Despre cum numără grupul de planificare strategică. Focarul Sasca Mică (+301) este confirmat, dar apare doar parțial în #stirioficiale.


Mi-am exprimat încă de ieri îndoiala (a câta oară) îndoiala privind cifrele comunicate de Grupul de Planificare Strategică, care coafează datele raportate, în funcție de altceva decât de realitate. Îndoiala de ieri era generată nu de dispariția unor persoane diagnosticate din statistici, dar de numărul comunicat de 190 de cazuri noi depistate ,,până acum”, luni, 20 aprilie 2020. Comentariul de ieri îl găsiți la final, dar avem o confirmare a măsluirii fluxului de raportare a datelor reale.

Confirmarea nu vine de la Grupul care planifică de genul milițianului cu strada Edgar Quinet și Academiei, ci din surse oficiale, DSP Suceava, citate de Monitorul de Suceava:

,,Dacă luni, 20 aprilie, vorbeam de 40 de beneficiari de la Centrul de Recuperare Neuropsihiatrică Sasca Mică infectați cu noul coronavirus, astăzi, 21 aprilie, conform datelor furnizate de Nicoleta Daneliuc, purtătorul de cuvânt al DGASPC, numărul celor infectați a crescut (242 de beneficiari confirmați pozitiv și 59 de angajați). Aceste statistici vin ca urmare a rezultatelor testelor venite de la mai multe laboratoare, cele peste 600 de teste făcute la Centru Sasca Mică în weekend”

Rețineți: week-end, luni (40 de cazuri), marți (azi), diferența până la 301 (+261). Confirmate. Și încă de dimineață, până la ora 13.00, când a comunicat Grupul de Planificare Strategică.

Cum a comunicat Grupul de comunicare strategică cazurile pentru Suceava:

  • luni: +10 cazuri (total 2.115 de la 2.105), față de 40 confirmate oficial. Rată de raportare pentru Suceava față de realitate (datele DSP comunicate local): 25% din total.
  • marți: + 123 de cazuri (de la 2.115 la 2.238) față de încă 261 de cazuri doar la Sasca Mică, confirmate oficial. Rată de raportare pentru Suceava față de realitate: 47%.
  • Vineri (înainte de week-end), cazuri totale raportate la Suceava: 2.019 cazuri. Acum, după confirmarea celor 301 cazuri de la Sasca Mică, avem 2.238 de cazuri (+219). În niciun caz 219 nu este egal cu 301. Și ar mai fi trebuit și ca 40 să fie egal cu 10 și 123 să fie egal cu 261.

Grafic, din știri planificate oficial, situația arată astfel:

După ce DSP Suceava a vorbit oficial, a venit și confirmarea celor 301 cazuri, de la Minsiterul Sănătății, dar nu și în statistici. În week-end (sâmbătă, 18 aprilie 2020 erau confirmate în Suceava, în total 2.019 cazuri. Azi 2.238. O creștere de 219 cazuri. Unde sunt cele 301 cazuri de la Sasca Mică?

În concluzie, având în vedere comunicările din ,,știri oficiale” ale Grupului de Planificare Strategică, exemplul focarului Sască Mică ne arată că Grupul de Planificare Strategică comunică în timp real între 25% și 47% din cazurile depistate într-o zi. Cum rămâne cu cele doar ,,190 de cazuri confirmate” depistate ieri? Cum rămâne cu restul? Le raportăm în alte zile?

Iată și postarea mea de ieri, la care făceam referire în debutul articolului

Și încă ceva: s-a mai confirmat din ,,stiri oficiale” ceea ce încerca să ascundă Grupul de Planificare Strategică: ieri a fost ziua cu cele mai multe decese raportate de la debutul epidemiei în România: 31 la oficial (în fapt, bănuiesc că sunt mai multe).Categorii:Stiri, The Money Show

Etichete:, , , ,

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: