România tratează criza economică cu politici de tip #IOC. ,,I” vine de la Isărescu, ,,O” de la Orban și ,,C” de la Cîțu. Pare că și Iohannis începe să realizeze asta și de aceea nu stiu cum sa continui aceasta postare, si de aceea o sa va rog pe dumneavoastra sa alegeti. Să încep cu a) Buna Dimineata Iohannis sau cu b) Noapte buna Iohannis! #IOC.
Iohannis zice azi: ,,Avem o criză care nu e doar una de sănătate ci este una care afectează întraga economie. (…) Guvernul va trebui să re-evalueze veniturile în scădere dar și cheltuielile (…) va fi nevoie să se declare o creștere ,,probabil” semnificativă a deficitului bugetar”.
Eu spun că primul lucru este cum speculează Isărescu, Orban și foarte puțin Florin Cîțu pandemia în favoarea grupurilor de interese. Adică evaluarea trebuie să înceapă cu Isărescu, Orban și Cîțu.
În naivitatea lui, Iohannis totuși admite că guvernul nu a făcut nimic pentru populație, în condițiile în care acum abia acum își pune problema efectulului bugetar, ceea ce ar conduce la soluția – Bună Dimineața Iohannis, cu condiția reevaluării celor 3.
Pe de altă parte, toate băncile centrale și ministerele de finanțe normale la cap au luat deja măsuri ,,all-in” pentru limitarea efectelor asupra populației, simultan cu protejarea sistemului de sănătate publică – critic. Acestea sunt argumente în favoarea ,,Noapte bună Iohannis”, care sugerează austerități, în criză. Cum rămâne domnu’ Iohannis cu vârful COVID a fost depășit pe plan financiar, monetar și bancar? Deci, bună dimineața Iohannis sau noapte bună Iohannis?
Aici am vorbit despre politicile lui Isărescu:
(I) Se va ridica BNR la înălțimea crizei și va reduce, în mod real și urgent, dobânda cheie spre 1%? Până acum, în mod real, nimic pentru populație.
Aici am vorbit despre politicile lui Orban si Cîțu (19 martie 2020):
Prin masurile anuntate, Guvernul incearca sa speculeze economic pandemia in favoarea grupurilor de interese și nu sa protejeze populația. Nimic despre bănci. Consiliul Concurenței ar trebui să se autosesizeze.
Aici am vorbit despre mixul de politici economice al grupului #IOC (17 martie 2020):
Cat de mare sa fie disperarea unora de l-au trimis pe Adrian Vasilescu la Digi sa ne spun ca urgent nu este sistemul medical ci ,,sa nu cada bancile”?
E ceva Klaus ce nu putea fi prevăzut? Vă reamintesc prima mea intervenție publică pe griza globală COVID, intervenție din 7 martie 2020, când grupul #IOC vedea ,,consolidarea creșterii economice din România”.
Categorii:Editoriale
Lasă un răspuns