Discutie intre ,,bancheri”. Ce face o banca centrala care nu este condusa de un fost turnator la Securitate, in criza? Tinteste populatia si reduce dobanda. E vorba de banca centrala a Poloniei.


Spre deosebire de Banca Nationala a Romaniei (BNR) si de Manole Isarescu, Banca Nationala a Poloniei si Adam Glapinski (care nu a fost turnator la Securitate inainte de 1989), face din nou ceva pentru populatie si reduce si astazi, pentru a doua oara consecutiv, rata de dobanda cheie.

Banca Centrala a Poloniei tocmai a redus cu inca 0,5 puncte procentuale pana la minimul istoric de 0,5% rata de dobanda cheie, dupa ce in 17 martie reducea dobanda cheie de la 1,5% la 1%. #cevarealpentrupopulatie.

Astfel, Banca Centrala a Poloniei se consolideaza in plutonul tarilor care tintesc masuri reale pentru populatie chiar si in Europa de Est, alaturi de Banca Centrala a Cehiei si a Ungariei. Spre deosebire, BNR ramane cvasi-singulara, alaturi de banca centrala a Rusiei, care nu ia masuri reale pentru populatie. Va reamintesc ca la sedinta precedenta, BNR nu a redus dobanda nici macar pana la minimul istoric de 1,75%, tintind conservarea profiturilor bancilor si nu reducerea poverii bancare pentru populatie. #reducetidobandaspreunulasuta

Spre deosebire de Banca Centrala a Poloniei, Manole Isarescu serveste perdele de fum, el invingand deja criza COVID, pe toate planurile: financiar, monetar si bancar, asa cum a declarat aici, e drept, după Președintele Chinei, dar înaintea lui Vladimir Putin

Si cititi si:

(I) Se va ridica BNR la înălțimea crizei și va reduce, în mod real și urgent, dobânda cheie spre 1%? Până acum, în mod real, nimic pentru populație.

 



Categorii:Stiri

Etichete:, , , , , , , ,

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.