Politici de tip ,,IOC” în tratarea recesiunii din România. ,,I” vine de la Isărescu, ,,O” de la Orban și ,,C” de la Cîțu


România tratează criza economică cu politici de tip #IOC. ,,I” vine de la Isărescu, ,,O” de la Orban și ,,C” de la Cîțu. Pare că și Iohannis începe să realizeze asta și de aceea nu stiu cum sa continui aceasta postare, si de aceea o sa va rog pe dumneavoastra sa alegeti. Să încep cu a) Buna Dimineata Iohannis sau cu b) Noapte buna Iohannis! #IOC.
 
Iohannis zice azi: ,,Avem o criză care nu e doar una de sănătate ci este una care afectează întraga economie. (…) Guvernul va trebui să re-evalueze veniturile în scădere dar și cheltuielile (…) va fi nevoie să se declare o creștere ,,probabil” semnificativă a deficitului bugetar”.
 
Eu spun că primul lucru este cum speculează Isărescu, Orban și foarte puțin Florin Cîțu pandemia în favoarea grupurilor de interese. Adică evaluarea trebuie să înceapă cu Isărescu, Orban și Cîțu.
 
În naivitatea lui, Iohannis totuși admite că guvernul nu a făcut nimic pentru populație, în condițiile în care acum abia acum își pune problema efectulului bugetar, ceea ce ar conduce la soluția – Bună Dimineața Iohannis, cu condiția reevaluării celor 3.
Pe de altă parte, toate băncile centrale și ministerele de finanțe normale la cap au luat deja măsuri ,,all-in” pentru limitarea efectelor asupra populației, simultan cu protejarea sistemului de sănătate publică – critic. Acestea sunt argumente în favoarea ,,Noapte bună Iohannis”, care sugerează austerități, în criză. Cum rămâne domnu’ Iohannis cu vârful COVID a fost depășit pe plan financiar, monetar și bancar? Deci, bună dimineața Iohannis sau noapte bună Iohannis?
Aici am vorbit despre politicile lui Isărescu: 
E ceva Klaus ce nu putea fi prevăzut? Vă reamintesc prima mea intervenție publică pe griza globală COVID, intervenție din 7 martie 2020, când grupul #IOC vedea ,,consolidarea creșterii economice din România”.


Categories: Editoriale

Tags: , , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: