste negative la interval de 24 de ore. Deci, dacă luni a fost primul test, marți ar fi fost al doilea și probabil nu la prima oră, iar șeful de la Sănătate ar fi trebuit să meargă în izolare, ca și ,,pacientul Zero”, nu-i așa?
Sau, testele negative sunt inventate din moment ce Ministerul Sănătății nu a anunțat oficial că la Constanța se fac teste fals pozitive? ȘI dacă a constatat că la Constanța se fac teste fals pozitive, ce măsuri a luat Nelu Tătaru?
Nu uitați că Nelu Tătăru a fost promovat ministru al Sănătății după ce s-a ocupat personal de la situația de la Suceava.
În mod clar la Suceava situația a fost mușamalizată inițial (încă se raportează morți care nu au avut nicio șansă la tratament, fiind diagnosticați post-mortem). Astăzi, Suceava (de care s-a ocupat personal Nelu Tătaru când era doar secretar de stat) este principalul focar, cu 1.430 de cazuri din cele 4.761 raportate – 30% din total și cu un număr semnificativ din cele 209 persoane declarate decedate, în total.
În final, trei întrebări: mușamalizează Ministrul Sănătății ca la Constanța s-ar face teste ,,fals pozitive” deși știe asta de la șeful corpului său de control, sau mușamalizează situația în care, o persoană depistată pozitiv la Constanța (șeful corpului său de control) și care citează teste neconfirmate public (deși public ministerul a confirmat doar faptul că Dina este pozitiv dar nu și că a fost negativat și cum), se plimbă precum Pacientul 17? Și cum se explică scăderea dramatică de la o zi la alta a numărului de cazuri raportate la Terapie Internsivă?
3. Și încă ceva: astăzi au fost raportate 3.620 de teste noi (cu 820 mai multe decât ieri, dar cu 805 mai puțin decât în 4 aprilie. Autoritățile creează doar aparența că au crescut în mod real numărul de testări zilnice, pentru că media ultimelor 20 de zile este de 2.111 teste/zi. În realitate, încă suntem în situația în care virusul vine după noi și nu noi după virus. Raportarea cu întârziere a deceselor și de multe ori post-mortem confirmarea cu coronavirus, dar mai ales modul în care se raportează, întăresc în opinia mea această situație. Iată cum evoluează numărul de teste noi zilnice:
Categorii:Editoriale
io nu inteleg altceva …daca omul moare de inima, de stres, de cu totul alte boli..de ce e catalogat tot la covid???se iau bani pentru asta???
Moare de COVID19 și-ți spune ție statul să stai liniștit că mor numai cei care au comorbidități.
Tu în loc să nu-l crezi pe stat și să eviți maxim să ajungi în stadiul de legumă care nu poate să respire, vrei să ieși să te dai pe afară exact cum te va liniști tot statul peste vreo două luni, să ieși că nu-i bai, unii mai muriți, asta e.
În România, în mod particular, prostia neaoșă s-a dat în stambă în sistemul sanitar, au fost infectați pacienți deja internați, care au murit instantaneu DE COVID19. Bolnavii de pe același palier, cu insuficiență renală, diabet, hipertensiune arterială, mor toți odată când sunt infectați în mod criminal.
Hai că nu e greu, caută-ți un neuron pereche!
Nu mai pot cu toți prostuțeii care stau cu repornirea economiei în gură. Alde Ionuț Popescu&co tot bat toba cu Suedia și, bineînțeles, Bielorusia lui Lukashenko.
Danemarca și Norvegia au impus imediat lockdown și au limitat răspândirea SARS-COV-2, iar acum se pot gândi la reluarea activității economice după eradicarea epidemiei.
Suedia are un nr uriaș de morți, cum zice anda, morți de stres, morți de plictiseală și morți de lene, dar testați pozitiv de COVID19 și sufocați natural, drept urmare, Suedia prostuțeilor de teapa lui Ionuț Popescu va trece tardiv la lockdown.
Bielorusia dictatorului tractorist ar putea da un foarte bun exemplu prostuțeilor de teapa lui Ionuț Popescu, mă aștept să văd drama Europei pe când ceilalți vor fi închis subiectul.